KREATIVT PRINT

Skab liv i dit hjem med dekorationer, der er nemme at lave

En trinvis vejledning til print og samling af dine egne dekorationer med en Canon PIXMA G6050-printer.
Canon Camera
Hjemme er der, hvor hjertet er – og det sted, hvor mange af os bruger en stadig større del af vores tid. Når vejret bliver koldere, og nætterne begynder at trænge sig på, begynder man at tænke på, hvordan man kan skabe et hyggeligt fristed, der er fyldt med personlige detaljer. Du kunne gå i butikkerne for at købe sjove pyntegenstande eller usædvanlige dekorationer for at sætte et personligt præg på dit hjems indretning – men hvorfor ikke bare at lave dit eget?

Takket være det store udvalg af skabeloner, der findes i Creative Park-app'en og på Creative Park-websiden, og den intelligente teknologi i Canons trådløse PIXMA-printerserie, er det muligt at fremstille dit eget budgetvenlige tilbehør til hjemmet. Til dette projekt har vi brugt Canon PIXMA G6050-printeren. Den er et populært valg til hjemmekontoret, men den kan også bruges som printhub for hele familien og er ideel til at fremstille skabeloner af høj kvalitet til papirhobbyprojekter.

Creative Park-app'en og websiden har en række praktiske og iøjnefaldende dekorationer til alle rum i huset. Hvorfor ikke printe og folde din egen fotoramme eller bygge en vase eller nipsæske til en tom hylde eller vindueskarm? Du kan live børneværelset op med et enhjørningehoved i 3D, en farverig dinosaur-uro eller printe en vækstoversigt med dyr på for at holde styr på børnenes højde – der er masser af sjove muligheder for at vise din kreativitet frem.
En papirskulptur af en enhjørning på væggen i et børneværelse.

At printe og lave hobbyprojekter er en fantastisk måde at udsmykke dit hjem på med ting, du elsker.

1. Udforsk design

En PIXMA G6050-printer og magnetisk fotopapir ved siden af et skærebræt og skabeloner til en papirdinosaur-uro.

Sortimentet af skabeloner i Creative Park-app'en kan give masser af inspiration.

Creative Park er fyldt med idéer til indretning af hjemmet, eller du kan downloade den brugervenlige Creative Park-app fra App Store eller Google Play. Alt, hvad du skal bruge, er et Canon ID og en understøttet Canon-printer.

Skabelonerne i app'en er sorteret i kategorier, og det instinktive design gør det nemt at navigere til det afsnit, du leder efter. Kategorien "Rumdekoration" omfatter planter, dekorationer på snor, vægklistermærker, bannere og uroer. På websiden Creative Park er der et afsnit med kategorier som "Planter", "Pynt/tilbehør" og "Hængedekoration". Du kan også prøve at bruge værktøjet "Søg" til at finde det, du leder efter.

2. Download din skabelon

En mand, der bruger sin telefon til printe trådløst på sin PIXMA G6050-printer.

Når du har tilføjet din Canon PIXMA-printer i Creative Park-app'en, kan du vælge et design og printe det fra din telefon.

Når du har fundet en skabelon, du kan lide, kan du enten klikke på stjernen for at gemme den i menuen "Favoritter" eller klikke på fanen "Redigér" for at downloade den. Under downloadprocessen vil du også blive bedt om at vælge papirformatet. "Gem" dine projekter undervejs (gemte elementer placeres i menuen "Dine elementer").

Hver skabelon leveres med et klart sæt instruktioner, som enten kan følges på skærmen eller printes på et ark almindeligt papir.

3. Vælg dit papir

En mand, der lægger papir i en Canon PIXMA G6050-printer på køkkenbordet.

Mange af skabelonerne kræver mat fotopapir, men der er også designs til genklæbeligt fotopapir og magnetisk fotopapir.

Kraftigt mat fotopapir eller dobbeltsidet mat papir i høj kvalitet er ideelt til hobbyprojekter. Skabeloner kræver ofte mere end ét ark – især til de mere komplicerede design. Der kan indføres en række forskellige hobbymedier fra den bageste papirbakke på Canon PIXMA G6050.

Creative Park indeholder også skabeloner til vægklistermærker, der kan printes på genklæbeligt fotopapir, og design til køleskabsmagneter, der kan printes på magnetisk fotopapir. Der er endda skabeloner til overføringsbilleder, der kan stryges på, til både lyst og mørkt stof. Se valgmuligheden "Anbefalinger efter papirtype" under fanen "Kategori" i Creative Park-app'en for at se, hvad der tilbydes.

4. Kontrollér blækniveauet, og print

Den genopfyldelige blæktank på en Canon PIXMA G6050-printer.

Beholdere, der er nemme at håndtere, betyder, at det er nemt at genopfylde blæktankene på MegaTank Canon PIXMA G6050.

Hvis du bruger printeren for første gang, skal du kontrollere, at den har blæk. Canons MegaTank-system, som findes i alle printere fra PIXMA G-serien, er designet til at levere en imponerende høj ydelse med lave omkostninger pr. side, hvilket betyder, at du kan være lige så kreativ, som du vil, uden at skulle bekymre dig om at løbe tør for blæk. Den fremadvendte, integrerede blækbeholder gør det nemt at se, om blækniveauet er lavt. Hvis du vil fylde tanken op igen, skal du blot åbne klappen på forsiden af printeren og sætte den tilhørende blækbeholder ind i åbningen – den stopper automatisk, når den er fyldt op. Du kan efterfylde tankene, så snart du kan se, at blækniveauerne falder.

For andre typer Canon PIXMA-inkjetprintere skal du isætte de korrekte blækpatroner under opsætningsprocessen.

Hvis du vil tilføje en kompatibel Canon PIXMA-printer til Creative Park-app'en, skal du gå til "Hovedmenu" og vælge "Tilføj printer" under "Indstillinger". Når du har kontrolleret blækniveauerne og ilagt det korrekte papir, er du klar til at trykke på "Print".

5. Klip ud, og fold

En mand klipper et billede af en orange dinosaur ud til en hængende uro.

Dette dinosaur-design er printet i en række klare farver. Hvis dine kreationer skal forblive farverige og skarpe i lang tid, skal de holdes væk fra direkte sollys.

En mand, der sætter benene fast på en orange papirdinosaur.

Brug en skæremåtte og en saks eller en hobbykniv til forsigtigt at skære de forskellige former ud, og fold dem så efter instruktionerne.

Til denne del skal du have en rolig hånd og tålmodighed – især til de mere indviklede skabeloner. En skarp saks bør være tilstrækkelig til enkle design, men en skæremåtte og hobbykniv anbefales til komplicerede dele. Se vejledningen til skabelonen for at sikre, at du folder og bøjer papiret i den rigtige retning.

6. Lim eller sæt sammen

En person, der holder en papirdinosaur ved siden af en Canon PIXMA G6050-printer.

Nogle af skabelonerne skal ganske enkelt foldes, mens der ved andre skal bruges papirlim.

Hvis din dekoration er en, der skal limes, og ikke bare foldes, skal du bruge stærk papirlim. Før du påfører limen, skal du folde kanterne for at opnå et flottere resultat. Papirclips kan være nyttige til fastgørelse af tapperne, mens du venter på, at limen tørrer.

7. Find det bedste sted i dit hjem

En mand, der hænger en papirdinosaur-uro op i et børneværelse.

Når dit papirprojekt er færdigt, kan du stolt fremvise dit arbejde i dit hjem.

Nu er du klar til at hænge din dekoration op eller placere den på et helt særligt sted i dit hjem. Du kan bruge stifter til at hænge dekorationer ned fra loftet eller fastgøre lettere vægophæng med genanvendelig klæbemasse. For at sikre, at farverne forbliver klare og skarpe, skal de placeres væk fra skarpt sollys.

Er du inspireret af dette projekt? Mulighederne for indretning af hjemmet slutter ikke her. Den sjove og intuitive Easy-PhotoPrint Editor-app giver dig mulighed for at være superkreativ med dine yndlingsfotos og lave alt fra kort og kalendere til print og plakater. Tilføj tekst og stempler til billeder, skab og print collager ved hjælp af fotos fra en særlig lejlighed, eller print fotoklistermærker, som du kan dele med dine venner.

Canon PIXMA G6050

Canon PIXMA G6050 er en prisbillig og effektiv printløsning. Den er udstyret med Canons MegaTank-printsystem – genopfyldelige blæktanke, der er nemme at efterfylde, og som er billige i drift. Når du printer i fotokvalitet, kan farvetanken i PIXMA G6050 producere op til 2.200** fotos i høj kvalitet. Canon PIXMA G6050 er kompatibel med en lang række kreative Canon-apps, herunder Creative Park, Canon PRINT-app'en og Canon Easy-PhotoPrint Editor-app'en. Du kan også bruge PIXMA Cloud Link til at printe billeder fra dine cloud-konti som f.eks. Google Photos, Facebook og Instagram.
Skrevet af Claire Gillo og Andrea Ball
* Hvis din printer ikke understøttes, skal du se websiden Creative Park.
** Sidekapacitet er den estimerede værdi baseret på Canons individuelle testmetode vha. ISO/IEC 29103-diagrammet og kontinuerlig printsimulering med udskiftelige blækbeholdere efter den indledende opsætning.

Relaterede artikler

 • Tre små børn, der er sat på en seng og kigger på printede familiefotos.

  KREATIVT PRINT

  Print din families livshistorie

  Print og skab med billeder af dyrebare familieøjeblikke.

 • En Canon PIXMA-printer på et skrivebord på et hjemmekontor.

  PRINTTIPS

  Den bedste printer til hjemmekontoret

  Gør det nemt at arbejde hjemmefra med Canon PIXMA TR4650-printeren.

 • KREATIVT PRINT

  Skab fantasifuld papirkunst

  Se en eksperts guide til at skabe dekorative billeder ved hjælp af papirklip.

 • KREATIVT PRINT

  Gentænk din garderobe

  T-shirts med statements, skræddersyede muleposer… en guide til tekstilprint.