KREATIVT PRINT

Løft dine kreative projekter op på et højere niveau med et moodboard, der er printet med SELPHY Square QX10

Moodboards er en fantastisk måde at gøre dine kreative idéer levende på. Her viser vi dig, hvordan du kan printe et med det samme med Canon SELPHY Square QX10.
En kvinde printer et billede på en Canon SELPHY Square QX10. Placeret oprejst på skrivebordet foran hende står et moodboard med outfit-inspiration.

Moodboards bruges af designere, kunstnere og stort set enhver, der nogensinde har skullet planlægge et kreativt projekt eller finde inspiration til en begivenhed eller ferie. Grundlæggende er de en collage af idéer, der kan hjælpe dig med at skærpe din kreative vision og gøre dine planer levende.

Uanset hvad dit projekt går ud på, om det er nyindretning af et rum eller en afsluttende designopgave, er det vigtigt at samle inspiration. Du kan blive inspireret af en keramisk krukke i den perfekte blå nuance til dit indretnings-moodboard eller noget stof med et dristigt mønster, der kan højne dit kjoledesign.

Her ser vi på, hvordan du laver et moodboard, nogle idéer til, hvordan du bruger det, og de ideelle værktøjer til at printe dine inspirerende billeder.

Sådan laver du et moodboard, der inspirerer dig

En Canon SELPHY Square QX10, der printer billeder til et moodboard til dekoration i hjemmet.

Vælg fotografier fra din kamerarulle, og print med Canon SELPHY Square QX10, så du kan lave firkantede, indrammede klistermærkebilleder, der er ideelle til forskellige kreative behov.

En person, der laver et moodboard med blåt tema med billeder, der er sat op på en hvid væg bag et skrivebord.

For at skabe et moodboard kan du bruge alle tilgængelige overflader, uanset om det er en tom væg, en tavle eller siderne i en scrapbog.

Du har muligvis allerede mange billeder på dit kamera eller din telefon, som kan fungere som udgangspunkt for dit moodboard. Når du er på farten, skal du sørge for at tage billeder af alt, hvad du ser, der kan inspirere dig. Tænk på farver og mønstre, og hvordan de kan arbejde sammen. Hvis du har planer om at pynte et rum, er der måske en vigtig ting, som du virkelig holder af, f.eks. en vase i din yndlingsnuance af blå. Brug dette billede som udgangspunkt, og opbyg dit moodboard omkring det, måske med billeder af farvekort, boligtekstiler eller andet tilbehør, der kan fungere godt sammen med dit tema.

Derfor kan printede projekter være bedre end digitale projekter

En person, der piller bagsiden af et SELPHY Square QX10-klistermærkeprint.

Med Canon SELPHY Square QX10-klistermærker kan du printe dine billeder og klæbe dem direkte på dit moodboard.

Fotos danner et bedre billede end ord alene og et fysisk moodboard – fotografier, der er sat fast på en væg, arrangeret på en opslagstavle eller sat ind i en scrapbog – giver en øjeblikkelig visuel effekt (i stedet for at skulle bruge flere minutter på at lede i fotobiblioteket på din telefon eller computer hver gang). Canon SELPHY Square QX10 er det ideelle værktøj til at lave print i høj kvalitet af de farver og stilarter, der inspirerer dig. Den fremstiller 6,8 x 6,8 cm firkantede klistermærkebilleder med en justerbar kant, så du kan tilføje noter eller kommentarer til dine idéer. Printene er detaljerede og har en imponerende farvegengivelse. Blæk og papir til SELPHY Square QX10 fås også i et sæt, der gør dem nemme at udskifte, når du har brug for det.

Udvidelse og forfinelse af dit moodboard

En kvinde, der laver et moodboard til outfit-inspiration, og sætter SELPHY Square QX10-billeder sammen med tegninger og materialeprøver.

Ud over at bruge print kan dit moodboard også indeholde stofprøver, udklip fra magasiner, blade, blomster og meget mere.

Din designinspiration er ikke begrænset til fotos. Et moodboard til et modedesignprojekt kan også omfatte stofprøver, farvede tråde og knapper eller lynlåse. Ved at kombinere teksturer med instant-print af dine egne yndlingsformer og stilarter kan du fokusere din tankegang og virkelig "føle" dit projekt. Tænk over, hvordan du fremviser elementerne på dit moodboard for at opnå den bedste effekt, og hvordan du arrangerer dem, så de arbejder sammen som en helhed.

