KREATIVT PRINT

Leg, læring og drømme med en soverutine med dinosaur-tema

Søvn er afgørende for sunde og glade børn. Prøv disse Trias-tricks med Canon Creative Park for at hjælpe dit dinosaur-elskende barn med at falde i søvn.
En samlet dinosaur-natlampe af papirklip hænger på en væg i et børneværelse.

Børste tænder, pyjamas på, putte i seng: Det er sådan, de fleste børns soverutiner foregår, normalt efterfulgt af et par historier, før lyset slukkes. Men hvis dit barn i øjeblikket er besat af dinosaurer – og lad os se det i øjnene: sammen med enhjørninger og astronauter, der er en fase, som de fleste af dem vil gå igennem – er der masser af måder, hvorpå du kan indarbejde denne passion i deres daglige soverutine med lidt hjælp fra Canon Creative Park.

Creative Park er også tilgængelig som en app og tilbyder tusindvis af gratis papirskabeloner, du kan lave sammen med dine børn, herunder et helt udvalg, der er dedikeret til dinosaurer: Fra et pop-up-kort og farvelægningssider til masker og meget mere.

Ikke alene er papirklip en sjov måde at sætte gang i din fantasi, det er også en prismæssigt overkommelig, skærmfri aktivitet, du kan lave derhjemme, uanset vejret – ingen billetter, der skal bestilles, ingen lange togrejser, man skal ud på, eller frokoster, der skal købes. Creative Park er fyldt med strålende papirskabeloner med dinosaur-tema, som I kan lave sammen. Og når I har tilbragt en dag med at lave hånddukker eller skulpturer, kan I bruge dem til at lave en soverutine, der fører jer tilbage til en tid, hvor gigantiske krybdyr herskede på jorden.

Kom i gang med papirklip

Et billede af en dinosaur-papirskabelon, der er downloadet fra Canon Creative Park, kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Canon PIXMA TS5350a-serien giver dig mulighed for at printe direkte fra din smartphone på forskellige typer papir, f.eks. glossy, almindeligt, mat, semi-gloss og meget mere.

I har ikke brug for meget til at lave jeres dinosaur-papirklip – enhver Canon PIXMA-printer, f.eks. PIXMA TS5350a-serien, vil være velegnet, og det samme vil Canon Matte Photo Paper. I skal også bruge sakse nok til alle, hobbylim eller tape, ispinde, en lommelygte og batteridrevne LED-lys.

Der er en række inspirerende dinosaur-papirmodeller på Creative Park, som dine børn kan blive begejstrede for, og som hver især egner sig til et forskelligt ekspertiseniveau, hvilket er angivet af en klassificering på op til fem stjerner. Hvis du er ivrig efter at give dit barns sengetid et Trias-twist, behøver du ikke lede længere end Tyrannosaurus-vægskulpturen, masker – vælg mellem T-rex, Triceratops eller Pteranodon – eller dinosaurdioramaet. Download dem, print dem, og så er I i gang.

1. Lav en lysende dinosaur-natlampe

En person bruger en saks til at klippe en dinosaur-papirskabelon ud, der er downloadet fra Canon Creative Park.

Selvom saksen er fin, kan du vælge at bruge et skærebræt og en hobbykniv til nogle af de mere komplekse skabeloner og tage føringen som forælder.

En person monterer en samlet dinosaur-natlampe fra Canon Creative Park på en væg.

Hver Creative Park-skabelon ledsages af en angivelse af den omtrentlige samlingstid, så du kan planlægge din dag. Den foreslåede tid for 3D T-rex er tre timer.

Dette 3D T-rex-hoved er en fantastisk tilføjelse til en soveværelsesvæg, men det er endnu bedre, hvis du forvandler det til en natlampe. Hver Creative Park-skabelon leveres med sit eget sæt instruktioner, så du ikke behøver bekymre dig om at blive forvirret. Du skal blot klippe sektionerne ud og følge den trinvise vejledning. Der er en del vanskelig foldning og limning, så dit barn har måske brug for en hånd med dette – fra en forælder, en barnepige eller ældre søskende (hvis de er i hjælpsomt humør). Under foldning kan det være nyttigt at køre en sakseklinge eller lineal langs folden først, da dette vil hjælpe med at opnå en pæn, ren fold. Lad limen tørre, når I er færdige.

Før du sætter masken op på væggen med skarpe stifter eller små søm, kan du fastgøre nogle batteridrevne LED-lys indvendigt med tape. Natlampens placering vil ideelt set være et sted, hvor dit barn nemt kan se og nå den fra sin seng. Du kan endda bruge farveskiftende lys, så dit barn kan skifte mellem dem.

Når den er monteret på væggen og udstyret med fjernbetjent LED-lys, kan barnet læse i sin bog under sin dinosaur-væglampe, der er lavet med stolthed af mor eller far. Denne håndlavede natlampe er ikke blot billigere end at købe en plastiklampe, men den kan også genbruges, så når dit barn bevæger sig videre fra dinosaur-besættelsen eller vokser fra natlamper, kan du bortskaffe den på en bæredygtig måde.

2. Papirdukker og -masker

Et barn står ved et bord og bruger en saks til at klippe en dinosaur-papirskabelon ud, der er downloadet fra Canon Creative Park.

Disse dukkedesigns kan også bruges sammen med dinosaurdioramaet til at lave dukketeater i løbet af dagen, eller børnene kan tage dem ud i haven på eventyr.

Et barn samler omhyggeligt en dinosaur fra de mange, der er tilgængelige i dinosaur diorama-papirskabelonen, som kan downloades fra Canon Creative Park.

Børn lærer bedst, når de leger. Ved at bruge skyggedukker til at fortælle en historie kan du gå i dybden med det, dit barn lærer i skolen inden for litteratur, videnskab og historie.

Dinosaurdioramaet er et af de mere enkle design. Hvis dit barn er gammelt nok, kan du lade barnet tage føringen på dette. Når du har printet dine skabeloner, skal du folde dukkerne i henhold til instruktionerne og derefter fastgøre ispinde med lim for at lave disse modeller til skyggedukker. Du kan bruge en tandstikker til at påføre limen, hvis du vil være sikker på et pænt resultat.

Jurassic-fotorekvisitterne indeholder også fantastiske skabeloner til at lave skyggedukker som f.eks. træer og vulkaner, hvis du vil tilføje noget landskab. Hvis dit barn elsker at farvelægge, hvorfor så ikke få dem til at tegne en stor vulkan eller en træfyldt scene, som de kan sætte op på væggen som skyggedukketeaterets baggrund ved sengetid? Når dine børns passion for dinosaurer går over, er der ingen grund til at føle sig skyldig i den miljømæssige påvirkning fra disse papirdukker, da de nemt kan genbruges, hvilket gør dem til et bæredygtigt alternativ til ikke-biologisk nedbrydeligt plastiklegetøj.

3. Tilføj noget Jurassic-tema til sengetiden

Et barn sover i sengen, mens det krammer en dinosaur-bamse. Samlede dinosaurer fra Canon Creative Parks dinosaur diorama-skabelon ligger på et sengebord.

Da dinosaur-dukkerne er lette og små, behøver du ikke bekymre dig om, at de fylder for meget. Dit barn kan lade dem ligge på sengebordet og lege med dem, så snart det vågner.

To mennesker leger med de samlede dinosaur-dukker fra Canon Creative Park, mens de kaster skygger på væggen bagved.

Eksperimentér med at holde dukkerne på forskellige afstande fra lygten for at få skyggerne til at fremstå større eller mindre. Den samme størrelse marionetdukke kan være to figurer, ældre og yngre.

