PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Sådan laver du en papirkrans

Find ud af, hvordan du laver en julekrans til døren for at dekorere dit hjem denne vinter med en PIXMA-printer, Canon Creative Park og et strejf af kreativt flair.
En overdådigt dekoreret Creative Park-papirkrans hænger på en fordør med en hånd, der justerer en af de pakker, der er sat på den.

Nu, hvor vi nærmer os juletiden, hvorfor så ikke kaste dig ud i et hobbyprojekt for at lave en unik julekrans til døren til at dekorere dit hjem med. Du laver måske normalt en julekrans med afklip fra din rødgran, eller måske har du en kunstig en, som du tager frem hvert år, men du kan også lave en papirjulekrans for at vise din kreativitet og skifte din julepynt ud.

Papirklip kan være en sjov, mindful proces, og det er også en ideel aktivitet for hele familien op til jul. Du kan gemme papirkransen og genbruge den eller smide den til genanvendelse, når julen er ovre.

Den grafiske designer Chris Stenner valgte julekransen med efeu til sin juleindretning, men der er en række designs af varierende sværhedsgrad i Creative Park, hvis du ønsker noget enklere, eller hvis du har små børn, der gerne vil være med.

Find ud af, hvordan Chris klarede sig, og find de bedste tips til at lave din egen papirjulekrans.

Vælg dine skabeloner

En hånd rækker ud for at tage et print af en Creative Park-skabelon til en julekrans fra en Canon PIXMA-printer.

Sørg for, at printeren har en farveblækpatron, før du printer dine kranseskabeloner, og læs instruktionerne omhyggeligt, så du ikke går glip af et trin.

En dreng sidder ved et bord og klipper omhyggeligt en kristtornskabelon ud af et stykke papir.

På trods af det komplekse design var Chris' søn Eli også med og hjalp med at skabe det færdige look.

Før du starter på din julekrans, kan du kigge på Creative Park-appen eller -websiden og beslutte, hvilken skabelon der er din favorit – husk at tage højde for sværhedsgraden og den tid, det tager at lave den. Du kan lave denne enklere julekrans, hvis du har yngre børn. Chris valgte efeu-julekransen, men der er også kranse til Halloween samt en hjerteformet fotokrans og et blomsterdesign, så du kan lave en sjov krans til døren uanset årstiden.

Chris printede sine design ved at tilslutte sin smartphone til en PIXMA-printer, og han brugte Creative Park-websiden til at downloade sine skabeloner. Det kan du også gøre via appen.

Chris var imponeret over de levende farver fra PIXMA TS7650i. "Farverne var så kraftige og klare, hvilket fik de røde bær og kristtornen til at skille sig ud fra den brune krans," siger han.

Fold, lim og saml

Et par hænder holder en Creative Park-papirkrans pyntet med små julegaver af papirklip.

Chris og Eli malede hovedelementerne i deres krans i en fyldig brun nuance, som også hjælper med at dække eventuelle limrester. Brug af maling og penne er en fantastisk måde at få børn til at deltage i mere komplekse design.

Hænder, der placerer en gaveæske af papir på en julekrans af papirklip fra Creative Park.

"Jeg syntes, at udfordringen var genial, og vi nød den virkelig," siger Chris. "Det var mere givende, end jeg troede, det ville blive, og at have det sjovt og fnise med Eli gjorde, at det var det hele værd."

Læs instruktionerne omhyggeligt, før du går i gang, og følg trinnene undervejs. Klip dine design ud med en saks eller en hobbykniv til de vanskeligste områder, og læg dem til side, så du ikke forveksler de forskellige elementer. Når de er klippet ud, skal du folde og markere langs de stiplede linjer for at gøre det nemmere for skabelonerne at bevare deres form, når du begynder at lime.

Chris brugte skolelim, men uanset hvilken metode du vælger, skal du sørge for at give dine modeller tid nok til at tørre, før du håndterer dem. Chris fandt ud af, at hvis du bruger skolelim, kan det være nødvendigt at sætte dine design på plads, mens de tørrer, for at sikre, at de bevarer den rigtige form. "Limen tørrede ikke så hurtigt, som jeg ville have den til, men brug af tøjklemmer til at holde delene sammen, mens de tørrede, hjalp virkelig processen," forklarer han. "Mens hoveddelen tørrede, kunne vi komme videre med at lave de mindre elementer."

Hvis designet kræver, at papiret bøjes, kan du vælge en hurtigere limpistol for at gøre denne del nemmere.

Når alle de enkelte elementer er færdige og tørre, er det tid til at lime dem sammen. Til den krans, som Chris lavede, placeres stjerne- og kristtorn-delene i bunden med "Merry Christmas"-banneret øverst, men de andre elementer, f.eks. gaver og røde bær, kan placeres hvor som helst. Hvis du vil lave dit design personligt, kan du tilføje rød genanvendelig glimmer til bærskabelonerne for at tilføje et ekstra festligt præg.

Finjusteringer

En far og en søn sidder ved et spisebord og læner sig over en papirkrans, de laver sammen, fra en Creative Park-skabelon.

At lave en papirkrans kan blive en juletradition i din husstand, så hvorfor ikke afprøve det? Ud over julekranse er der en række festlige papirklip på Creative Park, herunder guirlander, bannere og julekalendere.

Når din krans er lavet, er det tid til at tilføje de sidste detaljer, hvad enten det er glitter, pailletter eller endda vatsne. Når den er færdig, skal du fastgøre en snor eller et bånd gennem løkken for at kunne sætte kransen op på døren. Du kan hænge den op fra en dørhammer eller bruge en selvklæbende krog.

For at beskytte den mod hårdt vejr kan du også udstille din krans indendørs over et spejl eller vindue eller endda på indersiden af din fordør. "Jeg tror, at kransen ville se rigtig godt ud hængende fra gelænderet i entréen," siger Chris. "Når folk åbner døren, gør det indtryk, da det er det første, de ser."

Nogle af de mindre Creative Park-skabeloner er også ideelle til at lave dit eget kransedesign – måske lime snefnug sammen eller kristtorn fra denne vægbuket for at lave noget unikt. Hvorfor ikke være kreativ og vælge dine foretrukne dele af forskellige skabeloner? De små festlige gaveæsker på Chris og Elis krans kunne f.eks. bruges i et andet design.

Uanset om du er på udkig efter en kreativ aktivitet sammen med venner eller familie, eller du bare har lyst til at lave din egen julepynt, har Creative Park al den inspiration, du har brug for til at skabe dine egne juledekorationer.

Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler