GRUNDPRINCIPPERNE FOR FOTOGRAFERING

Pres dig selv, og se, hvad du kan fange med syv kontinuerlige optagelsesdage

Du vil blive overrasket over, hvad du kan fange på en uge. Optag noget forskelligt hver dag i syv dage, og flyt dine kreative grænser.
Et landskabsbillede af kysten ved Dorset med klippeformationen Durdle Door.

Det kan være svært at bryde rutinen, men hvis du vil sætte gang i din kreative side og prøve noget nyt, er en syv-dages udfordring et godt sted at starte. Forpligt dig til at tage et nyt billede af et nyt motiv hver dag i syv dage, så vil du måske genfinde alle årsagerne til, at du begyndte at fotografere.

Fotografen Ellis Reed blev drevet af sit ønske om at fange smukke øjeblikke og fik sit Canon EOS 550D (nu efterfulgt af Canon EOS 850D) for otte år siden i en alder af 18 år. Med hjælp fra sit Canon EOS R har han nu specialiseret sig i rejse-, livsstils- og landskabsfotografering, og han udfordrer konstant sin egen kreativitet.

Ellis' passion for sit lokale område og evne til at se velkendte omgivelser med friske øjne gjorde ham til den perfekte fotograf til at tage udfordringen op med fotografering i syv dage. Han skabte syv forskellige billeder over syv dage, hvor han valgte et tema om mindfulness for at binde hvert smukke øjeblik af sin rejse sammen – et tema, han følte, gik hånd i hånd med genopdagelsen.

Her afslører han, hvordan han kom videre og giver råd til, hvordan du klarer din egen syv-dages udfordring med fotografering.

Dag ét: Fang solopgangen

Den tidlige morgensol glimter i et vindue på en buet række af huse.

"At tvinge dig selv til at gå ud med dit kamera og gøre noget kreativt tidligt om morgenen, mens ingen andre er i nærheden, er en virkelig nyttig ting at gøre," siger Ellis, der fangede dette stemningsfulde billede af solen, der reflekteres i et vindue tidligt om morgenen. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 57mm, 1/800 sek., f/2.8 og ISO 100. © Ellis Reed

Den honningfarvede Pulteney Bridge afspejles i den rolige flod, den strækker sig over.

Ellis tog dette billede af den imponerende Pulteney Bridge i sin hjemby Bath ved solopgang. Hvad kan du fange tæt på dit hjem? Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 26mm, 1/400 sek., f/2.8 og ISO 160. © Ellis Reed

Optagelse ved daggry er den perfekte måde til at fokusere på kreativiteten, siger Ellis.

"Det er en rigtig god måde at få dit hoved klaret på, og det er fantastisk til at gøre dig klar på, ikke kun til resten af dagen, men også resten af udfordringen. Den indledende start er utrolig nyttig, når du skal undgå, at hverdagens pres fra arbejde eller sociale medier stresser dig," siger han.

Ellis forlod sit hjem for at optage solopgangen bare med sit Canon EOS R og Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv, et par, han synes, giver ham en enorm alsidighed. "Jeg vil foreslå, at du skal lade din telefon blive hjemme, bare vær til stede med dit kamera, og nyd at gå rundt med solopgangen."

"Mit foretrukne objektiv er RF 24-70mm F2.8L IS USM, som er min absolutte arbejdshest, og det, jeg optager med 90 % af tiden, og størrelsen på EOS R er meget mere behagelig end et standard digitalt spejlreflekskamera."

Dag to: Pres dit udstyr til grænsen

Nærbillede af en hvid blomst, der vokser på en gren.

Til denne udfordring brugte Ellis sit RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv, der normalt ikke bruges til makrooptagelse, til at forsøge at få næroptagelser af blomstrende blomster på lokale træer. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70mm, 1/2000 sek., f/2.8 og ISO 1000. © Ellis Reed

Pink blomst på et træ.

Det hurtige, men kompakte Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv gør det muligt for Ellis at fange enestående detaljer, uanset om han tager skarpe portrætter eller sine karakteristiske ravfarvede landskaber – her anvendte han sin signaturstil på noget andet, blomstrende blomster, for at teste sit udstyr.
Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70mm, 1/2000 sek., f/2.8 og ISO 250. © Ellis Reed

Det kan være en nem måde at se verden omkring dig i et nyt perspektiv, når du afprøver nye muligheder med blot ét objektiv, siger Ellis, som udelukkende brugte sit alsidige Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv til hver dag under udfordringen.

