Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Rejse-vlogging

Sådan vlogger du om en oplevelse: Mød kvinden, der erobrede Amazonas med et kamera

I 2018 stod den britiske opdagelsesrejsende Laura Bingham i spidsen for den første ekspedition til Essequibo-flodens udspring i Guyana sammen med eventyrerne Ness Knight og Pip Stewart, hvorefter hun sejlede hele flodens længde i kajak tilbage til Atlanterhavet. Som nybagt mor følte Laura, at hun var nødt til at gøre noget ekstraordinært for at bevare sin hårdt oparbejdede status som eventyrer. I løbet af den 72 dage lange udfordring stødte hun på strømfald, vandfald og giftige slanger, og hun dokumenterede det hele med et Canon PowerShot G7 X Mark II.*

Essequibo River er den største flod i Guyana og den tredjestørste i hele Sydamerika. Den strækker sig over 1.000 kilometer fra sit udspring til sin udmunding og snørkler sig gennem tæt regnskov og åbne sletter. Den er en livslinje for de indfødte Wai Wai-indianere, der hjalp Laura og hendes team på deres rejse, og for alle former for vildt dyreliv, herunder den flygtige jaguar. I 72 dage var den også en støtte for Laura: Hun sov i hængekøje på dens breder ved siden af en tre meter lang kaimaner og fiskede efter føde i den.

Laura og hendes team var fokuseret på den fysiske og følelsesmæssige udfordring, som sådan en rejse udgør, men de satte sig for også at fortælle en historie om menneskelig udholdenhed og en bæredygtig, selvforsynende rejseform. De havde selskab af en fotograf og filmskaber på dele af rejsen men var overladt til deres egne evner inden for filmoptagelse og tre Canon PowerShot G7 X Mark II-kameraer, når de ville dokumentere nogle mere private øjeblikke direkte til kameraet.**

Her opdager vi, hvad der skal til for at vlogge om et eventyr, når man er udmattet, hvilket kit der kan klare udfordringen, og hvorfor det er vigtigt at afsætte tid til at fortælle sin historie.

A group photograph by Jon Williams of the expedition members in the Guyana jungle.

Hvad inspirerede dig til at udfordre Essequibo?

"Efter min mand” – eventyrsmakker og TV-vært Ed Stafford – "og jeg fødte vores søn, var jeg bange for at miste min identitet. Jeg blev bange for, at alle mine eventyr ville blive glemt og kun eksistere i fortiden, da jeg blev optaget af at være mor. Jeg talte med Ed om det, og han sagde henkastet: "Ingen har taget turen ned ad Essequibo-floden før, og den er fantastisk - som en Disney-jungle." Så snart jeg hørte ordene "Disney" og "ingen har taget turen før", sagde jeg "Tak for idéen, nu er den min!" Jeg blev så begejstret, at jeg løb grinende væk fra ham og direkte ind på kontoret og begyndte at undersøge sagen nærmere."

Laura photographs her husband Ed Stafford playing with their son on a beach.

Hvilken historie ville du fortælle derfra?

"Ness, Pip og jeg motiveres alle af det samme ved eventyr – vi nyder oplevelser, hvor vi ikke har andre hjælpemidler til rådighed end os selv. Vi forsøgte at fremhæve fordelene ved bæredygtige, alternative rejser, mens vi også udfordrede os selv fysisk. "Vi var der også for at fremhæve konsekvenserne af menneskelig miljøpåvirkning. Floden har sit udspring i uberørt regnskov, men efterhånden som vi rejste videre, skar den også gennem dele af regnskoven, som var præget af menneskers minedrift og skovhugst. På disse steder blev det ellers rene vand ildelugtende – menneskelig afføring og affald gjorde vandet beskidt, og vi fik alle udslæt og bylder på kroppen. Det var vigtigt for os at dokumentere dette så grundigt som muligt."

Relaterede artikler
How to become a vlogger

VLOGGING

Sådan bliver du vlogger

Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

De bedste Canon-kameraer til vlogging

Canons fantastiske vlogging-kameraer gør det nemt at gøre din vlog levende ved hjælp af masser af kontrol og enestående videokvalitet.

The best compact for content

KOMPAKTKAMERAER

Det bedste kompaktkamera til indhold

Opdag, hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjælpe dig med at slippe din kreative gnist løs i hverdagen.

Laura and Ness Knight use a Canon PowerShot G7 X Mark II to film themselves in front of a tent in the jungle, inside which Pip Stewart is sitting.

Hvordan planlagde du at fortælle historien?

"Samlet set har vi 150.000 eller 160.000 følgere på de sociale medier, så vi vidste, at vi havde et godt publikum, som ville reagere positivt, men vi ville også gerne personligt formidle vores egne rå følelser direkte til kameraet, og til det formål brugte vi Canon PowerShot G7 X Mark II, siger Laura, som poster på Instagram under navnet @lauraterham93.

"Vi havde brug for et lille kamera hver til at have på os, så vi kunne snige os væk, når ingen kiggede, og optage, hvordan vi havde det. Det gjorde oplevelsen mere ærlig, end hvis vi havde lavet et interview med filmholdet. Vi opbevarede vores kameraer i lommen eller i vores taske, så de var nemme at få fat i, og vi kunne benytte enhver lejlighed til at filme."

Hvad er de største udfordringer ved at lave udendørsvideoer om dine eventyr?

"Når du virkelig er følelsesmæssigt og fysisk opsat på at klare en udfordring, er det nemt at glemme at stoppe op for at tage billeder eller optage en video. Det gælder især for mig, fordi jeg gerne ville have udfordringen fra hånden og vende tilbage til min familie. Når det er sagt, var vi taget afsted for at fortælle en historie og for at producere indhold, ikke kun for os selv men også for vores sponsorer, så vi var nødt til at få det gjort. Det, at jeg kunne finde mit PowerShot G7 X Mark II frem fra lommen og bruge det med det samme, var altafgørende, så vi resten af tiden hurtigt kunne komme videre."

Ness Knight sits on a sandy riverbank filming a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du valgte kamera?

"Jeg har fundet ud af, at den vægt, du bærer, er omvendt proportionel med, hvor sjovt du får det. Hvis du har et lillebitte PowerShot G7 X Mark II-kamera med dig, der stadig giver fantastiske optagelser, vil det kun gøre turen sjovere.

"Vores kameraer blev smidt i taskerne, som lå foran os i kajakken, sammen med solcreme, solbriller og mad til dagen. De viste sig at være robuste og holdbare, og de kunne sagtens klare fugtigheden i modsætning til den bærbare computer, vi medbragte til at gemme optagelserne på. Når vi blev bekymrede for, at kameraerne var blevet for fugtige, smed vi dem bare til tørre i vores poser med ris. Vi måtte sørge for ikke at få dem med op, når vi tog en kop ris at spise, men det virkede!"

Var kameraet nemt at bruge?

"I vores kontekst var det vigtigt med et kamera, der fungerede, uden at vi skulle gøre en hel masse. Vi var meget afhængige af den automatiske optagelsesmetode, for vi havde ikke rigtig tid til at ændre indstillinger. På PowerShot G7 X Mark II er den automatiske indstilling så god, at hvis man intet ved om kameraer, og man ikke har tid til at gå ind i indstillinger og vælge forskellige scener og metoder, er den intelligent nok til at gøre det selv. Den klarede sig rigtig godt under forskellige lysforhold og viste motivet ordentligt, uanset om vi var i direkte sollys ude på floden eller i vores hængekøjer under junglens trækroner om natten.

"En anden virkelig god funktion ved PowerShot G7 X Mark II er, at du kan vippe skærmen, så du kan nemt få dig selv med i billedet. Så kan du se, om du er i fokus eller ej, og hvad du har i baggrunden. Det er især nyttigt, når man vlogger, og det gør kameraet endnu nemmere at bruge på farten."

Adventurer Laura Bingham stands chest deep in the Essequibo River, holding a machete aloft. Photograph by Jon Williams.

Er du glad for, at du gjorde en indsats for at optage stillbilleder og video?

"Hvert øjeblik på turen var så intenst, at mange blev glemt på vejen. Det er simpelthen umuligt at huske alt, og der er fare for at glemme de smukke små øjeblikke. Nu, hvor vi er hjemme, er alle minderne flydt sammen i en form for tåge, men vores billeder og videoer gør det muligt at puste liv i rejsen for os selv igen og igen."

Hvad er dine tips til andre, som måske vil vlogge om deres eventyr?

"Hvis målet er at optage vlogs til de sociale medier, er Canon PowerShot G7 X Mark II alletiders. Det er et fantastisk, altomfattende vloggerkamera, som er en hjælp, ikke en hindring, på dine eventyr.

"Hvad indhold angår, så husk, at du aldrig har for meget. Selv når du tror, at du har nok, kan du altid eksperimentere og prøve nye vinkler, indtil du får noget, der fungerer. Vær fri nok til at kende dine evner og dine mangler, og bed om hjælp, hvis du har brug for det."

Skrevet af Matthew Bowen

*Canon PowerShot G7 X Mark II er designet til miljøer på 0-40 °C, 10-90 % luftfugtighed. Normal drift under ekstreme forhold kan ikke garanteres. Undervandshus (40 m) WP-DC55 fås som separat tilbehør.

** Videoen, der er vist i denne artikel, kombinerer optagelser taget af Laura, Ness og Pip på Canon PowerShot G7 X Mark II med optagelser taget af den professionelle filmskaber Peiman Zekavat på Canon EOS C300 Mark II, Canon EOS 5D Mark IV og objektiver i L-serien.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle fortællinger