CANON EOS R5

En revolution inden for videooptagelser. Igen.

Hos Canon er vi stolte af den rolle, vi har spillet i at transformere filmproduktion med produkter som vores EOS 5D-serie af digitale spejlreflekskameraer og Cinema EOS-kameraer og -objektiver. EOS R5 fortsætter denne arv med banebrydende videopræstationer, der omdefinerer, hvad filmskabere kan forvente af et lille kamera.

En revolution inden for videooptagelser. Igen.

8K RAW er ankommet

EOS R5 kan optage imponerende 8K DCI RAW-video internt til et CFexpress-kort ved hjælp af hele bredden af fullframe-sensoren, så du får et ægte biograflignende udtryk. Fokussporing er også tilgængelig og giver optagelser, der ser så godt ud, at du tror, at det blev optaget med et Hollywood-budget.

Ud over at levere livagtig billedkvalitet giver 8K-opløsning mulighed for at beskære optagelserne og stadig skabe en final cut i 4K.

Der er masser af muligheder for at fotografere i 8K på EOS R5:
• 12-bit RAW,
• 10-bit 4:2:2 MP4/H.265
• 8-bit 4:2:0 MP4/H.265,

Med et udvalg af DCI- eller UHD-billedformater, komprimeringsmetoderne ALL-I, IPB og IPB med lav bithastighed og Canon Log 1- og 3- eller HDR PQ-indstillinger. Billedhastigheder på 23,98p, 24p, 25p eller 29,97p er tilgængelige, så du får det look og den fornemmelse, du ønsker. 8K kan endda optages på SD-kort med høj hastighed (v90) ved brug af IPB-komprimeringsmulighederne.

8K RAW giver det højeste niveau af billedkvalitet og fleksibilitet: Optag med fire gange så meget opløsning som 4K, og skift parametre som hvidbalance, når optagelsen er taget, ved hjælp af Canon Cinema RAW Development-software eller dit foretrukne ikke-lineære redigeringsprogram.* 8K RAW er tilgængelig i standard- eller komprimeret format for små videofiler, der stadig har RAW-fleksibilitet.

Du kan også udtrække stillbilleder fra 8K-optagelser som individuelle JPEG-FILER med 35 Megapixel opløsning (eller HEIF-filer, hvis optagelser er optaget med HDR PQ), hvilket er ideelt til situationer, hvor du kan have brug for at levere videooptagelser og stillbilleder af den samme begivenhed.

* Kompatibilitet og tilgængelighed varierer for hver softwareproducent.
A side profile of Canon Ambassador Ivan D'Antonio with his eye to the viewfinder of a Canon EOS R5 camera.

4K-ydeevne som aldrig før, op til 120 fps

Udover de banebrydende 8K-funktioner sætter EOS R5 nye standarder for videofotografer, der optager i 4K. Optag 4K DCI (full frame) og 4K UHD ved billedhastigheder på op til 120p (119,88 fps) med 4:2:2/10-bit-kvalitet, hvilket giver utrolig jævn slowmotion med betagende høj opløsning. Ved billedhastigheder på op til 59,94 fps kan du vælge mellem at bruge kameraets sensor med 100 % dækning eller en 1,6x beskæring, der svarer til Super 35mm.

Til dem, der har brug for den allerhøjeste 4K-kvalitet, gengiver EOS R5' 4K HQ-metode forbløffende detaljer ved billedhastigheder på op til 30p ved oversampling af 8K-optagelser. Man skal se resultaterne, før man tror dem.
Fra en nydesignet menu til valg af filmmetode er der adgang til de utallige muligheder for opløsning, billedhastighed osv., som EOS R5 tilbyder, hvilket gør det nemt at finde den kombination af indstillinger, du leder efter.

Dual Pixel CMOS AF II

Vores opdaterede Dual Pixel CMOS AF II-system giver jævn og nøjagtig kontinuerlig fokusering for alle optagelsesmetoder og har øje- og ansigtsgenkendelse, hvilket gør det ideelt til dokumentarfilm og "run-and-gun "-optagelser. Det kan også genkende katte, hunde og fugle og spore dem rundt om i billedrammen. Pull-focus-effekter, der flytter publikums opmærksomhed fra et sted til et andet, er nemme at skabe – du skal blot trykke på kameraets touchscreen, så vil EOS R5 nemt kunne genfokusere med en hastighed, der er angivet af dig.

Når du fokuserer manuelt, har EOS R5 en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at opnå skarphed nøjagtigt. Fokus peaking fremhæver kanterne af objekter i fokus med en farve, du selv vælger, mens Dual Pixel Focus Guide bruger en grafisk indikator til at vise, om motivet er fokuseret forrest/bagest og bliver grøn, når der opnås korrekt fokus.

© Robert Marc Lehmann

Billedstabilisering

Det samme Intelligent Image Stabilization-system, der beskytter stillbilleder mod kamerarystelser, fungerer også, når EOS R5 optager video, hvilket udjævner utilsigtede kamerabevægelser. Når det kombineres med det elektroniske Movie Digital IS-system*, som tilføjer et nyt niveau for ydeevne, er resultaterne fantastiske, med optagelser, der ser ud til at være optaget med en gimbal eller kameravogn.

* Movie Digital IS er ikke tilgængeligt, når du optager i 8K RAW.

8K-timelapse

På samme måde som 8K-opløsning afslører komplicerede detaljer og klarhed kan tidsforskudt fotografering afdække de minimale bevægelser, der sker på en helt anden tidsskala. Sæt de to sammen, og du får et visuelt slående show – en fryd for øjet.

EOS R5 gør det nemmere end nogensinde før at optage så hurtig timelapse i høj opløsning, som også kan optages i 4K, med film skabt i kameraet. Tiden mellem hvert billede kan angives, og det er også muligt at bestemme, om eksponeringen er låst ved starten af sekvensen eller gengivet for hvert billede.

Intuitiv at bruge, så du føler dig tættere på dit motiv

EOS R5 er designet til at føles instinktiv og naturligt, når du filmer, så du kan koncentrere dig om dit motiv og din kreative vision. En skærm, der kan vippes og drejes væk fra kamerahuset, kan drejes 270°, hvilket gør det behageligt at optage fra forskellige vinkler. Overeksponering kan fremhæves med stribede 'zebra'-markører, der advarer, når områder er for lyse.

Et rent HDMI-output er tilgængeligt i 4K/60p, hvilket muliggør brug af eksterne optagere og simultan intern/ekstern optagelse.

Optagelsestidspunkter

EOS R5 tilbyder klassens førende autofokus samt mulighed for videooptagelse med høj opløsning og høj billedhastighed ved brug af fullformat-sensorens maksimale bredde ved høje bithastigheder. Denne kombination af funktioner vil uundgåeligt generere en betydelig varme, som igen vil begrænse optagelsestiden. De omtrentlige optagelsestider for de tilgængelige opløsninger og billedhastigheder i miljøer med en temperatur på 23 °C fra koldstart er beskrevet nedenfor.
8K 30P
- Fuld sensorbredde: 20 minutter
- Fuld sensorbredde RAW: 20 minutter

4K 120P
- Fuld sensorbredde: 15 minutter *1

4K 60P
- Fuld sensorbredde: 35 minutter *2
- APS-C-beskæring (5,1 K oversampling): 25 minutter

4K 30P
- Fuld sensorbredde: Ikke begrænset af varme *2
- Fuld sensorbredde, høj kvalitet (8,2 K oversampling): 30 minutter
- APS-C-beskæring (5,1 K oversampling): Ikke begrænset af varme *2
*1 Optagelsen stopper ved 7 minutter og 30 sekunder for video med høj billedhastighed. Angiver det tidspunkt, hvor optagelsen kan genoptages med det samme.
*2 Optagelse er begrænset til 29 minutter og 59 sekunder. Angiver det tidspunkt, hvor optagelsen kan genoptages med det samme.

Hvis kameraet når temperaturgrænsen, anbefales det at slukke for kameraet for at lade varmen blive afledt.
Omtrentlige restitutionstider for et miljø med 23 °C er angivet nedenfor, men de påvirkes af forskellige faktorer, f.eks. omgivende temperatur, fortsat kamerabetjening og den valgte optagelsesopløsning. Tiden, indtil der er fuld optagetid til rådighed, varierer afhængigt af den omgivende temperatur.

8K 30P
- 10 minutters nedkøling giver ca. 3 minutters optagetid
- 20 minutters nedkøling giver ca. 8 minutters optagetid

4K 60P
- 10 minutters nedkøling giver ca. 10 minutters optagetid
Yderligere funktioner med den seneste firmware

EOS R5 seneste firmware tilbyder en række nyttige opdateringer for at udvide dens appel over for filmskabere. Cinema EOS-zoomobjektiver med indbyggede motorer understøttes nu. Styr zoom med en knap på kameraet. Når du optager 8K RAW, er det nu muligt at optage 12-bit ProRes RAW med en Atomos-optager tilsluttet. VPG400 CFExpress-kort understøttes også takket være denne firmwareopdatering. Se supportsiderne, der skal downloades.

Relaterede artikler

 • ARTIKEL

  Første optagelser med Canon EOS R5: Naturen fanges i smukke detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om, hvordan Canon EOS R5' 45MP sensor og AF med øjensporing hjalp dem med at tage fænomenale udendørs billeder.

 • En mountainbiker udfører et stunt i luften med solen i baggrunden. Billedet er taget nedefra og indrammet af røde valmuer og græsser på bjergsiden

  ARTIKEL

  Filmoptagelse med 8K og oversamplet 4K på Canon EOS R5

  I de første videooptagelser med Canon EOS R5 udforskede Martin Bissig og Ivan D’Antonio, hvordan dets 8K-funktioner reducerer optagelsestiden og udvider de kreative muligheder.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5: 10 funktioner, du ikke må gå glip af

  Opdag de funktioner, der gør EOS R5 nyskabende, herunder muligheden for at optage stillbilleder med 45 Megapixel opløsning ved op til 20 billeder/sek. og 8K RAW-videooptagelser.

 • En mand, der holder et Canon EOS R6-kamera ved sin side.

  ARTIKEL

  Canon EOS R5 vs. EOS R6 – hvad er det rigtige for dig?

  Canon introducerer ikke ét, men to banebrydende spejlløse fullframe-kameraer. Hvad er det rigtige til dig? Vi ser på EOS R5 og EOS R6 side om side.