Forfalskning

Forfalskede Canon-produkter er sværere at spotte – og sandsynligvis farligere – end du tror. Forfalskede eller "falske" Canon-produkter ser måske næsten ud som de originale Canon-produkter, men det er de ikke. Canon-produkter, der typisk forfalskes, omfatter toner og blækpatroner, batterier og opladere samt kameratilbehør.

Fremstilling, import og salg af forfalskede produkter er en kriminel handling. Canon arbejder sammen med politiet, toldvæsnet og organisationer og myndigheder til bekæmpelse af kopivarer i hele Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) for at håndtere handlen med forfalskede Canon-produkter.

Counterfeit

Faren ved at bruge forfalskede Canon-produkter

Sikkerhed
Forfalskede Canon-produkter er ikke blevet fremstillet og testet i henhold til de strenge kvalitetsnormer for originale Canon-produkter, og de kan forvolde skade på dig eller dit produkt. Forfalskede batterier kan for eksempel blive overophedet, lække eller eksplodere, når de anvendes, hvilket kan forårsage alvorlig personskade eller uoprettelig skade på dit produkt.

Kvalitet
Forfalskede Canon-blæk- og tonerpatroner kan lække, blokere printerens skrivehoved eller føre til farvesløring og striber. Falske patroner har sandsynligvis også betydeligt mindre printkapacitet end de originale produkter. Printkapaciteten for forfalskede patroner, som Canon har testet, spænder fra 28 % til 69 % i forhold til originale Canon-patroner.

Miljø
Originale Canon-produkter overholder internationale og europæiske love, herunder WEEE, RoHS-direktivet og REACH-forordningen. Forfalskede produkter overholder sandsynligvis ikke disse love, og de udgør derfor en større risiko for miljøet.

Sådan identificeres forfalskede Canon-produkter

Ofte forfalskede Canon-produkter omfatter blækpatroner, blækflasker, kopimaskinetonere og kameratilbehør, f.eks. batterier, opladere, objektivdæksler, fjernbetjeninger og tasker.

Der findes et unikt Canon-hologram på emballagen til alle originale Canon-blækpatroner1, blækflasker, kopimaskinetonere og batterier.

Hologrammet har en unik farveskift-egenskab, som på nogle produkter kan vises som enten en gylden eller rødgylden farve med regnbueeffekt set forfra, og som skifter til en mørk grøn farve med regnbueeffekt, når det vippes horisontalt. Hvis hologrammet er forfalsket, skifter farven typisk ikke til en mørk grøn farve med regnbueeffekt.

Ting, du skal holde øje med ved forfalskede produkter

- Forfalskede hologrammer vises ofte på en rodet måde og forekommer beskadigede, udviskede eller i forkert farve eller størrelse.
- Canon-logoer på forfalsket emballage kan være dårligt gengivet i den forkerte farve, skrifttype eller størrelse.
- Emballagen kan se ud, som om den er blevet genforseglet, genbrugt eller manipuleret.
- Emballagen kan have stavefejl eller manglende tegnsætning.
- Vær på vagt over for sælgere med usædvanligt lave priser.
- Vær forsigtig ved onlinekøb og køb på auktionswebsider på internettet. Ikke alle produkter, der er købt online, er falske, men svindlere bruger ofte internettet til at sælge forfalskninger for at opnå hurtighed, anonymitet og global rækkevidde, så vær opmærksom, når du handler online.

Hvad du skal gøre, hvis du tror, du kan have købt et forfalsket produkt?

Hvis du er i tvivl om ægtheden af et Canon-produkt, du har købt, skal du ikke bruge det og i stedet kontakte en autoriseret Canon-forhandler eller kontakte os på ipr.info@canon-europe.com
Vi kan desværre ikke erstatte forfalskede Canon-produkter, men vi kan sandsynligvis afgøre, om et produkt er ægte eller ej, og levere skriftlig meddelelse om produktets ægthed. 
For at sikre, at du kun køber originale Canon-produkter, kan du besøge vores side Find forhandler, hvor der er en ikke-udtømmende liste over autoriserede forhandlere af Canon-produkter.

Du vil måske også være interesseret i

  1. Den europæiske inkjet-emballage af plastik eller blister-multipakningen har muligvis ikke det unikke hologram.