CANON EOS R5

Billedkvalitet

EOS R5 leverer billedkvalitet, der overgår forventningerne. En sensor med 45 Megapixel opløsning går hånd i hånd med en DIGIC X-billedprocessor, der viser, hvad det teknisk avancerede EOS-R-system kan.

45 Megapixel opløsning og DIGIC X-processor

I hjertet af EOS R5 er der en 45 Megapixel fullframe CMOS-sensor, der leverer hidtil uhørt høje niveauer af billedkvalitet. Detaljer og klarhed er ganske enkelt forbløffende, og det samme gælder farvegengivelse, farveovergange og dynamikområde. Sensoren fungerer med en maksimal følsomhed på ISO 51200, så du kan drage fordel af EOS R5's sensationelle billedkvalitet selv ved svagt lys.

En specialudviklet DIGIC X-billedprocessor tager data fra kameraets sensor og producerer billedfiler af enestående kvalitet. Digital støj holdes på et minimum – ikke kun ved høje ISO-indstillinger, men ved alle følsomheder. Skarpheden forbedres med en helt ny justering af klarheden, og der er ekstra dynamikområde til rådighed takket være den forbedrede ALO (Auto Lighting Optimizer) og Highlight Tone Priority+-teknologi.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-fatning

EOS R5 er et kamera, der udnytter den tekniske udvikling, der er designet ind i EOS R-systemet. Dette omfatter RF-objektivfatningen med dens brede 54mm diameter og 20mm flangeafstand, der muliggør optiske design, der tidligere blev anset for umulige.

RF-fatningen overfører også data mellem objektivet og kamerahuset ved ti gange så høj hastighed som EF-objektivfatningen. Dette giver mulighed for hurtigere autofokus, det nye intelligente billedstabiliseringssystem og nye niveauer af billedbehandling i kameraet ved hjælp af teknologier som f.eks. vores Digital Lens Optimizer, der maksimerer billedkvaliteten og hjælper objektiver med at yde deres bedste.

Billeder i høj opløsning op til 400 Megapixel

Med firmwareversion 1.81 er det muligt at skabe billeder i høj opløsning på op til utrolige 400 Megapixel i kameraet. Takket være IBIS High Resolution-funktionen kan EOS R5, når det er monteret på et stativ, tage ni på hinanden følgende billeder, flytte sensoren en smule for hvert billede ved hjælp af den indbyggede IS-mekanisme og flette billederne i kameraet. Dette gør det muligt for kameraet at efterligne endnu mindre pixel, så der opnås et billede med en højere opløsning på ca. 400 Megapixel.

IBIS high resolution
IBIS High Resolution TIL

IBIS High Resolution TIL

IBIS High Resolution FRA

IBIS High Resolution FRA

8-trins billedstabilisering1

EOS R5 er det første EOS-kamera med indbygget billedstabilisering, der yder 5-akset billedbeskyttelse mod kamerarystelser, når du optager med objektiver, der ikke har deres egen billedstabilisering. Men når der er monteret et kompatibelt RF-objektiv med billedstabilisering på EOS R5, arbejder de to stabiliseringssystemer sammen om at skabe et intelligent billedstabiliseringssystem, der giver en utrolig 8-stops fordel.

Det er nok til at tillade håndholdt fotografering ved meget lange lukkertider uden frygt for slør fra kamerarystelser. Forestil dig, at du bevidst kan bruge en langsom lukkertid for at fange bevægelsen i et strømmende vandfald, mens du fotograferer håndholdt – det er blot en af de måder, hvorpå EOS R5 gør det muligt for fotografer at være kreative.

Ingen billedstabilisering

© Ulla Lohmann / Canon-ambassadør

8-trins billedstabilisering

© Ulla Lohmann / Canon-ambassadør

Movie Digital IS

En elektronisk 5-akset billedstabilisator fungerer også, når du optager video*. Den samarbejder med kameraets indbyggede billedstabiliseringssystem, og det er et objektivs egen billedstabilisering, der leverer stabilisering på højt niveau. Det giver håndholdte optagelser et jævnt, professionelt udseende og udtryk, som er fantastisk til dokumentarfilm og kreative filmprojekter.

* Movie Digital IS-systemet er ikke tilgængeligt, når du optager i 8K RAW.

HEIF-billedformat

Sammen med JPEG- og CR3 RAW-filer kan EOS R5 også optage HEIF-filer (High Efficiency Image Format). Dette næstegenerations-billedfilformat har en højere billedkvalitet end JPEG-filer, men med omtrent samme filstørrelse. Formatet tillader også 10-bit farve, som giver et større dynamikområde og gør det muligt at optage HDR PQ-billeder.

HEIF-filer kan også behandles i kameraet for at producere JPEG-filer med et større dynamikområde end almindelige JPEG-filer.

Relaterede artikler

 • ARTIKEL

  Første optagelser med Canon EOS R5: Naturen fanges i smukke detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om, hvordan Canon EOS R5' 45MP sensor og AF med øjensporing hjalp dem med at tage fænomenale udendørs billeder.

 • ARTIKEL

  Filmoptagelse med 8K og oversamplet 4K på Canon EOS R5

  I de første videooptagelser med Canon EOS R5 udforskede Martin Bissig og Ivan D’Antonio, hvordan dets 8K-funktioner reducerer optagelsestiden og udvider de kreative muligheder.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5: 10 funktioner, du ikke må gå glip af

  Opdag de funktioner, der gør EOS R5 nyskabende, herunder muligheden for at optage stillbilleder med 45 Megapixel opløsning ved op til 20 billeder/sek. og 8K RAW-videooptagelser.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5 vs. EOS R6 – hvad er det rigtige for dig?

  Canon introducerer ikke ét, men to banebrydende spejlløse fullframe-kameraer. Hvad er det rigtige til dig? Vi ser på EOS R5 og EOS R6 side om side.

  1. 8-trins baseret på CIPA-standarden med RF 24-105 mm F4 L IS USM ved en brændvidde på 105 mm.