PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Kun fantasien sætter grænser med en papirdrage

Crafter Emma Howcutt-Kelly forklarer, hvordan man laver en farverig hjemmelavet drage ved hjælp af en Canon PIXMA-printer og Creative Park.
En mor og hendes lille søn forsøger at flyve med en smuk papirdrage i deres grønne baghave. Begge smiler lykkeligt.

Nu er sommeren her, hvorfor så ikke udfordre dig selv med et papirklipprojekt og lave en håndlavet drage til at flyve med i parken eller på en familiepicnic eller en tur til stranden?

Det er et prisbilligt, sjovt og plastfrit alternativ til traditionelle drager, og at bygge en papirdrage kan også fungere som en mindful oplevelse og være en mulighed for familien at tilbringe tid sammen, hvor større børn hjælper deres yngre søskende.

Crafter Emma Howcutt-Kelly og hendes kone Clare har altid nydt at klippe papir og lave ting. "Det er afslappende og giver dig en følelse af opnåelse," siger Clare. "Papir er også et alsidigt materiale, og det er nemt at rive det op og starte igen, hvis det går galt."

Emma fandt en enkel video, der beskriver processen med at fremstille en papirdrage derhjemme med et par almindelige husholdningsartikler. Find ud af, hvordan Emma, Clare og deres lille søn klarede det, og find de bedste tips til at lave din egen unikke papirdrage.


Du skal bruge

Creative Park-appen (eller -websiden)
Canon PIXMA-printer, f.eks. Canon PIXMA TS5350a-serien
Canon Matte Photo Paper
• Lineal
• Saks
• Limstift, limpistol, limprikker eller tape
• Snor, garn eller bånd
• Papirsugerør eller træpinde til rammen

1. Vælg dine skabeloner

Et par hænder, der holder en smartphone, der viser papirskabelonen med tropisk fuglemønster fra Creative Park.

Du skal bruge noget mønstret papir til at lave din drages basisstruktur, og der er masser af muligheder på Creative Park, herunder farverige geometriske print og dristige blomstermønstre.

Et ark papir med tropiske fugle og blade på kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Efter at have valgt deres yndlingsdesign printede Emma og hendes familie skabelonen fra en smartphone ved hjælp af Canon Creative Park-appen og en PIXMA-printer.

Uanset om dit barn er besat af sommerfugle eller dinosaurer, kan du finde en lang række mønstre til en papirdrage på Canons Creative Park-webside eller -app.

Familien valgte mønsterpapir med et tropisk fugledesign, som de printede på en PIXMA-printer. "Vi skulle kun bruge ét ark papir, og vi var meget tilfredse med resultatet," siger Emma.

Emma syntes, at farverne fra PIXMA-printerblækpatronerne var virkelig flotte. "Farverne er utrolige," tilføjer hun. "Det er utroligt, hvordan du kan skabe disse ting derhjemme. Som illustrator vil det være fantastisk at bruge den til at skabe print til mine kunder."

2. Fold, lim og saml

Et par hænder kan ses klippe træpinde, der skal danne rammen til en hjemmelavet papirdrage.

For at lave grundrammen til din drage kan du bruge engangsspisepinde, sugerør, pap eller pinde fra haven.

En kvinde, der sidder ved et blåt bord, bruger en saks til at klippe et stykke papir med tropiske fugle og blade ud i drageform.

Ud over at være en fantastisk dekoration til et børneværelse kan en papirdrage også være en betænksom gave til en søskende eller skolekammerat.

Når du har printet dit mønstrede papir, er det tid til at smøge dine hobbyærmer op og lave en ramme til din papirdrage med papirsugerør, pap eller endda pinde fra haven.

Du skal bruge et kortere stykke til den vandrette stiver og et længere stykke til den lodrette del. Ret rammen op i et t-formet kryds på bagsiden af mønsterpapiret, og sørg for, at stiverne er så lige som muligt. Sæt rammen sammen, og fastgør den til papiret med en limpistol, limprikker eller tape, og lad den tørre helt, før du fortsætter.

Emma og Clare sagde, at korrekt fastgørelse af stavene var den sværeste del af at lave papirdragen – men der er ingen fast skabelon til dette, så prøv dig frem og se, hvad du kan producere.

Da hun havde fået lavet sin korsformede struktur, klippede Emma det overskydende papir med en saks, før hun kunne folde det ud over kanterne og lime det sammen. Lad det tørre helt igen.

Nu er det tid til at sætte halen på. Emma fæstnede noget snor på rammens tværstang, og fastgjorde den i begge ender for at skabe en løkke. Hun satte derefter en anden snor fast i løkken og sørgede for, at den var lang nok til at flyve med dragen.

Du kan gøre din drage så stor eller så lille, som du vil, blot ved at lave en større ramme eller samle flere stykker mønstret papir til dit sejl.

3. Tilføj finishing-detaljer

Et par hænder kan ses, der bruger en limpistol til at fastgøre pink og lilla bånd på bunden af en papirdrage.

Til den bageste hale på dragen har Emma fastgjort bånd, som hun har sat fast med en limpistol. Ud over at tilføje et ekstra pift til dit projekt er dette en fantastisk måde at bruge overskydende hobbymaterialer eller gammelt gavepapir på.

En lille dreng løber hen over en græsplæne og trækker en papirdrage på en snor efter sig. Hans hoved er vendt mod kameraet, og han smiler stort.

Emma og Clares søn nød virkelig at løbe rundt i haven med papirdragen. Ud over at være en indendørs håndværksaktivitet er dette også en fantastisk måde at få børn ud i den friske luft og afprøve deres kreationer på.

For at gøre din papirdrage unik kan du dekorere den med maling, glitter eller filtpenne. Det er en fantastisk måde at få dine børn involveret på og tilføjer et ekstra element af sjov til dit hobbyprojekt, især hvis de små elsker kunst og håndværk.

Du kan endda sætte slæb på det øverste punkt af den diamantformede drage ved hjælp af printede elementer fra denne Creative Park-uro med fjer, der giver noget flair.

Emma og Clare personliggør deres drage med et glitrende bånd. "Det stod lidt i kontrast til papirets mønster, men vi syntes, det så sødt ud," siger Emma.

Når den er tør, kan du afprøve dragen og flyve med den i din have, i parken eller på stranden. Kast den op i luften med den ene hånd om snoren, for at sikre, at den ikke flyver væk, og begynd så at løbe, så dit drage følger dig. Når den ikke er i brug, kan den bruges som en sommerlig dekoration på værelset.

Emma planlægger allerede familiens næste papirdrageprojekt og tilpasser designet en smule, så den kan flyve bedre. "Der var ikke meget vind på dagen, så vi vil prøve igen, når der er," siger hun. "Jeg vil gerne lave en meget større en næste gang med en længere og flottere hale.

"Vi var vilde med at lave noget helt andet," fortsætter hun. "Du kan dog blive besat af print og pludselig se dig omkring og opdage, at du er omgivet af papirkreationer!"

Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler