ARTIKEL

Har du hørt om Print as a Service?

Få mere at vide om PraaS, og find ud af, om det er den rigtige løsning for jer.

Printing output by Canon production printers

Hvad er ‘as a service’?

Der findes efterhånden en del forskellige as-a-service-typer, herunder de mest almindelige: SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) og IaaS (Infrastructure as a Service), som du måske allerede er bekendt med. I takt med at aas (as a service)-modellen i stigende grad bliver mere attraktive for virksomhederne, ser vi også flere aas-muligheder på markedet.

Aas er en forretningsmodel, hvor du køber et produkt eller en tjeneste på abonnement, og som derfor ikke købes eller lejes af brugeren. Der betales et månedligt gebyr, og hvad der er inkluderet i as-a-service-aftalen kan variere afhængigt af produktet og udbyderen, men de fleste aas-aftaler omfatter support og vedligeholdelse, som administreres af udbyderen - ofte via cloud-baserede teknologier.

Aas-forretningsmodellen bliver mere og mere udbredt i takt med, at virksomhedernes behov for fleksibilitet vokser. Vi befinder os i et dynamisk erhvervsmiljø, hvor evnen til at tilpasse sig hurtigt er en stor fordel, og især når det drejer sig om it-udstyr. Fleksibilitet er en vigtig kernefunktion i aas, da du kun betaler for de ressourcer og tjenester, du har brug for. Aftalen er baseret på din virksomheds aktuelle behov og kan op- og nedskaleres i takt med, at jeres behov ændrer sig.

PraaS – Print as a Service

Det er nu muligt at købe vores kontorprintere med en aas-model, også kaldet PraaS. Canons PraaS er en alt-i-én-aftale, der omfatter hardware, software, print og service til et fast månedligt beløb.

Formålet med vores PraaS-aftale er at tilbyde en løsning, hvor du ikke binder dig til et fast antal enheder, men hvor du i stedet altid har mulighed for at op- eller nedskalere i forhold til din virksomheds situation og behov.

Hvis du vil læse mere om, hvad vores PraaS-løsning indeholder, kan du læse mere her.

Hvorfor vælge PraaS?

Fleksibilitet er en af nøglefordelene ved PraaS, da du ikke er bundet til de enheder, du vælger i starten af aftalen. Du har mulighed for at ændre antallet, så din virksomhed altid er klar til at tilpasse sig, hvis jeres situation ændrer sig.

En anden fordel ved PraaS er den enklere administration. Da aftalen omfatter hardware, software, udskrivning og service, minimeres behovet for administration, da du får alt fra den samme leverandør til den samme månedlige pris og derfor ikke behøver at administrere flere kontrakter, fordi alt er samlet. PraaS-aftalen er en månedlig driftsomkostning, og derfor undgår du også de faste bindinger i forbindelse med leasing og CapEx (kapitaludgifter).

Vores PraaS-aftale omfatter også Canons eMaintenance-system, som automatisk sender forbrugsstoffer til dig efter behov. Og hvis din printer har brug for service, sender vi en af vores teknikere til dig senest den næste arbejdsdag. Så en stor fordel ved PraaS er derfor også, at printerens nedetid minimeres, og at du ikke behøver at bruge tid på at vurdere og bestille nye forbrugsstoffer.

Hvilke overvejelser skal I gøre jer, før I vælger købsmetode?

Overvej din virksomheds behov: Er dine udskrivningsbehov kontinuerlige, og er fleksibiliteten i PraaS derfor ikke noget, du kan drage særlig fordel af? I dette tilfælde er det vigtigt at vurdere, om en anden købsmetode er mere omkostningseffektivt for jer.

For nogle virksomheder kan det også være en fordel at kombinere indkøbsmetoderne for at drage fordel af den fleksibilitet, som PraaS tilbyder. Det gælder f.eks. virksomheder, der arbejder med tidsbegrænsede projekter og derfor kun har brug for et bestemt antal enheder i en begrænset periode. Her kan det være en fordel at kombinere indkøbsmetoderne, således at de enheder, der anvendes på kontoret, som måske ikke har samme behov for at op- og nedskalere, indkøbes på f.eks. en leasingaftale, og de enheder, der anvendes på projekter, indkøbes med en PraaS-aftale.

Desuden er det også relevant at overveje, om dit forbrug matcher det, som vores abonnement tilbyder. Et PraaS-abonnement omfatter et fast antal prints, og hvis dit forbrug ikke svarer til det, som vores abonnement tilbyder, ender du med at betale for prints, som du ikke bruger.

Vores team står altid klar til at rådgive jer, så I får den løsning, der passer bedst til jeres behov.

Læs mere

 • ARTIKEL

  Print-as-a-Service fra Canon

  Print-as-a-Service er en ny måde at opfylde din virksomheds behov for print og scanning på. Fleksible abonnementspakker, en skalerbar løsning og avanceret sikkerhed - uden dyre CAPEX-investeringer.

 • ARTIKEL

  Strategiske abonnementer: Forberedelse til en fleksibel fremtid med IT "as-a-service"

  Find ud af, hvorfor as-a-service-modellen er afgørende for at mindske risiko i en usikker verden.

 • ARTIKEL

  4 grunde til, at "as-a-service" er fremtiden for IT-teams

  As-a-service-modeller er i rivende udvikling inden for B2B-teknologi. Find ud af, hvorfor IT-teams går over til denne model til alt fra infrastruktur til print.

 • ARTIKEL

  4 fordele ved Follow Me Printing

  Overvejer I en Follow Me løsning til jeres print? Læs og find ud af, om løsningen er noget for jer.

 • ARTIKEL

  Hvor sikker er vores data i skyen?

  Flere og flere virksomheder går over til at gemme i skyen. Men hvordan sikrer vi os, at vores data er sikker?

 • ARTIKEL

  3 grunde til at tænke printsikkerhed ind i jeres sikkerhedsstrategi

  Mange printere er i dag koblet til internettet. Der er derfor flere forskellige sikkerhedsrisici, som du skal være opmærksom på, når det kommer til printsikkerhed.

 • Relaterede løsninger

 • eMaintenance

  Brug mere tid på jeres virksomheds vigtigste arbejdsopgaver ved at lade eMaintenance tage sig af administrationen og styringen af alle jeres netværksforbundne multifunktions- og enkeltfunktionsprintere fra Canon.

 • iWEMC

  En skalerbar flådestyringsløsning, der øger produktiviteten.

 • uniFLOW Online

  Effektiv print- og scanningshåndtering via clouden.