Artikel

Får kontorfællesskaber et nyt boost?

Mens vi alle tænker på, hvordan fremtiden vil se ud for vores virksomheder, kan vi så se en endnu større genopståen af kontorfællesskaber i de kommende måneder?

Se webinar

Sørg for forretningskontinuitet ved at opbygge en sikker, ekstern arbejdsorganisation

Deltag sammen med os på dette webinar for at lære om fordelene ved en sikker, ekstern arbejdsstyrke, og hvordan I tilpasser virksomheden til denne overgang.

Se webinar

Coworking Article Space

Når vi ser tilbage på den relative ro i 2019, havde populariteten af fleksibelt arbejde nået et punkt, hvor det var blevet til det 'nye normale': Lidt over 50 %1 af medarbejderne i globale virksomheder udtalte, at de arbejdede uden for hovedkontoret mere end halvdelen af ugen.

Mens nogle menneskers fleksible arbejdsmuligheder stadig var begrænsede til fleksible arbejdstider eller muligheden for at arbejde hjemmefra af og til, gik andre virksomheder videre til en mere hybrid opsætning, hvor medarbejderne delte deres tid mellem deres traditionelle kontor, deres hjemmekontor og en form for kontorfællesskab2.

Men så ændrede verden sig. I nogle uger eller endda måneder har en stor del af den globale arbejdsstyrke været nødt til at arbejde hjemmefra på fuld tid. Hvordan har denne situation påvirket deres arbejdspræferencer? Og hvordan forholder arbejdsgiverne sig i dag til, at en stor del af deres ansatte fjernarbejder?

Virksomheder varmer op til større fleksibilitet

Mens den globale situation har haft sine udfordringer for os alle, har medarbejderne også fået mulighed for at bevise, at en større grad af fjernarbejde er en fuldt ud gennemførlig arbejdsmetode for mange virksomheder. Og selvom fremtiden på nuværende tidspunkt ikke står helt klar, er eksperter enige om, at vi snart vil se, at flere mennesker får fleksibiliteten til at dele deres tid mellem kontoret og andre typer arbejdspladser3. Især når virksomheder begynder at se på løsninger til at reducere den økonomiske effekt efter pandemien og hjælper deres medarbejdere med at klare overgangen til en ny verden.

Det er sandsynligt, at vi vil se en række forskellige tiltag komme frem i lyset: Nogle virksomheder vælger måske en satellitnetværksmodel, der tilbyder mindre regionale kontorer, mens andre måske kaster sig ud i slet ikke at have en fysisk placering.4 Det er også her, vi forventer, at kontorfællesskaber virkelig kommer til deres ret.

Kontorfællesskaber som sektor oplevede allerede en periode med hurtig vækst før den nuværende krise. Faktisk blev det oprindeligt anslået, at der ville være 26.300 kontorfællesskaber på verdensplan med 2,7 millioner ansatte inden udgangen af 2020.5 I lyset af den nuværende verdensomspændende situation kan det være, at disse tal eksploderer, når verden begynder at komme på fode igen.

Vi har oplevet en helt anden balance mellem arbejdsliv og privatliv i de seneste måneder, og vi kan forvente en øget efterspørgsel fra medarbejdere, der ønsker mere fleksible arbejdsformer og en mere solid cloud-infrastruktur til at understøtte dem. Når de søger væk fra det stressende pendlerliv og hen imod muligheden for selv at vælge, hvor de arbejder og få bedre kontrol over deres privatliv og arbejdsliv, vil kontorfællesskaber sandsynligvis komme højt op på dagsordenen. Hvad kan være bedre end en mellemløsning, hvor de stadig kan have kontoroplevelsen – social interaktion, adgang til kontorudstyr og mødelokaler – samtidig med at stress og rejsetid reduceres?

Er det værd at satse på kontorfællesskaber?

Traditionelt er de et tilflugtssted for små virksomheder og iværksættere, og fordelene ved kontorfællesskaber bliver nu mere og mere tydelige for større virksomheder og medarbejdere over hele linjen. Og det er ikke kun på grund af den reducerede pendling. Kontorfællesskaber fremmer en anden form for interaktion og åbner muligheder for netværk, samarbejde og udveksling af idéer på en måde, der ikke nødvendigvis kan replikeres i et konventionelt kontormiljø.

Det er her, kontorfællesskaber udmærker sig: Ved at forene kontorlignende rammer med et hotellignende setup. Resultatet skaber en stærk platform for produktivitet med en mere organisk følelse af fællesskab. Og det giver disse fællesskaber en stor tiltrækningskraft. Især i øjeblikket, hvor folk har savnet deres sædvanlige sociale fællesskab, og de mentale belastninger af nedlukningsforholdene har påvirket arbejdsmåderne.

Det er derfor nemt at få øje på, hvorfor det er en ideel mulighed at tilbyde arbejdspladser til medarbejderne, der giver langsigtede fordele for både medarbejdere og arbejdsgivere. Hvis fleksibilitet er det 'nye normale', skal jeres team have samme evne til at udføre vigtige opgaver i eksterne miljøer som på kontoret. Her kan de få adgang til hurtigt internet, sikre print- og scanningstjenester samt forfriskninger – med den ekstra bonus, der er ved både fællesområder og stillerum, hvilket giver brugerne en række fleksible muligheder for at få opfyldt deres kontorbehov. Nøglen til at låse op for dette er at sikre, at I har en robust cloud-infrastruktur på plads for at muliggøre dette niveau af fleksibilitet.

Og da vi kan forvente en vis indledende sårbarhed omkring ethvert delt rum i den aktuelle situation, ved vi, at brugerne vil være på udkig efter netværk, der prioriterer sikkerhed sammen med erfaring: Nem adgang til håndsprit og antibakterielle servietter, hyppige rengøringsprocedurer og ting som f.eks. rumdelere af plexiglas mellem skriveborde. Når det drejer sig om den interne teknologi, vil et sted, der forenkler enhedernes interaktion med funktioner som mobilt print og print og scanning med ét tryk, være det, som folk vælger. Med tiden har vi endda kunne se en udbredt implementering af berøringsfrie armaturer som dørsensorer, automatiske vandhaner og sæbeautomater og stemmeaktiverede elevatorer.6

Der er både udfordringer og fordele at finde i, hvad end det 'nye normale' medfører, men det, der er klart, er, at hvis virksomheder ikke kommer med en mere fleksibel arbejdskultur, er de i alvorlig fare for at miste relevans, og de vil ikke kunne tiltrække de bedste talenter. Er jeres virksomhed virkelig klar til det ukendte, der ligger frem for os? Er jeres opsætning tilstrækkelig fleksibel til, at I kan klare jer? Nu er det tid til at få en solid cloud-infrastruktur på plads, så I kan administrere jeres forretningsinformation uanset placering, gennemgå jeres arbejdsstyrkestrategi og indgå partnerskab med det rette kontorfællesskab for at skabe mere fleksible løsninger. Vi kunne meget vel komme ind i en æra, hvor arbejde ikke betragtes som et sted, men en funktion, der kan udføres overalt, hvis I bare har adgang til den rigtige teknologi og det rigtige miljø – og dem, der ikke handler hurtigt nok til at kunne ændre sig, vil næppe overleve.


Lær mere om fordelene ved en sikker, ekstern arbejdsstyrke

Relaterede løsninger

Se mere

Lær mere om fordelene ved en sikker, ekstern arbejdsstyrke

TAL MED VORES TEAM