AUTOFOKUS

Fokus på det, som betyder mest

Med den avancerede Dual Pixel CMOS AF II autofokus identificerer og sporer EOS R6 motiver i bevægelse, som intet spejlløst kamera før har opnået. Skarpheden er præcis der, hvor den skal være, og du vil føle dig tryg ved at fotografere med visheden om, at EOS R6 gør sit arbejde professionelt.

Kameraets autofokus drives af DIGIC X-processoren, som bruger kunstig intelligens med deep learning til at genkende og spore et motivs øjne, ansigt, hoved og krop. Personer holdes skarpe, selv i profil, eller når kun ét øje er synligt. Og hvis dit motiv vender sig bort et øjeblik – f.eks. når du fotograferer hurtige sportsscener – fortsætter EOS R6 med at følge hovedet eller kroppen, så ansigtet er skarpt, når de igen vender sig om mod dig.

Det er afgørende at kunne spore elementer, f.eks. kroppe og hoveder, og ikke kun ansigter, når man fotograferer sportsgrene, hvor spillere pludselig vender ryggen til – f.eks. fodbold eller hockey – eller hvis de bærer hjelme, der skjuler en del af ansigtet.

I EOS R6 strækker denne teknologi sig endda så langt som til katte, hunde og fugle, hvilket gør kontinuerlig fokussporing i fotografering af vilde dyr betydeligt nemmere.

Folk kan spores, selvom de har en maske, hjelm eller solbriller på. Når du fotograferer motorsport, kan kameraet – takket være en firmwareopdatering – genkende motorcykler og racerbiler og selv skelne mellem lukkede og åbne cockpit og udpege en førerhjelm, når dette er synligt.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Superfølsom fokusering

Kameraets Dual Pixel CMOS II AF-system er så følsomt, at det kan fokusere på så lidt som 0,05 sekunder3 og fungere i lysniveauer så mørke som -6,5 EV1, hvilket er omtrent det samme som lyset fra en halvmåne. EOS R6 er det første EOS, der har dette følsomhedsniveau, hvilket gør det muligt at fokusere med maksimale blændeåbninger helt ned til f/22, så der kan bruges telekonvertere med objektiver med relativt lille blænde, herunder vores ultrabærbare supertelefotoobjektiver, f.eks. RF 800MM F11 IS STM og RF 600MM F11 IS STM.

Objektivunderstøttelse af full-time manuel styring

Finjustér eller tilsidesæt fokus manuelt i AF-funktion uden at skulle trykke på en knap. Denne funktion er populær blandt brugere af ældre EF USM-objektiver og er blevet nyfortolket til RF-objektiver og deres nyere generation af fokuseringsmotorer.

Fokus-bracketing

EOS R6 har fokus-bracketing, som giver fotografer mulighed for at skabe fokuserede, sammensatte billeder med meget mere dybdeskarphed, end der kan genereres med små blændeindstillinger alene. Det er en særlig nyttig teknik til nærbilleder eller makrobilleder, hvor dybdeskarpheden er naturligt lav.

Med fokus-bracketing-funktionen optager EOS R6 en række billeder med et enkelt tryk på en knap, startende ved den angivne fokusafstand, hvorefter det bevæger sig trinvist mod uendeligt for hvert billede. Denne billedserie kan "stakkes" ind i et endeligt sammensat billede i efterredigeringen ved hjælp af software som f.eks. Digital Photo Professional, der følger med kameraet.

Kvinde i balletpositur

Fantastisk billedkvalitet under mindre fantastiske forhold

Midt i EOS R6 finder du teknologier, der deles med vores flagskib EOS-1D X Mark III-kameraet.

"Ansigtssporingen gav mig tiltroen til at kunne følge min model og opfange hans dynamiske og emotionelle opstillinger.”

Sporingsfunktion

Kameraets autofokus med AI Servo-sporing kan justeres ved at justere parametre som f.eks. "sporingsfølsomhed" eller "accelerations/decelerationssporing" eller ved at vælge en af fire "cases" – konfigurationer, der er ideelle til forskellige typer actionfotografering.

Som standard, eller for at komme i gang, omfatter EOS R6 nu også Case A, som automatisk tilpasser sig efter den bevægelse, der fotograferes.

EOS R6 autofokus i aktion

Nemt valg af fokuspunkt

EOS R6s autofokusområde dækker næsten 100 % af billedet2 og kan bruges individuelt, i zoner eller sammen som et enkelt fokusområde med op til 6.072 valgbare positioner. Spot AF, der bruger et meget lille AF-område for ekstrem præcision, er også blevet tilføjet.

Fotografer kan bruge et joystick til at flytte det aktive fokuspunkt eller zonen rundt på skærmen manuelt. Følsomheden på denne styring – som er nem at styre med kameraet ved øjet – kan justeres til et af tre niveauer i henhold til dine personlige præferencer.

Alternativt kan kameraets touchscreen bruges til at indstille positionen for det aktive fokuspunkt – ved blot at trykke eller trække, når du optager med Live View-funktion, eller ved at bruge Touch & Drag-teknologi, når kameraet er ved dit øje.

Relaterede artikler

Udforsk disse artikler for at se, hvordan Canon EOS R6 udmærker sig på så mange områder.

 • VIDEOHYBRID

  Ét kamera til stillbilleder og video

  Ud over stillbilleder i enestående kvalitet producerer EOS R6 også enestående video.

 • BILLEDKVALITET OG STABILISERING

  Fantastisk billedkvalitet under mindre fantastiske forhold

  I EOS R6S kerne finder du teknologier, der deles med vores flagskib, EOS-1D X Mark III-kameraet.

 • HASTIGHEDEN

  EOS R6 - Lydløs kontinuerlig optagelse

  Brug EOS R6 til at optage kontinuerligt og lydløst med op til hele 20 billeder pr. sekund.

 • HÅNDTERING OG TILSLUTNINGSMULIGHEDER

  Designet af Canon til dig

  EOS R6's design vil føles betryggende velkendt fra første færd.

  1. Ved optagelse af stillbilleder med et f/1.2-objektiv, midterste AF-punkt, One-Shot AF, ved 23 °C, ISO100. Uden RF-objektiver med Defocus Smoothing-belægning
  2. Vandret: 100%×Lodret: 100% (maks. ca.) AF-områdedækning. Kan bruges, når motivrammen vises, mens der bruges Face+Tracking. AF-metode er aktiv med RF-objektiver (undtagen RF600mm F11 IS STM / RF800mm F11 IS STM og Extender RF), EF-objektiver (undtagen visse aktuelle produkter), Extender EF (III) (afhænger af masterobjektiv AF-områdemetode). Visse scener og motiver kan muligvis ikke anvendes. Du kan finde oplysninger om kompatible objektiver på Canons officielle supportwebside.
  3. Verdens hurtigste AF-fokuseringshastighed på 0,05 blandt spejlløse digitale kameraer med udskifteligt objektiv med en 35mm-billedsensor (fullframe-ækvivalent) med kontrastgenkendelses-AF og faseregistrerings-AF på billedplanet. EOS R6's AF-hastighed er den samme som EOS R, EOS RP og EOS R5. Tilgængeligt i butikkerne fra 9. juli 2020. (Baseret på Canons undersøgelser). Beregnet ud fra den fremkomne AF-hastighed, der er målt i henhold til CIPA-retningslinjerne. (Varierer afhængigt af optagelsesforholdene og de anvendte objektiver). Intern målemetode. [Målebetingelser] Fokuseringslysstyrke: EV 12 (rumtemperatur, ISO 100) optagelsesmetode: M, anvendt objektiv: RF24-105mm F4L IS USM (ved en brændvidde på 24 mm), optagelse af stillbilleder med lukkerknapfunktion, AF-metode: 1-punkts AF (med midterste AF-punkt), AF-funktion: One-shot AF