KREATIVT PRINT

Print af hjemmelavede etiketter

Fra syltetøjsglas til gaveetiketter – håndlavede etiketter, der er skabt med din Canon-printer, kan hjælpe dig med at organisere dit liv, dit hjem og dine hobbyer.
Printede, hjemmelavede etiketter på et grønt skærebræt ved siden af en saks og en bærbar Canon SELPHY Square QX10-printer.

Uanset om det handler om at organisere garderobeskabe, køkkenskabe eller skabe til hobbyprodukter eller om at lave stilfulde borddekorationer, klistermærker til brands eller hjemmelavede til-/fra-kort til gaver, er håndlavede etiketter ikke kun utroligt nyttige, men også en måde at udtrykke din kreativitet på.

Vi spurgte to kreative online-skabere, hvordan de gør organiseringen stilfuld og smuk med etiketter. Caroline Prudhon driver bloggen om håndarbejde "Linea's Papers" (@lineapapers), mens Laetitia Lazerges (@Vert_Cerise) er en gør-det-selv-blogger, professionel crafter og forfatter af 19 bøger om håndarbejde og gør-det-selv.

"Jeg er stor fan af at organisere alt, lige fra papirarbejde til køkkenskabet, fordi det gør mit liv nemmere og sparer mig tid," siger Laetitia, som startede sin håndarbejdsblog i 2007. "Mærkning er den bedste måde at kombinere organisering og kreativitet på."

Hvor du kan sætte dem fast, og hvordan det kan hjælpe med at organisere dit liv

En flaske vaskemiddel og en bøtte med natron, begge med håndlavede etiketter, på en marmorbordplade ved siden af en vase med blomster og en skål revet ost.

Organisering behøver ikke altid at skjule ting. Hvorfor ikke prøve at lave håndlavede etiketter til krukker, der kan stå på hylder og borde i dit køkken. "Jeg elsker indretning med åbne hylder," siger Laetitia. "Det er smukt på sociale medier og ser afslappet og ukompliceret ud." © Laetitia Lazerges

Sorte opbevaringsskuffer i et kontormiljø, der er organiseret med farverige, hjemmelavede printede etiketter.

"Jeg ville omorganisere og mærke et møbel med mine egne design," siger Caroline. "Organisering kan være kedeligt, så det kan være fantastisk at lave farverige etiketter, så processen bliver mere sjov og personlig." © Caroline Prudhon

Den afslappende effekt ved rum uden rod og organiserede ejendele hjælper med at løfte indretningen til et rum, der kan nydes, rydde op i vores sind og have en positiv indvirkning på vores velbefindende. "At have et organiseret hjem er så afslappende for sindet," siger Laetitia. "Du bruger mindre tid på at lede efter bortkomne ting, og du behøver ikke at huske, hvor alt er."

Caroline, som har været en ivrig crafter, siden hun var barn, driver en lille virksomhed fra sit værksted i Frankrig. Hun besluttede sig for at sætte etiketter på kontorskufferne for at give sin arbejdsplads karakter. "Jeg har brug for, at der skal være organiseret og funktionelt, men også smukt og inspirerende," forklarer hun. "Jeg tror virkelig, at et ryddeligt rum giver et klart sind. Organisering og rengøring af rummet vil hjælpe dig med at se klart og føle dig mere produktiv. Personligt føler jeg mig altid stresset eller fyldt med panik over mine daglige opgaver, når mit hjem er rodet, men så snart jeg sætter alt på plads, er det som en ny dag, der venter."

Skab overblik i dit liv med hjemmelavede etiketter

Printet, hjemmelavet etiket med solsikkemotiver og tekst i kursiv, der kommer op fra en bærbar Canon SELPHY Square QX10-printer.

