KREATIVT PRINT

Kun fantasien sætter grænser for dine hobbyprojekter med regnbuetema

Lær, hvordan du skaber regnbuefarvede hobbyprojekter med en Canon PIXMA-printer og Canon Creative Park for at tilføje en eksplosion af fantastiske farver til dit hjem.
Et flat lay-billede af et træskrivebord med en farvestrålende papirvindmølle og en varmluftballon samt en pakke Canon-fotopapir.

En regnbue er et stærkt symbol på håb, lykke og skønhed efter en storm samt et altomfattende billede på kærlighed og mangfoldighed. Og når du får et glimt af en i det fjerne, har du så ikke nogle gange ønsket, at du kunne gemme den på flaske og tage den med hjem? Det kan du nu.

Hobbyprojekter med regnbuetema kan lyse op i ethvert rum og skabe den perfekte festdekoration, som er ideel at lave med en gruppe venner før festen. Men tag ikke blot vores ord for det, hør det fra en person, der elsker alt lyst og farverigt – Helen Cooke, den britiske hobbyekspert og juveler, der står bag @CraftyCooke.

Jeg elsker farver. Jeg har altid været en ret sprudlende person, så jeg klæder mig efter min personlighed," siger Helen. "Jeg elsker at se, hvad man kan skabe med farver, og at bryde reglerne. Især hvad angår hobbyprojekter, hvor du kan eksperimentere med forskellige farver og se, hvordan du kan ændre et elements personlighed ud fra, hvordan du sætter farver sammen."

For at komme i gang skal du bruge en Canon PIXMA-printer og Canons Creative Park -webside eller -app. Her forklarer Helen, hvordan hun brugte en printer i Canon PIXMA TS5350a-serien, Creative Park og hobbyværktøjer til på magisk vis at bringe en regnbuefarvet vindmølle og varmluftballon til live.

Vælg og print dine skabeloner

En hånd holder en smartphone med en vindmølleskabelon fra Canon Creative Park på skærmen. I baggrunden står en Canon PIXMA-printer på et skrivebord.

Med Canon Creative Park-appen og en kompatibel Canon PIXMA-printer kan du printe din skabelon direkte fra din smartphone.

Et stykke papir med en skabelon med en farverig vindmølle på, der kommer ud af en Canon PIXMA-printer, som er placeret på et træbord.

Helen kunne godt lide LED-statuslinjen og OLED-skærmen på Canon PIXMA TS5350a-serien.. Printeren er udstyret med FINE-patroner med ChromaLife100-blæk, og de trykte farver er levende, hvilket gør den til det ideelle valg til dine hobbyprojekter.

Canon Creative Park er utrolig nem at bruge. Du kan enten downloade appen på din iOS- eller Android-enhed, eller du kan gennemse det omfattende udvalg af gratis skabeloner på websiden. Der findes forskellige regnbuedesign, f.eks. et pop-up-kort og origami. Helen valgte en regnbuevindmølle og varmluftballon. Hver skabelon leveres med sit eget sæt instruktioner, der kan printes, og de angiver også det omtrentlige tidsforbrug og sværhedsgrad samt den bedste papirtype.

Helen satte pris på, at websiden var så tilgængelig. "Instruktionerne var gode, og websiden var virkelig nem at bruge," siger hun. "Det er rart at have de downloadede skabeloner samlet ét sted."

Når du har valgt din skabelon, kan du printe den direkte fra din smartphone, så længe du har en kompatibel Canon PIXMA-printer. Helen brugte Canon PIXMA TS5350a-serien til at printe sine design. "Det var virkelig nemt at oprette forbindelse via Wi-Fi," siger hun begejstret. "Printkvaliteten er fantastisk."

Helen brugte Canon Matte Photo Paper, og hun bemærkede, at kvaliteten var perfekt til papirarbejde. "Farverne var smukke, og det var den rigtige tykkelse," forklarer hun. "Ikke for skrøbelige, ikke for kartonagtige: bare lige i øjet."

Sådan samler du dine skabeloner

En person læner sig over et skrivebord for at udskære en kompliceret skabelon med en hobbykniv.

Papirprojekter er en prisbillig måde at have det sjovt på, slappe af og træne dine kreative muskler. "Du behøver ikke at købe smarte værktøjer, men husk at have en skarp hobbykniv," siger Helen. "Tag dig god tid. Hvis du ønsker at få noget til at se smukt ud, kan du tage dig god tid med det og nyde processen."

En smilende kvinde i en farvestrålende stribet top sidder ved et skrivebord, hvor hun lægger sidste hånd på en regnbuevindmølle af papir.

Du kan også give dine regnbuefarvede hobbyprojekter som gave til dine venner. Helen siger, at hun er stolt af det, hun laver, når hun får feedback fra folk, der nyder hendes kreationer.

Helen brugte en hobbykniv til at skære sine skabeloner. " Varmluftballonen er ret indviklet, så det er bedst at bruge en hobbykniv," siger hun. "En saks er bedre egnet til vindmøllen."

Det er vigtigt at lave furer i dine skabeloner, før du begynder at folde. "Du skal lave furer i papiret med en metallineal, ellers vil du opdage, at dine design er for svære at folde, især når du bruger tykkere papir," forklarer hun. "Det handler om at lave de rigtige folder. Jeg vil ikke anbefale at springe dette trin over."

Når du har lavet furer i papiret, skal du bruge en limstift til at sætte skabelonen sammen. Varmluftballonen er et komplekst design med masser af små dele, så den kræver stor tålmodighed at bygge, men en del af underholdningen ved hobbyprojekter i papir er, at man glemmer alt andet og fokuserer på projektet.

"For mig er hobbyprojekter en mindfulness-aktivitet," siger Helen. "Nogle mennesker finder det i bøger eller sport, men for mig er det hobbyprojekter. Jeg har ikke andet valg end at lukke omverden ude, fordi jeg skal fokusere. Det er kun dig i det øjeblik.

"Jeg elsker at se noget blive til," fortsætter hun. "Du starter med alle disse små ting, og du samler det hele for at skabe en følelse eller noget, som folk kan genkende, eller som du kan lide."

Vis dine regnbuefarvede hobbyprojekter

En smilende kvinde med en farvestrålende stribet trøje hænger en luftballon i regnbuefarvet papir op på et gult lysarmatur.

Ud over at gøre dit hjem lysere kan disse hobbyprojekter også bruges til at fejre Pride-måneden. "Det er vigtigt at støtte og fremhæve queer-fællesskabet," siger Helen.

Et flat lay-billede af et træskrivebord med en farverig papirvindmølle og varmluftballon samt flere skåle med slik og frugt.

Vindmøllen fås også med forskellige centrale dele – f.eks. en blomst og en stjerne – så du kan tilpasse den efter din smag.

Når det drejer sig om at vise dine regnbuefarvede hobbyprojekter frem – uanset om de skal stå i vindueskarmen for at vise støtte til LGBTQ+-fællesskabet eller sammen med det regnbuefarvede slik på dit bord – er det kun fantasien, der sætter grænser. Helen hang varmluftballonen op med ståltråd og fik den op at hænge på sin søns værelse. "Det er en lille ting, der bringer glæde og tilføjer et strejf af farve til ethvert rum," siger hun.

Og regnbuefarvede hobbyprojekter er ikke blot til engangsbrug. "Du kan placere dem hvor som helst, du vil, og du kan også lege med dem. Vindmøllen drejer faktisk rundt!" tilføjer Helen.

"Farver behøver ikke kun være for børn," fortsætter hun. "Bare fordi du bliver ældre, betyder det ikke, at du skal nedtone farverne. Farver kan påvirke dit humør, så hvis du tilføjer dem til dine omgivelser, gør de dig gladere."

Uanset om du fejrer Pride, er vært for en fest eller begivenhed eller blot ønsker at nyde et frisk farvepust i dit hjem, har Creative Park masser af kreationer at byde på.

Hvis du er på udkig efter inspiration, kan du følge os på Pinterest, og husk at dele dine kreationer på sociale medier ved hjælp af hashtagget #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  De bedste tips til betænksomme gaver af papir

  Find ud af, hvordan du kan lave betydningsfulde gaver ved hjælp af Canons Creative Park og din PIXMA-printer.

 • KREATIVT PRINT

  Vartegn som papirklip

  Fejr særlige steder med en Canon PIXMA-printer og Creative Park.

 • KREATIVT PRINT

  Lav en gør-det-selv Canon Zoemini-photo booth

  Brug kun din Canon Zoemini S2 og Mini Print-appen til at gøre din næste fest endnu sjovere med fotominder fra fotoboksen.

 • KREATIVT PRINT

  Lav dinosaurudsmykning med Creative Park

  Dekorér dit barns soveværelse til en overkommelig pris med forhistorisk papirklip.