KREATIVT PRINT

Leg med maden: Hvordan Paperboyo holder tingene friske

Rich McCor, den kreative hjerne bag Instagrams Paperboyo, snakker om sin passion for papirhåndværk og forklarer, hvordan han brugte Canon SELPHY Square QX10 til at skabe utrolig kunst med madtema.
Canon Camera
"Grunden til, at jeg er så passioneret omkring det, jeg gør, er, at jeg fandt vejen til det udelukkende ved at følge de ting, jeg var nysgerrig efter", forklarer Rich McCor. "For mig var det sådan, at jeg skulle fange verden omkring mig på en anderledes og fantasifuld måde, som jeg ikke havde set før, samtidig med at jeg havde mulighed for at udforske min hjemby London."

For Rich, der er den britiske kunstner bag Instagrams populære Paperboyo, var det at kombinere sin hobby med fotografering med papirhåndværk oprindeligt en måde at producere originalt indhold, der satte gang i hans egen fantasi. Noget af hans mest ikoniske arbejde består i at holde sorte papirklip op til Londons vartegn for at skabe snedige illusioner.

"Det var omkring tidspunktet for selfie-stænger, og da Instagram-feeds var begyndt at blive mainstream," siger Rich. "Det blev min hensigt at undgå klichéer og i stedet finde en særlig stil, så jeg eksperimenterede med forskellige variationer af mine papirklip."

Mere end et halvt årti senere har Richs arbejde transformeret sig fra en hobby til en blomstrende karriere. Han har udgivet en bog med titlen Around the World in Cut-Outs, samarbejdet med kæmpe brands som Disney® og nyder en livsstil, der, før 2020, fik ham rundt i hele verden.

Mens han reflekterer over sin succes, udbryder Rich: "Det, der startede som en lille aften- og weekendhobby, blev en karriere, der bragte mig rundt i verden, hvor jeg fik lov til at leve af at lege."

Kreativitet med Canon SELPHY Square QX10

En Canon SELPHY Square QX10-printer omgivet af print og krussedullekunst.

"Min umiddelbare tankegang var ikke at betragte Canon SELPHY Square QX10 som en printer, for det er indlysende, og ingen behøver fortælle, at den kan printe smukke billeder", siger den kreative fotograf Rich McCor, også kendt som Paperboyo.

En Canon SELPHY Square QX10 printer en farverig illustration af en ung pige med pink hår og tyggegummi på ansigtet.

Canon SELPHY Square QX10 er bærbar og kabelfri, og den leverer slagkraftige print i høj kvalitet på få sekunder.

Med næsten en halv million Instagram-følgere bringer Rich nu sine opfindelser til næste niveau. Hans seneste projekt gav ham mulighed for at udtrykke sin kreativitet med Canon SELPHY Square QX10, hvor han introducerede tegnefilmsprint i et tema med fokus på mad – sammen med en stor portion Paperboyo-originalitet.

Rich vidste, at Canon SELPHY Square QX10 kunne producere levende billeder, men han ville afprøve sine illustrationskræfter, så farverne virkelig kunne poppe ud. Rich illustrerede sine animationer ved hjælp af Adobe® Photoshop®, før han anvendte en arkivfotobaggrund, hvorefter han eksporterede dem til sin smartphone og fjernprintede ved hjælp af SELPHY Photo Layout-app'en.

Leg med kreativ fortolkning

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.
"Restriktionerne i 2020 tvang mit arbejde og de miljøer, hvor jeg skaber billeder, til at udvikle sig," siger Rich. Han er ivrig efter at finde måder at fortsætte med at presse sin kreativitet på, og han har vendt sit fokus mod sit hjem. "I stedet for at skabe grafik med vartegn og landskaber leger jeg nu rundt på mit spækbræt i køkkenet eller på mit skrivebord. Gradvist er mine design blevet mere komplicerede – det gav mening at tage mine silhuetter et skridt videre og gøre brug af mine illustrationsevner, så mine figurer får farve og flere detaljer."

Med henvisning til en citron, der erstatter en tennisbold, og en tomat, der skal forestille en boksehandske, i to korte animationer, han lavede for nylig, siger Rich: "Da jeg blev udfordret til at være kreativ med mad, tolkede jeg det straks som "leg med mad", hvilket fik mig til at tænke på sport, og hvordan jeg kunne bruge mad til at erstatte sportsudstyret."
To hænder holder et print af en ridder og et print af en drage på hver sin side af en kaffekop. Skummet på kaffen får det til at se ud, som om dragen puster med ild.

Du kan printe direkte fra din smartphone med Canon SELPHY Square QX10 – de firkantede print med en justerbar kant havde den ideelle størrelse til at blive indarbejdet i Richs finurlige billeder med madtema.

Inspirationen til denne særlige udfordring landede også i form af tyggegummi, der splatter ud på en figurs ansigt, og mønstre i kaffeskum, der ligner en flamme, som derefter blev placeret ved siden af et levende 68 mm kvadratiske print af en drage og en ridder. "Jeg tager noget genkendeligt og tilføjer et kreativt twist for at overraske seeren", siger han. "Jeg har bevæget mig ind i animationer og ændret mit miljø, men begrebet kreativ transformation er altid kernen i mit arbejde."

Omfavnelse af den endeløse jagt på idéer

En farverig illustration af en ung pige, der har en rød baseball-kasket på og blæser en stor pink boble med tyggegummi.

For Rich er nøglen til Paperboyos fortsatte popularitet ikke at være bange for at prøve nye ting.

En farverig illustration af en ung pige med en rød baseball-kasket med splattet pink tyggegummi ud over hele ansigtet.

Tyggegummi-overgangen var bare et veltimet kameraklip", forklarer Rich. "Jeg ville skabe en sekvens, der imponerer, men som heller ikke føltes som mere end noget, som enhver kunne gøre."

Rich ved, at han må fortsætte med at afprøve nye ting, hvis han vil bevare den succes, han fandt i Paperboyo, selv hvis han begår fejl undervejs. "Jeg synes, at det er vigtigt for håbefulde kunstnere og skabere at vide, at der er mange fejl og meget dårlig kunst, der fører til alt det gode", siger han. "For hver god idé, jeg har haft, har der været mindst 10 dårlige, som jeg var nødt til at arbejde mig igennem, indtil jeg havde den gnist, der førte til den bedre idé."

At have en passion for sin kunst hjælper også med at fylde hans feed med fotos, som publikum elsker og ønsker at købe papirkopier af. "Jeg bliver ofte spurgt: "Hvordan kan jeg blive stor på Instagram?" Og det er efter min mening det forkerte spørgsmål. Det burde være, "Hvordan finder jeg noget, jeg elsker?", for det er sådan, jeg har formået at gøre det til en succes.

"Det er en mærkelig overgang at gå fra at have en lille hobby, der er din, hvor du ejer alle fiaskoerne, men du ejer også alle succeserne, til at blive en karriere, hvor du skal lade andre menneskers meninger forme indholdet", fortsætter Rich. "Jeg holder publikum beskæftiget, fordi det er lykkedes mig at udvikle mig og finde nye måder at få det ind på, og det er igen, fordi jeg stadig elsker det, og jeg stadig er sulten efter at finde og skabe unikt indhold."


Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede artikler

 • En kvinde printer et billede på en Canon SELPHY Square QX10. Placeret oprejst på skrivebordet foran hende står et moodboard med outfit-inspiration.

  KREATIVT PRINT

  Print et moodboard lynhurtigt

  Bring dine kreative projekter op på næste niveau, og opdag, hvordan du laver et moodboard.

 • Billede af kat og koala printet på PIXMA TS5350-printer

  PRINT OG KUNSTHÅNDVÆRK

  Byg og skab med @paperboyo

  Lær, hvordan forskellige medietyper kan bruges til at øge kreativiteten.

 • Den kendte bager Matt Adlard tager et foto af en chokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

  MADFOTOGRAFERING

  En opskrift på succes: Vi præsenterer Canon EOS M50 Mark II

  Matt Adlard, den selvlærte bager og stjerne på de sociale medier, får en forsmag på EOS M50 Mark II.

 • Te sprøjter op i luften fra et højt, mønstret krus på en underkop.

  MADFOTOGRAFERING

  Sådan bliver man influencer inden for mad

  Tips til madfotografering fra Instagram-influencer og Canon-ambassadør Yasmin AlBatoul.