ARTIKEL

Bæredygtighed –
det ligger i detaljerne

Tilpasning til nye arbejdsmetoder giver en utrolig mulighed for at vurdere og tilpasse vores tilgang til bæredygtighed.

Bæredygtighed –
det ligger i detaljerne

a man sitting on a bench working on laptop

Små sejre, stor effekt

Tilpasning til nye arbejdsmetoder giver en utrolig mulighed for at vurdere og tilpasse vores tilgang til bæredygtighed. Forandringer behøver ikke være ekstreme. De kan omfatte en række små, men effektive handlinger, f.eks. ved at tage genbrug og genanvendelige materialer til sig, skifte til mere bæredygtige produktionsmetoder og gennemgå bedste praksis for transport og emballering. Små sejre på tværs af en lang række områder kan have stor betydning.

Reducér, genanvend, genbrug

Bæredygtighedsinitiativer starter ofte med detaljerne – fra sortering af papir, plast og pap, der bruges på kontoret, til reduktion af brugen af engangsbestik. En af disse initiativer bør også omfatte beslutninger om virksomhedens teknologier og udstyr. Årsagen er indlysende: Teknologier som pc'er, bærbare computere og smartphones udgjorde kun 1 % af verdens CO2-udledning i 2007. I dag er dette allerede tredoblet og er på vej til at overstige 14 procent i 2040.1 Selvom teknologien er en del af den moderne virksomhed, er der stadig små – men yderst fordelagtige – ændringer, som organisationer kan foretage for at løse et af de alvorligste problemer for miljøet.

Hvis man f.eks. beholder en arbejdstelefon i tre år i stedet for to, eller en bærbar computer i seks år i stedet for fem, kan det påvirke en virksomheds brug af materialer. Hvis virksomhederne gør dette på nationalt plan, vil der være mindre efterspørgsel efter nye enheder og til gengæld et mindre behov for nye råmaterialer. Når virksomheder har brug for nye produkter, kan de vælge genfremstillet eller renoveret udstyr.2 Ud over at være bedre for miljøet kan virksomheder i gennemsnit spare 30 til 50 % af salgsprisen sammenlignet med det samme udstyr, der er købt fra ny.3 Takket være recensionsprogrammer og bonusordninger har kunderne desuden større synlighed over mærker og produkter, der er mindre skadelige for miljøet og bidrager til den cirkulære økonomi.4

Skær ned på pendling

Grønnere måder at pendle på hver dag – eller slet ikke pendle – kan også være gavnligt. Det gennemsnitlige kontorfællesskab, f.eks. et kontorfællesskab tættere på hjemmet, kan spare 118 tons CO2 om året.5 Før pandemien havde et udvalgt antal virksomheder indført mere fleksible arbejdspolitikker, så folk kunne arbejde hjemmefra eller benytte et kontorfællesskab i et fleksibelt miljø. Nu understøtter mange virksomheder en blanding af fjernarbejde og kontorarbejde6, der reducerer CO2-udledningen og samtidig forbedrer medarbejdernes velbefindende.

Teknologien gør alt dette muligt. Med de rigtige løsninger og printfunktioner kan medarbejderne problemfrit skifte mellem kontoret og deres eksterne arbejdsmiljø. F.eks. var videokonferencer allerede før 2020 blevet en fast bestanddel i kommunikationen på arbejdspladsen, hvilket forbinder kolleger over hele verden. Men under pandemiens arbejdsforhold steg brugen af dem dramatisk for at lette de daglige møder, der ikke kunne gøres ansigt til ansigt.

two work professionals working on laptops

Høst fordelene

Med så mange muligheder for at nå bæredygtighedsmål gennem trinvise skridt er det vigtigt at huske, hvorfor de vil forblive så værdifulde i løbet af det næste årti. En rapport, der blev offentliggjort i 2020, viste, at 80 procent af europæerne mener, at store virksomheder og industrien ikke gør nok for at hjælpe miljøet7, hvilket antyder, at virksomheder, der stræber efter at gøre en positiv forskel, kan vinde kunder, mens de, der ikke gør, mister dem.

At gøre noget ved bæredygtigheden kan også øge chancerne for at tiltrække og fastholde talenter. Omkring 26 % af arbejdstagere i Storbritannien sagde, at de ville acceptere en lavere løn for at arbejde for en bæredygtig organisation, mens halvdelen af de adspurgte sagde, at de ville overveje at afvise et jobtilbud fra en virksomhed med skadelig praksis.8 Global forskning har også vist, at Generation Y og Generation Z vil udvise betydelig loyalitet over for arbejdsgivere, der deler deres vision om positive sociale forandringer.9

Bæredygtighed handler for virksomheder i dag mindre om "hvis" og mere om "hvordan". Den gode nyhed er, at virksomheder kan gøre en betydelig forskel ved at arbejde på detaljerne og foretage små ændringer. Det eneste, der skal til, er det første skridt fremad.

Bliv inspireret til at foretage små ændringer, og start med jeres printflåde. Download vores billedbog EQ80 – Et liv i billeder.

"Bæredygtighed handler for virksomheder i dag mindre om "hvis" og mere om "hvordan"

Andy Tomkins, EMEA Sustainability Engagement Manager, Canon Europe


BILLEDBOG

imageRUNNER ADVANCE EQ80: Tag vare på morgendagen – i dag

Få mere at vide om, hvordan jeres valg af teknologier kan hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed.

Relaterede produkter og løsninger

Se de genfremstillede, højkvalitets-multifunktionsprintere i vores EQ80-serie.

Se mere

Læs mere om at reducere jeres CO2-aftryk og opfylde jeres mål for bæredygtig udvikling.

 • About us

  ARTIKEL

  Bæredygtig IT: Genfremstillet vs. renoveret

  Hvad er forskellen på renoverede multifunktionsprintere?

 • trees

  ARTIKEL

  Vigtigheden af bæredygtighed og den cirkulære økonomi

  Se, hvordan en fuld cirkel hjælper med at bekæmpe klimaforandringer.

 • trees

  ARTIKEL

  Cirkulær økonomi, bæredygtighed og forretningsmuligheder

  Ændr jeres indkøbstankegang for at spare penge og skåne miljøet.

 • Farverige lysstråler, der løber hen over toppen af en kyststi.

  ARTIKEL

  3 grunde til, at jeres virksomhed bør prioritere bæredygtighed

  Hvad er den cirkulære økonomi, og hvorfor bør I blive en del af den?

 • a man looking at his phone

  ARTIKEL

  Fire måder at gøre jeres organisation mere bæredygtig på

  CSRD er på vej: Bæredygtig forretningspraksis er ikke længere valgfri.

 • HAR I BRUG FOR HJÆLP?

  Vil I have mere information om at gøre jeres organisation mere bæredygtig?