KØBSGUIDE

Canons tips til julegaver

Fra sjove bærbare printere til spejlløse fullframe-kameraer – her er nogle gode idéer til gaver til alle dem, du kender, der vil være kreative!
Canon Camera
Har du brug for julegaveidéer til alle de kreative mennesker i dit liv? Uanset om du gerne vil overraske en, du holder af, med et instant-kamera eller forkæle en fotoentusiast med en fullframe-opgradering, har Canon-kataloget noget for enhver smag.

I denne julekøbsguide har vi samlet nogle forslag til de bedste Canon-gaver til alle, der elsker at være kreative, uanset budgettet. Fra sjove, bærbare printere til spejlløse kameraer – du vil finde nogle fantastiske idéer til den perfekte julegave!

Til vloggere, bloggere og indholdsskabere: Canon PowerShot G7 X Mark III

YouTube-stjerne og vlogger Mike Grey trykker på optageknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

Canon PowerShot G7 X Mark III er den ideelle julegave til dem, der er interesserede i at komme i gang med vlogging, og det kan optage detaljerede 4K-billeder og er udstyret med et 3,5 mm mikrofonstik.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Som et af Canons mest avancerede kompaktkameraer er PowerShot G7 X Mark III en markant opgradering i forhold til et telefonkamera eller et peg-og-skyd-basiskamera. Det er bærbart og fyldt med kreative funktioner, og det er også en fantastisk ledsager til et digitalt spejlreflekskamera eller spejlløst kamera.

Canon PowerShot G7 X Mark III's store 20,1 Megapixel CMOS-sensor og skarpe f/1.8-2.8-vidvinkelzoomobjektiv leverer enestående billedkvalitet, uanset om du fotograferer eller optager 4K-film. Den vipbare LCD-touchscreen gør det nemt at optage fra kreative vinkler, og skærmen kan vippes fremad for også at komponere den perfekte selfie. Par kameraet med det lette Canon HG-100TBR-stativgreb, så du opnår alsidigheden ved håndholdt optagelse med det komfortable håndtag, eller brug stativet til superstabile selfies. PowerShot G7 X Mark III har også Bluetooth og Wi-Fi, der altid er aktiveret, og som automatisk overfører billeder til din telefon, så du kan dele dem hurtigt, mens du er på farten.

Med PowerShot G7 X Mark III kan du desuden lave fantastiske videooptagelser. Det kan optage detaljerede 4K-optagelser og er udstyret med en 3,5 mm-mikrofonindgang, der også giver lige så skarp lyd. Du kan også optage Full HD-film ved 120 fps (frames per second eller billeder pr. sekund) for jævn afspilning i slowmotion, og altid aktiveret Bluetooth og Wi-Fi gør det muligt at parre PowerShot G7 X Mark III med din smartphone eller tablet for at gøre deling af indhold online meget nemt.

Til dem, der elsker at lave familievideoer: Canon EOS M50

Vlogger Stef Michalak filmer sin lille søn, mens han kører på en løbecykel.

For dem, der gerne vil skifte til at optage video, vil EOS M50 være den perfekte gave.

Canon EOS M50-kameraet.

EOS M50 producerer fantastiske videooptagelser med et unikt udseende i høj opløsning.

Canon EOS M50 tilbyder betjening som på et digitalt spejlreflekskamera (DSLR) og en sensor i DSLR-størrelse i et lille hus, så du får fuld kontrol over din fotografering uden vægten fra et stort kamera. Det har et spejlløst design, så det er slankere og mere støjsvagt i drift end et digitalt spejlreflekskamera. Den har også en indbygget elektronisk OLED-søger, så du kan se effekterne af kreative filtre og eventuelle eksponeringsjusteringer, før du optager.

EOS M50 overgår sin vægt med hensyn til ydeevne. Med en kontinuerlig optagelseshastighed på 10 billeder/sek. kan det fange det perfekte øjeblik på sin 24,1 Megapixel CMOS-sensor. Canons anerkendte Dual Pixel CMOS AF giver hurtig og præcis autofokussporing, mens dets 3,0" touchscreen, der kan vippes og drejes, gør det nemt at vælge et fokuspunkt og justere indstillingerne.

EOS M-kameraer har et dedikeret udvalg af lette EF-M-objektiver at vælge imellem – samt EF- og EF-S-objektiver ved brug af en kompatibel adapter. Et vidvinkelobjektiv, f.eks. EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, er det perfekte valg til at udforske vinterlandskaber eller til at tage familieportrætter indendørs. Kameraets jævne og støjsvage STM-fokuseringsmotor og Dynamic Image Stabilization gør det også nemt at optage professionelt udseende 4K UHD-film.

For en prisbillig overgang til fotografering med digitale spejlreflekskameraer: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Find din kreativitet, og tag styringen med Canon EOS 850D, et alsidigt digitalt spejlreflekskamera til filmoptagelse og fotografering.

En lille brun og hvid hund, der løber gennem skoven.

EOS 850D, der er kompatibelt med en række EF- og EF-S-objektiver, kan bringe din fotografering op på et højere niveau. Taget med et Canon EOS 850D med et Canon EF 70-200mm f2.8L IS USM-objektiv ved f/2.8, 1/2700 sek. og ISO800.

Canon EOS 850D er en avanceret all-rounder, der kan producere utroligt detaljerede stillbilleder med 24,1 Megapixel opløsning og skarpe 4K-videoer. Med sit kompakte og lette design er det et kamera, der er skabt til at blive taget med overalt. En touchscreen, der kan vippes og drejes, til at komponere billeder fra høje og lave vinkler gør kameraet endnu mere alsidigt.

EOS 850D er fyldt med kreative funktioner og er et godt valg for dem, der ønsker at bringe deres fotografering op på et højere niveau. Det er større end EOS M50, men har en længere batterilevetid og har en optisk snarere end en elektronisk søger, hvilket er mere behageligt for øjet, når du har brug for at se gennem søgeren i lang tid. Kontrollayoutet omfatter en drejeknap foroven og på bagsiden til hurtig justering af optagelsesindstillingerne, og de 45 frit valgbare AF-punkter af krydstypen gør det muligt for dig at bringe præcise detaljer i skarpt fokus.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM er et fremragende objektiv for begyndere til EOS 850D. Det tilbyder et stort zoomområde og gør det muligt at fylde billedrammen med landskabs- og bybilleder og komme tættere på for at fange actionfyldte motiver. Dets Nano USM-teknologi giver jævn, støjsvag fokusering, der er fantastisk til video, og en 4-stops optisk billedstabilisator hjælper med at holde tingene skarpe, når du optager i svag belysning eller zoomer ind.

For at komme et skridt videre til næste generation af spejlløse fullframe-fotografering: Canon EOS RP

Et Canon EOS RP, der bruges til at optage et bylandskab, der er oplyst om aftenen.

Canon EOS RP's RF-objektivfatning betyder, at du kan drage fordel af den næste generation af Canon RF-objektiver.

Canon EOS RP.

Dette alsidige, spejlløse fullframe-kamera er ideelt til optagelse af både portrætter og landskaber.

Vil du tage skridtet videre til fullframe-fotografering? Canon EOS RP har en sensor med 26,2 Megapixel opløsning og er basismodellen i Canon EOS R-systemet af spejlløse fullframe-kameraer. Det vejer stort set det samme som et kamera med en APS-C-sensor, hvilket beviser, at fullframe ikke behøver være tungt, og det er fantastisk til alle, der ønsker at udvikle deres færdigheder, eller dem, der er interesseret i de nyeste teknologier. Det sparer heller ikke på avancerede funktioner, så du kan udforske, efterhånden som din erfaring vokser.

Et af højdepunkterne i Canon EOS RP er RF-objektivfatningen, som giver hurtig kommunikation mellem kameraet og objektivet. Ud over at muliggøre hurtigere autofokus giver det forbedret billedstabilisering og høj billedkvalitet takket være det voksende udvalg af RF-objektiver.

Par kameraet med et standard RF-zoomobjektiv, f.eks. Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM eller Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, eller et kompakt, prisbilligt objektiv med fast brændvidde, f.eks. det nye Canon RF 50mm F1.8 STM-objektiv, så er du klar til at tage billeder af alt fra landskaber til portrætter. Og gennem et udvalg af EF-EOS R-objektivadaptere (tilbehør) er EOS RP også fuldt kompatibelt med dine EF- og EF-S-objektiver uden tab af kvalitet.

Canon EOS RP's meget følsomme Dual Pixel CMOS AF-system tilbyder op til 4.779 valgbare AF-positioner, hvor bagskærmen fungerer som touch pad for AF-punkter, selv når du bruger den elektroniske søger. Når Eye AF er aktiveret, kan kameraet automatisk registrere og konstant spore en persons øje, så du også får superskarpe portrætter.

Til instant-minder: Canon Zoemini S og Canon Zoemini C

En kvinde, der holder et Canon Zoemini S i den ene hånd og et Canon Zoemini C i den anden.

Canons 2-i-1-instant-kameraer ville være en sjov gave til alle, der ønsker en kompakt enhed, der kan producere gruppeselfies, print og meget mere.

Canon Zoemini S i Rose Gold.

Canon Zoemini S-kompaktkameraet med 8 Megapixel opløsning har en indbygget lysring, der sikrer perfekte selfies, og det fås i tre farver, herunder Rose Gold.

Canons 2-i-1-kameraer gør det muligt for spirende fotografer at tage billeder og printe fra den samme kompakte enhed. Canon Zoemini C og Canon Zoemini S har begge frontmonterede spejle til at komponere perfekte selfies og gruppebilleder. De indeholder hver 10 ark 2x3" Canon ZINK™-fotopapir med klæbende bagside – og der er ingen problemer med blæk, da hvert eneste smudsfri, rivebestandige og vandafvisende billede er fremstillet af et lag af mikrokrystaller, der reagerer, når de opvarmes. Du skal blot pege, skyde, printe og klæbe fast.

Canon Zoemini S har også en indbygget lysring, der giver flatterende resultater, og det leveres med Bluetooth-tilslutning, så kamera- og printindstillinger – herunder print direkte fra din kamerarulle – kan styres fra en smartphone eller tablet via den gratis Canon Mini Print-app.

De sjove, lette Canon Zoemini instant-kameraer fås i en række farver. Børnene vil elske Canon Zoemini C's livlige farver – vælg mellem Bumble Bee Yellow, Mint Green, Seaside Blue eller Bubble Gum Pink. Stilbevidste teenagere foretrækker måske Canon Zoemini S, som fås i Rose Gold, Pearl White eller Matte Black.

Til print og deling overalt: Canon SELPHY Square QX10 og SELPHY CP1300

Fire Canon SELPHY Square QX10-printere i forskellige farver.

En Canon SELPHY Square QX10-printer er den perfekte gave til alle, der ønsker at printe deres smartphone-billeder, mens de er på farten – og den fås i fire forskellige farver.

En Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 er en hurtig fotoprinter med Wi-Fi, der er ideel til at fremstille enestående print fra kompatible mobile enheder, kameraer m.m.

Canon SELPHY kompakte fotoprintere er stilfulde og bærbare enheder, der fremstiller print i høj kvalitet, selv når du er på farten.

Den Wi-Fi-aktiverede Canon SELPHY Square QX10 er kompakt, praktisk og fås i fire smarte farver, så du kan printe detaljerede 68x68 mm kvadratiske fotos direkte fra din smartphone. Denne batteridrevne printer er bygget til, at du kan tage den med dig overalt, og den kan nemt genoplades med et USB-kabel. SELPHY Square QX10 bruger farvesublimeringsteknologi, hvilket betyder, at dine billeder holder i op til 100 år, hvis de opbevares i et album. De farverige, printede klistermærker printes på papir af høj kvalitet, komplet med en kant, så du kan skrive en kort billedtekst, og du kan endda tilføje kreative stempler og filtre ved hjælp af Canons gratis SELPHY Photo Layout-app.

