KREATIVT PRINT

Tilpas, print, organisér: Opret din egen fotokalender

Saml dine bedste minder fra hele året, og print en personlig kalender til dit hjem eller send den som gave til en, du holder af.
En kvinde holder en printet kalenderside, mens den kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Når det bliver tidligere mørkt, og vi bruger mere tid indenfor, er det den perfekte mulighed for at se på dit år i billeder, mens vi forbereder os på de 12 måneder, der venter forude. Findes der en bedre måde at organisere sig på end med en personlig kalender, der indeholder alle dine yndlingsøjeblikke med familien?

En hjemmelavet kalender printet fra din Canon PIXMA-printer er en fantastisk mulighed for at genopleve skattekisten med familieøjeblikke optaget på din telefon eller dit kamera, så du kan finde de perfekte billeder, der afspejler hver enkelt måned. Eller måske kan du vælge billeder fra steder, du har besøgt, og tilpasse stemningen og destinationen til årstiden?

Fotografen, influenceren og den nybagte mor Rafaella Ponce, der bor i det sydvestlige Storbritannien, har 19.600 følgere på Instagram, hvor hun deler billeder fra sit liv med sin mand og sit barn og andet kreativt indhold. Hun kører også en influencer-marketingapp, som hjælper brands og influencers med at komme i kontakt med hinanden.

Her er hun i gang med hobbyarbejde, hvor hun viser, hvordan det kan være sjovt og nemt at lave din egen kalender fyldt med smukke minder fra året: Alt, hvad du behøver, er en printer og lidt kreativitet.

1. Gør dig klar til dit kreative kalenderprojekt

En kvinde, der lægger papir i en printer, som er placeret på et skrivebord ved siden af en pakke Canon-papir og en bærbar computer.

Rafaella er virkelig glad for at være kreativ og er altid på udkig efter inspiration. "Jeg elsker alt det kreative," siger hun. " Scrapbøger er min ting. Det er et stykke tid siden nu på grund af babyen, men jeg elsker det."

Du behøver kun en minimal mængde udstyr til at lave din kalender, så det er den perfekte aktivitet til en afslappende hobbyeftermiddag derhjemme. Sammen med en Canon PIXMA-printer, f.eks. den trådløse Canon PIXMA TS7450-serie, som Rafaella brugte, skal du bruge fotopapir, der er robust nok til at blive hængt op.

Canon Matte Photo Paper MP-101 er ideelt til papirkunst og gengiver levende fotografier i høj kvalitet med mat finish. Blankt papir, som f.eks. Canon Plus Glossy II PP-201, fungerer også godt og forbedrer lyse farver og giver den perfekte finish til digitale fotos. Begge typer papir kan skrives på, så du kan sætte cirkel om datoer eller skrive ting ned, du skal huske. Rafaella valgte at bruge Plus Glossy-papir til at tilføje en smuk førsteklasses glans til sin kalender.

2. Vælg dine billeder

En kvinde, der holder en kalenderside for oktober. Fotoet viser en gravid kvinde, der holder et græskar ved siden af sin mave.

Det bør ikke være svært at finde inspiration for hver måned. Start med billeder af dem, du holder af, og som du kan bruge til månederne, hvor de har fødselsdag, og et julefamilieportræt til december, og gå videre derfra.

Uanset om du inkluderer et portræt med levende lys, der er taget til et barns fødselsdagsfest, en glad sommerferiescene, et actionbillede af familiens hund, der løber gennem efterårsblade, eller et lokalt landskabsbillede dækket af sne, så er kernen i dette hobbyprojekt at gøre din kalender personlig med årstidens billeder af dine bedste øjeblikke.

”Jeg var gravid på dette tidspunkt sidste år, og jeg tog lidt billeder af min mave og et græskar," forklarer Rafaella. ”Det var rart at printe det foto for oktober, fordi det minder mig om det øjeblik, og om hvor hurtigt tiden går – min baby er nu næsten et år gammel.

"For mig handler det om de minder, du kan skabe med dine fotos. Så for hver måned ville jeg vælge et billede, der bringer de gode minder tilbage, jeg havde i den tid.

På min Instagram kan man se, at jeg virkelig godt kan lide at bruge naturligt lys, og jeg bryder mig ikke om, at der sker alt for meget i billedet," siger hun. ”Jeg synes, at mindre er mere. Vælg dine billeder omhyggeligt, inkludér en masse naturligt lys og sørg for en ren baggrund."

3. Forbered dine fotos til print

En kvinde sidder på en sofa med et spædbarn og bruger Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen på sin telefon til at redigere en fotokalender.

"Du kan lege med Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen på din computer eller på din telefon," siger Rafaella, som brugte appen til sin kalenderskabelon.

Det er vigtigt at forberede dine billeder, før du printer dem. Mange fotoredigeringsprogrammer giver dig mulighed for at vælge billedfiltype og -kvalitet, når du eksporterer, og Rafaella anbefaler, at du eksporterer i så høj kvalitet, som du kan. "Hvis du gør det, når du printer det, får du et billede i bedre kvalitet," siger hun.

Hvis du eksporterer dine billeder som JPEG-filer, skal du vælge den højest mulige kvalitet. Du kan også overveje at eksportere dem som PNG-filer, da disse filtyper mister mindre kvalitet, når de komprimeres, hvilket ofte resulterer i bedre billeder. Hvis du optager dine fotos i RAW-format, giver det den højest mulige kvalitet og den størst mulige fleksibilitet i efterbehandlingen, når du bruger billedredigeringssoftware som f.eks. Canons Digital Photo Professional (DPP).

Husk, at billeder kan se anderledes ud, når de printes, end de ser ud på skærmen, så prøv nogle testprint for at få en idé om, hvordan de endelige kalenderbilleder kommer til at se ud.

Rafaella brugte Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som indeholder et udvalg af kalenderskabeloner. Du kan importere dine billeder direkte i skabelonerne eller bruge dem som inspiration til dine egne design.

4. Slip fantasien løs med din skabelon

En kvinde, der sidder ved sin bærbare computer og sætter familiefotos ind i en fotokalender ved hjælp af Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen gør det muligt at tilføje yderligere tekst, stempler og rammer til din kalender eller anvende kreative filtre på dine billeder. Ud over skabelonerne i appen er der en række kalendermuligheder i Creative Park, fra adventskalendere og fødselsdagsnedtællinger til 3D-kalendere og kalenderklistermærker.

Afhængigt af dine kreative evner kan du prøve at oprette din egen kalenderskabelon fra bunden, men Rafaella har valgt skabelonen Classic One Month fra Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som giver dig mulighed for at tilføje et foto til hver måneds side. Vælg det korrekte papirformat til din printer, importér dine fotos, og leg med kreative filtre, stempler og rammer for at tilføje din egen stil. Du kan endda ændre skrifttypen og farven på teksten for virkelig at gøre kalenderen til din egen.

Der er også en række kalendermuligheder i den gratis Creative Park-app, Canons samling af gratis papirmaterialer. Du skal blot vælge en kalenderskabelon, vælge det format, du vil printe, og downloade filen. Tag en saks, lim, en blyant, en kuglepen, tandstikker og en pincet, og gør dig klar til at klippe, folde, lime og samle din kalender.

5. Print og hæng op

En kvinde smiler, mens hun holder sin netop printede kalenderside.

Du kan tilslutte direkte til Canon PIXMA TS7450-seriens printer fra enten en computer eller smartphone. Printerens blækpatroner er også nemme at installere og udskifte.

En kvinde holder et spædbarn i et køkken. Der er en fotokalender på skabet bag hende.

Hjemmets centrum er ofte køkkenet, så du kan fremvise din personlige kalender på et vægskab for at sikre, at du aldrig glemmer vigtige begivenheder.

Når alt er klar, er det tid til at printe. Den prisbillige og brugervenlige printer i Canon PIXMA TS7450-serien byder på et stort udvalg af muligheder, hvilket gør den ideel til både arbejde og fritid. Du kan hurtigt kopiere og scanne flere ark til arbejdet og også bruge den som en kreativ ledsager til aktiviteter med børn. Canons store udvalg af kreative medier omfatter magnetisk fotopapir, så du endda kan sætte din trykte kalender direkte på dit køleskab.

6. Giv dine kreationer som gave

En kvinde, der bærer et spædbarn, hænger en indrammet fotokalender på væggen ved siden af en række andre indrammede fotos og billeder.

En personlig kalender fyldt med særlige minder vil være en fremragende fødselsdagsgave eller julegave til bedsteforældre eller nære venner.

Når den er fyldt med glade, delte minder, kan en personlig kalender være en eftertænksom gave til venner eller familiemedlemmer. Ud over sin egen kalender lavede Rafaella også et indrammet kalenderprint med et foto fra sin søsters bryllup.

”Min søster blev gift i august, og min datter bar ringene, så vi har et billede af os med min søster og svoger," siger hun. ”Jeg brugte nogle af baggrundsdesignene fra appen, og det så virkelig godt ud. Jeg sender den til min søster, og hun bliver vild med den.

”For mig handler det om de minder, du kan indkapsle i dine fotos. Alt er digitalt i dag, men jeg tror, at vi går glip af den ”håndgribelige” del. Det er helt sikkert en gave, som jeg gerne selv ville modtage. Det gør dine minder håndgribelige."Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT

  Redigering af dine fotos til print

  Få mere ud af dine fotos på print med vores trinvise vejledning til redigering til print og de bedste printindstillinger.

 • KREATIVT PRINT

  Print lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-printer, og hold dig velorganiseret og mindful hele året rundt.

 • PRINT

  Canon PosterArtist

  Opret professionelle plakatdesign hurtigt, nemt og gratis.

 • TIPS TIL PRINT

  Skab en personlig gave

  Canon Photo Cube hjælper dig med at skabe en gave fuld af glade minder.