VLOGGING

Opskrift på succes: Kendisbageren Matt Adlard sætter Canon EOS M50 Mark II på prøve

Den autodidakte bager og sociale mediestjerne Matt Adlard nyder godt af en smagsprøve på Canons EOS M50 Mark II, et funktionsrigt spejlløst kamera, der er ideelt til livestream-video.
Den kendte bager Matt Adlard tager et foto af en chokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

Matt er en travl mand. Han tager billeder, redigerer og skaber selv alt, så han har brug for et kamera, der er nemt at bruge og ikke bliver en tidsrøver for ham. "Jeg optager sandsynligvis 10 til 15 videoer om måneden i øjeblikket, herunder tre 10-minutters videoer til min online-bageskole og to videoer om ugen på tværs af min Instagram og TikTok. Og så er der Instagram-historier, som jeg fotograferer hver dag."

Vi udfordrede den selvlærte bager og den sociale mediestjerne Matt Adlard til at sætte EOS M50 Mark II på prøve i en livlig videooptagelse. Som mange andre indholdsskabere begyndte Matt at filme på en smartphone, før han opgraderede til et peg-og-skyd-kamera og derefter gik videre til Canon EOS 70D (nu efterfulgt af Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II har givet ham en forsmag på kvaliteten og bekvemmeligheden ved et spejlløst EOS M-kamera.

Bærbart design

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II indeholder en lang række funktioner, der gør vlogging nemmere, herunder Eye Detection AF til skarpe selfies, som fungerer i film- og servofunktion, og en længere batterilevetid sammenlignet med Canon EOS M50. "Det er også meget smidigt og let", siger Matt. "Det er vigtigt for mig, fordi jeg altid bevæger kameraet, tager det af et stativ, skifter position, roterer det osv."

"Selv skærmen, der kan vippes og drejes på EOS M50 Mark II, er et teknologisk trin op for mig", fortsætter han. "Når jeg f.eks. laver top-down-indhold på min telefon, kan jeg ikke se skærmen. Så jeg ved faktisk ikke, om jeg får det billede, jeg har brug for. Men med EOS M50 Mark II kan jeg vende skærmen, jeg kan se ned på maden under mig og faktisk kontrollere, at det, jeg optager, er korrekt."

Tidsbesparende funktioner

Matt Adlard, der kigger på skærmen, der kan vippes og drejes, på Canon EOS M50 Mark II. Kameraet er vendt nedad på et stativ for at optage flatlay-billeder.

Ud over en alsidig touchscreen, der kan vippes og drejes, har Canon EOS M50 Mark II en elektronisk søger med høj opløsning, der giver et klart billede i kraftigt lys.

En mand, der dekorerer en kage med en glasursprøjtepose, mens et Canon EOS M50 Mark II-kamera på et stativ filmer scenen ovenfra.

Canon EOS M50 Mark II er kompatibel med Canon EF-EOS M-objektivadapter, så du kan arbejde med eksisterende EF- og EF-S-objektiver samt EF-M-objektiver.

Indtil for nylig har Matt brugt et Canon EOS 70D med et kit-objektiv og en smartphone til at optage sine videoer. "Jeg bruger min telefon på et stativ over maden, så jeg kan få de bedste top-down-visninger, og EOS 70D fra siden. Jeg ender med at fumle med optagelserne i Adobe® Premiere® Pro, fordi videoklippene kommer i forskellige retninger: Liggende fra mit Canon-kamera og stående fra telefonen. Så jeg er nødt til at rotere og justere størrelsen på videoen, hvilket nogle gange kan få dem til at pixelere.

"EOS M50 Mark II registrerer dog automatisk, når du optager video lodret. Når du overfører filerne, vises de automatisk i stående format i stedet for liggende format, hvilket er perfekt til Instagram Stories, IGTV og TikTok. Jeg vil sige, at omkring 60 % af mit indhold i dag er lodret video, så denne mulighed sparer tid."

En anden af de tidsbesparende funktioner i EOS M50 Mark II, som Matt byder velkommen, er muligheden for at overføre fotos og videoer til image.canon eller til Canon Camera Connect-app'en. "Det er fantastisk, når jeg er ude at fotografere eller rejser, da det betyder, at jeg ikke behøver tage min bærbare med mig. Jeg kan bare oprette forbindelse til Camera Connect-app'en på min telefon og uploade direkte til sociale medier."

YouTube-livestreaming

Bagskærmen på Canon EOS M50 Mark II-kameraet, der viser HDMI-tilslutningen.

En mikrofonindgang og et Clean HDMI-output gør Canon EOS M50 Mark II til et kamera, du kan vokse med, efterhånden som dine færdigheder og ambitioner udvikler sig.

Matt Adlard holder en telefon ved siden af en mynteplante og en lille cheesecake på et køkkenbord.

Canon EOS M50 Mark II har gode tilslutningsmuligheder, så du kan overføre fotos og videoer til image.canon eller til Canon Camera Connect-app'en på din telefon uden behov for en bærbar computer.

Matt fandt oprindeligt succes på YouTube. Væksten af Instagram og TikTok – og lanceringen af hans egen Bake it Better online-undervisning – har betydet, at han har taget en pause fra videodelingsplatformen, men EOS M50 Mark II har bragt hans opmærksomhed tilbage til platformen. "Jeg tror, at jeg kom ind i tankegangen om at skabe indhold for at opnå visninger i stedet for at skabe indhold, som jeg nød at skabe", indrømmer han. "Det er dog noget, jeg helt sikkert vil se på igen, nu hvor jeg har fået en pause fra det."

En af funktionerne i EOS M50 Mark II, der hjælper med dette, er kameraets mulighed for at livestreame direkte til YouTube* på et hvilket som helst internetforbundet netværk. "Vi testede det ved at tilslutte det til OBS (Open Broadcaster Software®), som er den software, vi bruger, og det var virkelig sjovt", siger Matt. "Nu, hvor jeg har haft denne oplevelse, er det noget, jeg ville elske at gøre mere af – især med min bageskole, hvor vi kunne lave live bagesessioner. Da jeg så, hvor nemt og hurtigt det var at sætte kameraet op til livestreaming, fik jeg virkelig en opmuntring til at gøre det."

"Mikrofonindgangen vil også forbedre lydkvaliteten for livestreaming eller vlogging", siger han. "Nu er det en stor ting for mig at tilføje stemmer til mit indhold, så det er virkelig vigtigt at kunne tilslutte en mikrofon og optage en lyd, der ikke er ekkoagtig og hakket."

Brugervenlig

Bagskærmen på Canon EOS M50 Mark II-kameraet, der viser optagelsesmetoden til mad.

Canon EOS M50 Mark II har en kontinuerlig optagelseshastighed på 10 billeder pr. sekund og kan fokusere under mørkere forhold end Canon EOS M50, hvilket gør det til et formidabelt værktøj til både stillbilleder og video. Det har også en optagelsesmetode til mad, som intuitivt registrerer motivet og justerer indstillingerne i overensstemmelse hermed.

En mand, der fotograferer en chokoladedessert på en tallerken med tøris hele vejen rundt.

Matt siger, at brugen af Canon EOS M50 Mark II er en ægte game changer og hjælper ham med at tage nærbilleder af sine opskrifter.

Matt beskriver sig selv som en "rigtig nybegynder inden for kameraer", men siger, at EOS M50 Mark II er meget intuitivt at bruge. "For en som mig, der ikke nødvendigvis gennemlæser manualen, kan man nemt komme rundt om kameraet på grund af den måde, menuerne er arrangeret på med billeder, og med touchscreenens knapper. Selvudløserfunktionen til film var også nyttig, da jeg virkelig kunne gøre mig klar, før jeg gik direkte i gang med at optage videoen.

Matt erkender: "Jeg forstår ikke rigtig indstillinger som blænde eller ISO, men EOS M50 Mark II har en motivtilstand til mad, der automatisk registrerer, at motivet er mad, og derefter justerer farverne og alle indstillingerne", fortsætter han. "Det betyder, at jeg kan gå direkte ind i min optagelse, og jeg ved, at mit indhold kommer til at se fantastisk ud."

"Der er så mange mennesker, der skaber indhold nu, så jeg tror, at du kan skille dig ud ved virkelig at øge billedkvaliteten. Muligheden for at optage i 4K og tilføje et makroobjektiv til kameraet for at få nærbilleder af detaljer og tekstur [er fantastisk]. Jeg tror, det vil hjælpe mig med at skille mig lidt mere ud fra alle andre."


Skrevet af Marcus Hawkins


* Kræver et trådløst netværk med internetforbindelse med en hastighed på mindst 6 Mbs plus en YouTube-konto med mindst 1.000 abonnenter og en image.canon-konto.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • REJSEFOTOGRAFERING

  En tur i Sevilla med EOS R10

  Blogger Diana Millos opdager, hvorfor dette kreative kamera er den perfekte rejseledsager.

 • VLOGGING

  Mød PowerShot V10

  Find ud af, hvorfor Canons lille 4K vlogging-kamera er det perfekte alt-i-ét startsæt.

 • VLOGGING

  Content creation med EOS R50

  Bring dine sociale feeds op på et højere niveau med Canon EOS R50.

 • MADFOTOGRAFERING

  Sådan bliver man influencer inden for mad

  Tips til madfotografering fra Instagram-influencer og Canon-ambassadør Yasmin AlBatoul.