Hvis du vil have mere kontrol over printprocessen, er Canon SELPHY CP1300 noget for dig. Denne Wi-Fi-printer fremstiller et 10 x 15 cm (4 x 6") print i professionel kvalitet på blot 47 sekunder, og den har en stor skærm, der kan vippes op, så den er nem at bruge. Canon SELPHY CP1300 giver dig mulighed for at vælge mellem fire forskellige print-finish, og den leveres med en række layout- og "shuffle"-muligheder via den gratis SELPHY Photo Layout-app, herunder fotoautomatstrimler og id-print.

Et udendørs aktivitetskamera, der kan tages med overalt: Canon IVY REC

Et blåt Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Det enkle design og det effektive kamera gør Canon IVY REC til den perfekte ledsager til udendørs eventyr.

En ung kvinde, der kigger gennem søgeren på et Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Klipsen på Canon IVY REC fungerer også som søger, så du kan komponere dine billeder.

Udendørs opdagelsesrejsende og fans af ekstremsport vil elske Canon IVY REC – et sjovt og prisbilligt udendørs aktivitetskamera, der er bygget til et eventyrligt liv. Det betyder intet, om det er mountainbiking gennem barsk terræn eller i fuld fart ned ad en flod: Canon IVY REC er stødsikkert1 og vandtæt2.

Med den store klips, der også fungerer som søger, der hjælper dig med at komponere dine billeder, kan dette lille kamera fastgøres til en taske eller et bælte, så det er klar, når du er. Canon IVY REC's enkle knapper betyder, at du heller ikke skal fumle for at få taget billedet eller videoen.

Canon IVY REC optager fotos med 13 Megapixel opløsning og Full HD-film ved 60 fps og har elektronisk billedstabilisering til skarpe billeder under vanskelige optagelsesforhold. Det kan også tilsluttes trådløst til en mobil enhed, så kameraet kan fjernstyres via den gratis Canon Mini Cam-app, og fotos og videoer kan vises og deles online.


Skrevet af Marcus Hawkins


1 Stødsikkert op til to meter. Testmetoderne for modstandsdygtighed over for stød er unikke for dette produkt og er ingen garanti mod beskadigelse af eller funktionsfejl i produktet.
2 Vandtæt op til 30 minutter ved en dybde på to meter. Kun testet i ferskvand. Hvis det udsættes for andet vand end ferskvand, anbefales det at skylle det med ferskvand med det samme.

Relaterede artikler

 • Forvandl en dag med familien til en fantastisk hjemmevideo

  VIDEOTEKNIKKER

  Forvandl en dag med familien til en fantastisk hjemmevideo

  Fang de dyrebare øjeblikke med familien, og lær, hvordan du får mest muligt ud af dit EOS-kameras videofunktioner sammen med familie-vloggeren Stef Michalak.

 • KREATIVT PRINT

  Tips til øjeblikkelige print med Canon SELPHY SQUARE QX10

  Tips og tricks til, hvordan du kan være kreativ med Canon SELPHY SQUARE QX10-printeren.

 • Canon Zoemini C og Canon Zoemini S på et bord med en bærbar computer med billeder, der er sat fast på den.

  KREATIVE IDÉER

  Vær kreativ med Canon Zoemini-serien

  8 måder, hvorpå du kan slippe din kreativitet løs på farten med et instant-kamera og en lommeprinter.

 • YouTube-stjerne og vlogger Mike Grey trykker på optageknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

  VLOGGING

  Kreativ vlogging med PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-stjernen MikeVisuals fortæller, hvordan han skaber fængslende videoer med det kompakte Canon PowerShot G7 X Mark III, og deler sine bedste tips til vlogging.