Autofokus

Autofokus, der overgår forventningerne

Det er en af de sværeste udfordringer ved fotografering at få knivskarp, kritisk fokus på motiver i hurtig bevægelse hvor som helst i billedet, men med AI med dyb læring og Dual Pixel CMOS AF II gør EOS R7 det nemt – til både fotografering og video.
Canon EOS R7 – Fordel – Autofokus, der trodser forventningerne

Spor objekter i hurtig bevægelse, uanset hvor de er i rammen

EOS R7 bruger AI til dyb læring, er trænet og programmeret af tusindvis af fotografier fra den virkelige verden og er udstyret til genkendelse og sporing af motiver på 100 % af billedet.1

Når du fotograferer personer, fokuserer kameraet altid på øjnene, hvis de er synlige. Hvis de ikke er det (hvis der bæres solbriller eller en hjelm, eller hvis ansigtet f.eks. vendes væk), er EOS R7's næste prioritet hovedet og kroppen. På denne måde spores folk kontinuerligt, selv om de kortvarigt vender væk fra kameraet, eller selv hvis ansigtet er skjult af en maske. Selv motiver, der vender på hovedet, og atleter, der bærer hjelme, genkendes og bringes i skarpt fokus.

Canon EOS R7 – Fordel – Autofokus
Canon EOS R7 – Fordel – Autofokus
Canon EOS R7 – Autofokus

Fotografering af fugle i luften er en af de største udfordringer for naturfotografer. Men EOS R7 identificerer fugle og kan spore dem perfekt, når de flyver gennem landskabet, så du kan indfange alle de små bevægelser med op til 15 billeder pr. sekund ved hjælp af den mekaniske lukker eller 30 billeder pr. sekund, når du bruger kameraets elektroniske lukker.2 Katte og hunde genkendes også af kameraets algoritme.

For motorsportsfotografer sporer EOS R7 desuden køretøjer, herunder motorcykler og biler. Kameraet kan endda skelne mellem køretøjer med lukket og åbent cockpit, hvor der fokuseres på førerens hjelm, hvis den er synlig.

Første AF-punkt eller -zone kan også indstilles, så du har kontrol over, hvor du skal starte, så sporer kameraet derfra.

Finjustering af AF, så det passer perfekt til dit motiv

EOS R7 kan indstilles til at prioritere én type motiv frem for et andet, og også hvor hurtigt du kan skifte mellem forskellige motiver, der kommer ind i billedet. Det er godt, når du f.eks. fotograferer en bestemt atlet.

Det, der passer til ét motiv, passer måske ikke til et andet, og derfor har vi givet EOS R7 fire AF-cases – forudindstillinger for fokusadfærd, der er udviklet til forskellige måder at arbejde på.

Case 1:
Generelt. Ideel til de fleste motiver i bevægelse

Case 2:
Ignorerer forhindringer og bliver ved med at spore motiver. Velegnet til sport og dyreliv, hvor motiver kan være midlertidigt blokeret af genstande i forgrunden.

Case 3:
Reagerer hurtigt. Brug den, når du venter på, at et motiv dukker op i billedet – f.eks. en mountainbikecyklist, der pludselig kommer ind i billedet.

Case 4:
Til motiver, der accelererer eller decelererer hurtigt, f.eks. motorcykler, der kører ind i eller ud af et sving.

Case A [AUTO]:
Lad kameraet automatisk vælge de mest passende af ovenstående cases for motivet.

Fokusering i hele billedet

651 fokuszoner er spredt ud over hele billedet. Brug dem sammen, når du sporer motiver i hurtig bevægelse eller individuelt eller i grupper, når du vil være mere specifik. EOS R7’s Flexible Zone AF giver mulighed for tilpasning af AF-områdets størrelse og position, så det passer til netop dine behov.

1-punkts AF
Få fuld kontrol, og fokusér med et enkelt AF-punkt. Fantastisk til makroarbejde.

Spot AF
Fokusér med et endnu mindre område end 1-punkts AF for ultimativ selektiv kontrol.

Udvid område-AF (over, under, højre eller venstre)
Et enkelt AF-punkt er valgt, og kameraet bruger også fokuspunkter over, under og til siderne som hjælp – nyttigt, når du skal være selektiv, men motivet også bevæger sig.

Udvid område-AF (ca.)
Svarer til ovenstående mulighed, men med flere fokuspunkter, der hjælper med at opnå endnu større nøjagtighed med motiver i bevægelse.

Flexible Zone AF
Gruppér enkelte AF-punkter sammen til en zone, som kan flyttes rundt i billedet. Kameraet vælger kun AF-punkter fra denne zone og sporer et motiv i bevægelse, når det bevæger sig inden for zonen. Det er en god taktik, når du skal koncentrere dig om motiver i en bestemt del af billedet.

Canon EOS R7 – Fleksibel Zone AF

AF for helt område
Bruger alle EOS R7's 651 fokuspunkter samtidigt, så du kan finde og spore objekter, uanset hvor de er i billedet.

Når det er mørkt, fokuserer EOS R7 stadig uden tøven og låser fokus præcist i lys så svagt som -5 EV3. Takket være denne følsomhed er autofokus også muligt med meget smalle maksimale blændeåbninger – så små som f/22. Dette muliggør autofokus, selv ved brug af ultratelefotoobjektiver med telekonvertere.

Canon EOS R7 – Hele AF-området

Justerbart, kontrollerbart, komfortabelt.

Når du holder EOS R7, bemærker du straks, at din tommelfinger hviler naturligt på en 4-vejs AF-knap, der bruges til at flytte det aktive fokuspunkt eller område rundt i billedet. Den er omgivet af et brugerdefinerbart kontrolhjul, så du ikke behøver at lede efter andre funktioner.

Canon EOS R7 – Brugertilpassede knapper

Med kameraet for øjet kan du også trykke og trække for at flytte det aktive fokuspunkt – ved hjælp af touchscreenen, ligesom pegefeltet på en bærbar computer.

For dem, der kan lide ”back-button-fokusering”, kan AF startes med en AF-ON-knap på bagsiden af kameraet i stedet for et halvt tryk på udløserknappen. Denne AF-ON-knap kan også bruges til at starte og stoppe sporing og ændre AF-retning.

Kritisk fokus, lige hvor du har brug for det

Dybdeskarpheden er lav, når du arbejder tæt på, så EOS R7's fokus-bracketing er et fantastisk aktiv for makrofotografer. Et enkelt tryk på udløserknappen udløser kontinuerlig optagelse, mens fokus justeres automatisk fra den oprindelige position til uendeligt.

Serien af billeder – alle med lidt forskellige fokuspunkter – kan derefter sammensættes til et enkelt sammensat billede ved hjælp af vores Digital Photo Professional-software, som giver perfekt dybdeskarphed. Derudover gør EOS R7’s dybdesammensætningsfunktion det nu muligt at udføre denne proces i kameraet, med beskæring af dybdeskarphed, så fotografer kan angive, hvor fokus begynder at forsvinde.

Dual Pixel RAW
Hver pixel på EOS R7’s sensor med 32,5 Megapixel er opdelt i to fotodioder, som hver især ser en lidt anderledes visning af verden – ligesom dine øjne gør. Denne lille forskel – også kendt som parallakse – gør det muligt for kameraet at autofokusere så hurtigt og præcist.

Når et foto optages, flettes signalerne fra begge photosites, så de danner det endelige billede. Men når kameraet er indstillet til Dual Pixel RAW-funktion, gemmes hvert enkelt photosites signal separat som to billeder i den samme RAW-fil.

Når du redigerer sådanne Dual Pixel RAW-filer i Canon DPP-softwaren, er det muligt at justere visse parametre for at finjustere det endelige resultat.

Mikrojustering af billeder
Når et billede ikke er helt skarpt nok i et bestemt område, er det muligt at justere dette for at opnå en kritisk skarphed takket være dybdeoplysningerne i billedfilen.

Bokeh Shift
Med Dual Pixel RAW er det muligt at justere placeringen af ufokuserede områder, eller ”bokeh”, for at gøre kompositionen bedre, for eksempel at flytte et ufokuseret objekt i forgrunden, som skjuler motivet.

Reducering af ghosting
Lys, der skinner direkte ind i objektivet, kan forårsage interne refleksioner, også kendt som "ghosting". Dette kan kontrolleres med Dual Pixel RAW og minimeres med omhyggelig justering.

 1. Gælder, når motivrammen vises under sporing, og der er monteret et kompatibelt objektiv på kameraet, mens AF med fuldt zoomområde er aktiv, eller motivet registreres korrekt i en anden områdefunktion. Du kan finde flere oplysninger om understøttede objektiver i [Supplerende oplysninger] for [EOS R7] i "https://cam.start.canon/".
 2. Kontinuerlig optagelseshastighed kan variere afhængigt af forskellige forhold. Se specifikationerne for at få flere oplysninger.
 3. Ved optagelse af stillbilleder med et f/1.2-objektiv, midterste AF-punkt, One-Shot AF, ved 23 °C, ISO100. Uden RF-objektiver med Defocus Smoothing-belægning.

Relaterede artikler

 • Speed & Performance

  FORDELE

  Hastighed og ydeevne

  Det perfekte fotografiske øjeblik varer nogle gange kun brøkdele af et sekund, og derfor har vi designet EOS R7 til at være usædvanligt hurtigt.

 • Image Quality

  FORDELE

  Billedkvalitet

  Uanset om du optager stillbilleder eller video, leverer EOS R7 CMOS-sensoren med 32,5 Megapixel og DIGIC X-billedprocessen fantastiske resultater.

 • Move to Mirrorless

  FORDELE

  Dit skift til spejlløst kamera

  Overvejer du at opgradere dit digitale Canon-spejlreflekskamera? Det DSLR-venlige EOS R7 er fyldt med nye teknologier og giver dig intuitiv og velkendt betjening.

 • En ny standard for billedstabilisering

  FORDELE

  En ny standard for billedstabilisering

  Forestil dig, at du kan optage fotos med lang eksponering håndholdt og med vilje sløre motiver i bevægelse uden at skulle bruge stativ.

 • Connect with audience

  FORDELE

  Få kontakt til dit publikum

  EOS R7 er et forbundet kamera, der kan arbejde sammen med din smartphone, tablet eller computer via Canon Camera Connect-appen.

 • NYHEDSBREV

  Bliv inspireret, tilmeld dig nu

  Gå aldrig glip af de seneste tilbud fra Canon, tips og kurser, nyheder og invitationer til lokale begivenheder.