CANON EOS R5

Dual Pixel RAW-billedbehandling

Med Dual Pixel RAW-metoden giver EOS R5 fotografer mulighed for at foretage utrolige justeringer af de billeder, de optager – efter at de har optaget dem. Juster skarphedsposition, bokeh og belysning i portrætter, og brug baggrundsklarhed til at få landskaber til at fremstå flottest.

Dual Pixel RAW-billedbehandling

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Sådan fungerer det

Hver pixel på EOS R5' sensor på 45 Megapixel opløsning består af to photosites. I Dual Pixel RAW-metoden tages der to billeder, hver gang du optager: Et med photosites i venstre side, et andet med højre side. Ved at sammenligne de kun lidt forskellige visninger, der ses i hvert af disse billeder, kan der integreres et dybdekort i RAW-filen, hvilket betyder, at der kan foretages subtile justeringer af slutresultatet baseret på disse 3D-data.

Dual Pixel RAW-justeringer foretages ved hjælp af den frit tilgængelige Canon Digital Photo Professional-software. Med EOS R5 er det nu muligt at anvende Portrait Relighting og Background Clarity i kameraet.

Portrait Relightning

(Indbygget)

Denne nye kamerafunktion ændrer udseendet af belysning på motivers ansigter i portrætter. Lysets intensitet, spredning og retning kan ændres i efterbehandlingen, så skyggerne kan gøres lysere eller mørkere og omplaceres, hvilket simulerer en reflektoreffekt.

Baggrundsklarhed

(Indbygget)

Anvend Clarity Enhancement selektivt på et fotografis baggrund i kameraets RAW-redigeringsmenu – perfekt til landskabsfotografering, når der er behov for at skære igennem tågen på afstand, så baggrunden bliver tydeligere at se.

Ingen forbedret baggrundsklarhed

Forbedret baggrundsklarhed

Mikro-billedjustering

(Digital Photo Professional-software)

Ved hjælp af den gratis Digital Photo Professional-software kan det maksimale skarphedspunkt flyttes en smule fra den position, der blev brugt, da billedet blev taget. Dette er godt for portrætfotografer, der ønsker at finjustere den afgørende skarphed, hvis f.eks. et motivs øjne ikke er i perfekt fokus.

Bokeh Shift

(Digital Photo Professional-software)

Ved hjælp af Dual Pixel RAW Optimizer i vores DPP-software kan udseendet og fornemmelsen af ufokuserede områder på et fotografi justeres ved at flytte billedets perspektiv fra venstre mod højre.

Reducér flare og ghosting

(Digital Photo Professional-software)

En anden funktion i Dual Pixel RAW Optimizer i vores DPP-software hjælper med at reducere forekomsten af artefakter, der skyldes klare lyskilder indenfor billedrammen. Visninger fra venstre og højre dobbeltpixel-billeder sammenlignes og ombyttes selektivt, så flare og ghosting kan minimeres eller undgås.
xyz

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) er software til behandling, visning og redigering af RAW-billeder taget med EOS digitalkameraer og PowerShot-modeller med RAW-funktion.

Relaterede artikler