CASE STUDY

STYR PÅ PRINT MED NY MASKINPARK FRA CANON OG SOFTWARE I SKYEN

Tidligere havde vi ikke mulighed for at analysere vores printforbrug. Takket være Canons Managed Print Services har vi nu fået det fulde overblik på en nem og enkel måde

Morten Haugaard Boldsen It-chef i Envidan
Kloarkrør fra Envidan ligger i vejkanten

Meget lettere hverdag

Om der printes på kun den ene side af et stykke papir, eller der printes på begge sider, kan lyde som en bagatelagtig detalje. Men i en tid, hvor bæredygtighed og det at være miljøbevidst er på dagsordenen i langt de fleste virksomheder, er beslutningen nu ikke så bagatelagtig endda. I virksomheden Envidan, der arbejder i forsyningssektoren, har man fået installeret en løsning - Managed Print Services - fra Canon, og den taler sit tydelige sprog om brugernes foretrukne valg. Rigtig mange brugere printer på begge sider af papiret, og langt de fleste printer kun i farve, når der rent faktisk er brug for det.

”I vores virksomhed forbruger vi vel lige knapt 40.000 klik på vores printere om måneden, og takket være vores nye løsning kan vi helt præcist opsamle data om vores printforbrug. Faktisk er hele 38 pct. 2-sidet print. Det, synes jeg, er både flot og miljøvenligt, samtidig med at det naturligvis reducerer papirforbruget med en økonomisk besparelse til følge”, siger Morten Haugaard Boldsen, der er it-chef. Envidan er repræsenteret både i Danmark, Sverige og Norge, hvilket betyder, at den cloudbaserede løsning fra Canon gør hverdagen meget lettere.

To mænd fra Envidan står med en iPad i hånden og snakker

Fælles printstatistik

Envidan stod med en printerpark af blandet beskaffenhed. I Danmark har der længe stået Canon på printerne, mens kontorerne i Sverige og Norge typisk har haft valgt et andet mærke. I forbindelse med at printerparken i Danmark trængte til en udskiftning, valgte man imidlertid at gå efter en mere standardiseret bestykning af såvel hovedkontoret i Danmark som de øvrige kontorer, og på baggrund af gode erfaringer med Canon er det således blevet det foretrukne valg. Et par enkelte mindre skrivebordsprintere af andet fabrikat benyttes stadig, men er i dag fuldt integreret i den Canon MPS-løsning, der benyttes. ”Vi har individuelle forbrugsaftaler i alle tre lande, men det overordnede overblik over vores printforbrug er samlet her på hovedkontoret i Danmark, hvilket er en klar fordel, idet vi tidligere ikke havde noget overblik overhovedet”, siger Morten Haugaard Boldsen og føjer til, at løsningen har kørt upåklageligt, siden den blev installeret i starten af 2019. Al statistik over det aktuelle forbrug håndteres således online via en fælles printserver - og den afslører faktisk, at svenskerne lige er en kende bedre til det der med at vælge 2-sidet print, så lidt forskel er der i printmønsteret på tværs af landene.

En gummiged fra Envidan kører med et kæmpe rør

Print er forretningskritisk

”Valget er helt op til den enkelte bruger, men det er da interessant at kunne identificere forbrugsmønstret helt præcist, hvilket vi ikke kunne tidligere, da forbruget blev aflæst manuelt på de enkelte kontorer”, siger Morten Haugaard Boldsen. Det var dog ikke kun den softwarebaserede del af den nye printløsning, der gjorde, at valget faldt på Canon, da printerparken skulle standardiseres - i det den rummer en række andre fordele. Blandt andre nævner Morten Haugaard Boldsen ”My Print Anywhere”- funktionen, der betyder, at printet først kommer ud, når brugeren aktiverer jobbet på maskinen.

”Det er jo også med til at spare ressourcer, for ellers oplever man jo tit, at brugeren glemmer alt om printet, og så er der brugt ressourcer til ingen verdens nytte. Men derudover er vi meget tilfredse med stabiliteten i Canons maskiner. De hører måske ikke ligefrem til blandt de billigste, men de er stabile og driftssikre, hvilket er essentielt i vores travle hverdag, hvor print af f.eks. tegninger og oversigtsplaner er forretningskritisk for vores 260 medarbejdere, der er fordelt på 10 lokationer i de tre lande”, siger Morten Haugaard Boldsen.

Gravemaskine fra Envidan arbejder en kold vinteraften

Related solutions

Explore further

Find ud af, hvordan vores printløsninger kan transformere jeres virksomhed

Tal med vores team