Når du har dine færdige dukker, kan du tage en lommelygte og dæmpe lyset for at skabe en interaktiv historiefortælling. Lys lommelygten tværs gennem hele rummet, og skab historier med dine dukker, når de kaster skygger på væggen.

Det er sandsynligt, at hvis dit barn er begejstret for dinosaurer, vil det allerede eje en stak billedbøger med fokus på den forhistoriske tidsalder. Lad dem deltage i historiefortællingen ved at tage deres dinosaur-maske på og fortælle med, hvor de kender sætningerne. I kan også tage jeres skyggedukker og en lommelygte, sætte gang i jeres fantasi og finde på nogle af jeres egne historier. Dette er en fantastisk mulighed for at få nogle lærerige fakta om forskellige dinosaurer til at snige sig ind i fortællingen og gøre læring sjovt. Fortæl dem, hvordan palæontologer har lært om dinosaurer ved at undersøge deres fossiler. Du kan endda fortælle den dramatiske fortælling om, hvordan de blev udslettet af en asteroide, der ramte Jorden for millioner af år siden, som beviserne antyder.

Eller brug blot dukkerne som figurer i en historie, I har udtænkt. Det kan være sjovt eller alvorligt. Det kan være en opfordring til at sætte gang i samtaler om andre problemer, som dit barn står over for, f.eks. at være venlig eller modig. Lad dit barn tage ejerskab over historien ved at have sin egen skyggedukkefigur. En anden måde at bruge dukkerne på er at hjælpe dit barn med at tale gennem dagens bedste og værste tidspunkter ved at lade dinosaurerne repræsentere forskellige følelser, de følte på forskellige tidspunkter.

Sig godnat til børnene

Et barn rækker hånden ud efter den samlede dinosaur-natlampe, der er downloadet fra Canon Creative Park, som hænger på en væg.

Når det endelig er tid til at sove, kan dit barn lade lyset være tændt og have sin helt egen T-rex, der kan skræmme ethvert mareridt bort.

Efter at have trappet energiniveauet ned med historierne, er det tid til at sige godnat. Større børn kan blive ved med at læse selv i et stykke tid, før de slukker deres dinosaur-natlampe, mens de yngre måske foretrækker at lade det være tændt, hvis de stadig er bange for mørket. Der er så mange måder at bruge papirklip på til at bringe familien tættere på hinanden ved at skabe glade minder om tid, der er tilbragt sammen i stedet for at stirre på en skærm – især da blåt lys sent på aftenen har vist sig at have en negativ indvirkning på søvnen.

Hvorfor ikke prøve at lave din egen interaktive soverutine til dit dinosaur-besatte barn?Skrevet af Rachel Segal Hamilton

Relaterede produkter

 • Canon PIXMA TS5350a-serien

  Gå på opdagelse i Canon PIXMA TS5350a-serien. Slip din kreativitet løs med nem tilslutning, forenklet OLED-skærm, LED-statusbjælke og førsteklasses FINE-patroner.

 • Canon Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper producerer kvalitetsfotografier, grafik og tekst med en mat finish. Også velegnet til mere kreativ anvendelse såsom lykønskningskort, skilte og papirhåndværk.

 • Canon dobbeltsidet mat papir MP-101D

  Dobbeltsidet mat papir – det perfekte valg til dine egne kortkreationer, udklip til scrapbøger eller projekter fra Creative Park.

 • Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Printersjov for alle

  Seks måder, hvorpå din PIXMA-printer kan give energi til dit hjem, dine familieaktiviteter og dine enheder.

 • KREATIVT PRINT

  Lav en papirsafari

  Print din egen dyreinspirerede familieaktivitet med Canons Creative Park.

 • KREATIVT PRINT

  Lav dit eget fidget-legetøj

  Fidget-legetøj af papirklip er sjovt at lege med og beroligende for travle hjerner.

 • KREATIVT PRINT

  Print og lav et fodboldspil

  Skab jeres eget sjov med et papirbaseret sportsspil, som I kan bygge og spille med.