Madfotografer vælger ofte et 35mm-objektiv til flat lay-billeder, fordi det er bredt nok til at indeholde rekvisitter som f.eks. bestik og ingredienser. Taget med et Canon EOS RP med et Canon EF 35mm F1.8 MACRO IS USM-objektiv ved 1/125 sek., f/2.5 og ISO800. © Natasha Alipour-Faridani
Med madfotografering kan du virkelig eksperimentere med dit Canon-kamera – og det er ikke kun fantastisk, fordi du kan spise motivet bagefter. Tag dig tid til at style ingredienserne, styre belysningen og finjustere dine indstillinger, så vil du opdage, at du kan fremstille madfotos, der er en sand nydelse.
Der er dog noget forskelligt udstyr, der kan hjælpe dig med at få den bedste kvalitet ud af dit kamera. Et stativ kan være nyttigt, når du f.eks. fotograferer mad oppefra i flat lay-format, i svagt lys, eller når du tager ekstreme nærbilleder, selvom Canons udvalg af objektiver med billedstabilisering (IS) også vil hjælpe i disse situationer. Hvis du tilføjer en Canon Speedlite-flash eller anden form for kunstig belysning til din udstyrstaske, kan du få flere kreative muligheder, når du vil give din madfotografering en professionel fremtoning.
En opgradering af dit objektiv er det, der kan have den største indvirkning på din madfotografering. Mange objektiver har en fokuseringsafstand, der er kort nok til at fange små detaljer, men kun et ægte makroobjektiv giver dig en forstørrelse på mindst 1x. Det betyder, at motivet optages på sensoren ved 1:1 eller i naturlig størrelse, når objektivet er indstillet til minimum fokus.
Et makroobjektiv er ideelt til at afsløre skjulte teksturer, indviklede mønstre og fine strukturer i mad, der ellers ville gå ubemærket hen, men det er ikke det eneste, madfotografering handler om. Her vil vi se på de bedste objektivmuligheder for Canon EOS-kameraer.