WILDLIFE-FOTOGRAFERING

Fordyb dig i naturen med Canon PowerShot ZOOM

Kompakt, effektivt og nemt at bruge: Find ud af, hvorfor dette bærbare kamera er ideelt til naturfotografen, som ikke vil gå glip af noget.
En mand, der står mellem træerne og bruger et PowerShot ZOOM.

Enhver naturelsker ved, at afstand betyder alt. Er du for langt væk, går du glip af handlingen, for er du for tæt på, risikerer du at skræmme et dyr væk. Men medmindre du er professionel og har et kamera med et kraftigt telefotoobjektiv, er du under stort pres for at få de betagende syn med dig hjem. Her er Canon PowerShot ZOOM praktisk. Dette monokular-kamera har alt, hvad du har brug for: Det er stille og diskret og har ekstraordinær zoomkapacitet, så du kan se mere og fotografere og filme vilde dyr. Det er lille nok til at holde med den ene hånd og fuldautomatisk og tager sig af fotograferingen, så du kan fordybe dig i oplevelsen.

Den unge bevaringsforsker, blogger og fotojournalist Tolga Aktas tog Canon PowerShot ZOOM med ud på en tur rundt om floden Severn i sit hjem i Gloucestershire i Storbritannien. 28-årige Tolga, der oprindeligt er fra det sydlige London og nu studerer til en kandidatgrad i anvendt økologi på University of Gloucestershire, har lavet forskningsprojekter med naturbevaringsgrupper, herunder Wildlife ACT og Mammal Society. Han deler sin passion for naturen med verden ved at skrive og fotografere via sin blog, Ways of the Natural World. "Naturens verden har inspireret mig på flere måder, end jeg kan fortælle dig," siger han. "Vi er uløseligt forbundet med naturen, og det glemmer vi nogle gange."

Essentielt i naturen: Rejs let

En mand, der står ved en kanal med et Canon PowerShot ZOOM.

PowerShot ZOOM, der er let og kompakt, kan holdes i én hånd eller hænges i håndledsremmen. Det gør det superhurtigt at bruge og giver dig mulighed for at holde dit udstyr på et minimum.

En svirreflue, der sidder på et Canon PowerShot ZOOM på en træstub.

Canon PowerShot ZOOM er fuldautomatisk, så når du ser noget magisk, kan du blot pege og skyde. "Jeg elsker at fange minder, når jeg er ude med mit kamera," siger Tolga. "Især når jeg velsignes med en sjælden naturoplevelse eller er omgivet af betagende naturlandskaber."

Ude i felten foretrækker Tolga at rejse let. "Jeg har en tendens til at holde mig til et minimalistisk kit, der giver mig mulighed for at fokusere på mine omgivelser og ikke på det, der er i min taske," siger han. Hans vigtigste ting er robust fodtøj, vandfast udstyr, en notesbog og en kuglepen, vandresnacks, vand, kaffe og et multiværktøj. Han har selvfølgelig også en kikkert og fotoudstyr med.

Tolga, der udforsker kanalerne, markerne og naturreservaterne i Gloucestershire med Canon PowerShot ZOOM, kan reducere sin udstyrstaske takket være kittets fleksibilitet. "PowerShot ZOOM var både mit kamera og min kikkert, hvilket sparede mig en masse vægt."

Når det er opladet via et USB-kabel, kan PowerShot ZOOM tage og gemme op til 150 billeder eller 60 minutters videooptagelse (optaget 10 minutter ad gangen), før det skal genoplades. Du kan optage og gemme flere billeder, afhængigt af om du bruger et microSD-kort, et microSDHC eller et microSDXCon.

Du kan også oplade dit PowerShot ZOOM med en powerbank og endda oplade, mens du er på farten i bilen med USB-kablet*. Du kan overføre dine billeder til din smartphone ved hjælp af Canon Camera Connect-appen.

Mindfulde møder med vilde dyr

En mand, der går mellem træer i langt græs og holder et PowerShot ZOOM i én hånd.

I sit bevaringsarbejde har Tolga lært af erfaring, at det er vigtigt at suge omgivelserne til sig i stedet for at skynde sig og fotografere alt det, man ser foran sig. "Du ved aldrig, hvornår du vender tilbage til et sted, så nyd det i starten," siger han.

Næroptagelse af en hun-gråand.

Tolga fik øje på denne hun-gråand, der hviler i nærheden af en kanal. "Ænder er nogle af de mange fuglearter, der enten kortvarigt besøger eller bor i området hele året rundt," siger han. Med den interne billedstabilisering giver Canon PowerShot ZOOM klare billeder, når du optager på farten, og det river dig med i øjeblikket. Taget med et Canon PowerShot ZOOM ved 800mm, 1/500 sek., f/6.3 og ISO100. © Tolga Aktas

For Tolga handler det at observere dyreliv om at sætte farten ned og være opmærksom. "Jeg synes, det er vigtigt, at du bruger størstedelen af din tid på blot at observere naturens verden omkring dig," forklarer Tolga, "at lytte til lydene, dufte de forskellige dufte fra omgivelserne eller røre ved forskellige biologiske strukturer, som hver især har en unik fornemmelse."

Dette ramte ham virkelig på en rejse til Sydafrika i 2018, hvor han skulle undersøge truede arter. "Jeg var så glad for at være der. Jeg fotograferede bogstaveligt talt alt! Når du gør det, kan du gå glip af mange andre smukke øjeblikke," siger han.

Da Tolga vendte tilbage til Sydafrika et år senere til et projekt om bevarelse af vilde hunde og løver, var han mere til stede. "Jeg havde ikke for meget udstyr, og jeg kunne bare komme i kontakt med naturens verden og opleve al den skønhed, Sydafrika kunne tilbyde mig."

PowerShot ZOOM er nemt at bruge og giver en mere medrivende oplevelse, når du skal observere dyr i naturen.

Hold øje med dem på lang afstand

Nøkkeroser, der flyder på overfladen af en dam.

PowerShot ZOOM giver dig mulighed for at fokusere på små detaljer uden at komme helt tæt på, hvilket er ideelt til optagelse af sky og uforudsigelige vilde dyr. Taget med et Canon PowerShot ZOOM ved 100mm, 1/640 sek., f/5.6 og ISO100. © Tolga Aktas

En grøn guldsmed hviler på en flydende kvist på en rolig dam, der er dækket af nøkkeroser.

Denne guldsmed på vandet blev optaget med 400mm zoom, men PowerShot ZOOM kan komme endnu tættere på. Taget med et Canon PowerShot ZOOM ved 400mm, 1/500 sek., f/6.3 og ISO125. © Tolga Aktas

Tolga behandler vilde dyr med samme værdighed, uanset om det er på et fjernt sted eller i det lokale område. Det betyder, at du skal undgå pludselige lyde eller bevægelser, der kan skræmme dem, aldrig forstyrre deres levesteder og altid give dem plads. "Der er aldrig behov for at røre ved dyr eller have en negativ indvirkning på en arts sikkerhed blot for vores egen skyld," understreger han. "Det er bedst at beundre tingene på afstand i stedet for at komme for tæt på."

Næroptagelse af en grøn guldsmed med vingerne hævet i luften, der hviler på en flydende pind i en dam.

Ved maksimal zoomkapacitet kan PowerShot ZOOM optage ved 800mm, hvilket gør denne guldsmed klar og detaljeret sammenlignet med billedet, der er optaget ved 100mm. Taget med et Canon PowerShot ZOOM ved 800mm, 1/500 sek., f/6.3 og ISO160. © Tolga Aktas

En mand, der holder et Canon PowerShot ZOOM i én hånd.

PowerShot ZOOM leveres med dioptrijustering til søgeren, som kan justeres, så det passer til dine øjne, og det kompakte kit kan bruges med begge hænder og øjne, hvilket gør det mere tilgængeligt for flere personer.

Tolga var imponeret over, at Canon PowerShot ZOOM – på trods af dets kompakte størrelse – har effektive zoomfunktioner, svarende til et 400mm-telefotoobjektiv, med mulighed for at bruge digital zoom op til 800mm. "Det var let og klar til brug med det samme, da det blev tændt, uden at forstyrre dyrelivet. Og med muligheden for at zoome mellem 100mm, 400mm og 800mm, som du kan hoppe til ved at trykke på en knap, er friheden utrolig!"

Fang alle detaljer

Næroptagelse af 2 måger, der hviler på et tag.

Som Tolga siger: "Alt omkring os i naturens verden har lige så meget ret til at være her, som vi har." Hvis dit motiv er højt oppe og ude af vejen, uanset om det er i et træ eller på et tag, kan du stadig optage detaljerede billeder takket være zoomfunktionerne i dette kompakte kit. Taget med et Canon PowerShot ZOOM ved 800mm, 1/640 sek., f/6.3 og ISO100. © Tolga Aktas

Den håndholdte størrelse og den intuitive funktionalitet i PowerShot ZOOM har et stort potentiale for visning og optagelse af billeder med en elektronisk søger, der passer til Canons spejlløse kameraer. Det betød, at Tolga kunne tage billeder i høj opløsning af væsner, der sidder højt oppe, eller af komplicerede træmønstre. "Hvis jeg ville fange en måge på et tag med 400 eller 800mm zoom – så er det overhovedet ikke noget problem. Eller hvis jeg ville fange detaljerne i en kogle på et fyrretræ, så skuffer dette lille kamera ikke," siger han. "Det, jeg elskede mest, var den optiske billedstabilisering, som gjorde det muligt for mig at optage superskarpe stillbilleder og videooptagelser. Jeg ryster normalt på hænderne, så jeg var glad for at vide, at jeg kan læne mig op ad Canon."

Bliv i øjeblikket

En mand, der sidder udendørs og kigger på fotos af dyreliv på sin telefon og holder et Canon PowerShot ZOOM

Når du tilslutter din smartphone med Canon Camera Connect-appen, kan du se, downloade og dele dine billeder, mens du stadig er ude i felten.

En mand i skoven, der lægger et Canon PowerShot ZOOM i sin skjortelomme.

Det kompakte Canon PowerShot ZOOM er ideelt til en gåtur i naturen og kan nemt være i tasken eller endda i lommen.

Du kan bære det monokularformede Canon PowerShot ZOOM håndfrit takket være den fikse håndledsrem, og med en vægt på kun 145 g vejer det mindre end mange smartphones. Det er designet med henblik på brugervenlighed og er fuldautomatisk med autofokussporing, der hjælper dig med at tage klare, skarpe billeder af selv det mest sky dyreliv.

I modsætning til en smartphone har Canon PowerShot ZOOM ingen distraherende apps, der kan fjerne dig fra øjeblikket. Men hvis du vælger at tage din telefon med dig, kan du bruge live-visningen i Canon Camera Connect-appen til at dele din oplevelse med en anden observatør, mens personen, der betjener kameraet, ser alt via søgeren.

Du kan også se dine billeder i PowerShot ZOOM's elektroniske søger, og takket være den indbyggede Bluetooth- og Wi-Fi-forbindelse kan du dele disse øjeblikke med verden via sociale medier på et øjeblik, når du er klar til at oprette forbindelse igen.

Noget for enhver smag

En mand på en vandresti med et Canon PowerShot ZOOM.

Tolga nød at tage PowerShot ZOOM med sig på sin naturvandring, da det gjorde hans oplevelse større og gav ham muligheden for at se naturen tæt på uden at skræmme nogen dyr. "Du kan bare tænde det og nyde, hvor det kan tage dig hen, og fange de øjeblikke, der betyder mest for dig," siger han.

Du behøver ikke være professionel bevaringsforsker eller en erfaren fotograf for at finde Canon PowerShot ZOOM nyttigt. "Fra en naturelsker og fuglekiggers perspektiv er dette et fantastisk værktøj til at forbedre din oplevelse sammen med det andet udstyr, du normalt medbringer," siger Tolga. "Men det er ikke eksklusivt på nogen måde: Det er et alsidigt stykke udstyr, som jeg vil anbefale til alle, der elsker den store natur."


Skrevet af Rachel Segal Hamilton


* Kan oplades/strømforsynes med USB Type-C. Der følger ingen oplader med kameraet. Minimumskravene til opladning er en USB PD-kompatibel strømkilde, der giver mindst 5 V, 1,5 A med en USB Type C-udgang og bruger det medfølgende USB Type C til Type C-kabel.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • BÆRBARE KAMERAER

  Se længere: PowerShot ZOOM

  Find ud af, hvorfor dette kompaktkamera er ideelt til familieeventyr.

 • NATUR

  Monokulært kamera versus kikkert – hvad er bedst til fuglekiggeri?

  Canons PowerShot ZOOM er et monokulært kamera i lommestørrelse, der er ideelt til fuglekiggeri – men hvordan er det i sammenligning med Canons kikkerter?

 • NATURFOTOGRAFERING

  Naturen i sort/hvid

  Skab fantastiske sort/hvid-naturbilleder med PowerShot G7 X Mark III.

 • NATUR

  Sådan fotograferer du fugle

  Tips og det bedste begynderudstyr til fuglefotografering.