CANON EOS R5

Billedkvalitet

EOS R5 leverer billedkvalitet, der overgår forventningerne. En helt ny sensor med 45 Megapixel opløsning går hånd i hånd med en DIGIC X-billedprocessor, der viser, hvad det teknisk avancerede EOS-R-system kan.

Billedkvalitet

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

45 Megapixel opløsning og DIGIC X-processor

I hjertet af EOS R5 er der en helt ny 45 Megapixel fullframe CMOS-sensor, der leverer hidtil uhørt høje niveauer af billedkvalitet. Detaljer og klarhed er ganske enkelt forbløffende, og det samme gælder farvegengivelse, farveovergange og dynamikområde. Den nye sensor fungerer med en maksimal følsomhed på ISO 51200, så du kan drage fordel af EOS R5' sensationelle billedkvalitet selv ved svag belysning.

En specialudviklet DIGIC X-billedprocessor tager data fra kameraets sensor og producerer billedfiler af enestående kvalitet. Digital støj holdes på et minimum – ikke kun ved høje ISO-indstillinger, men ved alle følsomheder. Skarpheden forbedres med en helt ny justering af klarheden, og der er ekstra dynamikområde til rådighed takket være den forbedrede ALO (Auto Lighting Optimizer) og Highlight Tone Priority+-teknologi.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-fatning

EOS R5 er et kamera, der udnytter den tekniske udvikling, der er designet ind i EOS R-systemet. Dette omfatter RF-objektivfatningen med dens brede 54mm diameter og 20mm flangeafstand, der muliggør optiske design, der tidligere blev anset for umulige.

RF-fatningen overfører også data mellem objektivet og kamerahuset ved ti gange så høj hastighed som EF-objektivfatningen. Dette giver mulighed for hurtigere autofokus, det nye intelligente billedstabiliseringssystem og nye niveauer af billedbehandling i kameraet ved hjælp af teknologier som f.eks. vores Digital Lens Optimizer, der maksimerer billedkvaliteten og hjælper objektiver med at yde deres bedste.

8-trins billedstabilisering1

EOS R5 er det første EOS-kamera med indbygget billedstabilisering, der yder 5-akset billedbeskyttelse mod kamerarystelser, når du optager med objektiver, der ikke har deres egen billedstabilisering, systemet kan mobilisere hele 8 trin med nogle objektiver. Men når der er monteret et kompatibelt RF-objektiv på EOS R5, arbejder de to stabiliseringssystemer sammen om at skabe et intelligent billedstabiliseringssystem, der eliminerer sløring fra et bredere vibrationsområde end konventionelle billedstabiliseringssystemer.

Det er nok til at tillade håndholdt fotografering ved meget lange lukkertider uden frygt for slør fra kamerarystelser. Forestil dig, at du bevidst kan bruge en langsom lukkertid for at indfange bevægelsen i et strømmende vandfald, mens du fotograferer håndholdt – det er blot en af de måder, hvorpå EOS R5 gør det muligt for fotografer at være kreative.

Ingen billedstabilisering

© Ulla Lohmann / Canon-ambassadør

8-trins billedstabilisering

© Ulla Lohmann / Canon-ambassadør

Movie Digital IS

En elektronisk 5-akset billedstabilisator fungerer også, når du optager video*. Den samarbejder med kameraets indbyggede billedstabiliseringssystem, og det er et objektivs egen billedstabilisering, der leverer stabilisering på højt niveau. Det giver håndholdte optagelser et jævnt, professionelt udseende og udtryk, som er fantastisk til dokumentarfilm og kreative filmprojekter.

* Movie Digital IS-systemet er ikke tilgængeligt, når du optager i 8K RAW.

HEIF-billedformat

Sammen med JPEG- og CR3 RAW-filer kan EOS R5 også optage HEIF-filer (High Efficiency Image Format). Dette næstegenerations-billedfilformat har en højere billedkvalitet end JPEG-filer, men med omtrent samme filstørrelse. Formatet tillader også 10-bit farve, som giver et større dynamikområde og gør det muligt at optage HDR PQ-billeder.

HEIF-filer kan også behandles i kameraet for at producere JPEG-filer med et større dynamikområde end almindelige JPEG-filer.

Relaterede artikler

  1. 8-trins baseret på CIPA-standarden med RF 24-105 mm F4 L IS USM ved en brændvidde på 105 mm.