Vælg et ensartet udseende og udtryk på tværs af dine håndlavede etiketter for et kreativt, men koordineret look. "En kursiv skrifttype [der ligner håndskrift] er både læsbar og virker glad," forklarer Caroline. © Caroline Prudhon

Rødhåret kvinde, der sætter en hjemmelavet etiket fast på skuffen i et sort opbevaringsskab.

"Det sjove er at sætte dem fast, når du kan se alt det, som du har planlagt, falde på plads" siger Caroline. © Caroline Prudhon

Caroline kan godt lide at finde ud af, hvad hun prøver at organisere, før hun laver sine hjemmelavede etiketter. "Organiseringen kan være overvældende i starten," forklarer hun. "Så find ud af, hvad der er vigtigt, hvad der skal være ved hånden, og hvad der kan opbevares sammen. På den måde ved du præcis, hvilke etiketter du skal bruge, og hvor mange, og du kan nyde processen med at lave dem uden at stresse over hvor og hvad.

"Du skal også bruge en holdbar etiket, der kan modstå sol, vand og tid," fortsætter hun. "Noget, som du ikke er bange for at røre ved med snavsede hænder og ikke behøver at udskifte ofte."

Laetitia er enig i, at der er spørgsmål, du skal stille dig selv, før du går i gang med designet. "Hvilken type etiketter har du brug for? Hvad vil være den perfekte størrelse? Størrelsen, formen og typen af beholder bestemmer dit etiketdesign," siger hun.

Sådan designer du dine håndlavede etiketter og klistermærker

En rødhåret kvinde, der bruger Canon SELPHY Photo Layout-appen på sin telefon. En Canon SELPHY Square QX10-printer står på bordet foran hende.

Caroline har skabt sine etiketter ved hjælp af Canon SELPHY Photo Layout-appen, som fungerer godt sammen med hendes SELPHY Square QX10. "Tilpasningsmulighederne er perfekte til at designe smukke etiketter," siger hun. "Det er meget nemt og tilfredsstillende." © Caroline Prudhon

En printet, hjemmelavet etiket med sætningen "You Got This", der er sat fast på en kontormaskine.

Caroline siger: "Jeg var vild med layoutmulighederne – du kan lave mindre etiketter uden at spilde papir. Jeg lavede nogle unikke etiketter i appen og satte inspirerende citater overalt." © Caroline Prudhon

"Generelt har vi brug for et par etiketter, så vi vil ikke bruge for meget tid på at lave hver enkelt," siger Caroline.

Du kan lave dine egne håndlavede etiketdesign eller søge efter færdiglavede skabeloner til download og print på Canon Creative Park-appen, som tilbyder gratis papirressourcer til Canon-printere. Appen er fuld af brugerdefinerbare papirprojekter, som du kan tilpasse med tekst og dine egne billeder, f.eks. meddelelsesklistermærker eller design i japansk stil – søg efter "Klistermærker" for at se nogle af de tilgængelige muligheder.

Laetitia siger, at det er sjovt at eksperimentere med kontrast og forskellige skriftstørrelser og vægte for bogstaveligt talt at sætte dit eget præg på dine ting. "Sørg for, at vigtige oplysninger er inkluderet uden at fylde etiketten med for meget tekst," siger hun. "Vær ikke bange for tom plads. Leg med kontrast. Brug forskellige skrifttyper – maksimalt to eller tre – i forskellige størrelser eller tykkelser for at få opmærksomhed. Hav det sjovt, og giv dit design lidt kreativitet med farver, kruseduller og grafik."

Sådan printer du dine hjemmelavede etiketter

Et ark med hjemmelavede etiketter, der kommer ud af en printer, ved siden af en saks og etiketter og låget fra en kosmetikbeholder med en printet etiket.

Printeren fra Canon PIXMA TS7450-serien er en ideel trådløs hjemmeprinter til kunstneriske projekter, der giver dig mulighed for at printe på alle former for kreative medier. © Laetitia Lazerges

En pakke printerpapir på en bordplade sammen med et ark med printede, hjemmelavede etiketter og flere små kosmetikbeholdere med printede etiketter.

"Jeg kan godt lide at bruge fotopapir," siger Laetitia. "Den blanke finish er smuk og ser professionel ud." © Laetitia Lazerges

Når dine etiketter er lavet, er den sjove del at gøre dem levende med print. Laetitia brugte Canon PIXMA TS7450-serien til at printe etiketterne direkte fra sin telefon med Canons PRINT-app, som fungerer sammen med de fleste Wi-Fi-printere. "Jeg kan godt lide at kunne printe trådløst, og kvaliteten er fantastisk til at vise levende farver," siger hun.

Canon PIXMA TS7450-serien er kompatibel med en række forskellige kreative medier, og Laetitia brugte Canon Red Label Superior-printerpapir og Canon Photo Paper Plus Glossy II til sine til-/fra-kort og kosmetiketiketter, hvilket er ideelt til genstande som f.eks. glas.

Caroline brugte den bærbare Canon SELPHY Square QX10-printer til sit etiketprojekt, som producerer flotte, detaljerede print i firkantet format med klæbende bagside. "Jeg brugte Canon SELPHY Square QX10 og printede fire etiketter på et ark papir," forklarer hun. "Det var perfekt – farverne er levende og fyldige, blækket tørrer med det samme, og de var nemme at klippe ud."

Canon SELPHY CP1300 er en anden fantastisk Wi-Fi-printer til at lave mini-klistermærker til dit hjem. Den er hurtig og bærbar og ideel til print af et stort udvalg af medier, fra print i professionel kvalitet til hjemmelavede klistermærker, og den er også kompatibel med SELPHY Photo Layout-appen.

Du kan også lave hjemmelavede etiketter med Canon Zoemini S2, en 2-i-1-fotoprinter i lommestørrelse, eller instant-printeren Canon Zoemini. Begge er kompatible med Canon ZINK 1.3" Pre-Cut Circle Sticker Paper, så du kan designe, printe og klæbe på et øjeblik. Brug Canon Mini Print-appen til at tilføje personligt flare til dine etiketter, der printes på Canon Zoemini.

Lav håndlavede etiketter til gaver og indpakning

En telefon, der viser Canon SELPHY Photo Layout-appen på et skrivebord ved siden af en bærbar Canon SELPHY Square QX10-printer og et håndlavet armbånd.

Den gratis Canon SELPHY Photo Layout-app giver dig mulighed for at tilføje filtre, tekst og grafik, så du kan tilpasse dine etiketter, så de passer til dit projekt, uanset om det er til etiketter til glas eller til-/fra-kort til gaver, og print derefter direkte fra din telefon på Canon SELPHY Square QX10. © Caroline Prudhon

En printer står på et bord ved siden af et udvalg af printede etiketter og til-/fra-kort med bånd på.

Hjemmelavede etiketter er en særligt fine til håndlavede gaver. "At give gaver er en måde at vise din familie og venner, at du holder af dem," siger Laetitia. "Tag dig tid til at pakke det smukt ind – det er ofte de sidste detaljer, der først tiltrækker dine øjne." © Laetitia Lazeres

At lægge tid og omhyggelighed i gaveindpakningen er en sikker måde at få glæden frem i en vens ansigt på, når du giver vedkommende en gave. Hvorfor ikke også tilføje en håndlavet etiket? Creative Park har nogle fantastiske muligheder, hvis du er på udkig efter idéer, herunder til-/fra-kort og gavetilbehør.

"Indpakningen er en af mine yndlingsting ved gaver," siger Caroline. "For at gøre udpakningen til en del af selve gaven elsker jeg at sætte nogle dekorative detaljer på pakken, f.eks. en smuk snor og et navnekort. Du kan lave kortet med en etiket og tilpasse det med et billede eller et sjovt fingerpeg om gaven," tilføjer hun.


Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede Produkter

Relaterede artikler