"Idéen er at tvinge mig selv til at gå ud og optage alt med ét objektiv i stedet for at pakke bestemte objektiver til bestemte motiver," siger han. "Uanset om jeg tager vidvinkelbilleder af byen eller nærbilleder, handler det om at forsøge at finde ud af, hvordan du får objektivet til at fungere."

Dag tre: Optag noget, der står dit hjerte nært

Et Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektiv, en telefon og en Canon Zoemini S placeret oven på en marmoreret overflade.

For Ellis var et Canon-objektiv hans sentimentale genstand for hans tre-dages optagelse. "Min bedstefar var også fotograf og stor Canon-fan, så Canon er blevet i min familie. Jeg kan relatere mit Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektiv tilbage til at være sammen med min bedstefar, så det er næsten som en tatovering og noget, jeg har med mig," siger Ellis. © Ellis Reed

"Mit Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektiv var min bedstefars, og selvom det er lidt slidt, er det noget, han gav mig, før han gik bort."

At fotografere noget, der betyder meget for dig, kan være en god måde at bevare minderne på.

"Det er et gammelt objektiv, men jeg elsker at bruge det," siger han. "Jeg vil aldrig skille mig af med det, da det er en ting, jeg har så stor en passion for. Hver gang jeg tager det op, minder det mig om min bedstefar, og hvordan fotografering har været i familien i så mange år."

Selvom han ikke brugte dette objektiv til sin syv-dages udfordring, optager Ellis ofte med det på sit EOS R ved hjælp af en Canon EF-EOS R-objektivadapter.

Ud over at tage billeder af det så højt skattede objektiv brugte Ellis Canon Zoemini S til at skabe nogle personlige print for at vise det frem og opbevare det i en scrapbog.

Dag fire: Få nogen til at smile

En mand omfavner en kvinde, som holder et printet fotografi af sig selv og manden i hånden.

"Jeg synes, det er rart at have et par billeder, hvor man bare stopper et øjeblik og nyder hinandens selskab," siger Ellis, som henviser til dette billede, han tog af sine venner. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 46mm, 1/100 sek., f/2.8 og ISO 800. © Ellis Reed

En mand står bag en kvinde og holder om hende i en gyde, der er omgivet af historiske bygninger.

"Jeg brugte den utroligt hurtige, driftssikre og nøjagtige indstilling Eye Autofocus på Canon EOS R til at sikre, at portrætterne var så skarpe som muligt, og en f/2.8 til min blænde for at isolere parret og opnå den der flotte dybdeskarphed," siger Ellis. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70mm, 1/100 sek., f/2.8 og ISO 800. © Ellis Reed

Ved at bruge dette koncept som fokus for dag fire fotograferede Ellis to af sine bedste venner under en parfotografering og lavede miniprint til dem ved hjælp af Canon Zoemini S. Som professionelle fotografer får de sjældent chancen for at få taget et billede sammen, hvilket giver denne optagelse en særlig betydning.

"Det går begge veje: Når du får en anden til at smile, gør du dig selv gladere," siger Ellis. "Jeg tror, at det at give tilbage til dit fællesskab, en person, du holder af, eller endda en person, du ikke kender, hjælper med at skabe en mere positiv tankegang."

"Det var en dejlig måde at afslutte optagelsen på at kunne tilbyde dem et instant-print af optagelsen, som de enten kan ramme ind eller sætte i en bog."

Dag fem: Kom udenfor

En vild pony på en vej i Brecon Beacons.

Uanset om du tager et nyt sted hen eller til dit foretrukne vandreområde, kan du med dit kamera fange alt fra lokal flora og fauna til skymønstre og nattehimlen. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70mm, 1/6400 sek., f/2.8 og ISO 320. © Ellis Reed

To vilde ponyer, der står med hovedet tæt sammen i Brecon Beacons.

Ellis rejste til Wales for at tage sine udendørsbilleder, men det kunne være lige så fantastisk at tage et billede af en rødkælk i din have med den rigtige komposition. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70mm, 1/6400 sek., f/2.8 og ISO 320. © Ellis Reed

Naturen giver os mulighed for at skabe forbindelse til vores omgivelser, får os væk fra skærmen og fremmer en positiv mental sundhed. Ellis rejste til Brecon Beacons for at fotografere vilde ponyer, en udfordring, der gav ham en givende følelse af at præstere noget.

"Det hænger igen sammen med den positive tankegang, fordi naturen lærer én tålmodighed. Når du endelig får billedet, føles det så meget bedre, at du har givet dig tid," tilføjer han. "Der er en reel følelse af præstation og belønning."

Dag seks: Forlad din komfortzone

Et landskabsbillede af hvide klipper på kysten med stjerner, der skinner på himlen over.

"Udfordringen med at forlade din komfortzone er at lære af den og nyde processen undervejs," siger Ellis. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 24mm, 20 sek., f/4 og ISO 400. © Ellis Reed

Stjerner, der skinner på nattehimlen over klipper og en strand.

"Jeg brugte typisk omkring ISO 400, en lukkertid på 15 sek. og en blænde på ca. f/5 for at sikre, at jeg fik nok detaljer og lys ind i billederne uden at have for mange stjernespor," siger Ellis. "Søgeren og den roterende bagskærm er virkelig gode til at gennemse dine billeder og sørge for, at alt er på linje." Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 15 sek., f/5 og ISO400. © Ellis Reed

"At gøre noget, der skræmmer dig, eller som du ikke føler dig sikker ved, får dig ud af din komfortzone. Jeg tror, at nedlukningsrestriktionerne understreger folks tillid til deres komfortzone, og det har jeg gjort mig skyldig i. At gøre noget anderledes holder dig på stikkerne og giver dig mulighed for at lære."

"Nat- og astrofotografering er genrer, jeg ikke er vant til, men som jeg har ønsket mig at gøre i mange år," siger Ellis. Han besøgte Durdle Door i Dorset for at puste nyt liv i sine billeder.

Canon EOS R håndterede det svage lys i denne del af Ellis' natoptagelse perfekt takket være den store 30,3 Megapixel fullframe-sensor, hvormed han kunne lave fantastiske lange eksponeringer. Den klare LCD-skærm gjorde det samtidig nemt at komponere billederne i mørket.

Dag syv: Optag med en ven

To mænd står på en klippe foran en dal med en flod, der løber gennem den.

Det kan være sjovt at få en ven med på en syv-dages udfordring og lave noget anderledes sammen. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 24mm, 1/1600 sek., f/2.8 og ISO 250. © Ellis Reed

En hånd, der holder et Canon Zoemini S med to print foroven, foran rullende bakker.

"Hvis du har en måde, hvorpå du typisk komponerer et billede, selv før du løfter kameraet op til øjet, tror jeg, det hjælper med at forbinde billederne," siger Ellis. "En måde, hvorpå jeg personligt gerne vil forsøge at binde alle mine billeder sammen, er, hvordan jeg redigerer dem, da jeg typisk har en fast stilart i min redigering. Jeg trækker de der mere fredelige, varme toner ud." Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 24mm, 1/1600 sek., f/2.8 og ISO 160. © Ellis Reed

Fotografering behøver ikke være et soloeventyr. Ifølge Ellis kan udforskning sammen med en ven være en fantastisk måde at øge positiviteten og dit sociale liv på.

"Det, der har drevet mig så meget, er fællesskab, at kunne mødes med ligesindede venner og opbygge venskaber gennem Instagram og fotograferingsfællesskaber. Efter måneder, hvor vi ikke kunne mødes, er det at kunne sende en besked til en anden fotograf og sige: "Hey, skal vi mødes og få taget nogle billeder?" virkelig dejligt, hvor man bare kan nyde at skabe disse fortællinger og minder."

En mand, der tager en selfie med et Canon Zoemini S.

Ellis brugte Canon Zoemini S Instant-kameraet og den bærbare printer til at tage nogle af sine portrætter og printe sine yndlingsbilleder fra ugen, som blev overført fra hans EOS R.

Et flatlay-billede af syv print omkring en Canon Zoemini S.

Du kan bruge dit unikke perspektiv på verden til at forbinde dine billeder fra en syv-dages udfordring som Ellis', uanset om det er måden, du komponerer dine fotos på eller din redigeringsstil. Hvorfor ikke printe dine billeder med et Canon Zoemini S for at mindes din uge med udfordringer og videregive dem til en anden fotograf, der har brug for et kreativt skub?

Ellis er et bevis på, at en syv dages fotoudfordring kan hjælpe en fotograf med at blive en endnu mere effektiv historiefortæller. Og mens hans tema om mindfulness er knyttet til hans mål om at ændre sin fotografiske tankegang, kan dit tema være præcis det, du ønsker.

"En udfordring som denne får dig til at tænke anderledes," siger han, "fordi mange typisk kommer ind i en fast stil og gentager den samme proces. Hvis du udfordrer dig selv, kan du virkelig undersøge, hvordan du griber dine locations an og fortæller historier."Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler