KREATIVT PRINT

Print dine egne broderimønstre

Lav et helt særligt stykke vægkunst, eller pift en almindelig hvid T-shirt op med denne trin-for-trin-vejledning til print af broderimønstre.
En hvid T-shirt med et printet broderimønster af stueplanter ved siden af en pakke Canon-overførselspapir til påstrygning.

Broderi er blevet mere og mere populært i de seneste år, fordi vi søger hobbyer, der kan give os ro i sindet og fjerne øjnene fra TV- og computerskærme. Men vidste du, at du kan bruge din printer til at skabe dine egne broderimønstre?

Med en PIXMA-printer er det nemt at designe dit eget motiv og overføre det til stof. Se, hvordan du kan dekorere en almindelig T-shirt eller skabe et personligt stykke vægkunst med denne trin-for-trin-vejledning.

Du skal bruge

 • Canon-printer, f.eks. PIXMA TS5350-serien
 • Overførselspapir til påstrygning til lyst1 eller mørkt2 stof eller Mat fotopapir
 • Broderimønsterdesign efter eget valg
 • Stof efter eget valg (materialet skal være mindst 50 % bomuld og maskinvaskbart ved 30 °C)
 • Saks
 • Strygebræt og strygejern
 • Nål og tråd
 • Broderiramme

1. Valg af broderimønsterdesign

T-shirt og vægophæng med printet broderimønster ved siden af en Canon-printer.

Du kan vælge et hvilket som helst design til dit broderimønster eller endda prøve at skabe dit eget.

En kvinde, der placerer en T-shirt med plantemønster i en broderiramme.

Dit design behøver ikke være perfekt, for du kan brodere hen over de stykker, du vil skjule.

Du har måske allerede et mønster i tankerne til dit broderi. Til dette projekt valgte vores hobbyekspert Rosie fra The Embroidery Barn to forskellige designs. Det første var et motiv med plantetema til at friske en hvid T-shirt lidt op. Det andet, et par hænder formet til et hjerte, som hun havde tænkt sig at sy på et stykke hvidt stof for at skabe et inspirerende vægophæng.

Rosie har selv lavet disse designs, men hvis du er løbet tør for idéer, kan du finde masser af inspiration i Creative Park eller Creative Park-app'en3. Begge steder kan du finde designs og mønstre fra en række kunstnere og illustratorer – tjek f.eks. Cactus Party eller Peaceful Parakeets!

2. Print af dit broderimønster

En Canon PIXMA-printer, der printer to designs på et ark A4-papir.

Vores håndarbejdsekspert har printet sine designs, både til T-shirten og til broderirammen, på et ark A4-overførselspapir til lyst stof.

Når du har valgt designet til dit broderi, er det tid til at printe dit mønster. Den gratis Canon PRINT-app, som er kompatibel med de fleste Wi-Fi-aktiverede Canon-printere, herunder Canon PIXMA TS5350-serien, giver dig mulighed for at betjene din printer direkte fra din smartphone og endda oprette forbindelse til cloud’en.

Hvis dit materiale er ret tyndt, kan du printe dit broderimønster på almindeligt papir, f.eks. Mat fotopapir, og overføre designet direkte til stoffet. Du skal blot tape mønsteret fast på et vindue, dække det med stoffet og følge linjerne med en blyant eller kuglepen.

Rosie brugte overførselspapir til påstrygning til lyst stof, hvilket gør processen lidt enklere. Det fås i A4-størrelse, så du kan lave store designs eller få plads til flere mindre motiver på det samme ark (ved hjælp af Canon Easy-PhotoPrint Editor-app'en som hjælp til layout) for at undgå spild.

3. Forberedelse af det trykte broderimønster til overførsel

En kvinde, der klipper et stueplantemotiv ud med en saks.

De tomme dele af overførslen kommer til at kunne ses på dit endelige design, så sørg for at klippe pænt til langs kanten for at få en fin ramme.

En kvinde, der placerer et stueplantedesign på en T-shirt.

Når du er tilfreds med udklipningen, skal du beslutte, hvor du vil placere designet på stoffet.

Før du overfører dit mønster til stoffet, skal du klippe dit design ud med en skarp saks. Du kan enten klippe så tæt på kanten som muligt eller efterlade en pæn ramme rundt om motiverne. Placér designet på stoffet – hvis du overfører til en T-shirt, er det en god idé at prøve den på først for at sikre, at alt sidder rigtigt. Når du er tilfreds med din placering, skal du vende papiret, så designet vender mod stoffet.

4. Strygning af dit broderimønster på stof

En kvinde, der stryger en T-shirt og et overførselsdesign med forsiden nedad.

Placér dit design med forsiden nedad på stoffet, og brug et forvarmet strygejern til at fastgøre mønstret på T-shirten.

En kvinde, der piller bagsidepapiret af et overførselsmedie på et hvidt stykke stof.

Træk forsigtigt bagsidepapiret af for at se mønsteret.

Læg dit stof og design på et strygebræt. Indstil strygejernet til ca. 170 °C (svarende til indstillingen "bomuld" på de fleste strygejern), og før langsomt strygejernet hen over stoffet, så der påføres et jævnt tryk. Brug cirkulære bevægelser for at sikre, at billedet er frigjort fra papiret og overført til stoffet. Når du er sikker på, at mønsteret er blevet klæbet på, skal du bruge den ene hånd til at trykke stoffet ned for at holde det på plads, og den anden hånd til langsomt at trække bagsidepapiret af.

5. Syning af det trykte broderimønster

En kvinde, der syr en kant rundt om sit design med hænder på et stykke stof.

Hvis du bruger en broderiramme eller en gobelinramme, er det nemmere at holde dit broderiarbejde sikkert på plads.

Et stykke stof i en ramme med et trykt broderidesign af hænder formet til et hjerte.

Hvis du bruger en enkel lige syning til at omkredse dit design, bliver det mere synligt.

Nu hvor dit mønster er på plads, er det tid til det sjove! Det er her, du kan lade din kreativitet få frit spil. Du kan vælge at brodere over hele mønsteret eller vælge en mere minimal tilgang. Rosie brugte basale broderisting til at sætte farve på plantekrukkerne og fremhæve løvet på hendes T-shirt-design. For at få håndmotivet til at skille sig ud, brugte hun en mørk tråd til at sy rundt om omkredsen.

Når du er tilfreds med syningen, er det tid til at vise dit arbejde frem. T-shirten kan være en dejlig personlig gave, og broderirammen i træ er en færdiglavet ramme, så din personlige vægkunst kan hænges op med det samme til minde om dit fine håndværk.

Følg os på Pinterest for at få mere håndværksinspiration. Og glem ikke at dele dine kreationer på de sociale medier med hashtagget #MadeWithPIXMA.

Skrevet af Andrea Ball

 1. Light Fabric Iron-on Transfers LF-101, kan bruges med: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (bortset fra TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (bortset fra TR45xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG68xx-serien/MG67xx-serien/MG57xx-serien/MG56xx-serien/MG36xx-serien, iX68xx-serien
 2. Dark Fabric Iron-on Transfers DF-101, kan bruges med: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (bortset fra TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (bortset fra TR45xx-serien), G-serien (bortset fra GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx -serien/iX68xx-serien
 3. Du kan finde oplysninger om understøttede Canon inkjet-printere på denne webside: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Gentænk din garderobe

  T-shirts med statements, skræddersyede muleposer… en guide til tekstilprint.

 • En Canon-printer printer et ark papir med tre hjertedesign på. Omkring den ligger der farveblyanter, en pakke overførselspapir og en hvid t-shirt med en hjerteoverførsel på.

  KREATIV MINDFULNESS

  Bær dit hjerte på ærmet

  Deltag i samtalen om mental sundhed med disse stilfulde og inspirerende design.

 • Vægophæng af tropiske bladformer, der er skåret ud af farverigt papir i pink og grøn og tropiske print.

  KREATIVT PRINT

  Enkle, sansestimulerende dekorationer

  Kombinér natur og design for at skabe beroligende rum i dit hjem.

 • En Canon PIXMA G6050-printer og Canons magnetiske fotopapir på et bord ved siden af papirfigurer, herunder en dinosaur-uro, et enhjørningehoved og katteklistermærker.

  KREATIVT PRINT

  Stilfuld hjemmelavet indretning

  Kom i gang med hobbyprojekterne, og dekorér dit hjem ved hjælp af Creative Park og en PIXMA G6050-printer.