BLOGINDLÆG

Digitale værktøjers rolle i at reducere CO2-udledning

Bæredygtigt kontor

I dag er bæredygtighed i højsædet hos de fleste - også hos virksomhedsledere. Resultaterne af en nylig PwC-rapport viser, at næsten en fjerdedel (24 %) af de administrerende direktører i Europa mener, at deres virksomheder vil være meget eller ekstremt udsat for klimaforandringernes konsekvenser i de næste fem år.[1] Derudover anerkender organisationer fordelene ved bæredygtighed for virksomhedens resultater, og Quocircas nylige Sustainability Brand Perception Report viser, at 85 % af virksomhedslederne mener, at bæredygtighed vil spille en vigtig rolle i 2025.[2]

Bæredygtighedsforpligtelser håndhæves også i stigende grad af nye reguleringer. For eksempel er Europa-Kommissionens Green Claims Law, som trådte i kraft i marts i år, med til at forhindre virksomheder i at komme med vildledende påstande om miljømæssige fremskridt.[3] Resultatet er, at virksomhederne ikke har andet valg end at tage bæredygtighed alvorligt.

Derfor har mange virksomheder startet deres bæredygtighedsrejse med at se nærmere på deres egen kommunikation for at sikre, at de kan bevise, at deres handlinger bidrager til at opfylde miljømålene. Men det kræver omhyggelig planlægning at få disse initiativer til at gå op i en højere enhed og drive bæredygtige aktiviteter på tværs af virksomheden.

Når ledere ønsker at skifte til en mere bæredygtig fremtid, er det afgørende at udnytte teknologi til at spore og måle udledninger i forhold til miljøforpligtelser. Det første skridt er at indføre digitale værktøjer, som kan give bedre adgang til tilknyttede data og gøre det muligt for virksomheder at spore og måle deres aktiviteter.

Beslutningstagere skal have overblik over hele virksomheden for at kunne identificere eventuelle eksisterende processer, praksisser eller ressourcer, der er skadelige for miljøet. Det sikrer, at alle ændringer, de foretager, bevæger dem i den rigtige retning og hjælper deres virksomheder med at reducere deres miljøpåvirkning.

Blinde vinkler for miljøpåvirkning

Selv om de fleste virksomhedsledere nu anerkender vigtigheden af at blive mere bæredygtige, ved de måske ikke, hvor de skal begynde.

Men det er vigtigt, at disse organisationer kommer i gang hurtigst muligt. Yderligere ny lovgivning, som f.eks. Europa-Kommissionens Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), vil tvinge virksomheder til at offentliggøre deres bæredygtighedstiltag og alle tilknyttede parametre, som de bruger.

Forskning fra World Benchmarking Alliance[1] viste, at kun 22 % af de europæiske virksomheder opfylder nogle af kravene i rapporten. Selv blandt disse organisationer er det ikke alle CSRD's rapporteringsmål, der bliver opfyldt.

Det lader til, at mange virksomheder finder det udfordrende at indsamle og analysere de data, der er nødvendige for at følge deres fremskridt inden for bæredygtighed på en effektiv måde.

Vigtigheden af præcise analyseværktøjer

Effektive analyser og digitale værktøjer kan hjælpe virksomhedsledere med at overvåge informationer om miljøpåvirkningen fra deres drift og teknologi. At forstå, hvor der spildes energi, er et vigtigt første skridt til at gøre det muligt for virksomheder at foretage ændringer for at reducere deres CO2-udledning.

Ifølge ESG-softwareleverandøren Workivas 2023 Global ESG Practitioner Survey er næsten alle (97 %) adspurgte virksomheder enige om, at adgang til teknologi og data vil spille en afgørende rolle, når de skal træffe beslutninger for at gøre fremskridt i forhold til deres Environment Social and Governance (ESG)-mål i fremtiden.[1] En robust digital infrastruktur kan give indsigt i nøgletal som CO2-udslip og give et detaljeret overblik over teknologi som f.eks. de enkelte komponenters identitet, placering og tilstand.

Der findes nu et stort udvalg af let integrerbare værktøjer til sporing af aktiver og digitale værktøjer, som kan hjælpe med at registrere dette - samt emissions- og forbrugsdata - i realtid. Nogle leverandører tilbyder vurderingstjenester, som hjælper kunderne med at forstå og gennemgå bæredygtighedsoplysningerne for deres nuværende teknologi, herunder print- og scanningsinfrastruktur. Disse værktøjer sammenligner brand, alder, printmængder, sikkerhed og print- og scanningsadfærd for at angive hardwareflådens miljøpåvirkning.

Gør indsigt til handling med digital transformation

Når virksomhederne har indsamlet de rigtige oplysninger, er næste skridt at omsætte denne indsigt til handling. Vurderingstjenester udarbejder normalt en detaljeret rapport med resultater og anbefalinger til virksomheden for at hjælpe dem med at forbedre deres bæredygtighed. En vurdering af kundens nuværende print- og scanningsinfrastruktur samt dokumentworkflows kan føre til betydelige forbedringer.

For eksempel kan analysedata om en virksomheds teknologi afsløre, at de måske køber energikrævende enheder eller bruger printere og MFD'er, hvor workflows ikke administreres korrekt, hvilket kan medføre energispild.

At blive en mere bæredygtig virksomhed

Rejsen mod at blive en bæredygtig virksomhed skal omfatte uddannelses- og awareness-programmer for at få medarbejderne med på rejsen. At give dem de rette færdigheder og oplysninger til at drive en bæredygtig praksis fra bunden og op. For eksempel kan det at gøre medarbejderne opmærksomme på miljøpåvirkningen fra uafhentede print og unødvendige print, hvor der findes digitale alternativer, være med til at fremme en bæredygtig praksis.

Bæredygtighed er helt klart en af de vigtigste forretningsprioriteter. Ledere er under stigende pres for at opfylde miljømål. Alligevel mangler mange den indsigt, der er nødvendig for at skabe forandring. Med en effektiv blanding af de rigtige værktøjer, der kombinerer en robust digital infrastruktur med stærke leverandørpartnerskaber, kan virksomheder øge gennemsigtigheden, træffe informerede beslutninger og demonstrere deres fremskridt i retning af en bæredygtig forretningsmodel.

  1. PwC, 2023
  2. Quocirca: Sustainability Brand Perception Report 2023
  3. European Commission, 2023
  4. Edie net, 2023
  5. Workiva: 2023 Global ESG Practitioner Survey, 2023

Læs mere

Er du interesseret i at vide mere om muligheden for at reducere CO2-udledningen med digitale værktøjer?

RELATEREDE LØSNINGER

 • Therefore
  Vælg Therefore – en dokumenthåndteringsløsning, der er designet til at transformere den måde, I administrerer og deler virksomhedsdokumenter på.
 • GettyImage-IT&Office_Small-Office
  Avanceret software til håndtering af print og scanning, der udnytter styrken i cloud'en.
 • Guide til et bæredygtigt print
  ThereforeTM Online er en brugervenlig cloud-tjeneste til dokumenthåndtering, der tilbyder effektiv styring af informations- og dokumentprocesser. Drag fordel af en problemfri og skalerbar cloud-løsning, tilgængelig gennem et enkelt SaaS-abonnement, og undgå IT-bekymringer.