KUNDECASE

Print for en bedre planet

Printing for a better planet

Cantec blev etableret i 1994 som familievirksomhed af faren til den nuværende administrerende direktør, Greg Tuohy.

Siden han tog roret i 2011, har Cantec firedoblet sin størrelse og tilbyder levering og installation af printløsninger, Managed Print Services, dokumenthåndteringsløsninger og print- og grafiske designservices.

De har været Canon-partner siden 1994 og opnåede en akkrediteret Platinum Partner-status i 2018.

Cantek, case study, partner, exterior, landscape

Et udbud for en grønnere fremtid

Med deres upåklagelige grønne kvalifikationer bød de ind på et udbud for University College Cork (UCC), hvor bæredygtighed og bedste praksis skulle stå øverst på dagsordenen i Cantecs tilgang. Universitetet havde brug for større kontrol over deres enheder og ville få styr på, hvor stort et output de genererede for at være mere effektive i deres printworkflows. Men dette skulle opnås med maksimal bæredygtighed på alle mulige områder – fra maskinernes energiforbrug og levetid til omkostninger for print og strømlining af flåden – alt sammen samtidig med at de høje standarder, som brugerne forventede, opretholdes.

Cantecs administrerende direktør og tidligere elev på University College Cork, Greg Tuohy, kunne se, at dette ikke blot handlede om effektivt print, og der var brug for en tilgang, der ligger lige i hjertet af universitetets værdier. Ved at forstå, "hvad der rører dette college", var han i stand til at overgå de almindelige forventninger i udbuddet vedrørende høj effektivitet og ved at foreslå en flåde af genfremstillede Canon EQ80-maskiner, hvilket reducerede deres miljøpåvirkning allerede fra tidspunktet for anskaffelsen af maskinerne.

EQ80-maskiner er de bedst sælgende modeller fra Canons imageRUNNER ADVANCE-serie, som allerede er designet med henblik på optimal energieffektivitet, men som er genopbygget i henhold til krævende standarder på vores produktionsanlæg i Giessen, Tyskland.

Hver maskine gennemgår en grundig rekonstruktion med genbrug af op til 80 % af de allerede eksisterende dele og komponenter, hvilket igen reducerer de CO2-udslip, der er forbundet med fremstillingen af hver maskine, med op til 80 %. Til UCC valgte Greg en blanding af EQ80 imageRUNNER ADVANCE 6065i og 4045i til sort/hvid-print og en imageRUNNER ADVANCE Gen 3 III C3500 til farveprint.

Han kombinerede dette med en trefaset plan til at revidere og fjerne de eksisterende maskiner, installere den nye strømlinede, sikre og netværksbaserede flåde og implementere en Managed Print Solution med muligheden for betalingsprint til de studerende – alt sammen med minimal forstyrrelse af universitetets daglige drift. I løbet af den to måneder lange sommerpause blev der under fase 1 installeret over 40 maskiner til studerende, og uniFLOW blev implementeret og testet. Dette følges op af en løbende udrulning af eksisterende maskiner.

I de måneder, der er gået siden Cantec fik tildelt tilbuddet fra UCC, er universitetet ikke kun blevet nomineret til en National Procurement Award for deres tilgang til bæredygtighed, men Greg har nu et sæde i UCC's styregruppe for bæredygtig printpolitik.

Et farvel, men ikke endegyldigt

Der var hundredvis af desktop-enheder over hele campus, uden overblik over hvor meget det kostede universitetet – eller planeten. Greg anslog, at det var op til flere hundrede, der krævede evaluering og udtagning af drift – en proces, der kan tage op til tre år, når kontrakterne når deres udløbsdatoer. Når de erstattes af EQ80-modellerne, doneres nyere desktop-enheder og eventuelle patroner til velgørende formål.

Ældre modeller gives til medarbejdere til privat brug, og ubrugelige enheder vil indgå i et genbrugsprogram.

Den irske regering har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen med 7 % i løbet af de næste fem år, og Cantec er et godt stykke foran. Da de nu arbejder sammen med University College Cork har de forpligtet sig til en fuldstændig omdannelse af driften til mere bæredygtige praksisser.

De er i gang med at skifte alle deres køretøjer til elektrisk med et mål om at være 100 % batteridrevet i 2023. De har også oprettet et miljøteam, der løbende vurderer deres politikker.Ved at fremme genfremstilling har vi bevist, at bæredygtighed betyder noget, og vi har set, at dem, der konkurrerer med os om offentlige udbud, ikke er i nærheden af vores niveau.

Greg Tuohy
Administrerende direktør
Cantec Ireland

EQ80 var et naturligt valg for University College Cork. De havde brug for maskiner, der kunne imødekomme deres bæredygtighedsmål, og som også var robuste, holdbare og kunne implementeres og administreres i stort omfang. EQ80-maskiner er de bedst sælgende modeller fra Canons anerkendte imageRUNNER ADVANCE-serie, som er nået til enden af kontrakten med en kunde (typisk tre til fem år). De sendes derefter til vores fabrik i Giessen, Tyskland, og genfremstilles ved hjælp af en streng og standardiseret proces.

Cantek, case study, partner, building

Ankomst, vurdering, demontering og rengøring

Hver maskine kontrolleres grundigt ved ankomsten for at sikre, at den lever op til alle standarder, der kræves til genfremstilling. Den adskilles derefter til den bare maskinramme, og dens dele vurderes for egnethed til genanvendelse. Alt, hvad der ikke overholder standarderne, sendes til genbrug, og det, der bliver tilbage, rengøres grundigt ved hjælp af våde og tørre metoder.

Samling, diskrensning og opdateringer, elektriske standarder og kvalitetskontrol

Maskinen samles derefter igen, og alle nødvendige nye reservedele indføres i konstruktionen. Alle dele registreres og spores på samme måde som en ny maskinkonstruktion. Den gennemgår derefter en fuldstændig sletning af harddisken ved hjælp af en metode, der er godkendt af det amerikanske forsvarsministerium (DoD 5220-22.M). Maskinens software opdateres også til de seneste firmwareudgivelser. Elektriske kabler testes også, og der tilføjes brugermanualer og cd'er med hjælpeprogrammer. Endelig gennemgår den færdige EQ80 den samme strenge og omfattende kvalitetskontrolevaluering, som alle Canon-maskiner er underlagt.

Den lange levetid, driftssikkerhed og kvalitet, som denne genfremstillingsproces giver hver maskine, er nøglen til deres bæredygtighed. Hver EQ80-maskine leveres med samme garanti som en ny maskine, så i alle henseender puster det ikke blot nyt liv i en imageRUNNER ADVANCE, det forlænger også dens anvendelige tid.

EQ80-initiativet er blot en af de mange måder, Canon bidrager til en bedre og mere bæredygtig verden på. Vores virksomhed opererer i overensstemmelse med Kyosei-filosofien – et japansk ord, der betyder "at leve og arbejde sammen for det fælles bedste", og det former alt, hvad vi gør som virksomhed.

I vores bestræbelser på at sikre, at Canon, dets medarbejdere, produkter og services giver fordele til vores kunder og samfundet som helhed, er vores bæredygtighedsprogram i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) blevet anerkendt af Global Good Awards for vores arbejde i den cirkulære økonomi, og vi har modtaget fem Ecovadis Gold CSR-vurderinger, hvilket placerer os i top 5 % for vores bæredygtighedspraksis.

* uniFLOW er en softwareplatform til alle jeres print-, scannings- og enhedsadministrationsfunktioner, der er designet til at give jeres virksomhed den fulde værdi fra multifunktionelle printere, scannere og storformatprintere.

Canons EQ80-serie

Canons EQ80-serie tilbyder genfremstillede (remanufactured) multifunktionsprintere af høj kvalitet, der leverer de samme driftssikre løsninger til kopiering, scanning og print som helt nye modeller og giver store fordele for både din virksomhed og miljøet.

EQ80-brochure
Canon Camera

Relaterede løsninger

Se mere

Find ud af, hvordan Canon kan hjælpe jer med jeres virksomhedsmål

KONTAKT OS

-->