Mere skarphed

Oplev en ny slags autofokus

Vi har brugt AI-teknologi med dyb læring og tusindvis af billeder fra den virkelige verden til at lære EOS R10 at genkende mennesker, dyr og køretøjer, så de holdes i skarpt og præcist fokus, når de bevæger sig hen over billedet.
Canon EOS R10 – Fordel – Større skarphed

MENNESKER

Uanset om du fotograferer portrætter, dokumenterer rejser eller dækker familiebegivenheder som bryllupper, holder EOS R10 dine motiver i skarpt fokus. Kameraet prioriterer først et motivs øjne, og hvis disse ikke er synlige, spores ansigtet i stedet. Og hvis motivet forsvinder et øjeblik (f.eks. en fodboldspiller, der vender sig væk fra kameraet), spores hovedet og derefter kroppen.

DYR

EOS R10 kan genkende og spore katte, hunde og fugle, så de holdes skarpe, selv om deres bevægelser er uregelmæssige. Selv din families hunde- og kattemedlemmer vil blive genkendt. Naturentusiaster vil elske at kunne fokusere på fugle i luften – et af de sværeste motiver ved fotografering af vilde dyr.

Canon EOS R10 – Registrering af dyr

KØRETØJER

Når du fotograferer motorsport, registrerer EOS R10 racerbiler og motorcykler i hurtig bevægelse med lethed. Kameraet kan endda skelne mellem køretøjer med lukket og åbent cockpit, hvor der fokuseres på førerens hjelm, hvis den er synlig.

Kontinuerlig AF kan også tilpasses ved at vælge et af fire AF-cases.
 • Case 1 – Generelt. Ideel til de fleste motiver i bevægelse.
 • Case 2 – Ignorerer forhindringer og bliver ved med at spore motiver. Velegnet til sport og dyreliv, hvor motiver kan være midlertidigt blokeret af genstande i forgrunden.
 • Case 3 – Reagerer hurtigt. Brug den, når du venter på, at et motiv dukker op i billedet – f.eks. en skateboarder, der pludselig hopper ind i billedet.
 • Case 4 – Til motiver, der accelererer eller decelererer hurtigt, som f.eks. en hund, der løber mod kameraet, eller atleter, der løber på banen.
 • Case A – Lad kameraet automatisk vælge de mest passende af ovenstående cases for motivet.
Hver case kan finjusteres yderligere ved at justere Sporingsfølsomhed og Sporing af acceleration/deceleration, så de passer til den type action, du fotograferer.

Sensitiv i svagt lys

Hvis du befinder dig i svagt lys, vil EOS R10 stadig få tingene i skarp fokus. Vores brancheførende Dual Pixel CMOS AF II-teknologi er hurtig, nøjagtig og følsom, selv under forhold så mørke som -4 EV1. Det er omtrent det samme som måneskin.

Denne følsomhed er fantastisk til aftenfester og festligheder, der er oplyst med kunstigt lys, eller når du tager billeder ved indendørs arrangementer, f.eks. bryllupper. Natur- og sportsentusiaster vil elske EOS R10's evne til at autofokusere, når de bruger objektiver med små maksimale blænder (f.eks. vores yderst bærbare RF 600mm f/11 IS STM). Faktisk er autofokus muligt selv med en maksimal blænde på kun f/22, så telekonvertere også kan bruges.

Canon EOS R10 – Følsomt i svagt lys

Auto (25600)

100 procent dækning

I modsætning til digitale spejlreflekskameraer dækker det spejlløse EOS R10 100 % af søgeren2 med meget følsomme AF-zoner, så du kan fokusere på motiver, uanset hvor de befinder sig i scenen. Fantastisk til portrætter uden for midten og scener, der ændrer sig uforudsigeligt. Disse fokuszoner kan bruges individuelt, i grupper eller kollektivt, så du kan arbejde meget selektivt eller ved at registrere objekter hvor som helst i billedet.

Flyt det aktive fokuspunkt eller område ved hjælp af en intuitiv joystick-controller, der er nem at finde, og som er lige under tommelfingeren, når kameraet holdes mod øjet. Alternativt kan du flytte det aktive AF-punkt ved at trykke og trække fingeren eller tommelfingeren hen over kameraets touchscreen.

Fokus-bracketing

Når du optager tæt på, kan dybdeskarpheden være meget begrænset, så EOS R10’s fokus-bracketing er et fantastisk aktiv for makrofotografer. Et enkelt tryk på udløserknappen udløser kontinuerlig optagelse, mens fokus justeres automatisk fra den oprindelige position til uendeligt.

Serien af billeder – alle med lidt forskellige fokuspunkter – kan derefter sammensættes til et enkelt sammensat billede ved hjælp af vores Digital Photo Professional-software, som giver perfekt dybdeskarphed. Derudover gør EOS R10’s dybdesammensætningsfunktion det nu muligt at udføre denne proces i kameraet, med beskæring af dybdeskarphed, så fotografer kan angive, hvor fokus begynder forsvinde.

Canon EOS R10 – Fokusbeslag

Fokus-bracketing

 1. Ved optagelse af stillbilleder med et f/1.2-objektiv, midterste AF-punkt, One-Shot AF, ved 23 °C, ISO100. Uden RF-objektiver med Defocus Smoothing-belægning.
 2. Gælder, når motivrammen vises under sporing, og der er monteret et kompatibelt objektiv på kameraet, mens AF med fuldt zoomområde er aktiv, eller motivet registreres korrekt i en anden områdefunktion. Du kan finde flere oplysninger om understøttede objektiver i [Supplerende oplysninger] for [EOS R7 / EOS R10] i "cam.start.canon".

Relaterede artikler

 • FORDELE

  Optagelse af øjeblikke på splitsekunder

  Livet bevæger sig ret hurtigt, så du har brug for et kamera med masser af hastighed til at indfange de unikke øjeblikke

 • FORDELE

  Det er din historie, fortæl den på din måde

  Optag flot video med det samme kamera, som du bruger til uovertrufne fotos. EOS R10 er en yderst kompetent indholdsskaber, der giver dig mulighed for at fortælle din historie med stillbilleder eller levende billeder.

 • FORDELE

  Se det. Optag det.

  Uanset om du går fra en smartphone eller fra et digitalt spejlreflekskamera, får Canon EOS R10 dig hurtigt i gang og optager kreativt på måder, du ikke kunne før.

 • FORDELE

  Et supertilsluttet kamera

  EOS-kvalitet møder smartphonebekvemmelighed – en perfekt kombination til alle, der kan lide at optage indhold til sociale medier, redigere på farten eller fjernstyre deres kamera. Uanset om du er blogger, influencer eller bare kan lide at dele billeder med venner og familie, har det aldrig været nemmere at få din kreativitet online.

 • NYHEDSBREV

  Bliv inspireret, tilmeld dig nu

  Gå aldrig glip af de seneste tilbud fra Canon, tips og kurser, nyheder og invitationer til lokale begivenheder.