ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Vær skarp. Hold fokus.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Uanset om du optager med sensationelle optiske søger på Canon EOS-1D X Mark III eller med dens store 3,1" touchscreen, kan du ikke undgå at bemærke hastigheden, nøjagtigheden og præcisionen i det revolutionerende AF-system. Algoritmer til dyb læring er blevet programmeret til at identificere forskellige sportsgrene, mens ansigtsgenkendelse og øjenregistrering er blevet kombineret med avanceret sporingsevne, der sporer atleter, selv når de bærer briller eller en hjelm.

Uanset hvor hurtigt tingene foregår, reagerer Canon EOS-1D X Mark III hurtigere og justerer fokus, så du får det afgørende fokus, når du har brug for det.

En dedikeret billedsensor og processor til fokusering

Da vi lancerede EOS 650 tilbage i 1987, revolutionerede vi markedet for spejlreflekskameraer med CMOS-autofokussensorer af linjetypen. De er så gode, at de stadig bruges i digitale EOS-spejlreflekskameraer i dag – men Canon EOS-1D X Mark III tager skridtet videre med en ny teknologi.

Canon EOS-1D X Mark III

Når du komponerer, fokuserer og optager gennem den optiske søger på Canon EOS-1D X Mark III, oplever du en revolution inden for AF-design. En dedikeret CMOS-billedsensor bruges udelukkende til autofokus, hvilket forbedrer nøjagtigheden og præcisionen og giver mulighed for mange flere fokuspunkter i søgeren. AF-behandlingen håndteres af en dedikeret DIGIC 8-processor, som har som eneste opgave at sørge for AF ved brug af den optiske søger.

Canon EOS-1D X Mark III kan prale af 191 AF-punkter, hvoraf 155 er cross type for ekstra følsomhed – perfekt til at opnå afgørende fokus på atleter og dyr i hurtig bevægelse, når lysniveauet bliver lavt. Disse AF-punkter kan bruges alene til meget selektiv fokusering, i små grupper og zoner, der kan flyttes rundt i billedet, eller det hele på en gang, hvor kameraet vælger de bedste punkter, der skal bruges automatisk.

Canon EOS-1D X Mark III

Den måde, kameraets kontinuerlige fokuseringssystem reagerer på kan justeres i forhold til den type action, du fotograferer. Du skal blot vælge mellem fire indstillinger eller bruge den nye Auto case-indstilling, som vil vælge den mest passende funktion for den aktuelle opgave.

Spejlsystem

For at Canon EOS-1D X Mark III skal kunne fokusere præcist ved høje kontinuerlige optagelseshastigheder blev vi nødt til at udstyre det med et helt nydesignet spejlreflekssystem. Det er vigtigt, at kameraets spejle vender tilbage til deres hvilepositioner så hurtigt som muligt mellem hver optagelse uden "spejlhop", hvis de bliver ved med at rette lyset mod AF-sensoren. Det er noget, der sker inde i Canon EOS-1D X Mark III op til 16 gange hvert sekund – hvilket er en enestående teknisk præstation.

Dual Pixel CMOS AF

Når du bruger en Canon EOS-1D X Mark III som et spejlløst kamera i Live View-tilstand, udføres autofokusering af vores anerkendte Dual Pixel CMOS AF-system. Det forvandler stort set hver pixel på kameraets sensor til en billedpixel og en AF-pixel med faseregistrering.

Dual Pixel CMOS AF kan fungere hurtigt ved optagelse af stillbilleder, sporing af motiver i bevægelse rundt i billedet og mere jævnt ved optagelse af video, hvilket giver professionelle ”pull-focus”-effekter fra ét objekt til et andet.

Implementeringen af Dual Pixel CMOS AF-teknologien i Canon EOS-1D X Mark III ser fokuskompatible pixels over hele billedets højde og over 90 procent af dets bredde. Ydeevnen er øget til et niveau, hvor det er muligt at optage ved 20 fps med hurtig, nøjagtig og kontinuerlig fokusering. Den samme deep learning-AF-algoritme, som er tilgængelig, når du bruger kameraet i søgertilstand, er tilgængelig til Dual Pixel CMOS AF, så du kan være sikker på, at der er skarpt fokus på det motiv, det dyr eller den person, der spores.

Canon EOS-1D X Mark III

< Tilbage til Canon EOS-1D X Mark III-oversigten

Relaterede artikler