KREATIVT PRINT OG OPRETTELSE AF SCRAPBØGER

Plant, fotografér, print: 100 dage i haven

Find ud af, hvordan TikToker Chloe Mckechnie brugte sine grønne fingre, et Canon Zoemini 2 og 100 minifotoprint til at dokumentere sin haves vækst.
Et print kommer ud af en bærbar Canon Zoemini 2-printer, der står på en dagbog omgivet af klistermærker, print, brevpapir og en pakke med 100 ark Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm fotopapir.

At dokumentere udviklingen af en køkkenhave eller en vild og levende blomsterhave er en fantasifuld måde ikke blot at huske, hvordan du skal passe dine planter, men også at kortlægge væksten i din have, og se, hvordan det kommer til live.

TikTok-creator Chloe Mckechnie, der bor i Torquay i Storbritannien, har tiltrukket sig en stor online-følgerskare takket være hendes nyttige og inspirerende haveopdateringer, opslag om planteførstehjælp og instruktionsvideoer. For at registrere sine fremskridt og få en nyttig ressource til fremtiden besluttede Chloe at dokumentere 100 dages havearbejde med Canon Zoemini 2 i lommestørrelse og en pakke med 100 ark Canon ZINK 5 x 7,6 cm fotopapir med klæbende bagside. Hun havde allerede en havedagbog, men nu kunne hun tilføje mini-print sammen med sine håndskrevne noter med oplysninger om sine vækstmetoder og trin-for-trin-planer.

Canon Zoemini-serien og klistermærkepapirpakken er ideelle til transformationsprojekter som dette – uanset om du optager 100 dage med et hjemme-gør-det-selv- eller dekorationsprojekt, 100 dyrebare dage med din nyfødte eller de første 100 dage med et nyt kæledyr.

"Et 100-dages projekt er en virkelig spændende og sjov måde for creators at se, hvor langt de er kommet, og jeg var meget spændt på at udforske alle de måder, jeg kunne bruge Canon Zoemini 2-printeren på i mine haveprojekter," siger Chloe.

Her deler hun historien bag sin 100-dages haverejse.

Vælg, hvad der skal dokumenteres

En ung kvinde, der holder en plante, står i et potteskur med en spade, en vandkande og en urne, der hænger ned fra væggen bag hende.

"Jeg føler mig så glad og rolig, når jeg er i min have," siger Chloe. "Det er virkelig mit foretrukne sted at være – selv når det regner, og jeg er dækket af mudder."

En ung kvinde ser til en række stiklinger på en hylde i hendes potteskur.

Chloe siger, at det at tage billeder af dagens nye vækst inspirerede hende til at eksperimentere med forskellige planter. "Det motiverede mig til at plante nye grøntsager og blomster og følge deres fremskridt," forklarer hun.

Chloe begyndte at dyrke planter for flere år siden, da hun flyttede ind i sin lejlighed sammen med sin partner, og istandsættelsen af udendørsområdet satte hende i gang med at dyrke blomster. "Jeg startede med bare at rydde op, da haven var dækket af overgroede planter og ukrudt," forklarer hun. "Min passion for det er vokset hvert år. Jeg elsker havearbejde og det rum, vi har skabt – det er mit lykkelige sted."

Chloe besluttede sig for at fotografere et dagligt højdepunkt, der skulle inkluderes i hendes dagbog, og en månedlig oversigt, der beskriver de planter, der trives på det tidspunkt. "Jeg lavede også mine egne instruktionssider," forklarer hun. "Med havearbejde er den bedste måde at lære på, hvad du har gjort tidligere, så det var virkelig sjovt at lave disse sider.

"Det er det første år, jeg virkelig prøver at dyrke mine egne grøntsager," tilføjer hun. "Jeg har dyrket spinat og gulerødder tidligere, men i år har jeg også dyrket ærter, kartofler, tomater og chili. Jeg tog billeder af min grøntsags- og blomsterhave for at vise forvandlingen fra forår til sommer," siger hun.

Chloe plantede tulipaner, krokusser og allium sammen med sine foretrukne sukkerærter. "Den grøntsag, jeg har elsket at dokumentere mest, må være sukkerærter, da de var meget hurtigt voksende og nemme at starte fra frø," siger hun. "De udfordrede mig også virkelig som gartner, da jeg var nødt til at skabe støtte, som skuddene kunne klatre op ad."

Tilføj personlighed til dine fotos

Hænder, der holder en smartphone, der viser designindstillingerne i Canon Mini Print-appen.

Canon Mini Print-appen til Canon Zoemini 2 og Canon Zoemini S2 tilbyder masser af muligheder, herunder muligheden for at vælge foruddesignede layouts, collager og etiketter.

Hænder, der bruger Canon Mini Print-appen til at tilføje tekst til et billede af tulipaner på en smartphone.

Appen giver dig også mulighed for at være kreativ med dine billeder ved at tilføje klistermærker, rammer og tekst.

Chloe brugte den gratis Canon Mini Print-app til at slutte sin smartphone til Canon Zoemini 2. Appen er kompatibel med iOS- og Android-enheder og gjorde hende i stand til at vise sin kreativitet og bringe sine fotos til live.

I appen kan du tilpasse dine fotos med klistermærker og rammer, og der er også et udvalg af layout, herunder en etiketindstilling med en række skabeloner, der kan tilpasses, samt muligheder for at oprette collager med flere billeder.

"Appen er så nem at bruge og alsidig," siger Chloe. "Der er masser af muligheder for at printe klistermærker og etiketter, som jeg aldrig ville have tænkt over."

Dokumentér dine fremskridt

En kvinde skriver om de planter, hun dyrker, i sin dagbog sammen med påsatte billeder af planterne.

Chloe oprettede informationssider i sin dagbog for at dokumentere sit første forsøg på at dyrke kartofler, herunder print af forskellige stadier i processen, som vil være en nyttig reference for næste år.

Hænder, der sætter en "tomat"-etiket, som er illustreret med en lille rød tomatgrafik, på en urtepotte.

Du kan være kreativ med dine etiketter – de behøver ikke kun være tekst. Chloe brugte en sjov skrifttype og tilføjede en tomatillustration for at lave etiketter til sine tomatplanter.

Alle Canon Zoemini-seriens print med klæbende bagside gør det nemt at holde dagbog – der er ingen lim, så du behøver ikke bekymre dig om at snavse det til, og der er også minimalt emballagespild. Det eneste, du skal gøre, er at trække bagsiden af og sætte printene på plads. Printene er også slidstærke og vandafvisende, så Chloe kunne opdatere sin dagbog, mens hun arbejdede udenfor i haven.

Ud over Canon ZINK (Zero Ink) 2 x 3" (50 x 76 mm) fotopapir, som leveres i pakker med 20 og 50 ark samt 100, er der også mulighed for at bruge Canon ZINK 1,3" udskårne runde klistermærker til at føje variation til et dagbogslayout.

Ud over print til sin dagbog har Chloe lavet etiketter til sine urtepotteskjulere, hvor hun klipper printet i flere strimler, så hun kan identificere de forskellige spirer i drivhuset. "Det kan være ret svært at holde styr på, når du planter en masse frø på én gang, så etiketterne har virkelig hjulpet," forklarer hun. "Jeg printede også nogle billeder med en kant, som jeg vil bruge til mærkning af poser med forårsløg, der ligger til opbevaring."

Chloe mener, at det vil være en stor hjælp næste år at have en visuel reference til en havesæson. "At dokumentere processen med at dyrke forskellige grøntsager fra frø til høst vil virkelig hjælpe med mine fremtidige køkkenhaver," siger Chloe. "Jeg kan fysisk se, hvordan mine planter skal se ud på alle stadier. Det 100-dages projekt har været en fantastisk oplevelse," tilføjer hun. "Jeg elsker min have og havearbejde, men dette projekt har virkelig udfordret mig som aldrig før." At have en fysisk dagbog at se tilbage på og bladre igennem i stedet for blot at gemme billeder på en telefon kan gøre en reel følelsesmæssig forskel, især efter at have afsluttet en indsats som denne.

En hånd, der holder et print, der viser tulipaner i blomst, over en havedagbog. En pakke med 100 ark Canon ZINK 2 x 3" fotopapir ligger på skrivebordet ved siden af dagbogen.

"Jeg nød at dokumentere mine forårsblomster, da de blomstrede," siger Chloe. "Det var spændende at se, hvordan min have ændrede sig i løbet af de 100 dage – og virkelig lærerigt."

Hvilket projekt vil du dokumentere over 100 dage eller på 100 billeder? Uanset hvad du vælger, kan du sætte dine print på en væg, hænge dem på en håndlavet fotosnor eller endda sætte dem i en skræddersyet scrapbog. Canon Zoemini 2 i lommestørrelse er lille nok til altid at være ved hånden til at fange dine print på et øjeblik, og en stor pakke ZINK-papir er alt, hvad du skal bruge.

Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler