KREATIVT PRINT

Tag mindfulness med kreativ dagbogsskrivning til dig

Forfatter og illustrator Kia Marie Hunt deler, hvordan det at skrive dagbog kan være en måde at udtrykke sin kreativitet og styrke sin mentale sundhed på.
En person, der skriver i en scrapbog, siderne er fyldt med fotos og klistermærker.

Det kan være inspirerende og kreativt at lade sine tanker flyde ind på siden i en dagbog, men det er også en god metode til at reflektere over, hvordan man har det. Hvis du bruger så lidt som 20 minutter om dagen på at skrive i din dagbog, kan det øge din følelse af velvære, især når du ved, at der aldrig er andre end dig, der vil læse det. Og den virkelig geniale ting? Alle kan gøre det. Der er ingen regler, kun papiret foran dig, som er klar til at formidle det, du føler den pågældende dag – uanset om det er gennem ord, tegninger, collager eller print af dine egne fotos.

Forfatter, illustrator og journalist Kia Marie Hunt har skabt en række aktivitetsbøger til børn, My Awesome Year (Mit fede år). Hun har også sin egen butik med Etsy-papirvarer, og hun laver hver måned dagbogsskrivesæt til sit voksende Journal Club-fællesskab.

For Kia har det været et livslangt kreativt udløb. "Jeg plejede at sige, at jeg oprindeligt startede med kreativ dagbogsføring som en metode til at registrere minder i det år, jeg rejste i Uruguay og Brasilien," siger hun. "Men jeg opdagede for nylig en masse håndskrevne dagbøger fra min barndom. Jeg har tilsyneladende altid været vild med kreativ dagbogsskrivning. Jeg var bare nødt til at finde tilbage til det."

Dagbogsskrivning er også en god metode til at lære dig selv at kende, siger Kia, der har 15.700 følgere på sin Instagram-konto, @kia.creates, og som også driver Instagram-siden @inspiringjournals. "Ud over at være en rensende aktivitet er det også befriende at have en dagbog som et rum til at udtrykke sig uden forventninger og begrænsninger. Du finder gradvist ud af mere om dig selv, hver gang du skaber," siger hun.

1. Find din skrivestil

En person, der holder en åben dagbog fyldt med farverige tegninger og klistermærker foran en fyldt bogreol.

"Dagbogsskrivning handler om at fange et øjeblik og bevare det for eftertiden, så du kan læse det igen og igen," siger Kia, "men det handler også om at nyde nutiden."

Kvinde, der skriver på et pink og hvidt computertastatur.

"En dagbogsskriveproces er som et fingeraftryk: Alle er unikke, og der er ingen rigtig måde at gøre det på," siger Kia. "For mig starter dagbogsskrivning med at give siden farve, normalt med dekorationer, der er relevante for temaet. Jeg bruger lang tid på at printe fotos, vælge klistermærker og vælge washi-tape (dekorativt klisterbånd)," forklarer hun.

Uanset om din stil er minimalistisk og dristig, eller du elsker en regnbue af farver, så lad din personlighed skinne igennem – og det kan svinge, hver gang du åbner din dagbog.

"For at afslutte et opslag fylder jeg pladsen med kruseduller og flere klistermærker," tilføjer Kia. "Jeg stopper simpelthen ikke, før siden er fuld, fordi det er sådan, jeg kan lide det. For mig er mere mere – men det er bestemt ikke efter alles smag!"

2. Vælg et emne

Billede ovenfra, der viser en kvindes organiserede skrivebord, med ruller med washi-tape ved siden af en åben dagbog.
En person, der fjerner et klistermærke af for at sætte det i en dagbog.

Der er mange forskellige måder at skrive dagbog på – dokumentation af drømme, opslag med kun én linje, ikke-sendte breve – og du kan eksperimentere undervejs, eller have forskellige notesbøger til hver slags.

"Der er virkelig mange dagbogsskrivnings-fællesskaber," siger Kia. "Dagbogsskrivning med punktopstillinger kan være ret sirligt og minimalistisk, fokuseret på at planlægge dine dage, uger eller måneder og spore vaner og mål. Med 'junk journal'-dagbogsskrivning bruger du din dagbog næsten som en scrapbog, indsætter næsten alt: Brochurer, billetter, kniplinger, snor, papir, materiale – du bestemmer selv!"

En daglig taksigelsesdagbog kan være en god metode til at bringe positivitet ind i dit liv. "Det er en metode til at nedskrive ting, du er taknemmelig for, store som små," siger Kia. "Det lyder enkelt, men hvis du skifter til den tankegang, kan du virkelig ændre dit liv."

"Den bedste metode til at finde din foretrukne form for dagbogsskrivning er at eksperimentere," tilføjer hun. "Prøv alle mulige ting, og begræns ikke dig selv – der er ingen regel om, at man kun må lægge sig fast på én måde at skrive dagbog på. Variation er sjovt."

3. Vær kreativ med print

En kvinde i en kjole med solsikker på, der holder et print fra sin PIXMA-printer.

"Jeg elsker den høje printkvalitet, jeg kan få via min printer fra Canon PIXMA TS5350-serien. Der er noget virkeligt tilfredsstillende i at printe, lave og derefter bruge mine egne klistermærkedesign i min dagbogsskrivning," siger Kia.

En person, der holder en Canon Zoemini, mens den printer billeder.

Print på 2x3" fremstillet af Canon Zoemini er ikke kun perfekte til at sætte ind i en dagbog, men printes også på papir med klæbende bagside, så du ikke behøver lim.

Både folk, der skriver dagbog, og kreative mennesker kan også bruge deres hjemmeprinter til at lave en endeløs række af nye og fantasifulde dagbogsmaterialer, ligesom Kia gør med sin printer i Canon PIXMA TS5350-serien.

"Nogle gange laver jeg et design digitalt med Adobe® Illustrator®* og sender det direkte til printeren trådløst. Andre gange laver jeg mit design i hånden og bruger PIXMA til at scanne det før redigering. Det er meget tilfredsstillende at se et designet klistermærkeark fra idé til fysisk genstand."

"Jeg har været vild med at tilføje billeder til min dagbog," siger hun. "Jeg begyndte med billeder fra ture eller dage på farten, da jeg skrev dagbog om rejseminder, men jeg er begyndt at printe mere og mere, fange alle mulige øjeblikke, f.eks. blomster på en gåtur eller den måde, som solen så ud på i min lejlighed en bestemt eftermiddag."

Kia bruger sin Bluetooth-aktiverede Canon Zoemini-printer i lommestørrelse til omgående at lave selvklæbende print på 2x3", der kan sættes på papiret, ved blot at oprette forbindelse til en smartphone.

"Det er fantastisk at kunne tage billeder med min telefon, tilføje et filter ved hjælp af Canon Mini Print-appen, hurtigt sende det direkte til Canon Zoemini og printe det direkte på klistermærkepapir. Det giver en virkelig god følelse af synergi med processen – jeg kan fange et øjeblik og tilføje det til min dagbog næsten med det samme."

Canon Mini Print-appen har et stort udvalg af brugerdefinerbare klistermærker, kanter og tekstskrifttyper, så du kan lege og tilpasse dine billeder, før du printer dem.

4. Gør den til din egen

En person, der trykker et blækstempel ned på en fuld dagbogsside.
En kvinde, der fotograferer sin åbne dagbog med sit Canon PowerShot G7 X Mark III.

"Jeg bruger mit Canon PowerShot G7 X Mark III til at optage små videoklip af dagbogsskriveprocessen samt til at tage billeder af de færdige sider," siger Kia. "Jeg kan oprette trådløs forbindelse til min telefon og nemt overføre billeder og videoer. Så laver jeg eventuelle ændringer på min telefon og kan dele dagbogsindholdet med mit fællesskab samme dag."

Du kan bruge Canon Mini Print-appen, som er kompatibel med Canon Zoemini og Canon Zoemini S, til at vise din personlighed og dit humør med rammer, filtre, kruseduller og meget mere. Men der er meget mere end kun klistermærker og fotos – Kia opbygger sin dagbog med alle mulige opfindsomme genstande.

"Jeg elsker at opbygge tekstur ved at tilføje trykte materialer, f.eks. foldede sider eller konvolutter. Det er rart at tilføje interaktive elementer til siden," siger hun. "Jeg har en 'junk journal', jeg kun bruger i oktober, og som er 100 % dedikeret til den Halloween-dagbogsudfordring (Halloween Journal Challenge), jeg afholder hvert år. Den er supertekstureret med flænsede, teplettede sider, fyldt med kniplinger, vokssegl og uhyggelige print, og bundet sammen med snor!"

Der er ubegrænsede måder at lade din indre kreativitet løbe løbsk på, og Kias sider viser, hvordan hendes fotos, specialfremstillede klistermærker og smukke håndskrift giver hendes dagbog personlighed.

"Når siden er dekoreret, finder jeg min kuglepen og begynder at skrive. Jeg tænker normalt ikke ret meget over det. Jeg praktiserer det, jeg kalder "fri skrivning", og fylder pladsen ud med de ord, der kommer ud. Tænk ikke for meget, og slap bare af, selvom det er rodet eller fyldt med stavefejl – det er ligegyldigt."

"Det er meget vigtigt for mig at kunne dele min kreative proces og færdige dagbogsopslag med dagbogsskrivningsfællesskabet på sociale medier, fordi det er der, hvor jeg er i kontakt med andre mennesker, der elsker dagbogsskrivning," siger Kia.

Det vidunderlige ved dagbogsskrivning er, at din proces er helt din egen. Den eneste, du behøver, er en notesbog, så kan du begynde at skabe magi.

Skrevet af Lorna Dockerill

*Adobe® og Illustrator er enten registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Adobe i USA og/eller andre lande.

Relaterede Produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Dokumentation af et projekt

  Dokumentér 100 dage af et personligt projekt med Canon Zoemini 2 og en pakke med 100 ark fotopapir.

 • KREATIVT PRINT

  Lav dit eget fidget-legetøj

  Fidget-legetøj af papirklip er sjovt at lege med og beroligende for travle hjerner.

 • KREATIVT PRINT

  De bedste bærbare Canon-printere

  Udforsk Canons udvalg af kompakte printere for at finde ud af, hvad der passer til dig.

 • KREATIVT PRINT

  Rejsedagbog som en professionel

  Forvandl dine Canon Zoemini S2-feriebilleder til en personlig, kreativ dagbog.