A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Sådan får du perfekte familiefotos med et klik med Canon EOS 250D

Fotografier af din familie er tidskapsler, som du vil se tilbage på resten af dit liv – så du ønsker naturligvis, at billederne skal være lige så skarpe og levende som i det øjeblik, de blev taget.

Børn, der bliver ældre, kæledyr, der leger, eller en udflugt i tusmørket – for at få familiebilleder, der kan modstå tidens tand, har du brug for et kamera, der er kompakt i størrelse, men spækket med funktioner. Uanset om det er 4K-video, funktioner til svag belysning, et stort udvalg af billedhastigheder eller Dual Pixel CMOS-autofokus (AF), giver moderne billedbehandlingsteknologi dig mulighed for at indfange ethvert øjeblik, uanset hvor du er, og skabe smukke minder med ét klik.

Her udforsker én familie funktionerne i verdens letteste digitale spejlreflekskamera med bevægelig skærm*, der påviser Canon EOS 250D's imponerende resultater.

Find flere spændende perspektiver

Når det gælder optagelse af familieportrætter, er kompositionen afgørende. Det er vigtigt at finde den rette vinkel for at vise dine motiver fra deres bedste side, og Canon EOS 250D's touchscreen, der kan vippes og drejes, giver dig fleksibiliteten til at finde usædvanlige billeder. Det er helt leddelt, hvilket betyder, at du kan vinkle det til at optage fra enhver synsvinkel. Det giver dig mulighed for at være kreativ med dine kompositioner og for eksempel fotografere børn fra deres øjenhøjde eller vende det om for selv at komme med på billedet.

Touchscreenen giver dig mulighed for at arbejde hurtigt ved at trykke på det område i billedet, du vil fokusere på, og foretage andre justeringer af dine indstillinger, så du ikke går glip af noget.

Relaterede artikler
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Tag bedre portrætter: sjove udfordringer til bedre familiefotos

Familiebloggeren Katja Gaskell byttede sin smartphone ud med et Canon EOS M50 og blev overrasket over resultaterne – nu har du selv muligheden for at prøve disse teknikker og se de imponerende effekter.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Sådan tager du naturlige, kreative familieportrætter

Den professionelle portrætfotograf Christian Anderl fortæller, hvordan du kan bruge dit Canon-kamera til at tage naturlige billeder af familiens sjove stunder.

Print your family's life story

KREATIVT PRINT

Print din families livshistorie

Print og skab med billeder af dyrebare familieøjeblikke.

Hvis du vil koncentrere dig om din komposition, skal du lade kameraet overtage styringen med resten. Når du indstiller den til Auto-metode, måler Canon EOS 250D lyset og bestemmer de bedste eksponeringsindstillinger for dit billede. Det vælger den bedste kombination af lukkertid, blænde og ISO til at levere et billede med perfekte toner.

Vælg din egen stil med Creative Assist

Når du er på farten, kan Auto-metode være et nyttigt værktøj til at indfange flygtige øjeblikke. Men hvis du vil have mere kontrol over den kreative proces, gør Canons guidede brugerinterface det nemt at udforske kameraets optagelsesmuligheder – og finde råd og tips og indblik i, hvordan indstillingerne udføres.

Canon EOS 250D har en ekstra funktion: Creative Assist. Den hjælper dig med at tage dine billeder et skridt videre og give dem din egen personlige stil. For at hjælpe dig med at tage bedre billeder har Creative Assist en række værktøjer til effekter, filtre og farvejustering, som du kan anvende på et billede, før eller efter det er taget. Prøv et sort/hvidt-filter for at give dine familieportrætter et tidløst, klassisk look. Eller prøv et filter med stærke, levende farver for at indfange spændingen ved en familieferie.

Når du optager udendørs portrætter under lyse forhold, kan ansigter i skygge ofte blive for mørke. Canon EOS 250D har en indbygget pop-up-flash, som du kan bruge som "udfyldningslys". Det giver dig netop nok lys til at udfylde skyggerne på dit motivs ansigt uden at påvirke den samlede eksponering.

Hvis du vil lege med lyset i dine billeder, har Canon EOS 250D en hotshoe, hvor du kan montere en af Canons Speedlite-flashenheder for en mere intens og præcis belysning.

Vær kreativ under alle forhold

Middage, fester, juleaften... mange familiebegivenheder finder sted i svagt lys! Ved brug af flash risikerer man ofte at skabe en udvasket scene, og det kan være upraktisk at bruge et stativ og en lang eksponeringsindstilling. Her kan du stole på de ISO-egenskaber, som moderne teknologi giver med fantastiske farver og skarphed i hele området.

Canon EOS 250D giver enestående resultater i svagt lys med et ISO-område på 100-25600, som kan udvides til ISO 51200. Og det er ikke begrænset til stillbilleder – Canon EOS 250D giver dig også mulighed for at optage videoer under vanskelige lysforhold, hvilket giver op til ISO 12800 til video ved optagelse i 1080p (Full HD) eller op til ISO 6400 ved 4K.

Komponér, vær kreativ, og indfang øjeblikket uanset lyset!

Når det handler om at dele dit billede, er tilslutningsmuligheder noget, man ikke kan komme udenom i dag. Canon EOS 250D giver dig mulighed for at dele dine billeder direkte til din smartphone, så snart du tager dem. Brug Canon Camera Connect-app'en til at oprette forbindelse til kameraet, og overfør derefter billederne for at dele dine minder med venner og familie.

Vil du vide mere om, hvordan du tager fantastiske billeder med dit Canon EOS 250D? Du kan finde oplysninger, idéer og inspiration i Canon Photo Companion-app’en.


Skrevet af Jeff Meyer


* EOS 250D (sort/sølv) er verdens letteste blandt alle digitale spejlreflekskameraer i APS-C-størrelse med en fuldt leddelt LCD-skærm. Inklusive batteri og hukommelseskort i henhold til CIPA-retningslinjer. Pr. 9. april 2019 (baseret på Canons undersøgelser).

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker