CANON EOS R5

Avanceret autofokus-teknologi

EOS R5 fokuserer med enestående hastighed, nøjagtighed og præcision – det kan genkende og spore motiver, når de bevæger sig rundt. Tag billeder med bidende skarphed og klarhed, der er fyldt med detaljer.

© Martin Bissig / Canon-ambassadør

Dual Pixel CMOS AF II med 5.940 områder og total dækning

Uanset hvor dit motiv er placeret, kan EOS R5 finde det og fokusere på det hurtigt ved hjælp af 5.940 AF-områder, der dækker næsten 100 % af billedet. Disse fokusområder kan bruges sammen, individuelt eller i zoner, der kan flyttes rundt om billedrammen i forhold til, hvor bevægelsen er.

AF-punkter kan vælges med en dedikeret multi-controller på bagsiden af kameraet eller ved hjælp af touchscreenen – tryk på den, når du er i live-visning, eller brug den som en touchpad, når kameraet er ved dit øje.

© Martin Bissig / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

AI med deep learning og motivgenkendelse

EOS ITR AF X-autofokussystemet i EOS R5 er programmeret ved hjælp af deep learning-AI, der oprindeligt blev udviklet til vores banebrydende digitale spejlreflekskamera EOS-1D X Mark III. I Face Detection/Eye Detection-indstillingen genkender systemet ansigter nøjagtigt, herunder ansigter i profil, hvor kun ét øje er synligt. Dette sikrer, at motiverne holdes knivskarpe, selv når de bevæger sig uforudsigeligt, og hvor dybdeskarpheden er lav. Og hvis en person vender sig bort et øjeblik, spores vedkommendes hoved stadig, så ansigtet bliver skarpt, når personen igen vender sig mod kameraet.

Desuden er EOS R5's deep learning-AI programmeret med evnen til at genkende og spore køretøjer samt katte, hunde og fugle – med fokus på enten krop, ansigt eller øjne. Det gør det nemmere end nogensinde før at fotografere sport og dyr i naturen, især motiver som fugle i flugt. Når du fotograferer motorsport, kan EOS R5 genkende motorcykler og racerbiler, og det kan endda skelne mellem åbne og lukkede cockpit og udpege en førerhjelm, når dette er synligt.

© Robert Marc Lehmann

Hurtig og følsom fokusering

EOS R5 kan fokusere på helt ned til 0,05 sek. – en ydeevne, der er førende i sin klasse for et spejlløst fullframe-kamera.1 Autofokus er også funktionel i lysniveauer på ned til -6EV,2, som er nogenlunde den samme belysning, som en halvmåne afgiver.

Denne utrolige lysfølsomhed gør det også muligt for EOS R5 at fokusere med maksimale blændeåbninger helt ned til f/22, hvilket gør det muligt at bruge telekonvertere med relativt langsomme objektiver og meget kompakte superteleobjektiver, som f.eks. RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM.

Objektivunderstøttelse af full-time manuel styring

Finjustér eller tilsidesæt fokus manuelt i AF-funktion uden at skulle trykke på en knap. Denne funktion er populær blandt brugere af ældre EF USM-objektiver og er blevet nyfortolket til RF-objektiver og deres nyere generation af fokuseringsmotorer.

AF-sporingsadfærd

Kameraets autofokus med AI Servo-sporing kan justeres ved at justere parametre som f.eks. "sporingsfølsomhed" eller "accelerations-/decelerationssporing" eller ved at vælge en af fire "cases" – konfigurationer, der er ideelle til forskellige typer fotografering.

EOS R5 har Case A, som automatisk vælger en af de fire motivspecifikke AF-cases, alt efter hvad der fotograferes.

EOS R5 har nu Case A, som automatisk vælger en af de fire motivspecifikke AF-cases, alt efter hvad der fotograferes.

Manuelt fokus

Når du fokuserer manuelt, kan du bruge tre metoder til hjælp til fokusering for at sikre, at det kritiske fokuspunkt er præcis, hvor du ønsker det.

• Fokusforstørrelse
Ved at forstørre billedet, først med 6x og derefter med 15x, kan du bedre se billedet og evaluere fokus.

• Fokus Peaking
Kanterne på de fokuserede dele af scenen er skitseret i en farve efter eget valg.

• Dual Pixel Focus Guide
Dual Pixel Focus Guide, der først kunne opleves i vores Cinema EOS C300 Mark II-kamera, bruger kameraets Dual Pixel CMOS AF II-teknologi til nøjagtigt at måle afstanden mellem kamera og motiv og sammenligne dette med den aktuelle manuelle fokusindstilling. En grafisk vejledning angiver, om fokuspunktet er foran eller bagved kameraets målte værdi og bliver grøn, når de to værdier falder sammen, hvilket angiver nøjagtigt fokus.

Systemet gør manuel fokusering nemmere og mere præcis og giver filmskabere den type vigtige præcision, de har brug for til at arbejde med 4K- og 8K-opløsninger.

Disse tre værktøjer kan bruges sammen med kompatible RF-objektiver, EF-objektiver eller cine-objektiver med manuel fokus.

© Ulla Lohmann / Canon-ambassadør

Relaterede artikler

 • ARTIKEL

  Første optagelser med Canon EOS R5: Naturen fanges i smukke detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om, hvordan Canon EOS R5' 45MP sensor og AF med øjensporing hjalp dem med at tage fænomenale udendørs billeder.

 • ARTIKEL

  Filmoptagelse med 8K og oversamplet 4K på Canon EOS R5

  I de første videooptagelser med Canon EOS R5 udforskede Martin Bissig og Ivan D’Antonio, hvordan dets 8K-funktioner reducerer optagelsestiden og udvider de kreative muligheder.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5: 10 funktioner, du ikke må gå glip af

  Opdag de funktioner, der gør EOS R5 nyskabende, herunder muligheden for at optage stillbilleder med 45 Megapixel opløsning ved op til 20 billeder/sek. og 8K RAW-videooptagelser.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5 vs. EOS R6 – hvad er det rigtige for dig?

  Canon introducerer ikke ét, men to banebrydende spejlløse fullframe-kameraer. Hvad er det rigtige til dig? Vi ser på EOS R5 og EOS R6 side om side.

  1. Pr. 3. juni 2020, blandt spejlløse digitalkameraer med udskifteligt objektiv, der indeholder en 35 mm-billedsensor svarende til fullframe med kontrastgenkendelses-AF og faseregistrerings-AF på billedplanet. Beregnet ud fra resultaterne af den målte AF-hastighed, baseret på CIPA-retningslinjer (varierer afhængigt af optagelsessituationen og det anvendte objektiv). Målt vha. interne metoder. Måleforhold: EV12 (omgivende temperatur/ISO 100), manuel metode, ved hjælp af RF 24-105mm f/4L IS USM (ved en brændvidde på 24mm) med følgende indstillinger: lukker udløses med udløserknappen, 1-punkts AF (midterste AF), One Shot AF.
  2. Ved optagelse af stillbilleder med et f/1.2-objektiv, midterste AF-punkt, One-Shot AF, ved 23 °C, ISO 100. Uden RF-objektiver med Defocus Smoothing-belægning