PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Sådan laver du en blomsterkrone af papirklip

Papirklipper Hannah Bullivant forklarer, hvordan man laver en smuk blomsterkrone med forårstema med en PIXMA-printer og Canon Creative Park.
En pige leger med en bi af papirklip, mens en dreng med en blå blomsterkrone af papir sidder ved siden af hende. Begge papirklip blev lavet med en Canon-printer og skabeloner fra Canon Creative Park.

For at fejre forårets komme kan du gå i gang med at lave en papirkrone: Et prisbilligt og plastfrit alternativ til traditionelle blomsterkroner. Udover blot at være en sjov aktivitet kan kreativt håndværk også fungere som en mindful oplevelse, der kan berolige travle sind. Og med større børn, der hjælper deres yngre søskende, er det en aktivitet, som hele familien kan være med til.

Her har papirklipper Hannah Bullivant brugt 3D-blomster- og bi-skabeloner fra Canon Creative Park til at lave blomsterkroner sammen med børnene, som de kan have på til en forårsfest. Tag et kig på, hvordan det gik, og find de bedste tips til at lave din egen unikke hovedbeklædning.

Du skal bruge

1. Vælg dine skabeloner

Designer Hannah Bullivant holder en Canon Creative Park-blomsterskabelon, der er printet på en Canon PIXMA-printer.

Hannah printede blomsterkroneskabelonerne ved hjælp af Canon Creative Park-appen på sin smartphone og oprettede forbindelse til sin printer i Canon PIXMA TS5350a-serien, men enhver kompatibel PIXMA-printer kan klare opgaven.

Der er en række blomsterskabeloner at vælge imellem på Canon Creative Park, herunder 3D-blomster, solsikker og roser.

Små eller mellemstore skabeloner passer perfekt til bunden af din krone. Hvis du får dine børn involveret i at vælge skabelonerne, betyder det, at de kan få sig en unik blomsterkrone efter eget valg. "Jeg nød virkelig at vælge papirklip," siger Hannahs datter, Frankie, som valgte 3D-blomsterne i forskellige farver og en bi-skabelon. Hannahs yngste, Auden, ville have en stor blå blomst.

Dit design kan være så enkelt eller så komplekst, som du ønsker. Du kan tilføje flere skabeloner eller holde dig til et minimalistisk look. Du behøver heller ikke at holde dig til blomster. Du kan lave en krone med sommerfugletema med 3D-sommerfugleskabeloner eller de lidt mere udfordrende vægklistermærker med 3D-sommerfugle. Du kan også bruge 3D-hjerteskabeloner eller en dinosaurskabelon til en temainspireret fødselsdagsfest.

Creative Park giver dig mulighed for at printe direkte fra din smartphone, så når du har valgt dine skabeloner, kan du printe dem på Canon Matte Photo Paper.

2. Fold, lim og saml

Designer Hannah Bullivant sidder ved siden af en lille pige, der klipper blomsterskabeloner ud, som er downloadet fra Canon Creative Park.

En saks er god til at klippe dine skabeloner ud med, men du skal muligvis bruge et skærebræt og en hobbykniv til nogle af de mere komplicerede designs, så voksne bør overtage de dele.

En lille dreng smiler til kameraet, mens han holder en blå papirblomst, der er lavet med en Canon Creative Park-skabelon.

Sørg for at lave linjer på dine skabeloner med en lineal, når du folder, da dette vil give dem en bedre form, når du er færdig.

Nu er du klar til at bygge dine skabeloner. Følg vejledningen på Canon Creative Park for hver skabelon, da du muligvis skal lave linjer, før du folder. Du kan bruge en limpistol til at lime dine skabeloner sammen, men du kan også bruge limstifter eller skolelim. Limprikker kan være bedre egnet til yngre papirklippere, selvom Hannah synes, at limpistolen fungerer bedst for hendes børn, hvis de er under opsyn. "Auden klarede det fint med limpistolen under mit tætte opsyn," siger hun. "Limpistolen er meget hurtigere end skolelim, så den er perfekt til utålmodige børn!"

For at gøre dit kronepandebånd unikt kan du dekorere det med maling, glitter eller filtpenne. Dette er en god måde at få børn involveret på, da de kan dekorere skabelonerne, før de foldes, og det tilføjer endnu et sjovt element til dit hobbyprojekt, især hvis dine børn elsker at male. Det er også dejligt at skabe blomsterkroner, der kan gives som gaver, da du kan dekorere skabelonerne og give dem et personligt præg.

3. Byg din krone

En lille pige smiler, mens hun vikler en brun snor rundt om et metalpandebånd, så det danner bunden af en blomsterkrone.

Når du bygger blomsterkronen, anbefaler Hannah, at du starter med en solid bund. Hun brugte et metalpandebånd til at vikle snoren rundt om, men du kunne bruge et pandebånd, du allerede har, og give det et nyt og friskt udseende. Hvis du bruger bonzaitråd til at forme bunden, skal du lave den, før dine børn tager over, da enderne kan være skarpe. Når du har lavet din bundform, drejer du enderne sammen og folder dem over, så der ikke er nogen skarpe dele.

Designer Hannah Bullivant hjælper en lille pige med at bruge en limpistol til at sætte papirblomster, der er lavet med Canon Creative Park-skabeloner, fast på et pandebånd.

Blomsterkroner af papir er ikke kun til foråret. De kan lyse op når som helst på året og vil være et godt hobbyprojekt på en regnfuld dag, eller du kan bære din blomsterkrone på en almindelig hverdag for at komme i godt humør. Du kan også være vært for en temafest og vise den frem, eller tage den med på en dag på stranden, hvis du vil tage nogle sjove feriebilleder.

Uanset om du bruger et pandebånd, du allerede har, eller bonzaitråd til at lave en blomsterkrone i gloriestil, skal du sørge for at skjule bunden. Hannah hjalp Frankie med at vikle en brun hobbysnor rundt om et metalpandebånd og fastgjorde derefter enderne med en limpistol. Du kan også bruge bånd eller materialer, der er blevet tilovers. Når den er sikkert fastgjort, har du din base til at sætte dine færdige skabeloner fast på. "Auden deltog med begejstring og nød det hele," siger Hannah.

En lille pige hjælper en lille dreng med at sætte en blå blomsterkrone på hovedet

Auden elskede at lege med de små bier, før de blev fastgjort til kronen, hvor han fik dem til at summe og flyve rundt. Det er en god måde at få yngre børn med på. Papirklip kan også fungere som en social aktivitet for dem. Frankie hjalp f.eks. sin lillebror med at lave og sætte blomsterkronen på.

En lille pige kigger ned mod jorden for at vise sin blomsterkrone af papir til kameraet.

Frankie var virkelig vild med den færdige blomsterkrone og ville fotograferes med den på, så glem ikke at tage et billede for at bevare mindet om dine børn, som I kan kigge på flere år senere.

Når du har fastgjort dine skabeloner til dit pandebånd – du kan tilføje så mange eller så få, du vil – skal du lægge det hele til side for at lade limen tørre. Så kan du fejre med stil, uanset om det er et modeshow, en fest eller en sjov dag ude i parken.

Blomsterkroner er ofte synonyme med festivaler, så hvorfor ikke tage din papirkrone på og lave en festival derhjemme med musik i haven og et telt til en picnic? "Frankie har hængt sin krone op over sit toiletbords spejl og glæder sig til at have den på til fester til sommer," siger Hannah.

Og de er ikke kun til børn. Du kan lave en imponerende version til en aften i byen eller til en fødselsdagsfest. Du kan endda give din færdige blomsterkrone til en ven eller et familiemedlem – med deres yndlingsfarver eller en blomst, de elsker, vil den være en betænksom håndlavet gave.Du kan få mere inspiration på vores Pinterest-side og dele dine egne hjemmelavede blomsterkroner ved hjælp af hashtagget #MadeWithPixma.Skrevet af Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler