KREATIV FOTOGRAFERING

7 dage og 7 kreative måder at udvikle din stil på

Kym Moseley, der er ivrig TikToker og professionel fotograf og videofotograf, deler sine tips og tricks til at skabe uforglemmelige billeder.
Et portræt af en mand, hvor ansigtet er trukket hen over billedet i efterbehandlingen, på en lilla baggrund.

Udvidelse af din kreativitet er nøglen til at forbedre din fotografering. At lære at eksperimentere med stil og afprøve nye teknikker kan føre til dristige og ofte overraskende resultater. Kym Moseley er en ivrig fortaler for at lege med idéer, som han så deler med sine mange tilhængere på TikTok.

For nylig pressede Kym sin kreativitet til det yderste ved at sætte sig selv en fotografisk udfordring hver dag i en uge og dokumentere udfordringen i et TikTok-kursus. Her deler Kym de syv forskellige teknikker, han brugte, og afslører den kreative tankeproces bag hvert af sine iøjnefaldende slutbilleder.

1. Tilføj et abstrakt element

Nogle siger, at kameraet aldrig lyver, men redigerings-apps kan helt sikkert bøje sandheden. "Jeg synes, at de surrealistiske værker af Salvador Dalí virkelig er inspirerende, og jeg ville gerne skabe noget lignende," siger Kym om det overvældende billede, der indleder denne side. "Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle gøre, så jeg besluttede mig for bare at tage et selvportræt og holde det enkelt. Canon Camera Connect-appen er virkelig god til dette, især fordi du kan autofokusere på dig selv, mens du står foran kameraet, så du ikke behøver gætte dig frem til ligningen.

"For mig handler portrætfotografering om øjnene," fortsætter Kym. "Det er det, du bogstaveligt talt fokuserer på, når du tager billedet, men det er også øjnene, der fortæller historien. Jeg tror ikke, at der er noget værre end et falsk smil i et portræt – jeg kan altid se, når øjnene ikke smiler. For at finde på noget helt andet i dette billede besluttede jeg mig for helt at fjerne øjnene fra billedet, hvilket fjernede al individualitet og personlighed. Jeg strakte en del af ansigtet under redigeringen, så billedet forvandles til et portræt af en person, der kunne være hvem som helst. Jeg tror, at det virkelig rammer plet som surrealistisk kunst."

2. Skift vinkler for at optage det større billede

En fugl, der er optaget fra nedefra og op, hvor den flyver mellem to tårnhøje skyskrabere mod en klar blå himmel.

"Optagelse af bygninger med et ultravidvinkelobjektiv og en blænde på f/4,5 gav en tilstrækkelig stor dybdeskarphed til at holde alting skarpt sammen med en lukkertid på 1/125 sekund," siger Kym om dette billede med titlen Look Up. "Det er mere end hurtigt nok til håndholdt vidvinkeloptagelse uden stativ." © Kym Moseley

"Jeg fotograferer primært portrætter og mennesker, men det er godt at udfordre dig selv med noget andet," siger Kym. Han ville ikke bruge et ultravidvinkelobjektiv som f.eks. RF 16mm F2.8 STM eller Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM til portrætfotografering, men han føler, at de kan give et dynamisk perspektiv til bybilleder, f.eks. det ovenfor. "Til dette billede forsøgte jeg at tænke på noget andet end de sædvanlige billeder af bygninger og fik idéen om at fotografere direkte opad," forklarer han.

Kym bruger Canon EOS R6, og EF- eller EF-S-objektiver kan bruges sammen med dette kamera med en Canon-objektivadapter EF-EOS R.

"Jeg elskede den måde, hvorpå skyskraberne så ud til at læne sig indad mod hinanden med det opadgående perspektiv, men jeg følte, at det virkelig havde brug for noget i midten af himlen, f.eks. en fugl eller et fly. Det skete ikke, så jeg klippede en fugl ud fra baggrunden i et gammelt billede og indsatte den, lige hvor jeg ville have det."

3. Bliv kreativ med selvportrætter

Et portræt af en mand, hvor kinesiske tegn op på hans ansigt af en projektor.

Mens spejlløse kameraer giver dig mulighed for at få vist effekten af eksponering og hvidbalanceindstillinger i den elektroniske søger, kan du nyde de samme fordele med alle Canons digitale spejlreflekskameraer, der har Live View, ved at komponere billeder på bagskærmen i stedet. © Kym Moseley

"Jeg elsker portrætbilleder, der er mørke, filmiske og gammeldags, som et stillbillede i en film," siger Kym om inspirationen bag de flotte resultater af hans tredje teknik. "Jeg ønskede, at det meste af billedet skulle være mørkt, og kun en del af det skulle være oplyst på en dramatisk måde. For at skabe effekten brugte jeg et LED-lys til at give lidt belysning til baggrunden. Så sluttede jeg min telefon til en projektor og skrev det kinesiske tegn for "kærlighed" på den, så det bogstaveligt talt blev projiceret op på mit ansigt.

"Jeg bruger praktisk talt altid manuel eksponeringstilstand, så jeg kan få det udseende, jeg ønsker, især med mørke billeder," fortsætter Kym. "Jeg skiftede fra et Canon EOS 6D Mark II til et EOS R6 for et stykke tid siden og, som med alle Canons spejlløse kameraer, hjælper det dig virkelig, at du kan se en live-forhåndsvisning af eksponeringsniveauer og hvidbalance i søgeren. Jeg legede med farverne på LED-lyset og de kinesiske tegn på min telefon, indtil jeg fik den balance, jeg ønskede, med en blålig baggrund og en rødlig tekst."

Til portrætter foretrækker Kym en snæver dybdeskarphed for at isolere motivet mod en sløret baggrund. Et objektiv med en hurtig blændeværdi gør dette muligt, hvilket gør Canon RF 50mm F1.8 STM og EF 50mm f/1.8 STM til ideelle, omkostningseffektive valg.

4. Brug skygger og lys

Skyggen af en hånd, der holder en rose ud mod en anden ventende hånd, også i skygge.

Kym føler, at dristige, enkle former i silhuet nogle gange kan sige mere end lys og farve. "Dette billede af to hænder og en blomst handler om menneskelig interaktion," siger han. © Kym Moseley

"Lyse, solrige billeder er overalt, men jeg elsker at lege med skygger og silhuetter," siger Kym. Til hans billede af to hænder og en blomst, der står i silhuet mod en grå væg, ønskede han at holde tingene enkle og dramatiske. "En masse inspiration kommer fra billeder, jeg har set i film eller på TV eller på platforme som TikTok og Instagram. Dette her er baseret på, at nogen placerer en blomst i en andens hånd. Jeg tror, det giver et virkelig stærkt billede med et følelsesmæssigt træk."

Kym fortsætter: "Jeg optog billedet indendørs og pegede kameraet mod mit vindue og brugte ca. et stop af overeksponering for at slippe af med detaljer i den lyse baggrund. Jeg tog to separate billeder, først af den ene hånd og derefter den anden. Det er faktisk mine egne hænder, så jeg brugte Canon Camera Connect-appen til at styre alle indstillingerne og få vist billederne eksternt på min telefon. Til sidst sammenflettede jeg de to fotos i en redigerings-app for at danne et sammensat billede."

5. Eksperimenter med kompositionen

En skateboarder, der skubber sig afsted i et mørklagt fleretagers parkeringshus.

Folk tror ofte, at du har brug for en hurtig lukkertid til fastfrysning af action, men Kym gik den modsatte vej og brugte en langsom lukkertid på 1 sekund for at tilføje bevægelsessløring i dette billede, hvilket skaber en følelse af bevægelse. © Kym Moseley

"Jeg elsker, at så mange Canon-kameraer har en skærm, der kan vippes og drejes. Du kan bruge den til at komponere billeder fra usædvanlige vinkler, holde kameraet højt oppe eller helt nede," siger Kym. For hans billede af en skateboarder i et mørkt parkeringsområde var kameraet i jordhøjde, hvilket han følte gav et interessant perspektiv. "Jeg var i stand til at få skateboarderens krop til at se stor og lille ud på præcis de steder, jeg ønskede, så hans fod, der er tættest på objektivet, ser enorm ud, og resten af hans krop bevæger sig væk i baggrunden," forklarer han. "Hvis jeg havde taget billedet fra en almindelig øjenhøjde, ville det have mistet hele dets effekt.

"Den superhurtige drevhastighed på 20 billeder pr. sekund på mit Canon EOS R6 er endnu en stor hjælp til denne type optagelse," fortsætter Kym. "Jeg affyrede en serie af billeder med hurtig affyring, så jeg kan være sikker på at fange det afgørende øjeblik. Uanset hvilket kamera du bruger, betaler det sig at bruge den hurtigste billedhastighed til denne type billede."

6. Tæmning af den vilde natur

En due, der flyver væk fra en udstrakt hånd, der holder nogle frø.

Kym brugte enkeltpunkts- autofokus til dette billede, men kunne også have brugt den fantastiske deep learning AI-autofokus-metode til fugleregistrering i sit Canon EOS R6, som også findes i EOS R5- og EOS R3-kameraer. Det låser sig på en intelligent måde fast på en fugl og sporer dens bevægelse, registrerer kroppen og følger hovedet og endda øjnene, når og hvis de kommer ind i billedet. "Jeg elsker den måde, EOS R6 er så utroligt intuitivt og nemt at bruge," siger Kym. © Kym Moseley

Du behøver ikke at tage på safari for at få flotte billeder af dyr i naturen. Du kan tage fantastiske billeder i din egen baghave – eller i Kyms tilfælde i hans lokale park. TikTokeren om sit fotografi af en due, der flyver væk efter fodring: "Jeg har altid været inspireret af billeder af duer, der flyver, og billeder af folk, der holder en eksotisk fugl i hånden. Jeg besluttede at kombinere de to med dette billede.

"Der er en café i parken, der sælger pakker med fuglefrø til at fodre ænderne med, men de er også velegnede til lokke duer hen til dig. Jeg holdt ganske enkelt kameraet i den ene hånd og lokkede duen hen til den anden. Jeg brugte en hurtig lukkertid på 1 sekund til at fryse bevægelsen, da duen fløj væk."

7. Dobbeltoptagelse

Et sort/hvidt dobbelteksponeringsbillede af en ung mand med tætklippet hår.

Kym siger, at dette dobbelteksponeringsbillede ikke ville have været muligt uden Canon EOS R6's mulighed for at vise et "spøgelsesbillede" af det første billede, hvor han kunne overlejre forhåndsvisningen af det andet billede for at få øjnene på linje. "Det er bare et fantastisk kamera," siger han. Funktionen er også tilgængelig i en række andre Canon-kameraer, herunder EOS 90D, EOS 6D Mark II og EOS RP. © Kym Moseley

"Dette er endnu et billede, der er delvist inspireret af andres arbejde," siger Kym fra hans mindeværdige slutfoto. '"Dobbelte eksponeringer fanger altid opmærksomheden, og jeg ønskede at skabe et billede, hvor venstre og højre øje var præcist overlejret i de to separate optagelser," forklarer han. "Der var nogle forsøg og fejl involveret, fordi jeg fandt ud af, at øjnenes pupiller skulle placeres meget præcist.

"Multieksponeringsfunktionen i mit Canon EOS R6 var en stor hjælp," fortsætter Kym. "Når du har taget det første billede, vises det i søgeren eller på bagskærmen som et slags spøgelsesbillede, så du kan bruge det til nøjagtig placering, når du komponerer det andet billede."

Uanset om du giver dig selv en ugelang udfordring som Kym og prøver en af disse forskellige teknikker hver dag eller bare afprøver et par af dem over tid, kan du opnå stor glæde og tilfredshed ved at flytte dine grænser som fotograf. Glem ikke at dele dine resultater med hashtagget #FreeYourStory, hvor du tagger @canonemea.Skrevet af Matthew Richards

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • Dråber skyder i en bue fra et vinglas, der holdes i en hævet hånd, i silhuet mod en orange himmel.

  KREATIV FOTOGRAFERING

  Kreative teknikker til sociale medier

  To TikTok-fotografer deler deres bedste tips til at skabe billeder, der skiller sig ud fra mængden.

 • En kvinde med langt, lyst hår iført pink solbriller poserer op ad et pink gardin og perlesnore. Hendes billede er synligt på bagsiden af kameraet på bordet foran hende.

  PORTRÆTFOTOGRAFERING

  Opgradér din selfie

  TikToker Nina Collins forklarer, hvordan man tager kreative selvportrætter derhjemme.

 • Tag æstetiske fotos

  GRUNDPRINCIPPERNE FOR FOTOGRAFERING

  Tag æstetiske fotos

  Influenceren Steffi Marla, deler, hvordan hun sikrer, at hendes billeder skiller sig ud online.

 • GADEFOTOGRAFERING

  Portrætter til print

  Fotograf og TikToker Kym Moseley deler sine tips til at tage og dele iøjnefaldende billeder af fremmede.