PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Sådan laver du masker af papirklip

Med en PIXMA-printer, et kreativt flair og Canon Creative Park kan du lave farverige papirmasker, der kan bruges til en sjov fest, eller du kan udstille dem som udsmykning i hjemmet.
Fire personer holder papirmasker, der er lavet med Canon Creative Park og en PIXMA-printer, op til deres ansigter.

Vi nærmer os Halloween, så hvorfor ikke lave et hobbyprojekt for at skabe et unikt outfit til en fest? Uanset om du fejrer højtiden eller bare vil have en sjov hobbyaktivitet og imponerende rekvisitter at lege med, kan disse Canon Creative Park-skabeloner være noget for dig. Både voksne og børn kan lave papirmasker med de mange mønstre, der findes i Creative Park.

Dette er et prisbilligt, sjovt og plastfrit alternativ til traditionelle smarte udklædningsmasker, og det er mere end blot en underholdende aktivitet. Det kan fungere som en mindful håndværksoplevelse og være en fantastisk måde at tilbringe tid med venner eller familie på.

Designer og illustrator Pippa Hiscock valgte at lave en række masker ved hjælp af skabeloner fra Creative Park, herunder en harpyørn, en tyr, en ræv og en kat. En håndlavet maske er den perfekte tilføjelse til enhver fancy fest, og det er en fantastisk måde at vise dine færdigheder frem på. Find ud af, hvordan Pippa gjorde det, og find de bedste tips til at lave dine egne unikke papirmasker.


Du skal bruge

• Canon Creative Park-appen eller -websiden
Canon Matte Photo Paper
Canon PIXMA-printer, f.eks. Canon PIXMA TS5350a-serien
• Saks
• Limstift/limpistol/limprikker/tape
• Lineal

1. Vælg og print dine skabeloner

En hånd holder en smartphone over en Canon PIXMA-printer, en tyremaskeskabelon fra Canon Creative Park-appen kan ses på skærmen.

Det er nemt at søge efter skabeloner på Canon Creative Park. Hvis du bruger appen, kan du printe direkte på din Canon PIXMA-printer, hvilket gør processen hurtig og nem, når du ved, hvad du vil lave.

Et print af en Canon Creative Park-skabelon kommer ud af en Canon PIXMA-printer

Når du printer dine skabeloner, skal du sørge for at læse instruktionerne omhyggeligt, så du laver masken i den rigtige rækkefølge. Men hvis du laver en fejl, der ikke kan fortrydes, kan du kassere dit værk til genbrug og prøve igen.

Når du gennemser skabelonerne på Canon Creative Park, skal du huske at kontrollere sværhedsgraden, så du kan måle, hvor lang tid hvert projekt vil tage. Vælg enklere idéer, hvis børn skal være med.

Pippa printede sine skabeloner ved at forbinde Creative Park-appen med sin Canon PIXMA-printer via Wi-Fi. Du kan også gøre dette ved at besøge websiden via en browser.

Da de printede skabeloner landede i bakken, var Pippa imponeret over de levende farver fra PIXMA-printeren. "Farverne var dejlige, lyse og rene, hvilket gjorde, at dekorationerne og maskerne virkelig skiller sig ud," siger hun.

Pippa er en papircollagekunstner, så hun er vant til at arbejde med mediet. "Jeg elsker virkelig, hvor meget der kan laves med det," siger hun. "Det er et håndværk, som alle kan afprøve, og selv hvis du klipper den forkerte del eller får lim på det forkerte sted, kan det nemt genbruges, og du kan starte forfra. Det var jeg nødt til, da jeg lavede et hul for tæt på kanten, efter at jeg var blevet færdig med at lave en af maskerne!"

2. Fold, lim og saml

Et par hænder klipper en tyremaskeskabelon ud, der er printet via Canon Creative Park-appen.

Nogle skabeloner kræver mere klipning, foldning og limning. Sørg for, at du har tid nok til, at limen kan tørre, før du bruger eller udstiller masken, og overvej at bruge en stærkere lim, hvis du har travlt, eller hvis dit design er mere komplekst.

Samlede katte-, ræve-, ørne- og tyremasker er placeret på et bord ved siden af et skærebræt og andre foldede papirstykker.

Nogle af skabelonerne på Canon Creative Park er til masker, der dækker hele hovedet, og nogle mere traditionelle ansigtsmasker, så du kan lave de skabeloner, som du har det bedst med. Du kan også bruge maskerne som et uddannelsesværktøj til at lære om kultur og historie, idet du inkorporerer nogle af de andre skabeloner, som Creative Park byder på, f.eks. en aztekermaske eller en ecuadoriansk tigua-maske.

Når alle stykkerne er klippet ud, er det tid til at markere linjerne, før de foldes. Pippa anbefaler at bruge et foldeværktøj eller en sløv smørkniv til at markere linjerne, da det gør dem lettere at forme, når du begynder at lime.

Når de er markeret og foldet, er det tid til at samle. Pippa brugte en limstift til dette, men du kan bruge det, du foretrækker, herunder limprikker eller endda en limpistol. Giv din model tid til at tørre, før du foretager flere tilføjelser.

For Pippa var den vanskeligste del ved maskerne at holde tingene på plads, mens limen tørrede. "Ørnemaskerne var de vanskeligste, især når der skulle foldes buede linjer til næbbet," siger hun. Hun brugte dobbeltklæbende tape til at støtte kreationen, mens den tørrede, men du kan også prøve at stive den af med bøger for at sikre, at den tørrer i den rigtige form. Hvis du virkelig kæmper med dette aspekt, kan du måske prøve en hurtigtørrende lim, f.eks. en limpistol.

3. De sidste detaljer

En ørnemaske er placeret oprejst som udsmykning, hvor kanten af en kattemaske kan ses udstillet til siden.

Ud over at have dine papirmasker på til en fest eller til Halloween kan de også udstilles på en hylde eller som en del af en bordudsmykning til en temamiddag. Du kan tilføje personlige detaljer og endda vedhængende elementer ved at fastgøre bånd eller fjer rundt om kanten, som dækker eventuelle limmærker eller buler.

Pippa holder en færdig tyremaske op til sit ansigt.

At lave papirmasker var en sjov aktivitet, som Pippa og hendes venner hyggede sig med. De brugte dem til at tage billeder og bringe et ekstra niveau af fejring til deres komsammen.

Når limen er tør, er dine masker klar. Nu er det tid til at lave din kreation personlig, f.eks. male et mønster på eller tilføje glimmer. Det er en fantastisk måde at gøre dine håndlavede masker unikke på. "Jeg personliggjorde ikke maskerne, da de allerede var så levende og farverige, men jeg tror, at en smule glimmer til at fremhæve nogle af mønstrene ville have set rigtig godt ud," siger Pippa.

Du kan også sætte et træspyd eller papirsugerør på den færdige maske for at give den et håndtag eller en smule snor eller elastik på bagsiden for at gøre den nemmere at bære. Skabelonerne leveres med et udsnit, hvor der kan laves et hul, så der kan trækkes en snor igennem.

"At lave dekorationer i hånden betyder, at de kan blive meget mere personlige," siger Pippa. "Det tilføjer også lidt spænding i opbygningen af begivenheden, og det gør det endda muligt for gæsterne at deltage før dagen, så alle føler sig mere forbundet og involveret."

Uanset om det er til en fancy fest, en Halloween-fest eller et barns fødselsdag, er der en lang række maskeskabeloner med forskellige sværhedsgrader tilgængelige på Canon Creative Park. Kast dig ud i at lave masker af papirklip, og lad din kreativitet løbe løbsk.

Written by Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler