KREATIVT PRINT

Paperklipudfordring 2: Sommerpicnic

I anden del af vores serie af sæsonmæssige udfordringer med papirklip kan du finde ud af, hvordan en småbørnsfamilie skabte spil- og picnicdekorationer med en Canon PIXMA-printer og Creative Park.
To kvinder med rekvisitter til en fotostand lavet af papirklip i hånden, sidder med et lille barn mellem dem på et picnictæppe, der er dækket af farverige Creative Park-papirklip.

Som en del af vores PIXMA-papirklipudfordring har vi bedt papirklippere og familier om at skabe smukke papirklip til begivenheder i løbet af året.

Denne gang er turen kommet til illustratoren Emma Howcutt-Kelly, hendes kone Clare og deres lille søn. Familiens mission? At bruge en PIXMA-printer og skabeloner fra Canons Creative Park til at lave spil, dekorationer og rekvisitter til en sommerpicnic.

Udfordring 2: Sommerpicnic

En åben picnickurv fyldt med Creative Park-papirklip, der står på et farverigt tæppe. Omkring den er der flere papirklip, herunder is, flyvemaskiner og et bingospil lavet i papir.

En picnic med papirkunst er en sjov aktivitet i sommerferien. Du kan få dagen til at gå med at lave papirklip og lækre snacks, og derefter kan du nyde alt dit hårde arbejde dagen efter henne i parken.

Uanset om du er i din egen have eller i en lokal park, er en picnic en god måde at få mest muligt ud af de lange sommerdage. Og med alt fra smukke menuer til farverige udvalg af flag samt hundredvis af andre sommerlige design kan Canons Creative Park hjælpe med at gøre din oplevelse helt unik.

At skabe dine egne sommerdekorationer er også en billig måde at gøre en dag udendørs mere spændende for de små, og det tilføjer et element af håndværk, som de kan nyde. I modsætning til plast, hvilket de fleste dekorationer og legetøj til børn er lavet af, kan du genbruge dine papirkreationer bagefter – eller beholde dem til fremtidige begivenheder.

Med sommertemaet in mente, måtte Emma og Clare tænke over, hvordan en picnic ville se ud for deres småbørnsfamilie. Emma er glad for at være kreativ og har for nylig startet en lille virksomhed som illustrator, men deres søn er for lille til at bruge nogle af de mere avancerede Creative Park-skabeloner, så de var nødt til at finde design, der passede til alle aldre.

"Vi besluttede os for at lave en lille kamerakasse til at underholde ham, og det var samtidig det perfekte sted at opbevare slik", forklarer Emma. "Der er Creative Park-projekter til alle færdighedsniveauer, og resultaterne får dig til at tænke: "Sådan, den har jeg lavet!"

Sådan laver du dine egne picnicspil og -dekorationer med papirklip.

Papirklipperen Emma Howcutt-Kelly smiler, mens hun limer en papirklipis fra Canon Creative Park sammen.

Mød skaberen

Hvem: Emma Howcutt-Kelly

Hvad: Mor og illustrator

Andre deltagere: Clare Howcutt-Kelly og deres søn

Valg af skabeloner med sommertema

Creative Park-skabeloner og delvist konstruerede papirmodeller, der er placeret på et bord, fotograferet ovenfra.

Emma og Clare besluttede sig for at lave et udvalg af picnictilbehør og -dekorationer samt en række spil og legetøj, som deres lille søn kan lege med.

Et par hænder, der holder en smartphone, som viser en is lavet af papirklip i Creative Park-appen.

Udvalget af skabeloner på Creative Park betyder, at der er nogle, der er velegnede til de små og også nogle mere komplekse udgaver til voksne, hvilket betyder, at alle i din familie eller vennegruppe kan være med.

Clare nød udvalget af skabeloner på Creative Park og beskrev det som velorganiseret og nemt at finde det, man leder efter. "Jeg brugte et par dejlige timer på at rulle gennem alle projekterne," siger hun.

Efter at have besøgt Creative Park-websiden besluttede Emma og Clare at kickstarte deres udfordring med skabeloner til kamerakassen, kronen, isen og papirflyet – men der er flere hundrede at vælge imellem, hvis disse ikke er de helt rigtige til din begivenhed. Er dine små interesserede i f.eks. dinosaurer eller fidget-legetøj? Så hvorfor ikke lave en spændende temapicnic?

Creative Park giver dig også en indikation af, hvor lang tid en skabelon kan tage at lave, så du kan planlægge din papirklipaktivitet og sikre, at mindre børn ikke kommer til at kede sig.

Vedrørende deres valg fortæller Clare, at "vi valgte ting, der ville få picnicopsætningen til at se virkelig smuk og unik ud".

Print og udskæring af dine skabeloner

En farverig skabelon af en is printet ud fra Canons Creative Park kommer til syne i en Canon PIXMA-printer.

Emma og Clare tilsluttede en smartphone til deres PIXMA-printer og printede deres skabeloner direkte fra Creative Park-appen. Du kan også bruge webversionen af Creative Park. "Vi synes, at det var virkelig bekvemt. Du har ikke brug for særligt meget udstyr for at gøre kreationerne levende, og de er hurtige at printe," siger Emma.

Et par hænder, der anvender en saks til at klippe en Creative Park-skabelon af en is ud.

Emma synes, at det var en sjov og nærværende aktivitet at lave picnicskabeloner. "Du er nødt til at koncentrere dig, så du ikke ved et uheld kommer til at klippe små stykker af. Min hjerne var så fokuseret, at jeg faktisk ikke kunne tænke på andet", fortæller hun.

Når du har valgt dine skabeloner, kan du printe direkte fra din smartphone ved hjælp af Creative Park-websiden eller -appen og en Canon-printer som f.eks. PIXMA TS5350a-serien.

Når dine skabeloner er printet, er det tid til at begynde at skære ud – du kan bruge en hobbykniv og et skærebræt til mere komplekse design eller en saks.

Sådan laver du dine papirdekorationer

Et lille barn, der sidder ved et bord mellem to kvinder, bruger en limstift til at lime en papirskabelon af en is sammen.

Familien anbefaler en limstift eller limprikker til børn, mens det var nyttigt at bruge en limpistol til nogle af de mere besværlige småstykker.

En kvinde, der sidder ved et lille blåt bord i en udestue, sætter forsigtigt to dele af en is af papirklip sammen.

Clares bedste tips er at folde papiret og give dig god tid. "Der er ingen hastværk, og du vil opleve, at det er meget terapeutisk", tilføjer Emma.

Husk at understrege linjerne med en lineal før de folder og limer dem, da dette vil give dine færdige skabeloner en bedre form. Emma siger, at dette var den vanskeligste del ved at lave dekorationerne. "Du skal gøre dette, før du begynder at folde, da det anbefalede papir er ret tykt," siger hun. "Når du har gjort dette, er det nemmere at sætte det hele sammen."

Det er også en god idé at lave tingene dagen inden, du tager på din picnic, så limen har haft tid til at tørre.

Hold din sommerpicnic

Et lille barn sidder i en have mellem to kvinder, der næsten er ude af billedet, og holder et farverigt kamera lavet af papirklip op til ansigtet.

Emma og Clare lavede en række spil og legetøj til deres søn, herunder en kamerakasse, som både var sjov at lege med og et praktisk sted at opbevare lidt godter.

En Canon PIXMA-printer på et skrivebord i et lille rum med fire papirklip med picnictema liggende oven på sig.

Familien elskede deres picnickreationer af papirkunst og lavede flere, end de havde brug for, fordi de blev helt optaget af hobbyarbejdet. Du kan også bruge dine design til fødselsdagsfester eller som rekvisitter til børnenes lege.

Når du har alle dine sommerdekorationer klar, er det tid til at forberede din picnic, uanset om den foregår på et tæppe i baghaven eller i den nærmeste park. Du kan endda holde en indendørs picnic, hvis vejret ikke er godt, eller du ikke har adgang til en have – du skal blot lægge et tæppe ud på gulvet i din stue og bringe sommerstemningen indenfor ved at spille dine favoritsommersange.

Emma og Clare fandt et udvalg af rekvisitter med picnictema til en fotostandCreative Park, der gav lidt ekstra kulør til aktiviteten. Du kan også finde rekvisitter til fotostande til fødselsdagsfester, sportsgrene, Halloween eller jul.

Familien lavede også et bingospil til at hygge sig med, når de er ude i solen. Du kan også prøve at lave noget lidt mere komplekst, uden en skabelon, f.eks. en papirklipdrage.

Efter at have fuldført udfordringen, fortæller Clare, at papirprojekter helt sikkert er noget, hun gerne vil lave igen. "Jeg elsker, hvordan der er ting at lave til hver årstid. Der er masser af juleinspirerede lækkerier, og når vi får tid, vil vi meget gerne prøve kræfter med et af de mere komplicerede projekter som f.eks. minibageriet eller dyrene i polygonisk design."

Ud over at være en sjov håndværksaktivitet er papirlegetøj og rekvisitter bedre for miljøet end plast, og det er også relativt billigt at bygge og nemmere at bortskaffe, når børnene uundgåeligt mister interessen for dem. Canon Matte Photo Paper kan genbruges og skal puttes i den almindelige papirkurv, medmindre du dekorerer dine design med andre materialer eller bruger lim (se altid de lokale retningslinjer for genbrug).

"Der er plastik overalt," fortsætter Clare," især når det drejer sig om børn. Jeg vil hellere bruge materialer, der kan genbruges."

Hold øje med vores næste udfordring, som er inspireret af en fødselsdagsfest i efterårssæsonen. I mellemtiden kan du tage et kig på, hvad du ellers kan lave med Creative Park-skabeloner, og glem ikke at dele dine kreationer via hashtagget #MadeWithPixma. Du kan også finde masser af inspiration på vores Pinterest-side. Held og lykke!

Et billede taget ovenfra af et Canon-kamera, der er placeret på en Canon PIXMA-printer, med en collage af fotos i baggrunden.

CANON CLUB

Et eksklusivt fællesskab for skabere som dig. Følg din passion med support, inspiration, fordele og meget mere. Det er nemt at tilmelde sig. Køb et produkt. Registrér. Bliv medlem af Canon Club.
Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler