KREATIVT PRINT

Nem oprettelse af rejsescrapbøger

Bevar minderne om din rejse ved at dokumentere dem i en rejsedagbog. Den kreative dagbogsholder Kia Marie Hunt forklarer, hvordan hun pustede liv i sine idéer til scrapbøger med Canon Zoemini S2 og Canon-printere.
En rejsedagbog ligger åben på et mørkt træbord ved siden af nogle fotoprint, en pen, washi-tape og stempler. Siderne er fyldt med farverige tekster, kruseduller og fotografier.

Ferier og udflugter væk fra hverdagen giver os oplevelser og minder, som vi vil værdsætte, når vi ser tilbage på vores liv. Og disse følelser er ofte knyttet til fotografier – familiebilleder af søskende, der deler en is på stranden, eller gruppeselfies af teenagevennerne, der nyder spændingen på deres første tur uden forældre. Da forfatter, illustrator og dagbogsholder Kia Marie Hunt tog til Costa Rica sammen med sin partner for at fejre deres 8-års jubilæum, blev hun fast besluttet på, at hun ville gøre det til en rejse, de ville huske – ved at lave en særlig scrapbog.

"Det var sådan et eventyr," siger hun. "Vi vil alle gerne tro, at vi vil huske tingene klart for evigt, men sandheden er, at så mange af de mindre detaljer ville være gået tabt, hvis jeg ikke havde tilføjet dem i min rejsedagbog. Det gør mig så glad at se tilbage på disse sider og vide, at alle de gode tider aldrig vil blive glemt."

Kia har holdt dagbog så længe, som hun kan huske tilbage. Som skaber af børnedagbogsserien "My Awesome Year" deler hun dagbogsidéer og tips med over 130.000 følgere på hendes to Instagram-konti: @InspiringJournals og @KiaCreates. Hun leverer også månedlige gør-det-selv-kit via sin Journal Club og driver en Etsy-butik, hvor hun sælger kontorartikler, klistermærker og andre "dagbogs-godbidder". Her er hendes vejledning til nem oprettelse af rejsescrapbøger.

En kvinde med langt mørkt hår og en pastelfarvet, stribet bluse sidder ved et skrivebord og vælger billeder til en rejsedagbog. Dagbogen er omgivet af fotos, klistermærker, washi-tape, et Canon Zoemini S2, en Canon SELPHY Square QX10 med et foto, der kommer ud af den og meget mere.

"For mig er det at holde dagbog en måde at kombinere en dagbog, en scrapbog og et fotoalbum i ét," siger Kia. "Jeg begyndte på kreativ dagbogsføring, ikke kun som en mulighed for at udtrykke mig kunstnerisk, men også som en måde at optage og fange detaljer og minder på."

1. Optag mindeværdige øjeblikke

Hænder sætter fotografier fast i en åben rejsedagbog, der er omgivet af billeder, tape og små tryksager.

Du kan fylde din Canon Zoemini S2 op med op til 10 ark Zink™-fotopapir med klæbende bagside og printe, pille og klæbe dine yndlingsbilleder direkte ind i din rejsedagbog. Hvis du løber tør for papir, kan du gemme dine favoritter på MicroSD-kortet til senere print.

Hænder holder og vender siderne i en rejsedagbog med farverige billeder og ting, der er sat fast med clips på siderne.

Det er ikke kun ord, billeder og kruseduller, der kan pryde siderne i din dagbog, men også ting som billetter, menuer eller brochurer. "Du vil kunne se mig spørge efter visitkort i butikker, gennemse brochurer i turistinformationskontoret og bede om kort på en togstation," forklarer Kia. "Alt, hvad der har en dejlig papirtekstur eller et sjovt og interessant design, eller som på nogen måde minder dig om det sted, kan få plads i din dagbog, hvis du vil have det."

Scrapbøger kan være noget, du gør undervejs eller bagefter, det er op til dig. "At skrive rejsedagbog på en rejse betyder, at du kan fange øjeblikket, at skrive rejsedagbog, når du kommer hjem, betyder, at du kan genopleve turen," siger Kia. "Det er en win-win-situation, uanset hvordan du beslutter dig for at gøre det." Uanset hvad, skal du holde styr på det. "Jeg skrev noter om alt, hvad vi gjorde hver dag i Costa Rica, og jeg satte ca. 20 minutter af hver aften til at skrive i dagbog, hvor jeg satte de ting ind, jeg havde indsamlet, og tilføjede billeder, tekst og kruseduller," husker hun.

"Jeg synes altid, at de mest spontane ting sker, når jeg rejser – uanset om det er noget, der udvikler sig uventet, et tilsyneladende uheld, der bliver til held i uheld, hvor man opdager en fantastisk udsigt eller endda prøver en ny madret. Så jeg elsker, at jeg kan tage et foto med Canon Zoemini S2 og printe det lige der på stedet. Når billederne printes direkte på klistermærkepapir, kan jeg sætte dem direkte i min dagbog, hvor øjeblikket vil blive bevaret for evigt." Du kan se Kias proces i aktion i denne TikTok-video.

2. Overtænk ikke dine selfies

En Canon Zoemini S2, der ligger på en side i et atlas ved siden af en notesbog og et udvalg af feriebilleder.

Spejlet og ringlyset på forsiden af Canon Zoemini S2 gør det ideelt til at tage perfekte selfies. Du kan indstille en forsinkelse på op til tre sekunder ved hjælp af selvudløseren på Canon Mini Print-appen, så du og dine venner får tid til at komme på plads.

"Det er slut med at bede en tilfældig person om at tage et billede af dig. Takket være spejlobjektivet i Canon Zoemini S2 kan jeg se en afspejling af mig selv og min gruppe, og søgerguides giver en indikation af, hvad der er i billedet, og hvad der ikke er, så jeg kan sikre mig, at vi alle passer ind i billedet."

Hvis du rejser alene, kan du også bruge din smartphone som en fjernudløser via Canon Mini Print-appen til at tage en selfie med en betagende baggrund. Når det drejer sig om selfies, er Kias råd at være naturlig. "Nogle gange er de billeder, du synes er de "mest mærkelige" eller "værste" på det tidspunkt, faktisk de bedste. Når man kigger tilbage gennem en dagbog eller et album med opstillede selfies, er det på ingen måde nær så underholdende som de ærlige, der virkelig fanger, hvordan man følte det på det pågældende sted eller i det pågældende øjeblik."

3. Tilpas dine billeder

Hænder trykker på en smartphone, der viser et foto, der får tilføjet grafik. Telefonen ligger på en åben rejsedagbog, og et Canon Zoemini S2 ligger ved siden af.

Giv dine fotos personlighed, eller tilføj tidsstempler og stedoplysninger ved hjælp af rammer, klistermærker, former og layoutindstillinger i Canon Mini Print-appen.

Canon Mini Print-appen er ideel til at tilføje sjove tilpasninger til billeder. Du kan prøve en ramme, sætte et filter på eller tilføje dine egne kruseduller og tekst. Du kan endda omdanne dine yndlingsbilleder til en collage med appens smarte collageværktøj, eller bruge flisefunktionen til at lave en flot selvklæbende plakat med fire eller ni mindre snapshots.

"Hvis jeg ikke kan beslutte, hvilke billeder jeg vil printe, laver jeg en collage af flere fotos og bruger funktionerne til at tilføje sjov, farverig tekst, hvilket er særligt nyttigt til at føje stedet til billedet, før det printes," siger Kia.

4. Print dine fotos – uanset hvor du er

En hvid Canon SELPHY Square QX10 på en mørk træoverflade, omgivet af fotoprint med hvide kanter, en pakke SELPHY Square-printerpapir og en åben rejsedagbog.

Til billeder, som hun er meget stolt af, bruger Kia Canon SELPHY Square QX10 – mens hun er på farten eller derhjemme – til hurtigt at printe større billeder, som hun vil fremhæve.

En kvinde, der står lige uden for billedet, står ved en Canon PIXMA-printer på et lille bord og fjerner et billede, der lige er blevet printet.

Hvis du vil have friheden til at eksperimentere med forskellige papirformater eller redigeringssoftware som f.eks. Canons Digital Photo Professional (DPP), skal du blot vælge dine foretrukne feriebilleder, der er taget med et kamera, og bruge en printer som f.eks. Canon PIXMA TS5350a-serien.

Med Canon Zoemini S2 kan du printe, mens du er på farten, og tilføje billeder direkte til din dagbog, men der er også flere forskellige muligheder for at printe dine ferieminder, enten når du er på farten, eller når du kommer hjem.

Hvis du vil medtage billeder, der deles af venner, som du rejser med, eller billeder, der er gemt på din telefon, kan du parre din smartphone med den kompakte Canon Zoemini-printer for udtværingsfri, rivesikre og vandafvisende fotos på 50 x 76 mm, uanset hvor du er. Canon Zoemini er også kompatibel med Canon Mini Print-appen, så du kan tilføje filtre, rammer og kruseduller.

Canon SELPHY Square QX10 fremstiller større 68 x 68 mm-print i flotte, levende farver på klistermærkepapir med en kant til billedtekster. "Det større billedformat giver en mere visuel effekt, så jeg bruger SELPHY Square QX10 til det, jeg kalder "feature-billeder"," forklarer Kia. "De er de vigtigste højdepunkter på dagbogssiden, som jeg så sætter de mindre fotos fra Canon Zoemini S2 rundt om.

"Hvis jeg elsker et foto så meget, at jeg vil se på det hele tiden, ikke kun når jeg åbner min dagbog, bruger jeg min Canon PIXMA TS5351 (nu efterfulgt af Canon PIXMA TS5350a-serien) til at printe på fotopapir på 10 x 15 cm og sætter billedet i en ramme, så jeg kan vise det frem i mit hjem eller give det til en person, der var med mig på turen," tilføjer hun.

5. Vælg din scrapbog

En rejsedagbog er åben på de bageste sider. På venstre side er der et feriebillede med klare kruseduller og iturevne papirer omkring det, og på højre side er der sat en kuvert fast, hvor en hånd fjerner et foto fra kuverten.

Hvis du sætter tid af til at skrive dagbog, betyder det, at du skal bruge tid på at reflektere over dine oplevelser og til at vælge, hvad du vil føje til dine sider. Selvom du skriver dagbog om fortiden og bevarer minderne for fremtiden, bruger du også tid i øjeblikket med fokus på din kunstneriske proces, hvilket kan være virkelig terapeutisk. Denne form for dagbogsskrivning også gavnlig, når det gælder trivsel, fordi det giver dig et sted at eksperimentere med din kreative side.

"Dagbogen er et så frigørende medie, det ikke har nogen regler, og det kan være lige det, du har brug for, det skal være," understreger Kia. "Enhver form for bog kan være en dagbog. Indbundet, med blødt omslag, linjerede eller tomme sider – det er helt op til dine personlige præferencer. Jeg har tidligere eksperimenteret med alle slags dagbøger, og jeg har endda lavet mine egne eller genbrugt gamle bøger og gjort dem til dagbøger ved at lave collager på siderne."

Kia anbefaler at bruge en dagbog, der er robust nok til at beskytte siderne, men lille nok til at kunne være i en taske. Hun foretrækker også en med en lomme på bagsiden, så du kan opbevare dine samlerobjekter sikkert – hvis du ikke har en lomme, kan du lave en ved at sætte en kuvert på en side i dagbogen. "Jeg opbevarer altid nogle papirclips i mit rejsedagbogskit, hvilket er nyttigt til at vedhæfte billederne til de sider, du planlægger at sætte dem ind i," tilføjer hun.

6. Slip fantasien løs

En hånd lægger runde, printede klistermærker ned på en dagbogsside. Ved siden af dagbogen står der et Canon Zoemini S2, der printer et ark med yderligere to runde klistermærker, der hver især viser en farvestrålende rød blomst.

Kia kan godt lide at bruge Canons pakke med udskårne, runde klistermærker til at tilføje detaljer fra et sted, hun har besøgt, til siderne i en dagbog. "I Costa Rica tog jeg billeder af interessante blomster og dyreliv og printede dem som runde klistermærker for at sætte dem som prikker rundt omkring på mine dagbogssider, det tilfører prikker af farve uden at optage så meget plads som endnu et helt billede – det virker godt på sider, hvor der er meget, du vil skrive."

To hænder holder siderne i en rejsedagbog åbne, hvor der ses et udvalg af stempler, fotografier, tekst og kruseduller med masser af grønne og blå nuancer.

Kia foreslår den sjove idé til at vælge billeder til en dagbogsside, hvis du er afsted sammen med andre, at lave en fotokonkurrence. "Opstil en opgave – at fotografere noget specifikt eller blot "fange dagen" – og del derefter jeres fotos med hinanden," forklarer hun. "Hver person vælger et vinderfoto fra den anden persons kamerarulle, og I printer de vinderbillederne, der skal sættes i din dagbog."

"Begynd med at arrangere billeder og små tryksager på siderne, brug dine noter til at tilføje den tekst, du vil have med, og gå så bare i gang med at udfylde siderne med farver," forklarer Kia.

Du kan bruge Canons udskårne, runde klistermærker til at hjælpe med sidenavigation, hvor du f.eks. laver nummererede klistermærker for hver dag på din tur, stednavne eller kapiteloverskrifter.

Hvis du er tom for idéer, eller det at tage billeder af ture dag for dag ikke appellerer til dig, er temasider en måde at blive inspireret på. "Du kan lave dagbøger efter farve, dedikere hver side til fotos, samlerobjekter eller klistermærker fra din rejse, der matcher én farve ad gangen," siger Kia. "Eller hvorfor ikke lave en side om mad og drikke, en side om sjove øjeblikke og en side om aktiviteter, du har prøvet?

"Der er så mange muligheder, og rejsedagbøger er så personlige – du kan gøre det til præcis det, du vil have det til at være."Skrevet af Rachel Segal Hamilton

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Vis din feriestil

  Organisér din kuffert, og hold orden med Canon Zoemini 2.

 • KREATIVT PRINT

  De ultimative festivalkammerater

  Bevar dine minder på farten med Canon Zoemini-serien i lommestørrelse.

 • KREATIVT PRINT

  Skab din egen bog

  Lad fantasien løbe løbsk i en håndlavet bog med Canon SELPHY CP1500.

 • PRINT

  Bedste printere til papirklip

  Fra familieprojekter til en professionel finish – Canon har den perfekte printer til dig.