Artikel

Bæredygtig IT: Hvad er forskellen på genfremstillet og renoveret?

imageRUNNER Advance C5500 ES

Bæredygtighed står højt på dagsordenen hos både forbrugere og virksomheder. En mere bæredygtig virksomhedsdrift betyder, at IT-infrastrukturen skal gennemtjekkes nøje.

Det skyldes, at e-affald udgør en stor del. Produkter som PC'er, bærbare computere og smartphones stod for 1 % af verdens samlede CO2-belastning i 2007, men dette tal er allerede tredoblet og er på vej til at nå over 14 % i 20401.

Når det kommer til at træffe bæredygtige valg, skal overvejelserne i virksomhederne ikke blot tage højde for en printers CO2-belastning i produktets anvendelsesfase, men i hele produktets livscyklus. Det betyder en anerkendelse af, at CO2-belastning ikke er en engangsmåling. Det er en vurdering af alt i hele produktets livscyklus, fra indkøb af råmaterialer til produktfremstilling, transport, brug og til slut processen med udtjente produkter. Canon anslår, at mindst 50 % af CO2-udledningen i en multifunktionsprinter stammer fra de tidlige råmaterialeudvindings- og produktionsfaser2, og derfor er en livscyklustilgang til beregning af en enheds CO2-fodaftryk afgørende.

Det er her, at genfremstillede og renoverede printere kommer ind i billedet. Begge er gode metoder til at puste nyt liv i eksisterende hardware og komponenter, hvilket reducerer miljøpåvirkningen betydeligt fra råmaterialeudvindings- og produktionsfaserne i produktets livscyklus3, samtidig med at de bidrager til den cirkulære økonomi. Men de to skal ikke forveksles, da de er fundamentalt forskellige. Her kan I se hvorfor.

Hvad er en renoveret printer?

Renovering er den proces, hvor produkter, normalt elektronik og elektriske komponenter, som tidligere er blevet returneret til en producent eller leverandør, bliver omfordelt. Det kan være 'nye' elementer, der var uønskede, defekte produkter, der blev returneret under garantien, eller produkter, der skulle have været opdateret (dette gælder ofte for smartphones).

Processen omkring renovering involverer alt fra at køre nogle få enkle test til at foretage en grundig rengøring og genopbygning af produktet. I modsætning til brugte produkter testes renoverede produkter for at sikre, at de virker og fungerer korrekt. Garantier for renoveret udstyr spænder også fra at være de samme som for nye produkter til at være ikke-eksisterende.

Renoverede produkter kan være en god mulighed for virksomheder, der gerne vil øge deres printportefølje til en overkommelig pris uden den risiko, der er forbundet med ikke-gennemtjekkede genbrugte printere.

Hvordan renoverer vi vores printere?

Canon-godkendte, renoverede printere, der er mærket CU eller certificeret brugt, skal opfylde vores strenge kvalitets- og ydelsesstandarder. De skal også hjælpe virksomhederne med at opfylde deres regler for bæredygtigt indkøb.

Vores renoveringsprogram drives af vores regionale kontorer, hvilket reducerer CO2-udledningen fra potentielt længerevarende transport fra et enkelt, centraliseret europæisk sted. Vores lokale kontorer evaluerer og sorterer printere, når de er udtjente, for at finde maskiner, der er velegnede til renovering. Når disse printere vælges, vil de lokale renoveringsfaciliteter grundigt teste, rengøre og reparere dem, så de er klar til en ny ejer.

Hvad med genfremstilling?

Den vigtigste forskel med genfremstillede enheder er processens stringens, standardisering og fuldstændighed. En ombygget maskine genbygges af individuelle komponenter, så den matcher kundernes forventninger til nye maskiner. Dette opnås ved at genopbygge et produkt i henhold til specifikationerne for det oprindelige fremstillede produkt ved hjælp af en kombination af genbrugte, reparerede og nye dele.

For at et produkt kan klassificeres som 'genfremstillet', kræver det reparation eller udskiftning af slidte eller forældede komponenter og moduler. Det er dog vigtigt at bemærke, at alle slidte dele udskiftes som en del af kvalitetskontrollen under genfremstillingen.

Vores genfremstillingsproces

Hos Canon sikrer vi, at vores genfremstillede enheder lever op til vores strenge standarder for kvalitet og output i alle trin. Vores imageRUNNER ADVANCE ES-serie af multifunktionsprintere er designet til at reducere ressourceforbruget og miljøpåvirkningen i kraft af genfremstillingsmetoden.

Canon har en lang historie med at investere i den cirkulære økonomi, og ES-serien reducerer brugen af råmaterialer, der er forbundet med produktionen, med mindst 90 % sammenlignet med tilsvarende nye modeller. Sådan fungerer det:

  • Vores bedst sælgende modeller indsamles fra hele Europa og sendes til Canons dedikerede genfremstillingsanlæg i Giessen i Tyskland.
  • De kontrolleres derefter for at sikre, at de er egnede til genfremstilling.
  • Så demonteres enhederne ned til den blottede chassisramme, og hver komponent rengøres grundigt og kvalitetskontrolleres – og bliver om nødvendigt repareret eller udskiftet.
  • Maskinen samles derefter igen på en standard fabriksproduktionslinje ved hjælp af en kombination af eksisterende og nye dele. Harddiske slettes og omformateres, og maskinen opgraderes med den nyeste firmware. Tællerne nulstilles, hvilket i bund og grund bringer dem tilbage til en tilstand som nye.
  • Alle genfremstillede maskiner kommer også med en helt ny garanti, der svarer til garantien for nye maskiner, hvilket også viser den tillid, vi har til vores maskiner.
  • Endelig gennemgår hver printer i ES-serien en række tests og bliver udsat for en streng kvalitetskontrol, før den forlader fabrikken, for at sikre, at den er i uberørt stand, når den bliver solgt.


Vores genfremstillingsproces er så stringent, at hele ES-serien har opnået British Standards Institute (BSI)-certificering i henhold til BS8887-220-koden - The process of remanufacture - Specification, hvilket understreger vores forpligtelse til kvalitet.

Den cirkulære økonomi: Kan jeres virksomhed bidrage?

Genfremstillede produkter må ikke forstås som 'brugte', 'renoverede', 'reparerede' eller 'genbrugte'. Nej, vi snakker om processen med at udvinde, demontere, reparere og rengøre komponenter til videresalg med samme kvalitet, ydeevne og specifikationer som et helt nyt produkt.

Den proces, vi gennemgår med enheder i ES-serien, er afgørende, fordi der sælges over 100 millioner printere og kopimaskiner over hele verden hvert år4. For kunder, der ønsker at bidrage til en cirkulær økonomi eller styrke deres bæredygtige egenskaber, kan en genfremstillet enhed fjerne noget af presset på ressourcerne, samtidig med at den fortsat giver dem fremragende kvalitet i output.

Ved at vælge genfremstillede enheder bidrager en virksomhed til den cirkulære økonomi ved at forlænge levetiden for genbrugte elementer og skabe værdi. Og derfor bidrager virksomheder, der anvender et eller flere genfremstillede produkter, også til et mere bæredygtigt samfund.

Genfremstilling er dyrere end renovering, men slutresultatet er en højere produktstandard – som også til dels skyldes processens grundighed. Hvad der er det helt rigtige for én virksomhed, er selvfølgelig ikke altid det rigtige for en anden, og enhver organisation, der overvejer at bruge grøn IT eller mere bæredygtige enheder, skal sikre sig, at den ikke går på kompromis med kvalitet eller funktionalitet. Derfor anbefaler vi, at I undersøger, hvad genfremstilling kan tilbyde jeres virksomhed, for at afbalancere jeres kvalifikationer omkring socialt ansvar med fremragende forretningsfunktion.

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S095965261733233X?via%3Dihub
  2. https://ecoleaf-label.jp/pdf_view.php?uuid=ab422241-a95d-4f23-96ba-fd1c56e842f9.pdf&filename=JR-AI-22232C_ENG.pdf
  3. https://ecoleaf-label.jp/pdf_view.php?uuid=7b71fe5d-7756-4eb3-a14a-9681b739169f.pdf&filename=JR-AI-23017C_ENG.pdf
  4. https://www.statista.com/outlook/cmo/consumer-electronics/computing/printers-copiers/worldwide#revenue

Relaterede produkter og løsninger

Se mere

  • ARTIKEL

    Cirkulær økonomi, bæredygtighed og forretningsmuligheder

    At skabe værdi og samtidig beskytte miljøet.

    25 Jan 2021

  • ARTIKEL

    3 grunde til, at jeres virksomhed bør prioritere bæredygtighed

    At være bæredygtig er mere end en gestus til miljøet – det giver økonomisk mening på langt sigt.

    25 Jan 2021

  • ARTIKEL

    Bæredygtig fremtid

    Få mere at vide om Canons bæredygtighedsstrategi, mål om forbedring og håndtering af bæredygtighedsrelateret compliance og certificering.

  • FÅ MERE AT VIDE, OG KONTAKT VORES EKSPERTER