Artikel

Cirkulær økonomi, bæredygtighed og forretningsmuligheder

Canon Camera

Den kompromisløse cirkulære økonomi: Hvordan en ændring af indkøbstankegangen kan spare penge og hjælpe med at redde planeten.

Halvdelen af den samlede udledning af drivhusgasser og 90 % af tabet af biodiversitet er et resultat af ressourceudvinding og forarbejdning af materialer, fødevarer og brændstof. Og alligevel er den globale anvendelse af råmaterialer estimeret til at være fordoblet i 20601. Det er derfor vigtigt for virksomheder at indføre metoder, der bedst muligt minimerer spild. En vigtig del af dette er at inddrage den cirkulære økonomi.

Ifølge Ellen Macarthur Foundation er en cirkulær økonomi "baseret på principperne om at designe affald og forurening væk, holde produkter og materialer i brug og regenerere natursystemer."

Virksomhederne er kernen i overgangen fra en lineær til en cirkulær økonomi. Ved at integrere principper for cirkularitet i hjertet af virksomhedens beslutningstagning, f.eks. gennem vedtagelse af bæredygtige indkøbsprincipper, kan organisationer både spare på omkostningerne og overholde forpligtelser til socialt ansvar.

Genfremstillet: Det nye "nye"

Det er udmærket at have de bedste intentioner omkring genbrug og genanvendelse, men en accept af best practice på arbejdspladsen kan være til skade for vedtagelsen af bæredygtighedspolitikker, der vil understøtte ægte adfærdsændringer. For nylig kom det på et seminar om indkøb og bæredygtighed i Sverige frem, at produkter, der brugte genanvendelige dele, ofte diskvalificeres, fordi de ikke opfylder de 'fabriksnye' bestemmelser2.

Sådanne regler om ’fabriksnyt’ kan føre til, at indkøbsafdelingen ignorerer muligheden for at opgradere eller reparere eksisterende enheder, hvilket fører til overskydende affald og unødvendige omkostninger. Disse afdelinger overvejer ofte ikke, hvordan de kan forlænge levetiden på deres kontorhardware, eller hvordan de skal bortskaffe hardware på passende vis af samme årsager.

Virksomheder skal forstå, at ’ikke-nyt’ ikke nødvendigvis betyder ’kompromis’. Selvom det er vigtigt at få den bedst passende teknologi til enhver virksomhed, er den bedst passende ikke altid den allernyeste teknologi. Nøglen er granularitet. At have en fuld forståelse af medarbejdernes specifikke behov vil give en bedre idé om de IT-enheder, de har brug for. For nogle vil ultimativ hastighed og alsidighed være afgørende, mens det for andre vil være en enhed, der klarer arbejdet sikkert og driftssikkert, og som passer problemfrit ind i deres workflow, der udgør behovet for at være produktiv.

Energieffektivitet, der løbende forbedres

Forståelse af genfremstillede enheder

Dette er skønheden ved genfremstillede enheder. I modsætning til renoverede eller brugte produkter betyder processen med at demontere, ombygge med en blanding af rengjorte gamle og helt nye dele og stringent testarbejde, at enhederne ser lige så nye ud, som de føles. Selv tælleren er sat til nul. Der er derfor også en betydelig omkostningsbesparelse sammenlignet med 'nye' enheder – både i praksis og når vi snakker miljø. Og for virksomheder er der vigtigst af alt ikke noget kompromis mellem produktets ydeevne og bæredygtige kvalifikationer.

Canons imageRUNNER ADVANCE ES-serie bringer disse principper i spil ved at vælge de bedst sælgende modeller fra de seneste år og grundigt genopbygge dem ved at anvende langvarig produktionsekspertise til at producere biligere multifunktionsprintere af høj kvalitet.

Hvert eneste produkt fra ES-serien er fremstillet med 90% eller flere eksisterende komponenter, hvilket bidrager til den cirkulære økonomi og reducerer udledningen af CO2 i forbindelse med produktionen med op til 90%. Og som hele vores Canon-portefølje af enheder leveres ES-serien med forskellige egenskaber og funktioner – fra A3 i sort/hvid til farveprint, hurtige printhastigheder på 60 sider pr. minut og en reduktion i råstofforbruget på op til 90%.

Alle disse enheder bliver solgt som helt nye med en ny garanti og et nyt serienummer. Derfor behøver de ikke blive placeret uden for en virksomheds printernetværk – den nyeste firmware og solide sikkerhedsfunktioner som standard betyder, at de fungerer som en integreret del af en printerflåde og sikrer, at ethvert forretningsbehov kan opfyldes på en måde, der er både effektiv og omkostningseffektiv.

Når vi ser på det større billede

Vores virksomhedsfilosofi 'Kyosei' (vi arbejder sammen for det fælles bedste) betyder, at principperne om bæredygtighed og ansvar er blevet indprentet i vores værdier fra dag et. Siden vi begyndte at genfremstille for over 20 år siden, har vi konsekvent anvendt vores tekniske innovation og løbende forbedringer i vores sortiment, og vi er nu den eneste OEM-producent, der tilbyder genfremstillede enheder. Det betyder også, at vi er på forkant med den seneste lovgivning for vores imageRUNNER ADVANCE ES-serie: EU har for nylig udvidet 'retten til at reparere'-reglerne til apparater som opvaskemaskiner og køleskabe. Fra 2021 skal producenterne levere reservedele i op til 10 år, så apparaterne kan blive repareret i stedet for udskiftet.

Lande på tværs af hele EU forsøger at forankre den cirkulære økonomi i lovgivning på andre måder. Når det drejer sig om at levere og indkøbe mange produkter, lige fra reservedele til biler til forbrugerteknologi, skal facetter som genanvendelighed, brugen af genbrugsmaterialer, genfremstilling og muligheden for reparationer overvejes. Siden 2009 har EU arbejdet på at skabe rammerne for fastsættelse af krav til miljøvenligt design af energirelaterede produkter for at forbedre deres miljøpræstation. 3

Og der er yderligere fordele ved at anvende genfremstillede enheder som en del af en mere bæredygtig indkøbsstrategi, da både kunder og medarbejdere er tiltrukket af virksomheder med bedre bæredygtighedskvalifikationer.

At have cirkularitet indbygget i indkøbsprocedurerne er ikke kun 'nice to have' – det er helt essentielt både for fremtidig forretningssucces og for jordens fremtidige sundhed. Og når det indføres med stor omhu, betyder det alt andet end et kompromis.

Relaterede produkter og løsninger

 • Multifunktionsfarveprintere

  imageRUNNER ADVANCE C5500 ES-serien

  Øg kontorets effektivitet og produktivitet med multifunktionelle A3-printere, der er designet til at understøtte jeres bæredygtighedsmål.
 • Sort/hvid-multifunktionsprintere

  imageRUNNER ADVANCE EQ80 6275i

  Gør din virksomhed mere bæredygtig med en sikker og miljøvenlig A3-sort/hvid-multifunktionsprinter.
 • GettyImage-IT&Office_Small-Office

  Softwareløsning

  Avanceret software til håndtering af print og scanning, der udnytter styrken i cloud'en.
 • Se mere

 • Artikel

  Genfremstillet vs. renoveret: Hvilken skal I vælge?

  En løsning, der gør forskel: Renoveret vs. genfremstillet. At skabe et bæredygtigt IT-miljø.

  25 Jan 2021

 • ARTIKEL

  3 grunde til, at jeres virksomhed bør prioritere bæredygtighed

  At være bæredygtig er mere end en gestus til miljøet – det giver økonomisk mening på langt sigt.

  25 Jan 2021

 • ARTIKEL

  Bæredygtig fremtid

  Få mere at vide om Canons bæredygtighedsstrategi, mål om forbedring og håndtering af bæredygtighedsrelateret compliance og certificering.

 • Er I usikre på, hvilke produkter I har brug for til jeres virksomhed?

  1. OECD, Global Material Resources Outlook
  2. https://miljo-utveckling.se/canons-hallbarhetschef-dubbelmoral-vid-upphandling/
  3. https://www.eurovaprint.eu/fileadmin/eurovaprint_files/Member_Only/VA_Revision/Joint_VA_2020/VA_on_Imaging_Equipment_Consolidated_FINAL_Clean_07.10.2020.pdf
  4. https://www.statista.com/outlook/cmo/consumer-electronics/computing/printers-copiers/worldwide#revenue