PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Gør det personligt denne jul og print dine egne kort

Design en festlig fotooptagelse, og følg derefter vores simple trin-for-trin-vejledning for at lave dine egne julekort.
Et hjemmeprintet julekort sammen med dekorationer og Canon dobbeltsidet, mat papir lagt ud på et stykke stof med juletræsmotiv.

Det er en betænksom gestus at sende et personligt julekort, og det er meget sjovere end at tage ud og handle. Det er nemt at lave dine egne speciallavede kort – alt, du behøver, er et foto, en Canon PIXMA-printer (f.eks. Canon PIXMA TS5350a-serien) og en pakke Canon dobbeltsidet matte-papir.

Hvis du begynder fra et eksisterende foto, skal du uploade det til Easy-PhotoPrint Editor-app'en for at tilføje en skabelon og dekorere det med tekst og grafik. Hvis du tager et nyt billede, hvorfor så ikke inkludere venner og familie iført julesweatere? Eller gør, som vi har gjort her, og tag et juleportræt af dit kæledyr. Uanset hvad du vælger, vil disse syv simple trin gøre det let at lave og printe dit helt eget personlige julekort.

Et hjemmeprintet julekort, der vises sammen med hjemmelavede dekorationer og juletræspynt.

Din Canon PIXMA-printer er ikke kun nyttig til print af skræddersyede julekort, du kan også bruge den til dekorationer og tilbehør til dine festlige fotooptagelser.

1. Design dit foto

Hvis du beslutter dig for at tage dit eget billede, hvorfor så ikke prøve at skabe en festlig baggrund? Creative Park er fyldt med skabeloner til juledekorationer, der kan downloades – der er alt fra kranse og bannere til snefnug og dekorationer med julemanden. Du kan også finde masser af festlige designidéer i Creative Park-app'en, som er tilgængelig både til iOS og Android – du skal blot downloade den fra App Store eller Google Play. Hvis du vil printe fra Creative Park-app'en, skal du tilslutte en kompatibel Canon PIXMA Inkjet-printer – se listen over understøttede printermodeller*.

2. Vælg en skabelon til dit kort

En kvinde ruller gennem skabelonerne til julekort i Easy-PhotoPrint Editor-app'en på sin smartphone.

Du kan finde en række julekortdesigns i Easy-PhotoPrint Editor-app'en.

Easy-PhotoPrint Editor-app'en har et udvalg af skabeloner til julekort. Du skal blot åbne app'en og vælge 'Kort' på startskærmen for at se de tilgængelige designmuligheder. Hvis du vil indsnævre udvalget af skabeloner, der er designet specifikt til det allerede foldede dobbeltsidede, matte papir, skal du trykke på 'Filter'-knappen i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter vælge 'halvfoldning' under 'kortformat'-indstillingen. Rul ned til de kort, der er markeret som 'jul' eller 'glædelig jul'. Når du finder et, du synes om, skal du trykke for at downloade og vælge 7”x10" under 'papirstørrelse'.

3. Importér dit billede

Easy-PhotoPrint Editor-app'en lader dig vælge dit billede fra et udvalg af placeringer, herunder din telefons kamerarulle, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drev, Instagram, OneDrive eller Google Fotos, så det er nemt at finde dine favoritter. Hvis det er første gang, du har brugt app'en til at oprette forbindelse til et online-lagringssystem, skal du indtaste dine login-oplysninger. Gennemse dine billeder. og vælg et eller flere, som du vil bruge, og tryk derefter på 'Næste' for at trække dem ind i dit valgte kort-layout.

4. Redigér dit kort

En person, der bruger en smartphone til at redigere sit julekortdesign i Easy-PhotoPrint Editor-app'en.

Du kan skræddersy dit kort i Easy-PhotoPrint Editor-app'en – det er nemt at tilføje sjove stempler, ekstra billeder eller en personlig besked.

På bunden af skærmen kan du se et udvalg af brugervenlige værktøjer til at tilføje flere billede eller skifte til en anden skabelon. Du kan også sætte stempler på som f.eks. en taleboble, stjerner eller snefnug – eller en kristtornkvist for at understrege juletemaet. Der er også en indstilling til at tilføje mere tekst, så du kan inkludere en personlig besked til dine venner og familie.

5. Læg papiret i din printer

En kvinde iført en jule-jumper, der putter papir i en Canon PIXMA-printer.

Når du er klar til at printe dit design, skal du fylde din printer med dobbeltsidet, mat papir.

Når du er tilfreds med dit kortdesign, er det tid til at lægge dobbeltsidet, matte papir i din printer. Du vil lægge mærke til, at arkene er forbehandlet, så dine kort er nemme at folde. Papirpakken omfatter også kuverter til dine færdige designs.

6. Print dit kort

Et hjemmelavet julekort, der kommer ud af en printer fra Canon PIXMA TS5350-serien.

Canon PIXMA TS5350a-seriens printer er det ideelle værktøj til hobbyarbejde og kreationer – og du kan printe direkte fra din smartphone.

En kvinde, der folder et hjemmelavet julekort.

Canons dobbeltsidede, matte papir giver dit kort en professionel finish og er forbehandlet, så det er nemt at folde.

Når du er klar til at printe dit værk, skal du trykke på 'Næste' i øverste højre hjørne af skærmen. Hvis det er første gang, du bruger Easy-PhotoPrint Editor-app'en med din printer fra Canon PIXMA TS5350a-serien, skal du følge instruktionerne på skærmen for at oprette forbindelse mellem app'en og printeren. Når app'en har fundet og oprettet forbindelse til din printer, skal du vælge 'Print'.

7. Fold og send

En kvinde, der putter et hjemmeprintet kort i en hvid kuvert.

Pakken med det dobbeltsidede, matte papir indeholder også kuverter, så det printede kort er klar til afsendelse.

Fold dit kort forsigtigt langs folden, og skriv derefter din hilsen inden i. Læg kortet i den medfølgende kuvert og læg det i postkassen. Nu er det tid til at læne sig tilbage og tænke over dit næste festlige hobbyprojekt.

Skrevet af Angela Nicholson

* Hvis din printer ikke understøttes, skal du se websiden Creative Park.

Relaterede produkter

 • Printere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis dine designs frem med PIXMA TS5350a-seriens alsidige mediehåndtering, coole kreative apps og enkle tilslutning til smartphones
 • Inkjet-printere

  Matte Photo Paper MP-101D

  Gør dine idéer til virkelighed med denne alsidige papirtype. Papiret er ideelt til hobbyfolk og kreatører, og det er det perfekte valg til dine egne kortkreationer, udklip til scrapbøger eller projekter fra Creative Park.
 • Inkjet-printere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper producerer kvalitetsfotografier, grafik og tekst med en mat finish. Også velegnet til mere kreative anvendelser såsom lykønskningskort, skilte og papirhåndværk.

Relaterede artikler

 • PORTRÆTTER AF KÆLEDYR

  Sjove og festlige portrætter af kæledyr

  Enkle tips, tricks og teknikker til at tage flotte fotos af kæledyr til jul.

 • TIPS TIL PRINT

  Skab en personlig gave

  Canon Photo Cube hjælper dig med at skabe en gave fuld af glade minder.

 • KREATIVT PRINT

  En papirklipudfordring til vinteren

  Fra topstjerner til snefnug og kugler – du kan skabe festlig papirudsmykning med en PIXMA-printer og Creative Park.

 • KREATIVT PRINT

  Borddekorationer i papir

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.