PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Genskab berømte malerier med mini-papirklip

Skab dit eget miniature-kunstgalleri med en Canon SELPHY Square QX10 og SELPHY Photo Layout-appen med tips fra diorama-eksperterne Ole Friedrich og Esther Mora Chavarria.
Et mini-kunstgalleri af papirklip med to malerier, der er hængt op på røde vægge, og en minifigur stående i forgrunden, der kigger på kunsten.

Har du nogensinde lavet et diorama: En model, der gengiver en scene med tredimensionelle figurer? Et diorama kan have form af enten et miniaturedesign eller et storstilet design, og selvom det kan virke kompliceret, behøver du ikke bruge mange penge på at skabe dit eget.

Få mennesker kender til kunsten at skabe miniature-dioramaer bedre end Ole Friedrich og Esther Mora Chavarria, som har samlet en følgerskare på ca. 114.000 på TikTok. De har fortryllet deres publikum ved at lave historisk nøjagtige, indviklede dioramaer, der spænder fra forhistoriske scener med dinosaurer til safariscener med næsehorn og hjorte.

I den sidste del af Canon SELPHY Craft Club-serien skabte Ole og Esther et miniature-kunstgalleri med to af de mest berømte malerier i historien og tilføjede deres egne personlige præg. Til dette projekt valgte de malerierne Pige med perleørering af Johannes Vermeer og Kysset af Gustav Klimt.

Se, hvordan de gjorde det – ved hjælp af en Canon SELPHY Square Qx10-printer – mens de fører dig gennem processen og giver deres tips til at hjælpe dig med at skabe dit eget.

Konceptet

Print af Pige med perleørering af Johannes Vermeer og Kysset af Gustav Klimt ligger på et bord foran en Canon SELPHY Square QX10-printer og andre kunstmaterialer.

Ole og Esther valgte malerier, der var offentligt tilgængelige – Kysset af Gustav Klimt og Pige med perleørering af Johannes Vermeer. Dette er en vigtig ting at kontrollere, så du ikke støder på problemer med ophavsret, hvis du deler dit arbejde online. Det kan være en tidskrævende proces, men det kan også være en fornøjelse, da du kan få sjove fakta om kunst at dele med andre.

Ole og Esther, der har base i Barcelona i Spanien, mødtes, mens de studerede arkæologi på universitetet i Barcelona i 2019. De besøgte Miniatur Wunderland i Hamburg i Tyskland, og de var så fascineret af modellerne der, at de besluttede at prøve selv at lave miniaturescener. "Det var en interessant måde at forklare f.eks. historien om en kirke på en interaktiv og sjov måde, så både børn og voksne kunne forstå historien," siger Esther.

Begge har en kunstnerisk baggrund, så de ville gerne kombinere deres tegne- og malerevner med deres uddannelser. De skaber nu dioramaer for at uddanne andre, men dette var første gang, de skabte et mini-kunstgalleri.

Processen

En Canon SELPHY Square QX10 er placeret på et bord ved siden af stykker af hårdt skum, en lineal og en blyant.

Du kan begynde at lave dit eget mini-kunstgalleri med basismaterialer, der findes rundt omkring i huset, herunder lim, saks, Canon-fotopapir og nipsgenstande, som du ikke kan bruge andre steder. Nøglen er at genbruge og genanvende, så materialer ikke går til spilde.

Et par hænder maler to stykker hårdt skum rødt for at konstruere gallerivæggene.

Mini-papirklip kan være meget afslappende og kan virke som en distraktion fra dine problemer. Ole og Esther sætter som regel en podcast på i baggrunden, som de lytter til, mens de udfører deres individuelle opgaver. "Du kan nemt fortabe dig i det, og du tænker ikke over, hvor lang tid der er gået," siger Ole.

Miniature-kunstgallerier kan være så enkle eller komplicerede, som du vil, afhængigt af hvad du håber at opnå. Du kan lave et galleri med masser af malerier og menneskefigurer, eller du kan holde det enkelt med flere figurer samlet omkring blot ét maleri. Du behøver heller ikke bruge mange penge på materialer. Ole og Esther tog et kig rundt i deres hus og genbrugte genstande fra deres tidligere projekter og tilfældige ting, som de havde indsamlet i årenes løb.

 • Research: "Det første, du skal vide, er, om maleriet er offentligt tilgængeligt, så du kan bruge det til enhver aktivitet," siger Esther. "Vi skaber realistiske dioramaer, så vi ledte efter berømte malerier på Google Art Project, men du kan også tegne noget med hånden."
 • Indsamling af materialer: "Til dette projekt brugte vi hårdt skum til at skabe vægge og gulv," siger Ole. "Gulvet er især vigtigt, fordi du gerne vil skabe en tekstur, så vi malede det med blæk af naturlige farvestoffer for at få det til at ligne et galleris trægulv."
 • Design og layout: "Tænk over, hvordan malerierne skal se ud – uanset om du vil gøre dem traditionelt rektangulære eller eksperimentere med noget andet," siger Esther. "Canon SELPHY Photo Layout-appen giver dig en masse muligheder, du kan lege med, og mulighederne er uendelige. Tænk derefter på rammen. Du kan redigere i appen, så du kan vælge, om du vil have en traditionel ramme, hvor du ikke rigtig ser den, eller gøre den mere ekstravagant med forskellige design."
 • Print: "Det gode ved at bruge Canon SELPHY Square QX10 er, at fordi den er så lille, kan vi bare tage den med os rundt i arbejdsområdet," siger Esther. "Printhastigheden var også hurtig, så vi kunne blive ved med at eksperimentere." Print fra SELPHY Square QX10 har klæbende bagside, hvilket gør dem endnu nemmere at tilføje til dit diorama.
 • Det menneskelige element: "Så skal du lede efter eller skabe en figur," siger Ole. "Figurerne skal også placeres, som om de interagerer med rummet for at vise lidt bevægelse og gøre det mere medrivende."
 • Easter eggs: "I alt vores arbejde tilføjer vi altid tilfældige ting, som seerne kan falde over og smile ad," siger Esther. "I dette projekt satte vi en ødelagt søjle ind – fra et andet projekt – og placerede et lille egern på den. Det var en spontan tanke, og det er noget, vi gør til sidst bare for at have det sjovt. Du tilføjer et personligt præg, og denne idé kommer ikke til dig, før du er færdig med projektet og opdager et tomt område."
 • Limning: "Du skaber alle elementerne hver for sig, og så går det fra at være ingenting til at være noget virkelig smukt," siger Esther. "At sætte alle elementerne sammen bringer det virkelig til live."

Printeren

En hånd holder en smartphone med Canon SELPHY Photo Layout-appen på skærmen, der viser Kysset af Gustav Klimt, med et print af maleriet og af Pige med perleørering af Johannes Vermeer samt en Canon SELPHY Square QX10 på bordet nedenfor.

Canon SELPHY Photo Layout-appen er din one-stop-shop til oprettelse af brugerdefinerede print. Du kan vælge det ønskede layout, og du kan endda tilføje tekst, kanter og stempler. Dette er nyttigt, hvis du f.eks. vil tilføje lidt information om maleren til dit minimaleri.

Materialerne til projekterne er lagt ud på en bordplade, herunder malet hårdt skum, en Canon SELPHY Square QX10-printer, to miniprint af malerier, en blyant, lineal, en kniv og overskydende skum.

"Canon SELPHY Square QX10 var meget praktisk, fordi vi ikke altid vil male og skabe et maleri fra bunden," siger Esther. "Brugen af denne printer har virkelig inspireret os, og vi tror også, at vi vil bruge den til fremtidige projekter."

Gennem hele den tid, de har arbejdet sammen, har Ole og Esther aldrig brugt en printer. De har altid tegnet og malet hver komponent i alle deres projekter manuelt. "Det kan være meget tidskrævende", siger Ole. At arbejde med Canon SELPHY Square QX10 har på en måde revolutioneret deres workflow. "SELPHY Square QX10 er helt anderledes end den traditionelle printer," siger Esther. "Indtil nu har vi ikke brugt en printer til vores håndværk, fordi vi ikke kunne se potentialet i den, men det har denne printer ændret."

Én af de bedste ting ved printeren, siger Esther, var kvaliteten af printene. "Det er meget vigtigt at bygge en miniature, der er realistisk, og printene var af høj kvalitet, og farverne så levende ud," tilføjer hun. Printene holder også op til 100 år1, så denne kompakte printer er den ideelle partner til et projekt som dette.

Parret nød også at bruge Canon SELPHY Photo Layout-appen. "Vores primære værktøj, når vi arbejder, er vores telefon, fordi vi bruger den til at optage videoer til sociale medier," siger Esther. "Det var fantastisk at have denne app, fordi vi kunne printe, når vi ville, uden at skulle åbne vores computer og søge efter en app." Appen, der er kompatibel med iOS og Android, gjorde det muligt for Ole og Esther hurtigt at redigere deres fotos og vælge layout, og det tog SELPHY Square QX10 ca. 43 sekunder at printe, hvilket gjorde deres job nemmere. "Det var også nemt at forbinde appen med printeren. Det eneste, vi skulle gøre, var at scanne QR-koden," siger Ole. "Det kunne ikke være nemmere!"

Historieentusiasterne har tre tips til at gøre dit mini-kunstgalleri til en succes:

 • Søg efter inspiration. Det kan være fra et TV-program eller et Pinterest-opslag – du skal have visuelle referencer.
 • Eksperimentér med materialer, tag ikke bare fat i det første, du ser. Nogle gange er der masser af ting, du kan finde i dit hus eller udenfor i naturen, så eksperimentér, og se, hvordan det fungerer.
 • Genbrug alt. De fleste af materialerne, som Ole og Esther bruger, er genbrugt, f.eks. gamle æggebakker. På den måde kan du have det sjovt uden at have en skadelig indvirkning på miljøet.

Resultatet

Et diorama med et mini-kunstgalleri er placeret på et bord ved siden af en Canon SELPHY Square QX10-printer.

"Canon SELPHY Square QX10 er et fantastisk værktøj for os, og vi vil gerne præsentere den for dem, der deltager i vores workshops," siger Esther. "Det åbner nye døre, ikke kun for os, men også for deltagerne. Du vil måske ikke bruge to timer på at male et billede, så denne printer kan spare dem en masse tid og måske få flere mennesker til at gå i gang med at lave mini-scener."

Næroptagelse af en minifigur, der vender ud mod miniprint af Pige med perleørering af Johannes Vermeer og Kysset af Gustav Klimt hængt op i et mini-galleridiorama.

"Vores hjemmeprinter er god til mange ting, men ikke til at producere print i høj opløsning i et lille format," siger Ole. "Indtil nu har vi ikke været i stand til at lave en masse ting, fordi det f.eks. er meget vanskeligt at male et lille gadeskilt i hånden. Canon SELPHY Square QX10 producerer fantastiske print, selv i et lille format, så det vil ændre den måde, vi gør tingene på."

"Vi er mere vant til at skabe arkæologiske dioramaer, så mini-kunstgalleriet var uden for vores komfortzone," fortæller Ole. "Men det var meget sjovt. At arbejde med materialer, vi kender, men at lave dem til noget, vi ikke er bekendte med, føltes som en stor præstation."

Ole og Esther bruger meget tid sammen, så de siger, at det er vigtigt at opdele opgaverne, så man ikke kommer i vejen for hinanden. "Da vi startede projektet, gik vi i gang med flowet, men vi bemærkede snart, at en af os vidste mere om farver, og den anden vidste mere om strukturen, f.eks." siger Ole. "Se, hvem der er mere tryg ved hvilken opgave. Det er godt at have din egen specialitet, og når man uddeler opgaver, føles det, som om man arbejder sammen, men hver for sig. Stol på hinanden, og tro på, at resultatet bliver fantastisk."

Nu, hvor du er bevæbnet med værktøjerne og en guide til at lave dit eget mini-kunstgalleri, hvorfor går du så ikke bare i gang? Det er ikke kun sjovt, det er også lærerigt – hvem ved, hvilke sjove fakta du kunne lære om den vidtstrakte, smukke verden af kunst. Eller hvis du foretrækker det, kan du give det et mere personligt præg – måske et galleri, der viser dine børns bedste kunstværker, hvor du kan vise, hvor meget de betyder for dig? Eller hvorfor ikke lave en personlig gave med en udstilling af feriebilleder? Mulighederne er uendelige!

Skrevet af Nikita Achanta

 1. Ved opbevaring i et album. Baseret på en accelereret testmetode, ved en temperatur på 23 °C og en luftfugtighed på 50 %.

Relaterede produkter

 • Printere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Gem dine særlige minder som smukt udformede print, som du kan lave hvor som helst, trådløst.
 • Printere til hjemmet

  SELPHY CP1500

  Skab yderst holdbare print i flotte farver på få sekunder med denne brugervenlige, kompakte fotoprinter.
 • Printere til hjemmet

  Canon Zoemini 2

  Få øjeblikkelige print fra din smartphone når som helst og hvor som helst med den batteridrevne Zoemini 2-printer i lommeformat.
 • Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Lav en eksplosionsæske

  Lini Trinh deler sin eksplosionsæske af papirklip, der er fremstillet ved hjælp af en Canon SELPHY CP1500.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.

 • KREATIVT PRINT

  Skab din egen bog

  Lad fantasien løbe løbsk i en håndlavet bog med Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIVT PRINT

  De bedste bærbare Canon-printere

  Udforsk Canons udvalg af kompakte printere for at finde ud af, hvad der passer til dig.