KREATIVT PRINT

En afslappende måde at forvandle dit hjem på: Opdag papirkunst

Aimee Graham, der er kunstner og laver papirklip, deler sin trin-for-trin-guide til at lave iøjnefaldende kunstværker ved hjælp af papirklip.
En printer fra Canon PIXMA TS8350-serien, der vises på et bord med indrammede kunstværker af papirklip.

For Aimee Graham, der laver papirhåndværk, er det at sætte saks til papir en måde at slappe af på – en opmærksom metode til at skabe farverige kunstværker, der både er personlige og fantasifulde. Med alt fra abstrakte former og mønstre til dyresilhuetter og strandscener er lag-på-lag-udklip sjovt for hele familien, og de kan bruges til at skabe unik vægkunst eller endda lykønskningskort.

Aimee begyndte at lave hobbyprojekter efter en tur til Japan, hvor hun blev fascineret af den gamle kunst origami. Her forklarer hun, hvordan man bruger en printer fra Canon PIXMA TS8350-serien og kreativt papirklips-know-how til at lave inspirerende kunst, der er ideel til at pynte dit hjem.

1. Find på en original og kreativ idé

Et indrammet papirklip af en skov på orange baggrund.

Aimees første skridt var at finde på en idé. Hun bruger naturen som inspiration og opfordrer til at lede online efter interessante billeder og silhuetter, der kan følges.

"Jeg elsker at arbejde med papir, fordi det er så alsidigt," siger Aimee. "Det er et naturligt produkt, der kan bruges til todimensionel eller tredimensionel kunst, og du behøver ikke nogen særlige færdigheder for at komme i gang med at lave ting."

Aimee begyndte med at søge efter enkle former online, der ville fungere som silhuetter. "Jeg bor ved havet og elsker at være ude i naturen, så jeg startede med at undersøge billeder af hav- og skovscener," forklarer hun.

"Processen begynder altid med at finde inspiration. Dine idéer bliver unikke, når du fordyber dig i processen, og din kreativitet tager over. Det er der, magien sker."

2. Vælg dine skabeloner til print

En kvinde, der bruger sin telefon til at placere to billeder på et stykke papir, der skal printes

Aimee brugte Easy-PhotoPrint Editor-appen til hurtigt at placere sine print på papiret fra sin smartphone.

En kvinde tager et stykke papir med billeder ud af en printer

"Printeren var virkelig nem at bruge," siger Aimee. "Jeg installerede Canon PRINT-appen på min telefon, og det var meget ligetil at tilslutte den til mit Wi-Fi."

Aimee fandt sine egne silhuetter af dyr, mennesker, træer og solstråler ved at søge online, men du kan også søge inspiration på Creative Park.

Aimee arrangerede billederne på en side ved hjælp af Easy-PhotoPrint Editor-appen og printede dem på en printer fra Canon PIXMA TS8350-serien. "Printeren hjalp virkelig, fordi så snart jeg havde silhuetter, jeg kunne lide, kunne jeg arrangere dem i appen og printe dem med det samme. Med håndgribelige print foran dig er det nemmere at komme i gang. Dette projekt var i første omgang en udfordring. Jeg arbejder normalt med papir i 3D, så det var lidt anderledes at tænke i to dimensioner."

3. Vælg det rette papir til dit kunstværk

En Canon PIXMA-printer på et stengulv med et skæreunderlag og et udvalg af papir og kontorartikler.

Aimee brugte mat fotopapir, fordi hun syntes det var ideelt til udskæring, samtidig med at det bevarer sin styrke, uden at man får folde- eller rivemærker, men du kan bruge gloss eller endda kombinere de to.

For at lave papirkunst skal du bruge et skæreunderlag, en hobbykniv eller en skalpel, en saks og en kombination af papir eller karton.

"Papiret skal være tykt nok til at holde formen, når det er klippet ud, stærkt nok til ikke at blive revet, men ikke for tykt, da det gør det sværere at klippe ud," forklarer Aimee. "Jeg brugte mat fotopapir til at printe mine silhuetter på, fordi det er robust nok til at arbejde med, men ikke så svært at klippe."

4. Klip dine papirklip omhyggeligt ud

En person, der samler et kunstværk af papirklip, hvor der lægges et lag udskåret sne oven på nogle bjerge.

Aimee vænnede sig til at arbejde i to dimensioner ved at lægge forskellige udklip i kraftige farver i lag, så hendes værker fik mere dybde.

En person, der omhyggeligt klipper en kvindesilhuet ud.

Du kan starte med enklere former, før du går videre til at udskære de mere detaljerede silhuetter, der kræver præcision.

"Jeg vidste, at jeg ville lave et par forskellige scener, der skulle udstilles i rammer," siger hun. "Ved at bruge rammerne som størrelsesvejledning begyndte jeg at lægge mine udklip i lag, lege med kompositionen og udvælge farveskemaer."

Nøjagtig udskæring kræver tålmodighed og øvelse, så Aimee anbefaler, at du starter med nemme former først, især hvis du er nybegynder med en hobbykniv.

"Jeg laver blomster af crepepapir, så jeg har en saks til frynser, som er meget lille og virkelig skarp – perfekt til dette projekt. Jeg startede med at skære de enkleste former ud først, hvor jeg arbejdede med både saks og hobbykniv," siger hun.

"Fordelen ved at bruge en hobbykniv i stedet for en saks er, at du kan bevare omridset og den faktiske udskæringsform, forudsat at dine snit er pæne. Det gjorde jeg med de sølvfarvede birketræsomrids, og det gav inspiration til et helt nyt værk – stamtræet," siger hun.

5. Fuldend dine design

Et hvidt stykke papir på et bord med udklippede birketræer i sølv.

Når disse træer er klippet ud, kan det papir, der er tilbage, også bruges som en effektiv baggrund for et andet emne.

Et papirklip af en skovscene i grøn og hvid med navne skrevet ved siden af træer.

En af Aimees idéer var en skovscene dekoreret med familiemedlemmers navne som en moderne udgave af et "stamtræ".

Ved at indarbejde omridset fra sit papirklip kunne Aimee føje en ny dimension til sit stamtræsdesign.

"Jeg skrabede et tyndt lag hvid og brun maling i midten af mit underlagspapir, placerede træets omrids over toppen og tilføjede derefter det adskilte træudklip. På dette tidspunkt forestillede jeg mig, at det var en slags stamtræ, så jeg lavede nogle navneudklip, hvor omridset blev tegnet i frihånd, for at færdiggøre værket."

6. Gør det til en familieaktivitet

En række indrammede papirkunstværker i forskellige størrelser, der står på et skrivebord.

"Dette projekt viser, hvordan du kan lave kunst ved at klippe enkle former ud, holde det enkelt og arbejde dig op til mere komplicerede former som f.eks. detaljerede silhuetter," siger Aimee.

Aimee brugte indviklede former til sit design og klippede dem præcist ud med sin hobbykniv. Det er dog muligt at opnå lige så imponerende resultater ved hjælp af enklere former og en almindelig saks, hvilket betyder, at papirklip kan være en vidunderlig familieaktivitet.

"For børn hjælper udskæringen af former faktisk med at forbedre hånd-øje-koordinationen, og det styrker motorikken, så længe det er sikkert og overvåget, er det godt for dem.

"Jeg har været kreativ, så længe jeg kan huske det. Jeg voksede op med en kunstnerisk mor og en far, der kunne bygge hvad som helst," siger hun. "Jeg føler mig dybt forbundet med mig selv, når jeg er kreativ. Det er arbejde for dit indre barn, og det giver både jordforbindelse og tilfredsstillelse."

Følg os på Pinterest for at få mere håndværksinspiration. Og glem ikke at dele dine kreationer på de sociale medier med hashtagget #MadeWithPIXMA.Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT

  Bedste printere til papirklip

  Fra familieprojekter til en professionel finish – Canon har den perfekte printer til dig.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Mini-maleidéer med Canon SELPHY Square QX10

  Opret et mini-kunstgalleri med tips og tricks fra diorama-specialisterne Ole Friedrich og Esther Mora Chavarria.

 • KREATIVT PRINT

  Borddekorationer i papir

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.

 • KREATIVT PRINT

  Vartegn som papirklip

  Fejr særlige steder med en Canon PIXMA-printer og Creative Park.