FAMILIEFOTOGRAFERING

Fang spontane familieøjeblikke med PowerShot PX

Uanset om det er familie, venner eller kæledyr, kan du nemt fange smukke hverdagsstunder med Canon PowerShot PX.
En kvinde og hendes tre børn står rundt om en skål i et køkken, mens de forbereder sig på at bage noget. PowerShot PX står oven på en bunke bøger, der vender mod dem.

Det kunne ikke være nemmere at fange glædelige øjeblikke i hverdagen med det nye Canon PowerShot PX. PowerShot PX er intelligent nok til automatisk at genkende ansigter og betjenes med stemmekommandoer og er den perfekte stand-in-familiefotograf, der er klar til at optage med et øjebliks varsel og altid er til stede i hjertet af hjemmet.

Digital creator og fotograf Eimear Varian Barry, hvis snapshots af hendes liv og familie har tjent hende næsten 97.000 følgere på Instagram, er en alenemor og normalt personen bag kameraet.

Men med Canon PowerShot PX til sin rådighed behøver Eimear ikke længere være uden for billedet. Med dette smarte kamera med automatisk registrering og optagelsesmetode har Eimear sin egen digitale familiefotograf ved hånden til at optage de tilsyneladende almindelige øjeblikke, der ofte viser sig at være de mest specielle.

Dokumentér hverdagens øjeblikke uden besvær

En familie sidder udenfor på et picnictæppe, hvor de spiser frugt. Canon PowerShot PX står på en picnickurv og vender mod dem.

Canon PowerShot PX anvender scenegenkendelsesteknologi, der er intelligent nok til at genkende folks ansigter og bestemme, hvilken komposition der vil se bedst ud, det har automatisk panorering, tilt og zoom for at skabe det perfekte minde – alt sammen uden at du behøver bevæge dig fra sædet. PowerShot PX's brugervenlighed gør det til den perfekte familieledsager, selv i de travleste husstande. "Jeg synes bare, at appen og stemmegenkendelsen er genial," siger Eimear, der som alenemor ofte har hænderne fulde.

"Jeg synes, det er fantastisk, at Canon PowerShot PX fanger øjeblikke, som vi måske ikke troede ville blive et godt billede," siger Eimear. "De billeder, hvor børnene f.eks. tegner ved køkkenbordet, mens jeg fylder opvaskemaskinen. Jeg ved, at jeg vil se tilbage på dem om 20 år og tænke: "Det var skønne tider!" Det er bare fantastisk at de tages på en naturlig måde."

Den nemme optagelsesoplevelse med dette kamera skyldes intelligente funktioner og scenegenkendelsesteknologi, der er udviklet gennem mange år. Når det er tændt og placeret på en overflade, bruger PowerShot PX ansigtsgenkendelse til automatisk at søge efter et motiv og justerer kompositionen for at tage billeder, der passer til alle i billedet. Det tager mange billeder, og derefter vil appen anbefale, hvilke der er de bedste. Ved at genkende ansigter, der jævnligt dukker op, giver det mulighed for prioriteret optagelse af personer, der er vigtige for dig.

Så når du har travlt med at lave mad, har en samtale ved køkkenbordet, nyder en familiefest eller blot hjælper dine børn med deres lektier, kan PowerShot PX hjælpe dig med at fange strålende udtryk og skønheden ved det almindelige, uden at du behøver tænke over det.

For Eimear er enkle øjeblikke, som når der leges med hunden, eller når der læses en historie højt i sofaen, dem, hun sætter mest pris på og gerne vil dele. "Det er virkelig rart at fange disse øjeblikke, især uden at være klar over det," siger hun.

Din egen personlige, digitale fotograf

En kvinde og en lille dreng ser begejstret på Canon PowerShot PX, der er placeret på en stak bøger.

"Jeg kiggede altid bare på min fars fotobøger – han er kunstner – og alle de fotobøger, jeg har derhjemme, er fotojournalistiske bøger. Da jeg var lille, så jeg livet i former og lys," siger Eimear, som ofte sætter pris på ikke at være bag kameraet, når det drejer sig om hyggelige familieøjeblikke.

En pige sidder på knæ ved et lavt bord og leger med legetøj, Canon PowerShot PX står foran hende. Hendes mor kigger på feedet fra kameraet på sin telefon, og fotoet er synligt på skærmen, mens hun justerer billedet.

"Som fotograf er jeg så vant til at dokumentere situationer på arbejdet. Det er mit job at fange øjeblikke, men mange af dem er sat op. Den anden side af mig elsker bare, at de faktiske øjeblikke bliver dokumenteret, så vi kan se tilbage på dem og bare føle "Åh, det var bare så tilfældigt."

Selvom Eimear har haft et kamera i hånden siden barndommen og foretrækker, at hendes Instagram har en mere opstillet fremtoning, forklarer hun, at hun derhjemme synes det er rart at skabe billeder af hverdagen, der ikke er en del af en fotooptagelse.

"Jeg synes, at PowerShot PX er så fantastisk et kamera at have i disse øjeblikke. Jeg er f.eks. alene hjemme med børnene hele ugen. Jeg er alenemor. Jeg har ikke nogen, der kan tage et billede af mig og børnene, mens vi bager eller er ude i baghaven og har det sjovt, da det altid er mig bag kameraet."

Her kommer Canon PowerShot PX ind i billedet med dets håndfrie betjening, som er gjort mulig via stemmekommandoer og dets evne til at komponere og optage sine egne billeder og videoer med det 3x optisk zoomobjektiv, der kan panorere og tilte. Det vil også udvælge de bedste fotos og videoer og organisere dem på dine vegne, så de dyrebare tidspunkter i livet kan forblive uforstyrret.

"Stemmegenkendelsen er fantastisk, for hvis du er i din stue, og du tænker: "Åh, jeg vil bare gerne huske det her for evigt", så kan du det," siger Eimear. "Det giver mig lige så meget glæde at se tilbage på disse spontane billeder, som det gør med de mere opstillede billeder."

Til de tidspunkter, hvor du vil træde ind i fotografens sko, er det også nemt at betjene kameraet fra en smartphone-app, hvor du kan optage og se optagede videoer og stillbilleder.

Placér det i hjertet af hjemmet

En familie sidder og står rundt om et køkkenbord og blander bageingredienser i en skål.

"Vi har taget billeder af os, mens vi var ved at bage", siger Eimear. "Og det er lige det – vi er vant til, at billeder af livet er perfekte, og jeg elsker bare, at Canon har skabt dette produkt, fordi for mig er de bedste fotos de mest naturlige af hverdagslivet."

Det kompakte og adaptive design af Canon PowerShot PX betyder, at det uden problemer passer ind i ethvert miljø i dit hjem.

For Eimear ville hendes køkkenbord være et ideelt sted at placere PowerShot PX, da det er her, en masse familieliv har det med at ske. "Jeg vil gerne have, at det står i køkkenet, fordi der er åbent, og køkkenbordet er hjertet i stueetagen," siger hun.

"At være omkring køkkenbordet om aftenen, når jeg laver mad, og børnene tegner – det øjeblik, hvor jeg bare laver en mors hverdagsting. Det er ikke glamourøst, men det betyder alt for mig. Et billede af mig, der klarer opvasken, mens de laver deres lektier, er et visuelt eksempel på min hverdag som mor. Og det er de øjeblikke, jeg gerne vil huske," siger hun.

Vi ved alle, at livet ikke sker bag kameraet, det sker foran det. Men hvordan vil du vælge at huske de kapitler, der udgør dit liv, som du kender det? For forældre som Eimear kan PowerShot PX være et fantastisk værktøj til at dokumentere de mennesker, vi elsker, nu og i fremtiden.

"Det er umuligt at huske hvert eneste øjeblik i dit liv. Helt ærligt, jeg kan ikke engang huske, da jeg var gravid. Jeg ved, at det lyder vildt, men det er sandt! Når vi ser tilbage på billeder, tænker vi: "Kan du huske det? Det havde jeg fuldkommen glemt." Så jeg synes, det er en smuk idé at få minderne fanget, og at det er naturligt. Det er virkelig fantastisk."


Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler