ARTIKEL

Fremtidens arbejdsplads er hybrid, og det betyder nye krav

Fremtidens arbejdsplads

De hurtige ændringer i arbejdsmetoder og teknologisk udvikling, der har fundet sted de seneste år, har skabt store ændringer på vores arbejdspladser. Den hybride arbejdsplads formes, og virksomhederne skal fokusere på at tilpasse deres forretning til de nye fleksible arbejdsmiljøer, den kontinuerlige teknologiske udvikling og de stadig mere avancerede sikkerhedstrusler.

”Vi har oplevet den største ændring i mange år i den måde, vi arbejder på. Det stiller nye krav, og virksomhederne må nu tage udgangspunkt i, at kontoret kun er en del af den nye arbejdsplads, som suppleres af f.eks. coworking spaces, hjemmekontor eller mobilt arbejde på farten. At kunne tilbyde fleksibilitet til at arbejde fra forskellige steder og en høj grad af digitalisering er en forudsætning for at fastholde medarbejdere og tiltrække nye talenter” fortæller produktchef for softwareløsninger, Jan Schmidtsdorff fra Canon Danmark A/S.

Teknologisk udvikling gør også virksomhedernes forretningsprocesser mere effektive og muliggør en bedre udnyttelse af medarbejdernes kompetencer.

”Vi kan se, at virksomhederne har øget deres investeringer i teknologi, hvilket jeg synes er godt. Mit råd til erhvervsdrivende er, at de virkelig skal gøre brug af den teknologi, der er tilgængelig i dag, hvor man f.eks. ved hjælp af AI og RPA fuldt ud kan automatisere flows for at eliminere monotone, gentagne opgaver, så medarbejderne kan arbejde mere effektivt og produktivt" siger Jan Schmidtsdorff.

Det er nødvendigt med større fokus på sikkerhed

Ændringer på arbejdspladsen og digitaliseringen har også skabt nye udfordringer for virksomhedernes informationshåndtering. For at kunne tilbyde en hybrid arbejdsplads skal virksomhederne sikre, at information og programmer er tilgængelige og kan tilgås på en sikker måde, uanset hvor medarbejderne arbejder fra.

”Undersøgelser viser, at Danmark ligger på førstepladsen i verden, når det gælder digitalisering, men kun på 32. pladsen på FN’s cybersikkerheds indeks. I takt med den stigende digitalisering skabes der større angrebsflader, og vi ser i dag, at sikkerhedsindsatsen ikke har fulgt med udviklingen i de seneste år. Ledelsesteams skal sætte sikkerhed på dagsordenen som et højt prioriteretsområde for at beskytte forretningskritiske oplysninger. De skal have større fokus på cybersikkerhed, end de har haft tidligere” siger Jan Schmidtsdorff.

Et bredt udvalg af software og tjenester

Men der er behov for en holistisk tilgang til sikkerhed, siger Jan Schmidtsdorff herunder at sikre, at der er en sikkerhedspolitik omkring, hvordan dokumenter og oplysninger f.eks. håndteres, arkiveres og slettes.

Canon, som i løbet af de sidste 20 år har opbygget en bred ekspertise inden for digitalisering, hjælper sine kunder med at tilpasse sig til de nye forhold på en sikker og kontrolleret måde.

”I dag har vi et utroligt bredt udvalg af software og tjenester med løsninger til hybridarbejde, til at skabe automatiserede processer og til at øge sikkerheden. Vi kan f.eks. hjælpe vores kunder i deres proaktive sikkerhedsarbejde ved at identificere flaskehalse i deres arbejdsprocesser og hjælpe dem med at navigere i det nye sikkerhedslandskab og håndtere de risici, der skyldes nye arbejdsmiljøer og adfærd” slutter Jan Schmidtsdorff.

Om Canon

Canon hjælper virksomheder med at håndtere alt, hvad der har med information og dokumenter at gøre, så medarbejderne får en gnidningsfri arbejdsdag. Gennem en komplet løsning som kombinerer hardware, software og tjenester skaber vi effektive arbejdsprocesser. Alt dette er naturligvis underbygget af Canons Kyosei-filosofi om ”at leve og arbejde sammen til fælles bedste” og på den måde gøre noget godt for både miljøet og samfundet som helhed.

Få mere at vide om Canons løsninger til hybridarbejde

Se mere

Relaterede løsninger