CASE STUDY

GRAFISK TRYK LEMVIG INVESTERER I NY COLORADO
Det matte udtryk giver muligheder for flere opgavetyper, som jeg regnede med, at specielt vores mange kunstnere ville
sætte pris på. Og det har vist sig at holde stik.

Tommy Jørgensen Trykkerileder hos Grafisk Tryk
Lemvig Grafisk tryk

Et trykkeri med meget udstyr

Lemvig-området har lige som alle andre lokalsamfund haft mange mindre trykkerier. I dag er Grafisk Tryk Lemvig ved at være det eneste trykkeri på egnen.

“Ja, vi har efterhånden opkøbt de fleste af de andre trykkerier, fortæller trykkerileder, Tommy Jørgensen med et smil.”

Når man besøger Grafisk Tryk oplever man et trykkeri, der har rigtig meget udstyr, og fornemmelsen er, at Tommy Jørgensen, der er alene om at betjene alle maskinerne, investerer for at effektivisere produktionen. Men også for at kunne klare flest mulige opgaver in-house, så de kan tilbyde kunderne hurtige leveringstider og gode priser.

I produktionen står der blandt andet en offset-maskine, to flexo-rotationsmaskiner, en imagePRESS C10000VP og en ny varioPRINT 140, Roland Cut & Print står der også i et rum, og der er også en rigtig pænt udstyret efterbehandlingsafdeling med blandt andet en Horizon-maskine til flexbind.

Colorado 1650 hos Grafisk Tryk Lemvig

Ny Colorado 1650

Grafisk Tryks gamle Seiko storformatløsning var ikke tilstrækkelig længere, og det var svært at få leveret nye farvepatroner. De var ganske enkelt udgået af produktionen. Så der var ikke andet at gøre, end at begynde at se på nye muligheder. Sammen med Canon blev der fundet frem til, at en Colorado 1650 kunne være en fornuftig investering i den produktion, de har hos Grafisk Tryk. Tommy Jørgensen vurderede beregningerne og sammenholdt dem med Coloradoens kvalitet og ydeevne. Det så fornuftigt ud, og da han samtidig var ret tilfreds med det matte udtryk, var beslutningen truffet.

“Det matte udtryk giver muligheder for flere opgavetyper, som jeg regnede med, at specielt vores mange kunstnere ville sætte pris på. Og det har vist sig at holde stik. Også Lemvig museum får produceret mange spændende ting”, fortæller Tommy Jørgensen.

Coloradoen blev installeret i april måned, og den har allerede været flittigt brugt. Ikke mindst til produktion af selvklæbende labels, men også til fx kunstplakater, skilte og print på folie til fx bildekoration.

Et tryk fra Grafisk Tryk Lemvig

Kunder fra lokalområdet

Kunderne hos Grafisk Tryk kommer meget fra lokalområdet. “Vi er gode til at bruge hinanden, og vi sponsorerer også nogle af de lokale foreninger.

Men der er også et par lokale kunder, der fylder mere end andre. Det er kommunen, og ikke mindst FMC/Cheminova, som får printet rigtig mange selvklæbende labels i forskellige størrelser og udformninger, inklusiv booklet labels, forklarer Tommy Jørgensen.

Grafisk Tryk bor dør om dør med en skiltemand, og de samarbejder meget. Fx får skiltemanden produceret på Coloradoen, og Grafisk Tryk bruger modsat skiltemanden til montering af fx bildekorationer, som er en af de få opgaver, de ikke løser inhouse, og dog så alligevel, for skiltemanden låner plads til at køre en bil ind i deres store nyopførte hal, der er ved at blive indrettet til højlager.

Medarbejder fra Grafisk Tryk Lemvig

Related solutions

Explore further