BÆRBARE KAMERAER

Oplev verden tæt på med Canon PowerShot ZOOM

Lille, let og med kraftig zoom – find ud af, hvordan dette kompaktkamera kan hjælpe dig med at se mere.
Canon Camera
Naturelskere, turister og sportsfans kan bringe sig selv ind i hjertet af begivenhederne med det nye Canon PowerShot ZOOM. Dette kamera, der er et kompaktkamera i lommeformat med monokulardesign og optisk zoom, der svarer til 100mm, 400mm og digital zoom til 800mm, giver dig mulighed for at fange motiver fra lang afstand – alt imens du forbliver i øjeblikket.

Canon PowerShot ZOOM er et spændende, brugervenligt kamera til alle, der er på udkig efter store zoomegenskaber, som de ikke får fra deres smartphones og mobile enheder. Det er ideelt til både amatørfotografer og familier. Katy Stern, bloggeren bag familierejsesiden 'Otis and Us', som fortæller om hendes natureventyr, testede Canon PowerShot ZOOM på en skovvandring med sin mand og tre små børn. Her afslører hun, hvad hun syntes om det nye kamera.
En familie på to voksne og tre børn, der holder hinanden i hænderne, mens de går gennem skoven på en dejlig efterårsdag.

Katy og hendes mand bruger så meget tid som muligt på familieeventyr. Det lette og kompakte Canon PowerShot ZOOM har givet dem mulighed for at komme tættere på naturen end nogensinde før, mens de optager deres oplevelser.

Det er nem at tage med på farten

En person, der holder et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Canon PowerShot ZOOM er et superzoom-kamera i lommeformat og med mono-kikkertdesign, der tager stillbilleder og Full HD-video i høj kvalitet, og det er perfekt til familier, der elsker udendørs aktiviteter.

En kvinde lægger et PowerShot ZOOM-kamera i lommen på sin læderjakke.

Det slanke og kompakte design på Canon PowerShot ZOOM betyder, at det er lille nok til at have med i lommen.

Med en vægt på kun 145 g tynger dette kompaktkamera dig ikke, hvilket gør det ideelt til at tage med på ture, hvor du ved, at du vil have en alsidig zoom ud over dit smartphone-kamera. "Jeg er vild med, at det er så lille og kompakt," siger Katy. "Det er så nemt at tage med dig, og du kan bare tage fat i det, når du har brug for det. Det kan være svært at forlade huset med børn, fordi du skal bære på så meget – tasker, frakker, mad, vand – at der nogle gange ikke er plads nok til et stort kamera og objektiver. Dette er den perfekte løsning."

Canon PowerShot ZOOM er designet med fleksibel opladning for øje, så det er nemt at bruge. Du kan strømforsyne enheden derhjemme via et USB-C-stik ved hjælp af en kompatibel oplader eller med en kompatibel bærbar powerbank, når du er på farten.1 Når det er opladet, kan det tage op til ca. 150 billeder eller optage op til 60 minutters videooptagelser i alt (10 minutter ad gangen).2

Det er meget nem at bruge til enhver tid

En nældens takvinge-sommerfugl på en træstamme, der er gemt bag højt græs.

Canon PowerShot ZOOM er ideelt til fotografering af dyreliv uden at skræmme motivet3.

En kvinde i læderjakke kigger gennem søgeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Canon PowerShot ZOOM er designet til at blive brugt med én hånd, hvilket gør det til en nem mulighed for nye fotografer.

Fordi det er designet til optagelse med én hånd, syntes Katy, at kameraet var meget enkelt og ligetil at bruge. "Det er et fantastisk og enkelt kamera, fordi det ikke har masser af knapper eller komplicerede instruktioner. Du kan bare tage et billede og fortsætte," siger hun.

Den elektroniske søger (EVF) har de samme specifikationer, som du finder i et spejlløst kamera som f.eks. Canon EOS M50 (2,36 millioner punkter, opdateringshastighed på 60 fps), så du skal blot pege på motivet, komponere scenen, zoome ind på den ønskede afstand og tage billedet. Det gør PowerShot ZOOM ideelt til fotografer i alle aldre og på alle færdighedsniveauer. "Vores ældste har spurgt, om hun må få sådan et kamera til sin fødselsdag," siger Katy. "Hun er virkelig begyndt at interessere sig for fotografering, hvilket jeg gerne vil støtte."

Mens Katy var ude i en skov pyntet i efterårsfarver, opdagede hun, at kameraets 1/3" sensor med en opløsning på 12 Megapixel gav hende og hendes børn mulighed for at fange dyreliv i hurtig bevægelse ved at tage stillbilleder med op til 10 billeder pr. sekund. "Jeg er på ingen måde en professionel fotograf," indrømmer hun. "Men jeg elsker at tage billeder – det er det, der fik mig til at starte bloggen. Jeg elsker at tage billeder af børnene og vores udendørsliv, og jeg håber, at jeg i årenes løb bliver bedre. Dette kamera er velegnet til alle færdighedsniveauer, så forhåbentlig vil det hjælpe mig med at opnå det."

Du kan fange detaljer på lang afstand

En blåmejse på en gren, der er gemt blandt bladene.

AF-funktionerne på Canon PowerShot ZOOM gjorde det nemt at spore fugle i skoven. De resulterende billeder var klare og skarpe.

En dreng, der kigger gennem søgeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Det enkle design betyder, at Canon PowerShot ZOOM er utrolig nemt at bruge.

Selvom dette kompaktkamera er lige så let og bærbart som en smartphone, er det her lighederne slutter. "Dette kamera er lige så nemt at bære rundt på som min smartphone, men det har en ekstra fordel med en virkelig imponerende zoom", siger Katy. Smartphone-kameraer har typisk en begrænset optisk zoom, hvilket betyder, at der ikke er nogen stor brændvidde med effektiv billedstabilisering. Canon PowerShot ZOOM har det, der svarer til et 400mm-telefotoobjektiv, i sin kompakte form med mulighed for at bruge digital zoom op til 800mm, som får dig tættere på, end det er muligt med en almindelig smartphone.

Den deraf følgende rækkevidde vil hjælpe naturentusiaster, turister og sportsfans med at komme tæt på de særlige øjeblikke, der foregår på afstand, såsom sky fugle i haven, løver, der ligger i træerne i Serengeti, fine detaljer på ikoniske vartegn, eller det triumferende udtryk hos en sportsudøver, der når sit mål.

Imponerende rækkevidde kræver imponerende billedstabilisering, og den optiske billedstabilisator på Canon PowerShot ZOOM er klar til at holde billederne rolige og motiverne skarpe, selv ved disse længere brændvidder. "Billederne og optagelserne fra vores eventyr i skoven blev virkelig gode – helt klart!", siger Katy, som ofte befinder sig ude i det fri. "Det var fantastisk at tage billeder, der var så skarpe, både af dyreliv og børn."

Tag stillbilleder, og optag video med et enkelt tryk på en knap

En ung pige med hue på kigger gennem søgeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Enkeltheden ved Canon PowerShot ZOOM betyder, at du kan komponere og tage dit billede på få sekunder.

Mens de gik gennem skoven, fik Katy og hendes familie øje på forskellige vilde dyr, de kunne optage, hvor de ofte skiftede mellem 12 Megapixel-stillbilleder og Full HD-videooptagelser. "Jeg føler, at vi ofte går glip af livet, fordi smartphones kan være så distraherende," siger Katy. "Canon PowerShot ZOOM er et meget enkelt, ikke-distraherende kamera, der forbedrer oplevelsen af at være i naturen. Zoomen bringer dig så meget tættere på, så du er så meget i øjeblikket, som det er muligt."

Kameraets autofokus (AF) er fantastisk til hurtig fokusering på hovedmotiver under gode lysforhold. Hvilke andre funktioner fandt de mest nyttige? "AF-funktionen med ansigtsgenkendelse var en uventet overraskelse," siger Katy. "Den betød, at jeg kunne følge mine børn, mens de løb ind og ud mellem træerne, lige så nemt som jeg kunne fange en kanin, der hoppede gennem bregner i det fjerne."

Det fungerer problemfrit sammen med din smartphone.

En kvinde holder et Canon PowerShot ZOOM og opretter trådløs forbindelse til sin smartphone.

Takket være Canon PowerShot ZOOM's indbyggede Wi-Fi kunne Katy oprette forbindelse mellem kameraet og den gratis Canon Camera Connect-app på sin smartphone, hvilket betød, at hun kunne omkomponere billeder på sin telefon og endda optage på afstand.

Ud over at føre naturen ind i hendes hule hånd via kameraets elektroniske søger opdagede Katy, at kameraet også kunne dele live-visningen til hendes smartphone via Canons PowerShot ZOOM's indbyggede Wi-Fi- og app-tilslutning ved hjælp af den gratis Canon Camera Connect-app. Så kunne hele familien se billedet, deltage i billedkompositionen og endda udløse lukkeren på afstand.2

"Det var virkelig ligetil at oprette forbindelse til app'en – vi behøvede ikke engang vente, indtil vi kom hjem," siger Katy. "Vi var alle vilde med Live View-funktionen. At kunne bruge fjernoptagelse bragte hele familien sammen. Alle kan nyde øjeblikket og se, hvad der foregår på skærmen, mens det sker. Det var perfekt, når børnene ikke kunne se, hvad jeg kiggede på. Jeg kunne vise dem, hvad jeg havde fundet skjult i træerne, blot ved at bruge Live View i Canon Camera Connect-app'en på min telefon – det var fantastisk."

Ud over at gemme stillbilleder og video på et microSD-kort, som du indsætter i Canon PowerShot ZOOM4, kan du også drage fordel af kameraets tilslutningsmuligheder for at gemme indhold trådløst på din smartphone, og derfra kan du dele billeder med venner og følgere på sociale medier.

Skrevet af Natalie Denton
 1. Der følger ingen oplader med kameraet. Minimumskravene til opladning er en USB PD-kompatibel strømkilde, der giver mindst 5 V, 1,5 A med en USB type C-udgang og bruger det medfølgende USB type C til type C-kabel. Når du optager video eller stillbilleder, forsynes der kun strøm til kameraet, uden at det interne batteri oplades. Opladningstiden med Canon PD-E1 er ca. 1 time 50 minutter.
 2. Maksimal optagelsestid 9 min. 59 sek. på én gang. Filmoptagelse er ikke mulig under Wi-Fi-forbindelse.
 3. Alle billedeksempler i artiklen er oprettet ved hjælp af en prøvemodel.
 4. Der følger ikke noget hukommelseskort med kameraet.

Relaterede artikler

 • En mand, der står mellem træerne og bruger et PowerShot ZOOM.

  WILDLIFE-FOTOGRAFERING

  Fordyb dig i naturen

  Naturfotograf Tolga Aktas fortæller om, hvordan PowerShot ZOOM kan hjælpe dig med at blive i øjeblikket.

 • UDENDØRS

  Sådan tager Munro Moonwalker billeder i bjergene

  Her kan du se, hvordan Alan Rowan bruger Canon PowerShot SX740 HS til at få den perfekte naturoptagelse, med alt fra farverige close-ups til bjergtoppe indhyllet i tåge.

 • SPORTSFOTOGRAFERING

  Peg-og-skyd-sportsfotografering

  Den professionelle fotograf Molly Darlington udforsker, hvordan du kan fange store sportsøjeblikke med et kompaktkamera.

 • WILDLIFE-FOTOGRAFERING

  Vildt helt ind i hjertet

  Fem grunde til, at PowerShot SX740 HS er perfekt til fotografering af dyreliv.