Kreativt samarbejde på SELPHY Square QX10

En person, der holder sin Canon SELPHY Square QX10, mens den printer et logo til et projekt.

Moodboards kan også bruges som en fantastisk måde at formidle dine idéer på, når du arbejder på et virksomhedsprojekt. Grafikken kan nogle gange formidle dit budskab bedre end ord.

Hvis du arbejder på en idé sammen med andre, kan det være en god idé at dele dine tanker. Måske planlægger du at finde på et nyt logo-design, og du skal beslutte dig for farvetemaer, grafik og skrifttyper, eller måske vil du bare diskutere temaer til en fest. Canon SELPHY Square QX10 er lille, bærbar og trådløs, så du kan tage den med dig og printe, uanset hvor du og dine venner/samarbejdspartnere er. Du behøver heller ikke bekymre dig om ledninger eller kabler – SELPHY Square QX10 er nem at oplade via USB og kan printe op til 20 print på én opladning. Hvis en anden har et billede, som vedkommende gerne vil føje til projektet, kan vedkommende dele det med dig online, og du kan printe det med det samme.

Flere layoutindstillinger at vælge imellem

En kvinde, der holder en Canon SELPHY Square QX10-printer ved siden af sin smartphone. På hendes skærm vises det billede, hun er ved at printe.

Canon SELPHY Square QX10 er ideel til at lave moodboards af enhver slags, da du kan printe billederne direkte fra din smartphone, tilføje etiketter, ikoner og tekst i Canon SELPHY Photo Layout-app’en.

Canon SELPHY Photo Layout-app'en giver dig mulighed for at tilpasse dine print med stempler, filtre, kanter, tekst og overlejringer. App’en, som kan downloades gratis fra App Store til iOS-enheder eller Google Play til Android-enheder, har flere layoutindstillinger. Du kan blande billeder med forskellige billedformater for at lave en collage eller opdele papiret lige i to, fire eller otte fotos på en side.

Moodboards til sjov og motivation

Et moodboard med rejsetema om Marokko, der viser mønstre og billetter ved siden af en Canon SELPHY Square QX10.

Hvorfor ikke lege lidt med din Canon SELPHY Square QX10 og lave et moodboard bare for sjov? Den kan handle om på din yndlingsfarve, en feriedestination eller mad.

Moodboards kan bruges på alle mulige sjove måder. Forventningen om en ferie til et sted, du aldrig har besøgt før, kan ofte være lige så spændende som selve turen. Du kan samle billeder af de seværdigheder, du gerne vil se, eller den mad, du glæder dig til at smage. Alt, der opsummerer en overordnet idé eller følelse, såsom det geometriske mønster på en marokkansk flise eller billeder af udsmykket maurisk arkitektur, bidrager til at skabe en fornemmelse af stedet.

Moodboards på en PIXMA-printer

Du kan stadig blande print i dine moodboards, selvom du ikke har en Canon SELPHY Square QX10. Printere i Canon PIXMA TS-serien, f.eks. PIXMA TS5350a-serien, TS6350-serien og TS8350-serien, kan printe kvadratiske fotos ved hjælp af Easy-PhotoPrint Editor-appen og firkantet papir, f.eks. Canon Photo Paper Plus Glossy II, som fås i formaterne 13 x 13 cm og 8,9 x 8,9 cm. Eller hvorfor ikke prøve at printe på Canons magnetiske fotopapir og lave et moodboard med idéer til køkkendesign på dit køleskab? Du skal blot tilslutte din mobile enhed via AirPrint (iOS) eller Mopria (Android) for at printe fotos direkte fra din telefon.

Uanset hvad dit næste kreative projekt går ud på, er det at sammensætte et moodboard den perfekte måde at samle dine idéer og finjustere din vision på – prøv det, og lad det tage dig med på en inspirerende rejse.

Skrevet af Andrea Ball

Relaterede produkter

 • Printere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Gem dine særlige minder som smukt udformede print, som du kan lave hvor som helst, trådløst.
 • Printere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis dine designs frem med PIXMA TS5350a-seriens alsidige mediehåndtering, coole kreative apps og enkle tilslutning til smartphones
 • Inkjet-printere

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Skab større kreativitet og interaktive muligheder i dine fotoprint med Canons magnetiske fotopapir MG-101.
 • Relaterede artikler