ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Billedkvalitet

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano, Canon-ambassadør

Godt lys, dårligt lys, stort set intet lys… uanset forholdene, så giver Canon EOS-1D X Mark III enestående billedkvalitet. Lige fra dybden af dens skyggedetaljer til farvenøjagtigheden kan du være sikker på, at de billeder, du tager, vil se intet mindre end fantastiske ud.

Skræddersyet CMOS-sensor på 20,1 Megapixel

Canon EOS-1D X Mark III bruger den næste generation af vores avancerede CMOS-billedteknologi. En specialdesignet fullframe-sensor har en opløsning på 20,1 Megapixel – den ideelle balance mellem billedkvalitet, ydeevne og hastighed i arbejdsgangen.

Canon EOS-1D X Mark III

Sammenlignet med sine forgængere leverer Canon EOS-1D X Mark III et øget dynamikområde, mere avanceret støjreduktion ved alle ISO-følsomheder og hurtigere udlæsning af billedbehandlingsdata. Den oprindelige ISO-følsomhed spænder nu fra ISO 100 til ISO 102,400 og kan udvides til forbløffende ISO 50-819,200, som sætter nye standarder for ydeevne ved svag belysning.

Canon EOS-1D X Mark III har også et Gauss-low-pass-filter (LPF), som reducerer moiré mere effektivt end standard LPF-design og samtidig giver et skarpere og mere detaljeret billede.

DIGIC X-billedprocessor

Canon EOS-1D X Mark III har en enkelt DIGIC X-processor, som giver kompromisløse fotografer et helt nyt niveau af ydeevne mellem hænderne. Den sætter også nye standarder for strømeffektivitet. Faktisk er batterilevetiden mere end dobbelt så lang som for EOS-1D X Mark II.*

Du kan forvente at optage med 20 billeder/sek. i Live View-funktionen og ved 16 billeder/sek. med Canon EOS-1D X Mark III's optiske søger, som både er udstyret med kontinuerlig AF og AE og billedbuffer til mere end 1.000 billeder. Men DIGIC X-processoren handler om mere end bare fart.

DIGIC X giver også lavere støjniveauer ved alle ISO-følsomheder, forbedret skarphed med en helt ny justering af klarhed og ekstra dynamikområde takket være en forbedret Auto Lighting Optimizer (Auto belysningsoptimering) og højlystoneprioritet+-teknologi.

Baseret på CIPA-standarder.

Canon EOS-1D X Mark III

DIGIC X er også hjernen bag Canon EOS-1D X Mark III's AF med deep learning, og den driver de indbyggede digitale objektivoptimeringsfunktioner. Denne billedbehandling håndterer eventuelle optiske problemer, det ikke er muligt at korrigere via et godt objektivdesign alene, som f.eks. afvigelser og diffraktion. Da digital objektivoptimering overhovedet ikke sinker Canon EOS-1D X Mark III, kan det nu bruges af nyheds-, sports- og naturfotografer, der optager med tophastighed.

Et udvalg af filformater

Canon EOS-1D X Mark III giver dig masser af valgmuligheder mellem billedfilformater, så du kan vælge det, der passer bedst til det arbejde, du er i gang med.

CR3 RAW-filer

CR3 RAW-filformatet er nu på vej til EOS-1D-serien.

  • Det kan optages ukomprimeret – og det maksimerer billedkvaliteten med et stort dynamisk område og 16.384 overgange pr. farvekanal. Ideel, når billeder ændres væsentligt under efterbehandlingen.
  • Eller som en komprimeret fil, så der spares op til 40 % filstørrelse med meget lidt mærkbar forringelse af billedkvaliteten direkte ud af kameraet.

CR3 RAW-filer understøttes fuldt ud af vores Digital Photo Professional-software, som leveres gratis sammen med Canon EOS-1D X Mark III, samt af større tredjepartssoftwareudviklere, f.eks. Adobe og Apple.

JPEG- og HEIF-filer

Når du har brug for at overføre dine billeder hurtigt, er JPEG-filer det bedste valg – altså indtil nu. Canon EOS-1D X Mark III giver dig også mulighed for at optage HEIF-filer (high efficiency image format, højeffektivt billedformat), som er baseret på HVEC-videocodec.

HEIF-filer giver forbedret billedkvalitet sammenlignet med JPEG-filer, men med omtrent samme filstørrelse. Formatet tillader 10-bit farve, som giver et mere dynamisk område for optagelse af HDR PQ-billeder.

HEIF-filers kompatibilitet øges konstant, og disse filer kan også behandles i kameraer for at producere standard JPEG-filer.

Ekstremt nøjagtig eksponeringsmåling

En dedikeret 400k RGB+IR-målesensor løfter eksponeringsnøjagtigheden til helt nye højder med 400.000 pixel grupperet i 216 målezoner. Når du bruger kameraets optiske søger, vurderes lysstyrken i hver zone, og eksponeringen beregnes med dødbringende nøjagtighed.

Dette er en eksponeringssensor, der ser tingene lige som du gør – i fuld farve. Det kan registrere ansigter og andre objekter og hjælpe kameraets AF-system med at holde dem i skarpt fokus, når de bevæger sig rundt i billedet.

Canon EOS-1D X Mark III

Sensoren registrerer infrarødt såvel som synligt lys, hvilket hjælper den med at genkende motiver med kraftig refleksion af infrarødt lys og at kompensere for dette ved beregning af eksponering. Infrarød følsomhed hjælper også med at forhindre autofokuseringsfejl i situationer med blandet lys og forbedrer præcisionen af teknologier som automatisk hvidbalance, Picture Style Auto, Auto Lighting Optimizer og flimmerdetektion.

Canon EOS-1D X Mark III
© Marino cano

E-TTL-balance

Canon EOS-1D X Mark III's 400k RGB+IR-målesensor giver også mulighed for nøjagtig flasheksponeringsmåling, og der er tilføjet en ny E-TTL-balanceindstilling for at give fotografer mere kontrol over, hvordan flash og omgivende lys blandes sammen.

Lysforholdet kan ændres mellem stemningsprioritet (hvor naturligt lys er den dominerende lyskilde, og flash er udfyldningslyset), og flashprioritet (hvor rollerne byttes om). En standardmetode er også tilgængelig, hvor flash og omgivende lys har samme vægtning i lighed med eksisterende EOS-kameraer.


< Tilbage til Canon EOS-1D X Mark III-oversigten

Relaterede artikler