Ved at fokusere på et bestemt område eller motiv inden for madfotografering bliver der mulighed for mere kreativitet. Taget med et Canon EOS 5D Mark IV med et EF 100mm f/2.8L Macro IS USM-objektiv ved 1/200 sek., f/6,3 og ISO250. © Yasmin AlBatoul
Madfotografering fortsætter med at være populær og fylder millioner af Instagram-feeds hver dag. Men med så meget indhold til rådighed bliver det sværere for kommende madfotografer at skille sig ud fra mængden. Opdag, hvordan du kan lave selv de enkleste hjemmelavede retter til at ligne noget, der er en Michelin-stjerne værdigt.
En fotograf, der med succes gik fra amatør til professionel, er Canon-ambassadør Yasmin AlBatoul. Yasmin, der er selvlært og baseret i Batna i Algeriet, har en øjeblikkeligt genkendelig stil, der udnytter bevægelse og energi, der får hendes billeder til at skille sig ud. "Det, jeg synes er mest interessant, er udfordringen ved at gøre noget normalt – noget, vi ser hver dag, f.eks. mad, til noget smukt og kunstnerisk," siger hun.
Yasmin begyndte at fotografere i de tidlige teenageår, hvor hun fik inspiration fra sin bedstefars franske designkataloger. "Nogle havde flere end 4.000 sider, og jeg brugte så meget tid på at gennemgå dem og ønskede, at jeg kunne tage den slags billeder."
Et par år senere begyndte Yasmin at bruge de sociale medier, hvor hun brugte YouTube-kurser til at få styr på de manuelle indstillinger på sit Canon EOS 600D (nu efterfulgt af Canon EOS 850D). I takt med at hendes erfaring voksede, gjorde hendes følgerskare det også, og inden længe var hun en fuldgyldig professionel madfotograf. I dag har hun en følgerskare på Instagram, der nærmer sig 50.000, og masser af professionelle kommissioner i stalden.
Yasmin er i en god position til at reflektere over sine resultater, og her afslører hun de vigtigste erfaringer, hun har lært på vejen til succes.